background preloader

Parivarsson

Facebook Twitter

Pär Ivarsson

LR

Privat. Programmering. Google. Maker. Bedömning. "Instagram kommer dö ut" - Alexander Bard spår om nätets framtid. Sweden Academy. Matematik. Just nu. Integritet och säkerhet på nätet. NO. IKT. Standard Of Beauty & Photoshop. PhET: Free online physics, chemistry, biology, earth science and math simulations. Johan Rockström ENGLISH VERSION 12 juli kl 15:00 - Sommar & Vinter i P1. Ulf Ellervik 4 juli 2012 kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Djuphavskapten Yrvind - Tendens. Verktyg som underlättar min lärarvardag. Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande.

Verktyg som underlättar min lärarvardag

Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag. Jag försöker hålla mig uppdaterad i den nya tekniken och jag försöker lära mig olika program och appar som på olika sätt kan bidra till att min undervisning skapar ökade förutsättningar för alla att lyckas. Jag tänkte här nedan kommer med några tips på program och appar som jag har stor nytta av i min undervisning och som jag hoppas du också kan ha nytta av.

För alla de som har läs- och skrivsvårigheter är det guld värt att kunna använda LEGIMUS. I min historieundervisning använder jag en hel del tidslinjer. I undervisningen kan det också vara av intresse att ibland köra röstningar eller kanske omröstningar. När undervisningen ska utvärderas kan det ibland vara bra att göra utvärderingen digital. Ibland vill man skapa en gemensam samarbetsyta och till detta använder jag PADLET. Program för Junidagarna 2014. Webbaserad kurs om bedömning. Matteochno. Hej!

matteochno

Jag heter Helena Kvarnsell och jobbar som matte och NO/teknik-lärare på Björknässkolan 7-9 i Nacka. Jag har sedan läsåret 09/10 haft 1:1-klasser där eleverna alltså har varsin dator. Jag har ansträngt mig för att hitta de bästa sätten att använda datorn som pedagogiskt hjälpmedel i mina klasser. Jag har testat, provat, kollat och däremellan funderat, reflekterat och tänkt. Hösten 2011 gick jag till final i stiftelsen ”Datorn i Utbildningens” fina tävling ”Guldäpplet” med motiveringen: ”För sitt engagerade arbete med att göra matematik och NO roligt och begripligt med stöd av IT. Läs mer här: Våren 2012 fick jag mottaga Nacka kommuns kvalitetspris Fjädern och i samband med det skrev jag ned mina reflektioner om undervisning med IT i NO och teknik i en artikel: 2013 Finalist i Innovativa Lärarpriset med motiveringen: ”För att hon med stor framgång i sitt projekt ”Dress for the Weather” använt IKT i distansundervisningen.

Jag publicerar mycket av det jag och mina elever gör. Troed Troedson , Kungsbacka lär, 2012. En kompetensutvecklande insats i F-6. Test. Nyheter - Göteborgs-Posten. #skolresan – på jakt efter de goda exemplen. Denna vecka har jag högläst: Hej! säger Micke Gunnarsson. Idag var jag tidigt ute och promenerade med hunden.

Hej! säger Micke Gunnarsson.

Jag började, som jag ofta gör, fundera på livet och mina tankar kring barn. En tanke som chockade mig själv var när jag började fundera på vad det är som egentligen är så fantastiskt med barn? Är de verkligen så underbara som vi många säger? Överdriver vi kanske i våra uttryck? Finns väl knappast något annat vi gulle gullar så mycket som just små barn. Men barn är ju också skitjobbiga! För många kanske det just nu känns som att ens barn inte alls är de där små turtuduvorna som man bara vill älska ihjäl.

Då tänker jag, att precis så här ska det väl vara! Tänk om vi verkligen skulle bestämma oss för att se våra barn som utsända från framtiden och som några slags läromästare till oss vuxna, hur skulle det kunna gå till? Download the free Twitter app. Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio. Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur?

Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio

Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt. Dessutom kommer du ha en webbsajt för din podcast. Index Vad du behöver *Skapa bildlogga/omslag samt säljtext *WordPress och Powerpress *Sätta upp konto på podtrac.comPublicera podcast på iTunes *Fixa till och konvertera ditt podcastavsnitt med iTunesPublicera ett avsnitt *Sammanfattning * = obligatorisk (övriga kan hoppas över, men läs igenom avsnitten ändå) 1.

Dator – i mitt fall använder jag en Mac, men det är inget måste. 2. 3. Så… nu drar vi igång… Lärandebaserad skolutveckling. Del 1 Forskning.