background preloader

Internet safety

Facebook Twitter

Források használata.pptx - Google Slides. Tanároknak letölthető anyagokkal- müncheni terrormerénylet lehetséges tanulságai IT-biztonsági szempontból – Modern Iskola. Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár előbb kilenc emberrel végzett lőfegyverével, majd végül öngyilkos lett Münchenben egy bevásárlóközpontban.

Tanároknak letölthető anyagokkal- müncheni terrormerénylet lehetséges tanulságai IT-biztonsági szempontból – Modern Iskola

Az antivirus.blog.hu oldalon megosztott cikket köszönjük Csizmazia-Darab István, IT-biztonsági szakértőnek. Mint az utóbb kiderült, az ámokfutó Ali David Sonboly egy lány feltört Facebook profilja mögé bújva igyekezett az interneten “megismert” fiatalokat egy menüre meginvitálva a közeli McDonald’s éttermébe csalogatni, majd megölte őket. A vizsgálat szerint a gyorsétterembeli tettére már hónapokkal korábban tudatosan készült, és ehhez egy fiatalkorú segítőre is talált 16 éves afgán állampolgárságú barátja személyében. A kilenc halottat és sok sebesültet követelő gépfegyveres lövöldözés kapcsán bár a hivatalos közleményben kizárták a politikai motivációt, egyes Europol szakértők szerint több száz, az Iszlám Államhoz kötődő potenciális terrorista lehet a bevándorlók között. Először csinált egy kamuprofilt, aztán bejelölt három lányt.

Resources. 15 menő oktatójáték, hogy megtanulj programozni. Sokaknak nincs munkája vagy épp jobb munkát keresnek a jelenleginél, míg mások pályamódosításra kényszerülnek.

15 menő oktatójáték, hogy megtanulj programozni

De nemcsak nekik, hanem mindenkinek érdemes elgondolkodni a programozás – lassan általánossá váló képességének – elsajátításán. Egy próbát mindenképp megér, hiszen a technológia használata mellett akár létre is hozhatod azt. 15 olyan weboldal és app következik, ahol felnőttek és gyerekek is játszva tanulhatnak. „Ma már minden gyerek a gép előtt ül, előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket, hamarabb tudják megnyitni a programokat, mint járnának. Több egyetem és néhány szülő is arra jutott, hogy Ideje ebből előnyt kovácsolni: miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később nagyon jól kereshetnek.

Az angol sajnos alap, de ez talán hamar áthidalható” – írja az Index. Különösen fontos lett a kérdés, amiótalecsökkent az informatikaórák száma. Főleg, de nemcsak gyerekeknek: 1. 2. 3. ISKON. Óratervek - óraterv minta - Consumer Classroom. Tabby-HUN - Kezdőlap. Cyber Bullying Virus. Bulletin Board - Online Safety Commercial. Cyberbullying: there is a way out! Stop cyberpesten. The Importance of Managing Your Online Reputation. Last week during #journchat, I saw a reference to a post titled Does Your Twitter Handle Belong on Your Resume?

The Importance of Managing Your Online Reputation

The author is a PR college student, and the conversation around the post is mainly tactical, but the bigger picture surrounding our online identities is one I’ve been wanting to address for some time, so this gives me the opportunity. I’ll briefly cover some basic points about the nature of online space, but then I want to dig into the opportunities that are available in a networked culture. #1. The Web is made up of mediated publics.

I think the first time I heard the term “mediated publics” was in a paper written by danah boyd while she was still a PhD candidate. Persistence – What you say sticks around. A quick review of these characteristics serve as a good reminder that what you do/say/post online is effectively being done in public. The article goes on to highlight a growing trend by companies to make online screening a formal part of the hiring process. . #2. . #3. Userpages.umbc.edu/~zeynep/papers/ZeynepCanYouSeeMeNowBSTS.pdf. Tell Your Story with Timeline. Internet Disinhibition. Internet Disinhibition or online disinhibition effect is a psychological phenomenon which refers to the way people behave on the Internet with less inhibitions than in real-world situations.

Internet Disinhibition

Social restrictions and barriers become virtual with the web and creates a stronger emotional behaviour. Some internet users will express their love and positive feelings in a stronger manner than in real life; this is called benign disinhibition. On the other hand, some internet users will express anger and hatred in a more intensive way; this is called toxic disinhibition. Three teens charged in nude photo case. BY BILL DWYER November 19, 2011 2:04PM Updated: December 21, 2011 8:28AM A teen girl and two teen boys were arrested after a “lewd” photo of a naked girl was apparently shared via text messaging this week at a west suburban high school.

Three teens charged in nude photo case

The students at Oak Park-River Forest High School were charged with a misdemeanor count of distribution of harmful material, Oak Park Detective Cmdr. Ladon Reynolds said. School officials say a parent of a student reported that another student was sharing a naked picture of another student. Foran said the conduct could also result in a 10-day school suspension. Safer Internet - Magyarország. Online biztonsági tippek. A “Kivel beszélgetnek gyermekeink?”

Online biztonsági tippek

Című háromperces rajzos videofilm egy sorozat első része. A Gyermekeink digitalis világa című sorozat segítséget kíván nyújtani a szülőknek ahhoz, hogy elsajátítsák és tovább fejlesszék a gyermekeik internetes biztonságához szükséges ismereteiket.Ennek segítségével a szülők a puszta kívülállás vagy aggódás helyett el tudnak beszélgetni gyermekükkel a tapasztalataikról és támogathatják, irányítgathatják őket a lehetséges veszélyek felismerésében és abban, hogy jobban megvédhessék magukat az interneten.

Az animációs film praktikus tanácsokat nyújt olyan témákban, amelyekkel a fiatalok szembesülhetnek az internet használata során. A megjelenített nyolc témakörről részletesebb leírást és gyakorlatias tippeket is kaphatnak a szülők az alábbi dokumentumokban: A videóban bemutatott tények és információk az Európa-szerte 25 ezer gyermek és felnőtt megkérdezésével elvégzett EU Kids Online felmérés tanulságain alapulnak. Egy kis kitérő: Hogyan viselkedjünk? Játékok.