background preloader

IT verktyg

Facebook Twitter

Iis lararhandledning scratch 151022. Introduktion i att programmera Scratch tillsammans med dina elever. Tagul - Word Cloud Art. WorksheetWorks.com. Gatsmart: Mörker och reflexer - UR Skola. Teacher Tools.

PLANDISC - EN ÅRSCYKEL FÖR STRATEGISK PLANERING. Whiteboard.fi - Online whiteboard for teachers and classrooms. Interactive Math activities - classroom tools - lesson starters from Visnos. Wikispaces. Klassens hemsida – nya möjligheter till kommunikation! När vi i höstas fick tillgång till en halvklassuppsättning Chrome Books började jag så smått tänka på att skapa en hemsida till klassen.

Klassens hemsida – nya möjligheter till kommunikation!

Min ursprungliga tanke var att ge eleverna möjlighet att få ytterligare en mottagare för texter de producerade. När vi nu är igång och hemsidan är skapad har jag upptäckt att den ger utrymme för så mycket mer. Det första jag fick ta ställning till var i vilket program jag skulle skapa hemsidan och var den skulle ligga. Jag upptäckte Google Sites i GAFE (Google Apps for Education). Eftersom vi har detta inom kommunen kunde jag lätt använda Sites och dessutom lägga hemsidan inom kommunens domän. Från början var som sagt min tanke att den enbart skulle bli en mottagare för texter och kanske en kanal för information till föräldrar.

Nåväl, hemsidan skapades, gjordes tillgänglig för mina elever, men utvecklas fortfarande. Bouncy Balls - Bounce balls with your microphone! Education - Preview - Apple. Bildstöd. Läs och lär med Minja och Mino. Film från iPad till Youtube. Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött.

Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite….

Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator. i iTunes ser man vad det är som tar plats och efter ett tag så är det mest med övrigt (gult) på iPaden som tar plats vilket man måste ta bort. Jag vet inte hur man rensar det förutom att man återställer iPaden och sedan hämta tillbaka en säkerhetskopia. För det är ju så att man inte bli av med allt som man har på iPaden så därför är det bra att säkerhetskopiera ibland.

Börja som sagt med att koppla in iPaden till datorn, öppna iTunes och välj säkerhetskopiera. När det är raderat så koppla in iPaden till datorn och starta upp iTunes om du tagit ut sladden. Här väljer man att återställa den som en kopia och du hittar igen din säkerhetskopia i rullisten. Före: Efter: /Monica. Tabell till Nya språket lyfter A-F - Skriva sig till läsning. Om Tangentdansen. Digitala läromedel för grundskolan. För barn och unga. Appen Titan Downloader - spara YouTube-filmer till kamerarullen. Det kommer och går många appar som klarar av att ladda ner YouTube-filmer till din iPads kamerarulle.

Appen Titan Downloader - spara YouTube-filmer till kamerarullen

Om du hittar en bra sådan app, så se till att inte avinstallera den, eftersom många försvinner från App Store efter ett tag (troligtvis pga upphovsrättsliga skäl). Tidigare har jag skrivit ett inlägg om appen iGet, men den verkar ha utgått från App Store. I nuläget kan jag istället rekommendera appen Titan Downloader som också klarar av att spara ner YouTube-filmer till din iPads kamerarulle. Även denna app är gratis. Vill du bli av med reklamen i appen kostar detta 7 kr. Angående att ladda ner någon annans klipp Det man ska tänka på är att även filmer på YouTube omfattas av Upphovsrättslagen. Ladda ner en video till kamerarullen med Titan Downloader 1. 3. 4.

Prezi - grundkurs som får dig att komma igång. Nybörjarens interaktiva guide till iPaden - Ystads kommun. Kunskapsplattan.

Appar

Matteportal ett digitalt klassrum. MattePortal är en ny webbaserad portal med matematikövningar.

Matteportal ett digitalt klassrum

MattePortal är i dagsläget gratis, och fri från reklam. Portalen har övningar som motsvarar läroplanen för årskurs 1-6. Jag kan se att dessa övningar skulle passa bra även på årskurs 7-9 för att befästa kunskaper. De högre nivåerna känns svåra för många elever på de lägre årskurserna. Frågan är hur de äldre eleverna reagerar på layouten (som kanske känns barnslig?) Jag ser också att dessa övningar skulle lämpa sig för gymnasiesärskolan med repetition, återkoppling och möjlighet att träna fler gånger på samma ämne tex multiplikation, former, klockan, pengar… Portalen använder nyttjar många gamification-element såsom samlingskort, erfarenhetspoäng, avatarer. Tjänsten är gratis, både lärare och föräldrar kan skapa konton. På sikt kommer klassrum/skollicenser men nu är det gratis att registrera sig.

Just nu arbetas det med nästa versionen av MattePortal hälsar företaget bakom Skolportal. Elev: Lärare: Exempel på nivå 1 Relaterat. InstantClassroom Seating Chart Maker.