background preloader

Nearpod - Create, Engage, Assess through Mobile Devices

https://nearpod.com/international

Related:  kristinaklemptUsingProfesorIT-verktygIdrott

Elevinflytande under bedömningstillfället Vi har försökt att läsa de abrahamitiska religionerna på fyra veckor. Det är givetvis en omöjlighet för elever i sjuan att försöka lära sig ”alla” viktiga fakta om judendom, kristendom och islam på den korta tiden. Vi förutsatte att de redan hade kunskaper om de tre religionerna från mellanstadiet och satte igång med att jobba med några myter från det gamla testamentet. Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare. Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Framförallt gillar jag de tillägg som finns och som underlättar mitt arbete. I denna text har jag valt ut några stycken som jag använder hela tiden.

Vad är din strategi? · Mia Smith De språkliga strategierna gjorde sitt intåg i kursplanerna 2011. Det betyder inte att de gjorde sitt intåg i skolan då, de hade funnits där redan tidigare. Men nu blev det mer handfast att vi måste undervisa om strategier och även, ve och fasa, bedöma dem. Som stöd gav Skolverket 2012 ut en text av Lena Börjesson vid Göteborgs Universitet: Om strategier i engelska och moderna språk. Vi har efter hand blivit allt bättre på detta, men ibland är det lite klurigt. Man tar lätt för givet det man själv gör, utan att tänka på att det inte är självklart för eleven.

Skriv ut dina egna post it och notislappar Jag såg ett så fiffigt tips på en amerikansk undervisningsblogg och kunde inte låta bli att kopiera. Kopiera i dubbel bemärkelse för det här tipset handlade om att kopiera på notislappar. Jag började med att bara översätta några av lapparna. Vartefter att jag gjorde det så kom jag på flera egna och kombinerade dem bland annat med tips om rollfördelning vid grupparbete från kooperativt lärande. Det är lättare att komma ihåg vilken roll man har om man har bilden på en lapp som du kan sätta på mappen eller boken. Rollerna på post it kan du hitta här.

Här går progressionen som en dans Kullad! Flickan i rosa träningstajts och blått jympalinne stannar och börjar taktfast att stampa på stället medan kullaren springer vidare i myllret av klasskompisar. Det är tvåorna på Kungsklippeskolan i Hudd­inge som har lektion i idrott och hälsa. I dag står det dans på schemat och uppvärmningen består av danskull. Betygssamtal utifrån checklistan i ESP - Mia Smith Som betygssättande lärare är man van vid att frågorna kommer strax före lucia. ”När ska vi ha betygssamtal?” Det eleverna i det läget vill veta är vilken bokstav de kommer kunna läsa sig till på pappret i kuvertet som skickas hem några veckor senare. Ska jag lägga dyrbar undervisningstid på detta? Jag har valt att lägga mina individuella samtal efter jul i år.

Arbetsuppgifter kopplade mot Europeisk språkportfolio – Min undervisning Om ni använder er av Europeisk språkportfolio i er undervisning i språk så har jag tips på en sida där ni kan hitta material på den nivå eleverna befinner sig, dvs A1, A2, B1 och B2. Sidan hittar ni British Council och den är sorterad efter förmågorna (skills). Nedan ser ni vad varje nivå motsvarar för årskurs; nivå A1-A2 ska du ha nått till i slutet av år 6 och nivå B1/B2 år 9, som motsvarar nivå 5. Det kan jämföras mot att det andraspråk eleverna läser i grundskolan är satt till nivå 2, dvs B2 och SVA som ligger på B2 i år 9. Läs mer här. Exit Tickets – återkoppling till dig som lärare En ‘Exit Ticket’ eller ‘Utgångs Pass’ är en lapp med svaret på en fråga som de studerande lämnar vid lektionens slut. Svaret är ett kvitto på hur du som lärare har nått fram med din undervisning. De studerande kan skriva svaret på ett papper, men det går också bra att göra digitalt. ‘Exit Tickets’ är en användbar metod för att du som lärare ska få återkoppling på om målen för lektionen har uppnåtts. Ungefär fem, tio minuter innan lektionens slut får eleverna en kärnfråga för lektionens innehåll.

Läraren som ledare i en online-skola #CanvasLMS – Hannas skolblogg Niklas Agerbech och Emil Rolsted, Danes Wordwide Huvudkontoret för Danes Worldwide (DW) ligger i centrala Köpenhamn. Lokalerna är ljusa och moderna, och vi möts av lärarna och systemutvecklarna Niklas Agerbech och Emil Rolsted. DW har erbjudit kurser på distans i över 25 år, utbudet består främst av danskundervisning för barn och ungdomar i åldern 6-17 år, ofta med föräldrar som har bott och arbetat utomlands. DW bedriver även sommarskolor och Learning Centers på olika ställen runt om i världen.

Vad är rörelseförmåga och hur bedömer man den? I en nyutkommen avhandling – Bedömningar av ungas rörelseförmåga – diskuterar Anna Tidén olika aspekter av elevers rörelseförmågor. Särskilt fokuseras hur dessa förmågor kan förstås och bedömas genom begrepp som ’physical literacy’, ’ability’ samt genom ett utarbetat test, det så kallade NyTids testet. Hon diskuterar också hur dessa förmågor kan relateras till huruvida elever utvecklar ett intresse för idrott och fysisk aktivitet. Särskilt spännande är diskussionen om hur olika tester och olika sätt att se på rörelseförmågor innefattar tydliga normer som ofta är relaterade till traditionella idrotter.

Äldre på Tallbackas äldreboende i Östersund har fått solrum Nu kan de äldre på boendet njuta av sol och värme – när som helst, rapporterar SVT Nyheter. Boendet har nämligen fått ett så kallat solrum. – Det är trevligt, man kan sätta sig där och fika, säger Lena Holmberg, enhetschef på boendet i Östersund. En sko på vägen I somras åkte familjen till havet för en utflykt. Halvvägs passerade vi en sko som tilldrog vår uppmärksamhet och nyfikenhet. Tillsammans började vi spåna vad den gjorde där, vem som var dess ägare och hur länge den hade legat där. Vi pratade om vad som var mest sannolikt, men tillät fantasin skena iväg till de mest absurda och läskigaste historierna. På vägen hem bestämde jag mig.

Related:  allmänt