background preloader

Ladybug79

Facebook Twitter

Breakfast Just Got Better With This Sweet Potato Crust Quiche. Push Up Secret Shaper Bra – Girly Sales. Betygssättning. Betygsskalan har sex steg: A, B, C, D, E och F.

Betygssättning

A-E är godkända betyg till skillnad från F som står för ett icke godkänt resultat. Att sätta betyg är att bedöma med vilken kvalitet en elev gör och visar det som beskrivs i kunskapskraven. Den här bedömningen gör läraren i slutet av en kurs eller i slutet av en termin. Om läraren saknar underlag för att göra en bedömning av en elevs kunskaper, på grund av att eleven varit frånvarande, sätts inget betyg. Detta markeras med ett streck (-) i betygskatalogen och i betygsdokumenten.

I kunskapskraven beskrivs vad som krävs för olika betyg. Betygsstegen B och D För betygen B och D ska eleven ha uppnått det underliggande kunskapskravet i sin helhet och till övervägande del det som beskrivs i överliggande krav. Läs mer om betygsstegen B och D. Flickan med svavelstickorna. Kensukes rike.

165 ögonblick. Semmelmuffins. Han ställer sina köksskåp från IKEA i sovrummet. Hur han sedan förvandlar dem är briljant! Betygen B och D - reviderat och tydligt av Skolverket. Idag upptäckte jag till min förtjusning att Skolverket kommit ut med en reviderad upplaga av stödmaterialet kring Betygsskalan B och D.

Betygen B och D - reviderat och tydligt av Skolverket

Bedömning måste ses som en helhet. Illustration: Ulf Frödin Den 2 maj 2016 presenterade Skolverket en utvärdering av den nya betygsskalan där man fann att många lärare anser att det nya ”betygssystemet slår hårt mot vissa elever och elever upp-lever att deras betyg avgörs av enstaka svaga prestationer.”

Bedömning måste ses som en helhet

De anser också att ”Elever inte kan få ett högre betyg för att de inte uppfyllt enstaka delar av ett kunskapskrav”. Utvärderingens resultat bekymrar oss då den tyder på att en av reformens effekter blivit rakt motsatt det som varit ett huvudsyfte för arbetet att reformera gymnasieskolan, nämligen att främja helhet och sammanhang och därigenom motverka bland annat betygsstress. Första dagen med 7:orna – pedagogKrstd. Äntligen uppstartsdagen redo och vi nya mentorer kom äntligen överens om att köra något övergripande som eleverna kan ha användning för i de flesta ämnen.

Första dagen med 7:orna – pedagogKrstd

(Exalterad) Med hänvisning till Carmen Winding, Kerstin Dahlin, Göran Svanelid och Lotta Karlsson blev upplägget såhär. The big five. Träna bort gamnacke och framåtroterade axlar – här är bästa övningarna. Kantarellrisotto med citronlax. Vilken festmat!

Kantarellrisotto med citronlax

Lax smaksatt med citron serveras med en kantarellrisotto. Ett festligt recept! Ulrika Pousette 4 personer RISOTTO: 1/2– liter rensade kantareller 2 msk smör salt, peppar 1 gul lök ca 1 liter hönsbuljong 2 dl vitt vin 2-–3 msk olivolja 3 dl risottoris, t ex avorio 2 dl färskriven parmesan 1 påse babyspenat nymalen svartpeppar LAX: 4 portionsbitar laxfilé 1 tsk olivolja salt, citronpeppar färskpressad saft av 1/2 citron finstrimlat skal av 1 citron färska örter till garnering SERVERA MED: honungsglaserade päron & morötter (se recept nedan) Skär stora kantareller i bitar. Så får du platt mage på 3 veckor, 3 dagar eller 3 minuter. På tre veckor kan du träna din mage plattare så att det syns.

Så får du platt mage på 3 veckor, 3 dagar eller 3 minuter

Det gäller bara att välja rätt sorts övningar. Får du ingen effekt av dina sit-ups? Då kanske det är dags att tänka om. Vill du få plattare mage gäller det nämligen att börja från grunden med de inre, djupt liggande magmusklerna. Magmusklerna ligger i olika skikt. Ser du detta kommer du aldrig knyta dina skor som vanligt igen. Farvede dame tights, fra mange kendte mærker. 6 enkla drinkar med rosévin. Drinkar med rosévin är vackra i färgen och oemotståndligt goda.

6 enkla drinkar med rosévin

Dessutom passar de perfekt till bröllopet, tjejkvällen eller varför inte som fördrink? Här är 6 goda rosédrinkar vi vill dricka i sommar! Samtliga recept är för 1 drink. Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten. Ljuvlig cheesecake och kladdkaka i ett.

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten

Ca 12 bitar Botten125 g smör 3 1/2 dl strösocker 1 3/4 dl vetemjöl 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg Fyllning200 g färskost, t ex Philadelphia 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 äggulor5 dl vispgrädde 100 g vit choklad, hackad 3 dl jordgubbar, mosade Garnering (frivillig)jordgubbar doppade i vit choklad och riven kokos. Struktur: Slumpa fråga – Kooperativt Lärande. Per Måhl: Felen lärarna gör med betyg och nationella prov. ”Svenska nationella prov har inga positiva effekter”

Av resultaten framgår inte huruvida en elev är i behov av stöd.

”Svenska nationella prov har inga positiva effekter”

På våren 2009 infördes nationella prov i åk 3. Utvalda akademiska pedagoger fick då frågan: ”Är nationella prov bra?” En del sa: ”Prov är inte bra! Elever som inte lyckas mår sämre och lär sig mindre.” Ensidigt fokus på bedömning. En snurrig lärares snurriga tankar om vad som snurrar runt i debatten om skolan Är det bara jag som blir snurrig av alla begrepp som sällan konkretiseras, förtydligas och problematiseras, till exempel bedömning, förmågor och synliggöra lärandet?

Ensidigt fokus på bedömning

Log into Facebook. Så når vi eleverna som ser på läsning med obehag - Sofia Malmberg. Bokhandlareföreningen och förläggareföreningen meddelade nyligen att ett positivt trendbrott skett i bokförsäljningen och att försäljningen av barn- och ungdomsböcker ökat särskilt mycket. Eva Gedin, förlagschef på Norstedts, menar att det dels beror på att det föds fler barn i Sverige, dels på att enskilda titlar lyckats nå ut till nya målgrupper. Hon lägger också till en annan faktor som hon anspelar roll, att föräldraskapet idag ses som ett livsprojekt där det gäller att välja rätt kläder, barnvagn, skola och att köpa litteratur till sina barn.

”Invandringens effekt på skolresultat kräver krafttag” Skolan har länge varit en kärnfråga för det svenska folket och under det senaste året seglade den upp som den enskilt viktigaste. Att lyckas med gestaltningen så texten lyfter. Hjälp - vi dränker eleverna i återkoppling! - Nicklas Mörk. Tio topplistor du inte vill vara utan. Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om. Pluggkoden. Inger Enkvist: Sverige har förstört sitt skolsystem. Det krävs mod att ompröva utbildningsideologier som slagit fel, skriver professor Inger Enkvist i artikelserien #Sverige2050. Från 1960-talet och framåt har svenska myndigheter i reform efter reform bortsett från utbildningskvalitet och hävdat att jämlikhet är viktigare än kvalitet. Minilektioner.

Eleverna ska få första betygen. Då får de även ett rörande brev av lärarna som nu hyllas på nätet. Stöd för utmanande undervisning. 29-1-Gömda-ord1. #läshäxan - ett träningsprogram för läsning. – Digi-bloggen. Att stötta sina elever. 11 bilder som bevisar att svenska ordspråk är det bästa som hänt mänskligheten. Ska man tävla i läsning? Kursplaner och undervisningen. Språkstöttning med stödmallar. Se connecter à Facebook. Saffranssmörbullar med pärlsocker. Ingrid Carlgren: Tänk om…. (den ’nya kunskapsskolan’ inte är en kunskapsskola)

Bakom varje framgångsrik skola står ett starkt och drivande elevhälsoteam! Oangriplighet, heliga kor och kritik - Nicklas Mörk. Hur du rengör och desinficerar madrassen - Steg för Hälsa. DLS – ett verktyg som tillhör det förgångna. TEMA: BETYG & BEDÖMNING – ELEVENS FÖRSTÅELSE. Ge Hans Rosling Nobels fredspris – här förklarar han flyktingkrisen så ALLA förstår.

Mitt Flippade Klassrum. »Arbeta inte mer — men smartare« 30 Questions to Ask Your Kid Instead of "How Was Your Day?" 100 antirasistiska boktips.