background preloader

Luokanvalvioja-hommat

Facebook Twitter

Tutustumisharjoituksia (päivitetty lisää harjoituksia 16.4.2018) - My CMS. Olen kerännyt tälle sivulle erilaisia tutustumisharjoituksia.

Tutustumisharjoituksia (päivitetty lisää harjoituksia 16.4.2018) - My CMS

Ne ovat merkittävässä roolissa, kun halutaan lisätä ryhmän positiivista riippuvuutta. Uuden ryhmän perusteellinen tutustuttaminen lisää turvallisuutta ryhmän jäsenten keskuuteen ja vapauttaa jännityksistä ja peloista. Tutustumisharjoitukset kannattaa ottaa säännölliseksi osaksi ryhmän/tiimin kehittämistä. Niitä on hyvä jatkaa mahdollisimman pitkään, pieninä osina koulutusta/opetusta. Näiden positiivista riippuvuutta lisäävien harjoitusten merkitystä ei voi liikaa korostaa. Näitä harjoituksia kannattaa tehdä aluksi päivittäin/viikoittain ja antaa myöhemmin osallistujien keksiä niitä itse (ks. harjoitus 13). Harjoitus 14: Etsitään yhtäläisyyksiä ja opitaan nimiä Tutustumisharjoitus 13: Oppilaat suunnittelevat lisää harjoituksia.

Pinterest. ABC-ensiaskeleet_rauhankasvatukseen. Oppimateriaaleja verkosta. Tunteesta tunteeseen - Etusivu. Kyllikki Kerola, Sari Kujanpää & Anja Kallio 1.

Tunteesta tunteeseen - Etusivu

TUNTEET – MITÄ NE OVAT? 1.1 Tunteet mukana ihmisessä 1.2 Tunteet mukana vuorovaikutusympäristössä 1.3 Mitä tunteet ovat? 1.4 Miksi tunteita on? 1.5 Tunteiden hermostollinen perusta 1.6 Missä tunteet tuntuvat ja miten ne näkyvät ulospäin? Yhdessaolon_tilkkutakki. Mielen hyvinvointi -opetuskokonaisuus terveystietoon 7.-9.luokka. Afrikkalaisia kertomuksia. Afrikassa on vahva tarinankerrontaperinne.

Afrikkalaisia kertomuksia

Usein tarinaan sisältyy myös joku opetus, jota voitte miettiä yhdessä lasten kanssa. Tarinoihin kannattaa tutustua etukäteen, sillä toiset tarinat ovat julmempia kun taas toiset sopivat luettavaksi kaikenikäisille. Sukeltakaa afrikkalaisten tarinoiden maailmaan ja kohdatkaa hyeenat, jänikset, villikissat ja muut kaverit! Muurahainen, leijona ja norsu Kaikkein pienimmät eivät aina ole niin heikkoja kuin voisimme luulla. Muurahainen, leijona ja norsu tapasivat usein savannilla.

Eräänä päivänä he päättivät kuitenkin etsiä erotuomarin, jotta saataisiin selville kuka onkaan oikeasti vahvin. Jänis kääntyi sitten leijonan puoleen ja antoi hänelle puheenvuoron. – Minua kutsutaan savannin kuninkaaksi ja syystäkin, hän julisti, sillä minä olen kaikkein vahvin. Muurahainen ei vastannut mitään. Sillä välin kun voittajanorsu hengähti hiukan, muurahainen kiipesi sen silmiä kohti.

Senegalilainen kansantarina Kuu ja tähdet Kolme puuta. Suomen suosituimmat lasten sadut netissä. JutunJuuret; novellit ja kertomukset. Päiväkirja; 43. kertomus; sarja päättyy.

JutunJuuret; novellit ja kertomukset

MUUT NOVELLIT ja KERTOMUKSET Veitsen terällä; kun vainoharhaisuus kasvaa ylettömiin mittoihin, ei kukaan arvaa, mihin se voi johtaa... Hymyilevä mies; matkustajassa, joka hymyilee itsekseen julkisessa liikennevälineessä, täytyy olla jotakin arvoituksellista... Syntymäpäivä; kaamoksesta herännyt aurinko luo pitkiä varjoja, ja pitkä on odottavan aikakin... Lutherin satuja ja opetuksia. 3 opettavaa tarinaa - www.kauno-mannonen.fi. Satu on kuin kuva joka sanoo enemmän kuin tuhat sanaa Vanhassa Kiinassa oli pieni kylä, jossa oli yksi yhteinen hevonen.

3 opettavaa tarinaa - www.kauno-mannonen.fi

Mutta keväällä, juuri kun maatöiden piti alkaa, tämä hevonen karkasi, eikä sitä löytynyt mistään. Kyläläiset menivät kylän vanhimmalle valittamaan, kuinka huonosti oli käynyt. Kylänvanhin mietti hetken ja sanoi: "Mistä te tiedätte, että huonosti kävi? " Meni pari päivää, niin tämä hevonen palasi takaisin ja sillä oli lauma villihevosia mukanaan. Kylänvanhin mietti taas hetken ja sanoi: "Mistä te tiedätte, että hyvin kävi? " Mutta miehet, jotka eivät olleet ennen hevosia kesyttäneet, loukkasivat pahoin itsensä putoillessaan hevosten selästä, ja pian kaikki työkykyiset miehet olivat pois pelistä.

Kyläläiset neuvoa kysymään taas vanhimmalta, kun näin huonosti kävi. Seuraavana aamuna karautti keisarin ratsuväki kylään. Ja kyläläiset kertomaan vanhimmalle kuinka hyvin olikin käynyt, sillä harva mies yleensä palasi sotaretkiltä. Itsekkyyden hyve. Mitä on itsekkyys?

Itsekkyyden hyve

Voiko itsekkyys olla hyvää? Voiko epäitsekkyys olla pahaa? Tässä esseessä haetaan vastauksia näihin kysymyksiin Armas-ankalta, Friedrich Nietzscheltä, Ayn Randilta, yritysjohtaja Renkoselta ja neiti Virvalta. ”Olipa kerran ankka, kutsukaamme häntä vaikka Armaaksi. Hyvinvoinnin hyrrä. Nuorten mieli vahvaksi -materiaali valmentajille ja ohjaajille. Mitä sinulle kuuluu? -julisteet. Keväällä 2014 luovat suunnittelijat Antti Kareinen ja Henna Rinnekangas osallistuivat Young Lions Finland -kilpailuun, jonka asiakkaana oli Suomen Mielenterveysseura.

Mitä sinulle kuuluu? -julisteet

Tehtävänä oli suunnitella mainontaa, "joka kumoaa mielenterveyteen liittyviä ennakkoluuloja ja saa ihmiset näkemään mielenterveyden positiivisessa valossa. Jokaisella on mielenterveys. " "Idea näistä julisteista syntyi, kun mietimme kuinka merkittävä niinkin perustava kysymys kuin ”How are you” on. Sitä pitäisi muistaa kysyä niin muilta kuin myös itseltään. On myös tärkeää, että voi vastata rehellisesti. Kaksi vuotta myöhemmin Mielenterveysseurassa suunniteltiin Mitä sinulle kuuluu?

"Visuihin halusimme tuoda yksin elävän, luultavasti nuoren, aikuisen kämpän. "Kuvat kertovat molemmat mahdolliset ääripään vastaukset: voit joko hyvin tai huonosti. 18 kirjaa ihmissuhteista: Miten kehittää sosiaalisia taitoja? ”Moni kirja on kuin avain mielen tutkimattomiin kammioihin.”

18 kirjaa ihmissuhteista: Miten kehittää sosiaalisia taitoja?

–Franz Kafka Minä ja ystäväni Vladimir olemme viimeisten vuosien ja kuukausien aikana lukeneet paljon ihmissuhteisiin liittyviä kirjoja ja keskustelleet aiheesta ahkerasti ystäviemme kanssa. Olemme molemmat joutuneet tekemään töitä kehittääksemme sosiaalista elämäämme mielekkäämpään suuntaan. Olemme saaneet kamppailla erilaisten hankaluuksien kuten esimerkiksi yksinäisyyden, epävarmuuden, identiteettikriisien ja parisuhdedraamojen kanssa. ENO Kasikirja 010212. Sanapilvet opetuksessa.

Ekan viikon ohjelmaa

Rohkeus. Taidetestaajat. Taidealan organisaatiot saavat jättää ehdotuksia tavasta, jolla haluaisivat olla taidetestaamisen kohteina lukuvuonna 2018-2019.

Taidetestaajat

Hakijoille ilmoitetaan valintojen tuloksista 2.10.2017 mennessä, Tiedot julkistetaan lokakuun aikana. Kaikki ehdotukset tulee lähettää sähköisesti. Hakuaika on 1.-25.8.2017. Taiteellinen sisältö Hanke on avoin niin esittäville kuin visuaalisille taiteille. Tavanomainen ei riitä Hankkeen tarkoituksena on tarjota koululaisille ikimuistoinen taide-elämys, joka voi olla kimmoke elinikäiseen kulttuurin harrastamiseen. Etkot ja jatkot Yleisötyön tulee ulottua taidekäynnin etukäteis- sekä jälkityöskentelyyn.

Etukäteistyöskentelyssä on hyvä korostaa sitä, miten esitys ja teokset nivoutuvat länsimaisen taiteen traditioon ja laajempiin historiallisiin kehityskaariin. Hankkeen viestintä nuorille toteutetaan verkkosivujen sekä sosiaalisen median kautta. Organisaation toivotaan myös jatkossa pitävän yhteyttä nuoriin ja kehittävän toimintaansa yhä enemmän nuoria kiinnostavaksi. Taidetestaajat.