background preloader

Webbaserad kurs om bedömning

Related:  parivarssonIdrott

Om mig | matteochno Hej! Jag heter Helena Kvarnsell och jobbar som matte och NO/teknik-lärare på Björknässkolan 7-9 i Nacka. Jag har sedan läsåret 09/10 haft 1:1-klasser där eleverna alltså har varsin dator. Hösten 2011 gick jag till final i stiftelsen ”Datorn i Utbildningens” fina tävling ”Guldäpplet” med motiveringen: ”För sitt engagerade arbete med att göra matematik och NO roligt och begripligt med stöd av IT. Läs mer här: Våren 2012 fick jag mottaga Nacka kommuns kvalitetspris Fjädern och i samband med det skrev jag ned mina reflektioner om undervisning med IT i NO och teknik i en artikel: 2013 Finalist i Innovativa Lärarpriset med motiveringen: ”För att hon med stor framgång i sitt projekt ”Dress for the Weather” använt IKT i distansundervisningen. Jag publicerar mycket av det jag och mina elever gör. Min kanal på Youtube:

Hur du lär dina barn om socker | SockerChocken Denna artikel är avsedd för alla barn där ute som tror att apelsinjuicen de dricker till frukost, de kakor de äter efter lunch, det godis de handlar i skolan och energidryckerna de dricker efter träningen inte är något att bry sig om. Och även deras föräldrar som tror samma sak: att dagligt intag av socker är ofarligt. Vad är socker? Socker är en söt substans som kommer från växter, mestadels sockerrör och sockerbetor. Vad händer med min kropp när jag äter socker? När du konsumerar socker, höjs blodsockret snabbt eftersom det inte finns några näringsämnen eller fibrer som saktar ner processen. För att bearbeta sockret, släpper bukspottkörteln ut ett hormon som kallas insulin. Om du äter mycket socker tvingas dock insulinet arbeta på övertid för att minska blodsockret, vilket kan göra att blodsockret blir för lågt och då reagerar hjärnan. Vilka kortsiktiga hälsoeffekter har socker? Socker ger en explosion av energi som kan vara i en minut, men oftast inte längre än så. Ja.

Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning - Göteborgs universitet Programmet riktar sig till dig som vill stärka din professionella kompetens genom aktionsforskning. Aktionsforskning syftar till förbättringar i praktiken, professionell utveckling och social förändring. Ett viktigt inslag genom programmet är därför att i kollektiva sammanhang (professionella gemenskaper) kritiskt granska deltagarnas egna erfarenheter från yrkespraktiken men också utbildningens teoretiska innehåll. Synen på kunskap och kunskapande är central och här ingår den nordiska dimensionen om demokrati och bildning som kommer att ses som en aspekt av aktionsforskning. Om utbildningen Programmet syftar till att stärka den professionella kompetensen hos yrkesverksamma pedagoger i formella utbildningsinstitutioner såsom exempelvis kommunal och fristående skol- och förskoleverksamhet, studieförbund och liknande. Arbetsområden Programmet behandlar frågor kring aktionsforskning i utbildningssammanhang. Innehåll Programmet innehåller såväl obligatoriska som valbara kurser. Kurstillfällen

Mitt barn som PT? | Hej! säger Micke Gunnarsson. Idag var jag tidigt ute och promenerade med hunden. Jag började, som jag ofta gör, fundera på livet och mina tankar kring barn. En tanke som chockade mig själv var när jag började fundera på vad det är som egentligen är så fantastiskt med barn? Men barn är ju också skitjobbiga! För många kanske det just nu känns som att ens barn inte alls är de där små turtuduvorna som man bara vill älska ihjäl. Då tänker jag, att precis så här ska det väl vara! Tänk om vi verkligen skulle bestämma oss för att se våra barn som utsända från framtiden och som några slags läromästare till oss vuxna, hur skulle det kunna gå till? När vi känner att vi utmanas i våra relationer, oavsett om det är med våra barn eller andra vuxna så skulle jag önska att istället för att börja kommunikationen med, DU: - Du går inte från bordet förens du har ätit upp! Fundera en sekund på vad det handlar om utifrån ett JAG. - Du går inte från bordet förens du har ätit upp! - Jag skulle önska att du satt kvar en liten stund till.

Vad är rörelseförmåga och hur bedömer man den? | Idrottsdidaktisk forskning I en nyutkommen avhandling – Bedömningar av ungas rörelseförmåga – diskuterar Anna Tidén olika aspekter av elevers rörelseförmågor. Särskilt fokuseras hur dessa förmågor kan förstås och bedömas genom begrepp som ’physical literacy’, ’ability’ samt genom ett utarbetat test, det så kallade NyTids testet. Hon diskuterar också hur dessa förmågor kan relateras till huruvida elever utvecklar ett intresse för idrott och fysisk aktivitet. Särskilt spännande är diskussionen om hur olika tester och olika sätt att se på rörelseförmågor innefattar tydliga normer som ofta är relaterade till traditionella idrotter. Avhandlingen kan laddas ner här: Avhandling

test Download Purple Pen Click the button above to download the latest released version of Purple Pen. Run it to install Purple Pen on your computer. Requirements: Purple Pen requires Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7, Windows 8, or Windows 10. All Released Versions: The following lists all released versions of Purple Pen. License: Purple Pen is released under a BSD-style license.

Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur? Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt. Index Vad du behöver *Skapa bildlogga/omslag samt säljtext *WordPress och Powerpress *Sätta upp konto på podtrac.comPublicera podcast på iTunes *Fixa till och konvertera ditt podcastavsnitt med iTunesPublicera ett avsnitt *Sammanfattning * = obligatorisk (övriga kan hoppas över, men läs igenom avsnitten ändå) 1. Dator – i mitt fall använder jag en Mac, men det är inget måste. 2. Bildlogga/Omslag Vi måste ha en bild till vår podcast. 3. Så… nu drar vi igång…

urn:nbn:se:gih:diva-4351 : Bedömningar av ungas rörelseförmåga : En idrottsvetenskaplig problematisering och validering Bedömningar av ungas rörelseförmåga: En idrottsvetenskaplig problematisering och validering 2016 (Swedish)Doctoral thesis, comprehensive summary (Other academic) Abstract [en] The overall purpose of this thesis is to investigate, discuss and problematise different aspects of movement ability. Movement ability is studied from different perspectives, including a multidisciplinary sport science approach using mixed methods. Movement abilities tests and assessment tools are also found to construct a specific and narrow form of physical capital strongly related to traditional sports. Place, publisher, year, edition, pages Stockholm: Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH , 2016. Series Avhandlingsserie för Gymnastik- och idrottshögskolan, 06 Keyword [en] National Category Sport and Fitness Sciences Research subject Social Sciences/Humanities Identifiers URN: urn:nbn:se:gih:diva-4351ISBN: 978-91-980862-7-0OAI: oai:DiVA.org:gih-4351DiVA: diva2:903251 Public defence Opponent Supervisors

Verktyg som underlättar min lärarvardag Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande. Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag. Jag försöker hålla mig uppdaterad i den nya tekniken och jag försöker lära mig olika program och appar som på olika sätt kan bidra till att min undervisning skapar ökade förutsättningar för alla att lyckas. Jag tänkte här nedan kommer med några tips på program och appar som jag har stor nytta av i min undervisning och som jag hoppas du också kan ha nytta av. För alla de som har läs- och skrivsvårigheter är det guld värt att kunna använda LEGIMUS. I min historieundervisning använder jag en hel del tidslinjer. I undervisningen kan det också vara av intresse att ibland köra röstningar eller kanske omröstningar. När undervisningen ska utvärderas kan det ibland vara bra att göra utvärderingen digital. Ibland vill man skapa en gemensam samarbetsyta och till detta använder jag PADLET.

Related: