background preloader

Ladybug79

Facebook Twitter

Inget vetenskapligt belägg för lågaffektivt bemötande. Lågaffektivt bemötande har kört i diket - Sara Bruun. Eleven tar fram sin mobiltelefon och spelar spel.

Lågaffektivt bemötande har kört i diket - Sara Bruun

Läraren ber vänligt eleven att lägga undan sin telefon och påminner om att på skolan råder mobiltelefonförbud och att mobilerna ska ligga i lådan på katedern lektionstid. Eleven går muttrande och motvilligt och lämnar sin telefon för att sätta sig på sin plats. Läraren återgår till sin genomgång och ger instruktioner kring vad eleverna ska göra. Eleven avbryter läraren, pratar rakt ut i luften, tar sina nycklar och skramlar med dessa.

Läraren säger till eleven igen. Eleven tystnar för stunden och läraren vänder sig om till en grupp elever som behöver mer hjälp för att förstå uppgiften. Hon staplar potatisskivor i en hög - det här resultatet kommer få dina gäster att jubla - Extraextra. Semlerutorna som tar nätet med storm - enkelt och fantastiskt gott! - Extraextra. Maia - Shelby Maia a commenté ça. Breakfast Just Got Better With This Sweet Potato Crust Quiche. Push Up Secret Shaper Bra – Girly Sales. Betygssättning. Betygsskalan har sex steg: A, B, C, D, E och F.

Betygssättning

A-E är godkända betyg till skillnad från F som står för ett icke godkänt resultat. Att sätta betyg är att bedöma med vilken kvalitet en elev gör och visar det som beskrivs i kunskapskraven. Den här bedömningen gör läraren i slutet av en kurs eller i slutet av en termin. Om läraren saknar underlag för att göra en bedömning av en elevs kunskaper, på grund av att eleven varit frånvarande, sätts inget betyg.

Flickan med svavelstickorna. Kensukes rike. 165 ögonblick. Semmelmuffins. Magisk goda semmelmuffins.

Semmelmuffins

De är oerhört saftiga och luftiga och går fort att baka! De är riktigt, riktigt goda och en värdig ersättare till de klassiska semlorna! De har kommer jag baka många gånger för de gjorde succé här hemma! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här). Ca 15 st 2 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält3 ½ dl vetemjöl1 ½ dl mjölk 1 krm mortlad kardemumma Fyllningca 75 g mandelmassamjölk 3 dl vispgrädde Garneringflorsocker. Han ställer sina köksskåp från IKEA i sovrummet. Hur han sedan förvandlar dem är briljant! Betygen B och D - reviderat och tydligt av Skolverket. Idag upptäckte jag till min förtjusning att Skolverket kommit ut med en reviderad upplaga av stödmaterialet kring Betygsskalan B och D.

Betygen B och D - reviderat och tydligt av Skolverket

I skrivande stund sitter jag på tåget upp till Stockholm och medresenärerna tittade konstigt på mig när jag tjoade till vid upptäckten av att Skolverket faktiskt har tagit fram tre tydliga frågor samt exempel du som lärare kan förhålla dig till när du ska sätta B och D. Jag kommer gå in mer på det senare. Stödmaterialet inleds med att Skolverket trycker på vikten av att betygen aldrig kan bli mer tillförlitliga än de bedömningar som de grundar sig på.

Det är därför viktigt att lärare redan i planeringen av undervisningen skapar förutsättningar för bedömningar som ger eleverna goda möjligheter att visa sina kunskaper. Sambedömning och samarbete lärare emellan förbättrar möjligheterna för en mer likvärdig bedömning och betygssättning. Bedömning måste ses som en helhet. Illustration: Ulf Frödin Den 2 maj 2016 presenterade Skolverket en utvärdering av den nya betygsskalan där man fann att många lärare anser att det nya ”betygssystemet slår hårt mot vissa elever och elever upp-lever att deras betyg avgörs av enstaka svaga prestationer.”

Bedömning måste ses som en helhet

De anser också att ”Elever inte kan få ett högre betyg för att de inte uppfyllt enstaka delar av ett kunskapskrav”. Utvärderingens resultat bekymrar oss då den tyder på att en av reformens effekter blivit rakt motsatt det som varit ett huvudsyfte för arbetet att reformera gymnasieskolan, nämligen att främja helhet och sammanhang och därigenom motverka bland annat betygsstress.

Hur kommer det sig att lärare ser ”enstaka svaga prestationer” som avgörande för en elevs betyg? Första dagen med 7:orna – pedagogKrstd. Äntligen uppstartsdagen redo och vi nya mentorer kom äntligen överens om att köra något övergripande som eleverna kan ha användning för i de flesta ämnen.

Första dagen med 7:orna – pedagogKrstd

(Exalterad) Med hänvisning till Carmen Winding, Kerstin Dahlin, Göran Svanelid och Lotta Karlsson blev upplägget såhär. The big five Begreppsförmåga – Ord och begrepp som vi arbetar medProcedurförmåga – Tillvägagångssätt ex. kunna söka och samla information man vill haAnalysförmåga – Vad, hur, när, vem, varför? Kommunikativ förmåga – Att samtala om något, ex. att uttrycka egna åsikter och motiveraMetakognitiv förmåga – Att tänka vidare kring det jag lärt mig. Ex. Träna bort gamnacke och framåtroterade axlar – här är bästa övningarna.

Det viktiga är att du upprepar dessa övningar mot gamnacke ofta.

Träna bort gamnacke och framåtroterade axlar – här är bästa övningarna

Speciellt om du har ett stillasittande kontorsjobb där vi lätt hamnar i en framåtroterande ställning med böjd nacke. Övning 1. Kantarellrisotto med citronlax. Vilken festmat!

Kantarellrisotto med citronlax

Lax smaksatt med citron serveras med en kantarellrisotto. Ett festligt recept! Ulrika Pousette 4 personer RISOTTO: 1/2– liter rensade kantareller 2 msk smör salt, peppar 1 gul lök ca 1 liter hönsbuljong 2 dl vitt vin 2-–3 msk olivolja 3 dl risottoris, t ex avorio 2 dl färskriven parmesan 1 påse babyspenat nymalen svartpeppar LAX: 4 portionsbitar laxfilé 1 tsk olivolja salt, citronpeppar färskpressad saft av 1/2 citron finstrimlat skal av 1 citron färska örter till garnering SERVERA MED: honungsglaserade päron & morötter (se recept nedan) Skär stora kantareller i bitar.

Finhacka löken. Ta grytan från värmen, vänd ner spenaten och rör om tills den blivit mjuk. Så får du platt mage på 3 veckor, 3 dagar eller 3 minuter. På tre veckor kan du träna din mage plattare så att det syns.

Så får du platt mage på 3 veckor, 3 dagar eller 3 minuter

Det gäller bara att välja rätt sorts övningar. Får du ingen effekt av dina sit-ups? Då kanske det är dags att tänka om. Vill du få plattare mage gäller det nämligen att börja från grunden med de inre, djupt liggande magmusklerna. Magmusklerna ligger i olika skikt. Ser du detta kommer du aldrig knyta dina skor som vanligt igen. Farvede dame tights, fra mange kendte mærker. 6 enkla drinkar med rosévin. Drinkar med rosévin är vackra i färgen och oemotståndligt goda.

6 enkla drinkar med rosévin

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten. Struktur: Slumpa fråga – Kooperativt Lärande. Strategi: Slumpa fråga. Per Måhl: Felen lärarna gör med betyg och nationella prov. ”Svenska nationella prov har inga positiva effekter” Av resultaten framgår inte huruvida en elev är i behov av stöd. På våren 2009 infördes nationella prov i åk 3. Utvalda akademiska pedagoger fick då frågan: ”Är nationella prov bra?” En del sa: ”Prov är inte bra! Elever som inte lyckas mår sämre och lär sig mindre.” Ensidigt fokus på bedömning. En snurrig lärares snurriga tankar om vad som snurrar runt i debatten om skolan Är det bara jag som blir snurrig av alla begrepp som sällan konkretiseras, förtydligas och problematiseras, till exempel bedömning, förmågor och synliggöra lärandet? Vad betyder de ens? Log into Facebook.

Så når vi eleverna som ser på läsning med obehag - Sofia Malmberg. ”Invandringens effekt på skolresultat kräver krafttag” Att lyckas med gestaltningen så texten lyfter. Hjälp - vi dränker eleverna i återkoppling! - Nicklas Mörk. Tio topplistor du inte vill vara utan. Pluggkoden. Inger Enkvist: Sverige har förstört sitt skolsystem. Minilektioner. Eleverna ska få första betygen. Då får de även ett rörande brev av lärarna som nu hyllas på nätet. Stöd för utmanande undervisning. 29-1-Gömda-ord1. #läshäxan - ett träningsprogram för läsning. – Digi-bloggen. Att stötta sina elever. 11 bilder som bevisar att svenska ordspråk är det bästa som hänt mänskligheten. Ska man tävla i läsning? Kursplaner och undervisningen. Språkstöttning med stödmallar.

Se connecter à Facebook. Saffranssmörbullar med pärlsocker. Ingrid Carlgren: Tänk om…. (den ’nya kunskapsskolan’ inte är en kunskapsskola) Bakom varje framgångsrik skola står ett starkt och drivande elevhälsoteam! Oangriplighet, heliga kor och kritik - Nicklas Mörk. Hur du rengör och desinficerar madrassen - Steg för Hälsa. DLS – ett verktyg som tillhör det förgångna.

TEMA: BETYG & BEDÖMNING – ELEVENS FÖRSTÅELSE. Ge Hans Rosling Nobels fredspris – här förklarar han flyktingkrisen så ALLA förstår. Mitt Flippade Klassrum. »Arbeta inte mer — men smartare« 30 Questions to Ask Your Kid Instead of "How Was Your Day?" 100 antirasistiska boktips.