background preloader

Storyboard That: The World's Best Free Online Storyboard Creator

Storyboard That: The World's Best Free Online Storyboard Creator

http://www.storyboardthat.com/home-page

Related:  Sv SvAProfesorDigitala verktygDigital Storytelling

Kapten Haddocks samlade svordomar - Nissepedia Kapten Haddocks samlade svordomar Från Nissepedia Hoppa till: navigering, sök Kapten Haddocks samtliga svordomar i hittills två översättningar till svenska. Karin och Allan B. Vad är din strategi? · Mia Smith De språkliga strategierna gjorde sitt intåg i kursplanerna 2011. Det betyder inte att de gjorde sitt intåg i skolan då, de hade funnits där redan tidigare. Men nu blev det mer handfast att vi måste undervisa om strategier och även, ve och fasa, bedöma dem.

Tips från proffsen: Så kan du som lärare arbeta med digitalisering i klassrummet 1 augusti Hur arbetar proffsen med digitalisering i och/eller utanför klassrummet? Ta del av tipsen vi har samlat ihop från några av landets främsta profiler från skolans värld.

Bästa sidorna för att göra animerade filmer ABCya! ABCya! Animate är en av de enklaste och bästa animeringssajterna. Det finns över 100 bilder att välja på. Storymaker Varför talas det olika språk i Europa? - Quora Europa bebos av sju olika Indoeuropeiska språkgrupper, och av dem så är idag tre på grund av historisk politik dominerande. Jag ska försöka att inte vara för ingående för att undvika en textvägg, 1. Romanska språkgruppen (brungrön) blev dominant på grund av Romarrikets utbredning, mycket på bekostnad av grekiskan (gul) och keltiskan (orange). 2. Exit Tickets – återkoppling till dig som lärare En ‘Exit Ticket’ eller ‘Utgångs Pass’ är en lapp med svaret på en fråga som de studerande lämnar vid lektionens slut. Svaret är ett kvitto på hur du som lärare har nått fram med din undervisning. De studerande kan skriva svaret på ett papper, men det går också bra att göra digitalt. ‘Exit Tickets’ är en användbar metod för att du som lärare ska få återkoppling på om målen för lektionen har uppnåtts. Ungefär fem, tio minuter innan lektionens slut får eleverna en kärnfråga för lektionens innehåll. Svaret skriver de på en papperslapp eller i ett digitalt i digital form, (se längre ner).

SaraBruun: Din guide till de nya funktionerna i FlipGrid Jag är en flitig användare av Twitter och i Flipgrids flöde för #FlipGridFever såg jag att Mike Mohammad (@Mo_pyshics) hade gjort en riktigt pedagogisk och användbar guide för de nya funktionerna i FlipGrid. Du kan ta del av hela hans guide här: Mikes Guide till FLipGrid på engelska Jag har, med hans tillåtelse, lånat bilder ur guiden och gjort en förenkling och förklaring på svenska. Den hittar ni här nedanför. FlipGrid är gratis och ett kanonverktyg för att göra dina elever aktiva och kunna lyssna på dem en i taget och i lugn och ro. Du kan också koppla ihop dina elever med andra klasser runt om i världen genom att kolla in GridPals.

Existens Maximum! En spännande tid är över för min del. Jag lämnar Helsingborg och jobbet som utvecklingschef på Skol- och fritidsförvaltningen från och med årsskiftet. Det är med vemod jag gör det förstås. Men samtidigt; på andra sidan nyår väntar en mycket spännande utmaning i Malmö där jag blir en av två områdeschefer för gymnasieskolan i den förvaltning som kanske har Sveriges minst smidiga namn: Arbetsmarknad, gymnasie och vuxenutbilningsförvaltningen. Lite grand är det för mig att jag söker mig till det som man kan höra om i den fantastiska titeln (och helt ok låten) Existens Maximun från Hansson De Wolfe United (vilket antagligen också är världens bästa bandnamn, om än inte världens bästa band direkt).

P3 Serie: Fallet Alma Diaz - Lärarmaterialet - P3 Serie “Fallet Alma Diaz” bygger på en sann historia och är delvis inspelad i Luleåtrakten. Dramaserien tar upp ämnen som ungdomars ohälsa, vuxnas okunskap och hur sociala plattformar påverkar både ungdomars och vuxnas handlingar. Men framförallt visar ”Fallet Alma Diaz” hur handlingar som inte var menade som elaka, kan accelerera utom kontroll och få stora skrämmande följder som påverkar ett helt samhälle. Handlingar som innan internet och sociala medier troligtvis hade stannat inom en mindre kretsen och vars följder kanske inte hade skapat så oåterkalleliga konsekvenser. I vår föränderliga och digitala värld har skolan ett mycket viktigt uppdrag i att förbereda eleverna inför de risker som förknippas med internet och digital kommunikation.

Recension av Comic Life - Gör en egen serie Användningsområden I Comic Life kan du välja med att skapa och bygga upp en serie från grunden eller att välja en färdig grundmall. När du trycker på plustecknet i översta vänstra hörnet på startsidan, väljer du ”Create a new Comic”. Då kommer upp några mallar som du kan bläddra mellan. Lärakänna med IKT Nu har terminen dragit igång med full fart! I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen. Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver. Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do?"-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar.

"Corona vände negativ lästrend" · Maria Björsell I den här bloggen tänkte jag berätta hur vi kan skapa läslust och upprätthålla boksamtal oavsett om eleverna är på skolan eller hemma. Varför? För precis som jag skriver i bloggen, Vinnare eller förlorare på sommarlovet

Related: