background preloader

YH4

Facebook Twitter

Kuluttajansuoja EU:ssa paranee, kansalaiset voivat jatkossa nostaa ryhmäkanteita kaikissa jäsenmaissa. Uuden EU-lain turvin esimerkiksi Vastaamon tietomurron 25 000 uhria olisivat voineet hakea korvauksia.

Kuluttajansuoja EU:ssa paranee, kansalaiset voivat jatkossa nostaa ryhmäkanteita kaikissa jäsenmaissa

Kuluttajaliitot ja -järjestöt voivat jatkossa nostaa kansalaisten puolesta ryhmäkanteita yrityksiä vastaan. Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina uuden lain, joka jäsenmaiden on saatettava voimaan kahden vuoden kuluessa. Uudet säännöt pätevät kaikissa EU-maissa, eli ryhmäkanteita voi tehdä myös rajat ylittävissä asioissa.

Mikko teki kaupat Volkkarista 37 340 eurolla – sitten autokaupasta tuli yllättävä kysymys ja hinta oli noussut reilusti: ”Anteeksi mitä?” - Taloussanomat. International Court of Justice. Nainen luuli löytäneensä itselleen unelmien kodin järvenrannalta Kainuusta – järkyttävä totuus paljastui, kun viranomainen huomasi oudon fontin pöytäkirjassa - Taloussanomat. Nainen luuli löytäneensä itselleen unelmien kodin järvenrannalta Kainuusta – järkyttävä totuus paljastui, kun Kajaanin kaupungin rakennustarkastuksen laatima katselmuspöytäkirja oli törkeä väärennös, neliöitä oli liikaa rakennuslupaan nähden, eikä kesämökiksi rakennettua taloa ollut edes hyväksytty ympärivuotista asumista varten.

Nainen luuli löytäneensä itselleen unelmien kodin järvenrannalta Kainuusta – järkyttävä totuus paljastui, kun viranomainen huomasi oudon fontin pöytäkirjassa - Taloussanomat

Aleksis Salusjärven kolumni: Kovemmissa rangaistuksissa ei ole mitään järkeä. Toimivilla rikostuomioilla ja moraalilla ei ole paljoakaan tekemistä keskenään.

Aleksis Salusjärven kolumni: Kovemmissa rangaistuksissa ei ole mitään järkeä

Ainoa järkevä päämäärä kriminaalipolitiikalle on turvallinen yhteiskunta, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Kansan mielipide on lähes yksiääninen: Kovempia rangaistuksia ja kuria. Jokaisen rikosuutisen kommenttilaatikko täyttyy nopeasti mielipiteistä, joissa paheksutaan lepsuja rangaistuksia. Poliitikolle tämä tarjoaa helpon keinon irtopisteiden keräämiseen. Kun Jussi Wiik vapautui jälleen vankilasta, hammaslääkärin sanat pysäyttivät – yksikin välittävä ihminen voi pelastaa rikoskierteeltä. Jyväskyläläinen Jussi Wiik asui kadulla kuutisen vuotta 90-luvun puolivälin jälkeen.

Kun Jussi Wiik vapautui jälleen vankilasta, hammaslääkärin sanat pysäyttivät – yksikin välittävä ihminen voi pelastaa rikoskierteeltä

Hänellä on taustalla rankka rikos- ja vankilakierre. Wiik pääsi viimeisen kerran vankilasta 26 vuotta sitten. Takana oli kolme eripituista vankilareissua. Ratkaisevan sysäyksen muutokselle antoi hammaslääkäri, joka vastaanotolla kysyi, millaisia päihteitä Wiik käyttää. Tilanne jäi vaivaamaan hammaslääkäriä. Poliisi ja Tulli saivat oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen ihmisvirrasta – lupa on, mutta laitteet puuttuvat. Poliisi ja Tulli saivat kesäkuun alussa oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen.

Poliisi ja Tulli saivat oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen ihmisvirrasta – lupa on, mutta laitteet puuttuvat

Rajavartiolaitoksella kyseinen oikeus on ollut jo vuodesta 2005 alkaen. Viranomaiset voivat siis automaattisen kasvojentunnistusjärjestelmän avulla verrata valvontakameroiden ottamia kuvia henkilörekistereihin tallennettuihin kasvokuviin. Uuden henkilötietolain mukaan näin saa kuitenkin tehdä vain, kun yritetään estää, paljastaa tai selvittää rikoksia. Kasvojentunnistusta voidaan käyttää myös etsintäkuulutettujen tavoittamiseksi. (3) Kuluttaja-akatemia: Kuluttajansuojan ABC. EU shoppers' rights boosted online and offline (video) Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys (video 1): Mitä ne tarkoittavat? Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys (video 2): Omakohtaisia tarinoita. Nettipoliisi vuonna 2050. Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä - Nyt.fi. Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohte Viime viikolla Suomi kuohui, kun sote-uudistuksesta paljastui uusi jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa.

Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä - Nyt.fi

Isoveljen valvova silmä kurkkii jo! Vai kurkkiiko? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi uutista seuraavana päivänä jossa se vakuutti muun muassa, että ”THL huomioi voimassa olevan tietosuojalainsäädännön kaikessa toiminnassaan”, ja että ”THL ei ole luomassa uutta rekisteriä eikä tallenna mallin tuottamia yksittäisiä ihmisiä koskevia tietoja”. Mutta mitä jos yksittäisten ihmisten tiedot nimenomaan tallennettaisiin ja hyödynnettäisiin täysimääräisesti? Samaan aikaan kun THL tutkii korvauskriteereitä, Kiinassa ihmisiä on pisteytetty jo vuosia – ja kaiken lisäksi järjestelmää pidetään enimmäkseen edistyksenä vanhaan.

Extreme Stress During Childhood Stunts a Crucial Type of Learning For Years Afterwards. Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus. Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttäv Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomion poikkeuksellisessa rikoksessa, jossa jyväskyläläiset vanhemmat loukkasivat oman lapsensa ihmisarvoa vakavasti yli yhdeksän vuoden ajan.

Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

Vanhempien todettiin syyllistyneen pahoinpitelyyn. Uhri, nyt 14-vuotias poika, oli teon alkaessa vain hieman yli puolentoista vuoden ikäinen. Tuolloin, syksyllä 2005, vanhemmat ryhtyivät laiminlyömään pojan neuvolakäyntejä. Myöhemmin vanhemmat päättivät myös, etteivät päästä poikaa kouluun. Kansalaisten sote-pisteytys.

Noin viikon uutiset: Verkkovalvonta 2.0. Juristit: Tiedustelulakia pitäisi testata väärillä hakemuksilla – vaarana on, että tuomio­istuimesta tulee tiedustelun kumileimasin - Politiikka. Juristit: Tiedustelulakia pitäisi testata väärillä hakemuksilla – vaarana on, että tuomio­istuimesta tulee tie Voiko kansalainen luottaa tuomioistuimiin, jotka käsittelevät tiedusteluviranomaisten hakemia lupia erilaiseen valvontaan?

Juristit: Tiedustelulakia pitäisi testata väärillä hakemuksilla – vaarana on, että tuomio­istuimesta tulee tiedustelun kumileimasin - Politiikka

Toukokuussa ilmestyvässä Viestintäoikeuden vuosikirjassa ehdotetaan tämän kysymyksen ratkaisuksi täydennystä eduskunnassa käsiteltäviin tiedustelulakeihin. Juristit Herkko ja Noora ehdottavat, että tiedusteluun tuomioistuimelta lupia hakevat viranomaiset testaisivat tuomioistuinta kontrollihakemuksilla. Näiden hakemusten sisällössä tulisi olla yksi tai useampi seikka, joka estäisi luvan myöntämisen. Näin tuomioistuimesta ei pääsisi muodostumaan kumileimasinta, joka hyväksyy lähes kaikki sille tehdyt hakemukset. Jyrki Kasvi: Mistä tiedustelulaissa on kyse? Fobba kertoo identiteettivarkauksista. Meidän oikeutemme. Juristit: Tiedustelulakia pitäisi testata väärillä hakemuksilla – vaarana on, että tuomio­istuimesta tulee tiedustelun kumileimasin - Politiikka. Kommentti: Supon salailu leviää jo eduskuntaankin – kokoukset siirrettiin suljettuihin tiloihin. Kommentti: Supon salailu leviää jo eduskuntaankin – kokoukset siirrettiin suljettuihin tiloihin Eduskunta sai kiistellyt tiedustelulait eteensä viime viikolla ja valiokunnat pääsivät asian kimppuun tiistaina.

Kommentti: Supon salailu leviää jo eduskuntaankin – kokoukset siirrettiin suljettuihin tiloihin

Samaan aikaan etenee riitaisissa merkeissä puhemiesneuvostossa valmistelu uusi työjärjestys, jossa määritellään uuden tiedusteluvaliokunnan tehtävät ja salaisuuden verhon ulottaminen rangaistuksen uhalla myös muuhun eduskuntatyöhön. Yo-kokeet: yhteiskuntaoppi. Justice: What's The Right Thing To Do? Episode 08: "WHATS A FAIR START?" Oikeusvaltion tulevaisuus. Hallitusta on useaan otteeseen arvostelu lainvalmistelun heikosta tasosta.

Oikeusvaltion tulevaisuus

Asiantuntijoiden mukaan lakeja laaditaan liian kiireisissä aikatauluissa ja poliitikot ohjailevat valmistelevia virkamiehiä liian innokkaasti omien ideologioidensa mukaan. Moni lainvalmistelu on törmännyt perustuslakiin. Nykyään lainlaatijat, tuomarit ja lainvalvojat joutuvat toimimaan jatkuvan paineen, kritiikin ja jopa painostuksen alaisina. Suomessa voimassa liuta outoja lakeja 1700-luvulta – voi rikkoa rauhassa. EDUSKUNTA hyväksyi viime viikolla sisällön uuteen tupakkalakiin, joka kieltäisi tupakoinnin autossa, jossa on alle 15-vuotias lapsi. Lain rikkomisesta ei kuitenkaan seuraisi minkäänlaista rangaistusta.

Lakia perusteltiin sillä, että tieto autossa tupakoinnista voisi jotenkin päätyä lastensuojeluviranomaisille. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mukaan kunnan viranomaisten valvontakeinot puuttua kiellon vastaiseen tupakointiin ovat kuitenkin käytännössä vähäiset. EDUSKUNNAN lakivaliokunnan puheenjohtajan kansanedustaja, rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan tupakointikielto autossa on perusteltu, mutta hänen mielestään sen rikkomisesta pitäisi seurata sanktio. – Pitäisi olla mahdollisuus puuttua, kun tulee vastaan asiakas, joka ei keskustelusta tokene, Tolvanen sanoi Ilta-Sanomille. Etusivu - FINLEX ® Perintöansat ulkomailla: Varakkaan suomalais­rouvan puoliso kuoli – leski joutui maksamaan miljoonia euroja vainajan aikuisille lapsille - Taloussanomat. Perintöansat ulkomailla: Varakkaan suomalais­rouvan puoliso kuoli – leski joutui maksamaan miljoonia euroja va Mikäli aikomuksena on viettää eläkepäivät muualla kuin Suomessa ja ostaa loma-asunto ulkomailta, perintöasioiden pohtimiseen kannattaa uhrata hetki aikaa.

Yleinen väärinkäsitys on, että perintö jaettaisiin sen maan lakien mukaan, jonka kansalainen on. Jos perittävän elinpiiri on kuolinhetkellä ollut pääasiassa esimerkiksi Espanjassa, perintö jaetaan Espanjan lain mukaan. Miten perintö jaetaan ilman riitoja? Tuhlaa itse kaikki varat jo eläessäsi tai lue nämä verojuristin rahanarvoiset neuvot - Koti. Etusivu - Hyvä testamentti. (3) Everything you think you know about addiction is wrong.

Rikesakko - Oikeus.fi / Tuomioistuimet / Käräjäoikeudet. Rikesakko on euromäärältään kiinteä, sakkoa lievempi varallisuusrangaistus, joka on säädetty eräiden rikkomusten rangaistukseksi. Rikesakko voi olla suuruudeltaan 20, 40, 70, 100, 120, 140, 170 tai 200 euroa. Jos henkilö syyllistyy samalla kertaa kahteen tai useampaan rikkomukseen, rikesakko määrätään ankarimman rikesakon mukaan korotettuna 40 eurolla. Rikesakon määrää poliisi, rajavartio- tai tullimies tai erätarkastaja. Rikesakkoon tuomittu voi saattaa asian käräjäoikeuden tutkittavaksi. 7 kuvaa tutkimuksesta: Kansalaiset antaisivat usein lyhempiä rangaistuksia kuin tuomarit. Hallitus pohtii tutkimuksen perusteella, tulisiko rikoksista langetettavia rangaistuksia muuttaa. oikeustaju 21.6.2017 klo 12:00päivitetty 21.6.2017 klo 12:20 Kansalaisten käsitykset sopivasta rangaistustasosta vaihtelevat huomattavasti, kertoo tänään julkaistu Helsingin yliopiston tutkimus.

Palvelun suorittaminen - Rikosseuraamuslaitos. Yhdyskuntapalvelussa tuomittu tekee yleishyödyllistä työtä vapaa-aikanaan. Kunkin yhdyskuntapalvelurangaistuksen toimeenpanoa varten laaditaan rangaistusajan suunnitelma, jonka Rikosseuraamuslaitos vahvistaa. Rangaistusajan suunnitelma sisältää tiedot palvelupaikasta, suorittamisen aikataulun ja suorittamisehdot, joita palveluun tuomitun on noudatettava.

Rikosseuraamuslaitos vahvistaa rangaistusajan suunnitelman ja valvoo palvelun suorittamista. Palvelu ajoitetaan alkuperäisen vankeusrangaistuksen pituiselle ajanjaksolle. Palvelupaikan määrää Rikosseuraamuslaitos, joka tekee palvelupaikan kanssa sopimuksen. Palvelupaikan järjestäjänä voi olla julkisyhteisö (valtio, kunta, kuntayhtymä, seurakunta) tai julkisoikeudellinen yhdistys tai muu voittoa tavoittelematon yhteisö (järjestö, urheiluseura, säätiö).

Brunei defends death by stoning for gay sex in letter to EU. Brunei has written to the European parliament defending its decision to start imposing death by stoning as a punishment for gay sex, claiming convictions will be rare as it requires two men of “high moral standing and piety” to be witnesses. In a four-page letter to MEPs, the kingdom’s mission to the EU called for “tolerance, respect and understanding” with regard to the country’s desire to preserve its traditional values and “family lineage”. The new penal code, which also provides for the amputation of thieves and whipping of people wearing clothes associated with the opposite sex, was brought in on 3 April, despite international condemnation. Kuusi somepostausta, jotka tulivat tekijälleen kalliiksi – lue nämä ennen kuin jaat oikeutta netissä. Suomen oikeusistuimissa käsitellään joka vuosi useita tapauksia, joissa joku on julkaissut netissä loukkaavaa tietoa toisen ihmisen yksityiselämästä.

DNA:n matka rikospaikalta rekisteriin – näytettä huijaa vain identtinen kaksonen. DNA-teknologia mullisti rikostutkinnan parikymmentä vuotta sitten – tätä nykyä rikoksentekijä harvoin pääsee pälkähästä. Onko puolustuksen etiikka koskaan koetuksella lakituvassa? Asianajaja: Henkilökohtaisella mielipiteellä ei ole väliä. Oikeus saada asiantunteva avustaja oikeudenkäyntiinsä kuuluu jokaiselle, kertoi asianajaja Tuomas Turunen Radio Suomen Päivässä. Silmittömän väkivaltaiset rikokset saavat usein aikaan keskustelua, miksi niiden tekijöitä pitäisi edes puolustaa oikeudessa. ”Ministeri juhlii sitä, että alkoholisoitunut näpistelijä saadaan vankilaan” – Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvostelee Suomen kriminaalipolitiikkaa - Kotimaa.

”Ministeri juhlii sitä, että alkoholisoitunut näpistelijä saadaan vankilaan” – Rikosoikeuden professori Kimmo Keskustelu rikoksista ja rangaistuksista on Suomessa harhautunut sivuraiteelle, arvioi Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Ongelman voi pelkistää yhteen virkkeeseen: jos keskitytään pistemäisesti muuttamaan tiettyjen rikosten rangaistuksia, pisteen ulkopuolinen kokonaiskuva jää hahmottamatta.

Mainos (Teksti jatkuu alla) ”Suomesta puuttuu täysin visio siitä, mikä on kriminaalipolitiikan pitkän aikavälin tavoite. Vankeinhoidon pääjohtaja passittaisi sakkovangit hoitoon, ei vankilaan: "He ovat heikko-osaisin kansanosa" Yle uutisoi tänään, että hallitus suunnittelee rajua muutosta sakkojärjestelmään. Kuluttajansuojan ABC -videon avulla opit ja opetat perusteet « Kuka kasv@ttaa ketä? Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain - Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Siirry sisältöalueeseen, Skip to main content, Hoppa till huvudinnehåll. Materiaali - Oikeudet.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto.