background preloader

Blandat

Facebook Twitter

Skaffa kalori-koll med ToppHälsas smarta kaloritabell – Topphälsa. Kalorier i mat – 10 mest sökta Nedan listar vi de tio mest sökta livsmedlen i termer av hur många kalorier de innehåller.

Skaffa kalori-koll med ToppHälsas smarta kaloritabell – Topphälsa

Banan är i topp, havregrynsgröt i botten. 1. Kalorier i banan En banan beroende på storlek innehåller ungefär 107 kalorier. 2. Ett kokt ägg beroende på storlek innehåller ungefär 85 kalorier. 3. 1 starköl (40 cl) innehåller ungefär 186 kalorier. 4. Ett glas vin (15 cl, 12 % alkohol) innehåller ungefär 100 kalorier. 5. Beroende på pizza; 1 600–2 670 kcal. Ananaspaj - enkelt och fantastiskt gott recept. Hemskt mord födde bevingat ord. Äppelfylld karré med steklök & sky. Desires. Vad du behöver veta innan du åker till Venedig. Hög och lågvatten – bästa tid att åka.

Vad du behöver veta innan du åker till Venedig

Miniutställning: Aldrig mer! Om folkmord. Aldrig mer!

Miniutställning: Aldrig mer! Om folkmord

Om folkmord är en utskrivbar miniutställning som du kan ladda ner och sätta upp på till exempel ditt bibliotek eller på din skola. Aldrig mer! Det var den rådande andan efter andra världskriget, då omvärlden fick upp ögonen för de fruktansvärda massmord på judar, romer och andra grupper som begåtts av den nazityska regimen. Struktur: Fråga, pausa, nedslag & studs – Kooperativt Lärande. Entreprenören Alfred Nobel » Gratis i Skolan. Alfred Nobel förverkligade sin idé om ett nytt sprängmedel och utvecklade en lönsam och internationell verksamhet.

Entreprenören Alfred Nobel » Gratis i Skolan

Men hur gick det till? Och är alla Nobelpristagare entreprenörer? Genom berättande faktatexter och illustrationer, tar eleverna del av Alfred Nobels idéer och arbete. Trots flera motgångar kvarstod hans vision om att ständigt förbättra och förnya – en ambition som tydligt avspeglas i Nobelpriset. Www.larare.at. Struktur: Karusellen – Kooperativt Lärande. I denna struktur kan du använda dig av varierade uppgifter och beroende på uppgiftens karaktär kan det vara samma uppgift på varje bord – så att grupperna hela tiden tar hjälp av vad de andra grupperna skrivit för att utveckla sitt tänkande för varje steg – eller olika uppgifter där de bygger vidare på vad förra gruppen skrev. Välj en uppgift där det finns många svarsalternativ: Skriv talet 100 på olika sätt, skriv så många ord ni kan i en given ordklass, skriv ner så mycket ni kan om en person/plats/händelse.

Karusellen kan användas både för att aktivera elevernas förförståelse, för att fördjupa förståelse, för att sammanfatta och repetera kunskapsområden eller för att få inspiration till nya lösningar. Inom det Kooperativa Lärandet kallas övningen Brainstorm Carousel. I boken Lyft språket Lyft tänkandet av Pauline Gibbons kallas denna övning Progressiv Brainstorming. För dig som vill låna eller dela med dig av Sveriges bästa skolbloggar. Publicera mera – reklamfilmer. Under våren har skolans åttor skapat reklamfilmer.

Publicera mera – reklamfilmer

Filmandet ingår i ett längre projekt om medier. Sanoma Utbildning : Övningsmästaren. Alla möjliga ord och uttryck Allez hop!

Sanoma Utbildning : Övningsmästaren

6 Allez hop! 7 Allez hop! Sara Bruun - ämnesspanare. Periscope är en app som är väldigt inne bland ungdomar just nu.

Sara Bruun - ämnesspanare

Via appen kan du filma och liveströmma det du gör just då. Tex så visar vissa tv-kanaler via Periscope hur det ser ut bakom kulisserna och andra livesänder när de spelar olika datorspel. Enligt mina elever är det väldigt vanligt i spelvärlden. Du och några kompisar spelar ditt spel on-line och sänder samtidigt detta via tex Periscope live. Det finns naturligvis oändligt många användningsområden mer eller mindre smarta. TV: Pogba hjälte på Friends Arena - United vann Europa League. Säsongens Europa Leauge-mästare korades inför ett fullsatt Friends Arena i Stockholm.

TV: Pogba hjälte på Friends Arena - United vann Europa League

Storfavoriterna Manchester United höll för trycket och får en plats till Champions League-kvalet nästa säsong. Att väcka en känsla. Innan vi börjar läsa en text försöker jag väcka liv i något hos eleverna.

Att väcka en känsla

Glädje, sorg, ilska, förvåning, kärlek, rädsla… en känsla! Som väcker ett intresse. Skapar frågor. En nyfikenhet. These three pictures make a powerful statement about race and power among women. Jorden runt på nolltid. SpråklIKT - En till Pedagogen Gbg-webbplatser webbplats. Vems röst hörs?

SpråklIKT - En till Pedagogen Gbg-webbplatser webbplats

Du, som medveten och van läsare vet att texter inte är neutrala. Alla texter vill något med oss läsare. De har en avsändare, en röst som representerar ett visst sätt att se på sin omgivning och världen. Just nu i denna stund använder du en hel uppsättning med olika verktyg, strategier och tidigare erfarenheter för att gå in i texten och förstå vems röst som hörs och vems röst som är utelämnad. Våra barn och ungdomar är ännu inte lika vana och de behöver stöd i att analysera olika texters röster och möjlighet att se och formulera sina egna röster. Ett av skolans mest centrala uppdrag är att våra elever utvecklar en god läs- och skrivförmåga för att kunna verka i ett demokratiskt samhälle. Kan använda sig av ett kritiskt tänkande och självständigt formulera ståndpunkter grundade på kunskaper och etiska överväganden (Lgr 11) Critical Literacy Hur omdefinerar vi lärandet? Beskrivning av våra aktiviteter: Aktivitet 1. Tänk så mycket bra material det finns...

I dag kommer jag att tipsa om en del länkar och material som jag brukar använda i min undervisning. Kanske hittar du något som du kan ha nytta av i ditt eget klassrum med dina elever. Ibland vill man kunna arbeta med film i sina ämnen. Ett alternativ till att arbeta med vanliga filmer är att arbeta med kortfilm. oNågra knep för att googla bättre – Póster por Annika Sjödahl. Sambandsord – Poster par Annika Sjödahl. Textkopplingar – Poster by Annika Sjödahl.