background preloader

uUE1

Facebook Twitter

The truth about Muslims and sex slavery - according to the Koran, rather than Isis or Islamophobes. Toora ja juutalaiset rituaaliesineet. Holy places of Jerusalem, Israel. Islamin traditiot eivät rajoita suomalaisuutta. Toora ja juutalaiset rituaaliesineet. Roger Federer as Religious Experience - Tennis. One thing it is not is televisable.

Roger Federer as Religious Experience - Tennis

At least not entirely. TV tennis has its advantages, but these advantages have disadvantages, and chief among them is a certain illusion of intimacy. Saatana saapui kirjankustantamoon – henkistymisen tavoittelu on lisännyt kiinnostusta myös satanistista kirjallisuutta kohtaan. Uskontotieteilijä ja kirjailija Johannes Nefastos on Suomen tunnetuin satanisti.

Saatana saapui kirjankustantamoon – henkistymisen tavoittelu on lisännyt kiinnostusta myös satanistista kirjallisuutta kohtaan

Satanismilla tarkoitetaan magialla ja okkultismilla kuorrutettua ideologista ja filosofista oppia ja uskontoa, joka perustuu kertomukseen Saatanasta. Toisinaan satanismi sotketaan saatananpalvontaan, johon kuuluu oleellisena osana pahuuden palvonta. Viime vuosina nimenomaan Nefastos (oik. Kohtaaminen ei ole aina konflikti: Kolmen uskonnon keskustelu syvensi muiden ymmärrystä - Teologia.fi. Keskustelun osanottajia.

Kohtaaminen ei ole aina konflikti: Kolmen uskonnon keskustelu syvensi muiden ymmärrystä - Teologia.fi

Kuva, Anu Heikkinen. Ensimmäinen marraskuuta Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogaan kokoontui edustajia kolmesta eri monoteistisestä uskontokunnasta keskustelemaan Pyhistä Kirjoituksista ja niiden herättämistä mielikuvista ja kysymyksistä. Edeltävinä päivinä oli media välittänyt ikäviä uutisia samaisen synagogan eteen liimatuista antisemitistisistä Daavidin tähti -tarroista. Nyt, kuin vastaiskuna ennakkoluuloille, kokoontui pieni ryhmä abrahamilaisten uskontojen edustajia keskustelemaan ja dialogin avulla syventämään ymmärrystään toistensa uskosta ja rakentamaan perustaa entistä paremmalle yhteistyölle. Tapaamisen aihe oli ”tarinankerronta ja kansanperinne Kirjoituksissamme” ja luettavaksi oli valittu tekstejä, joissa opetus tapahtuu nimenomaan tarinan kautta.

Mystiikka kiehtoo nykyihmistä. Hengellisyydestäkin kaivataan nyt elämyksiä.

Mystiikka kiehtoo nykyihmistä

Se saa osan etsijöistä kiinnostumaan kirkon sisällä toimivista karismaattisista liikkeistä, osan esimerkiksi luterilaisuutta esteettisemmästä ortodoksisuudesta ja monet erilaisista uushenkisyyden ilmentymistä. Joogaa, mietiskelyä, retriittejä, pyhiinvaellusreitin kulkemista, henkioppaita, suitsukkeita, mindfullnessia, vaihtoehtolääkintää, kirjoja, kursseja, kristalleja. Uushenkisyydessä sekoittuvat piirteet hyvin erilaisilta suunnilta, eikä niitä aina edes mielletä uskonnollisiksi. Uushenkisyys on kulkemista uskontojen buffetpöydän äärellä: kukin valitsee sieltä itselleen maistuvimmat palat. Valinnassa painaa, antaako se käyttäjälleen voimavaroja arkeen ja stressin helpottamiseen.

Tutkimustiedolla uskontolukutaidottomuutta vastaan. Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa uudessa Argumenta -hankkeessa kohennetaan ymmärrystä erilaisista uskonnoista ja katsomuksista sekä kykyä keskustella niiden merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Tutkimustiedolla uskontolukutaidottomuutta vastaan

Uskontolukutaito moniarvoisessa yhteiskunnassa -hankkeen työryhmä lähtee liikkeelle ajatuksesta, että Suomessa tarvitaan kasvavassa määrin uskontolukutaitoa eli tietoa, ymmärrystä ja sensitiivisyyttä erilaisten uskonnollisten ja katsomuksellisten näkemysten ristipaineissa. − Oleellista uskontolukutaidon kannalta on riittävä määrä tutkimukseen pohjautuvaa tietoa. Lisäksi tulee olla halukkuutta toimia ja argumentoida tiedon, ei olettamusten tai huhupuheiden pohjalta. Islamophobia Inc - Al Jazeera English. The Third Jihad: Radical Islam's Vision for America. Islamofobia on tulenarka sananvapauskysymys Euroopassa – Kaksi entistä muslimia kertoo, miten islamia pitää voida arvostella - Kulttuuri.

The resurrection of 'new atheism' In March this year, a new volume called, The Four Horsemen, hit the book market in the United States.

The resurrection of 'new atheism'

Nuorille suomalaismuslimeille suomalaisuus ja islam ovat selvästi erillään. Uskonto-Battle: Ääripäitä ja kärjistyksiä kirkon roolista ja uskontojen tarpeellisuudesta - tätä mieltä olitte. Kirkkoherra suivaantui, kun taiteilija maalasi kirkon kattoon piukkapöksyisen Jeesuksen ja romanienkelin: syntyi kohu – "Enkelien pitää olla valkoisia" Hyppää sisältöön Kaikki mahtuvat taivaaseen Vuonna 1971 taiteilija Pellervo Lukumies teki tarjouksen, josta Toivakan kirkko ei voinut kieltäytyä.

Kirkkoherra suivaantui, kun taiteilija maalasi kirkon kattoon piukkapöksyisen Jeesuksen ja romanienkelin: syntyi kohu – "Enkelien pitää olla valkoisia"

Tällainen on Jumalan krapula – eli näin teologit selittävät uskonnollista kieltä. Yksi asia on varma.

Tällainen on Jumalan krapula – eli näin teologit selittävät uskonnollista kieltä

Kun Psalmi-runoilija sanoo, että Jumala havahtuu ihan niin kuin krapulasta, se ei ole kirjaimellista. Kristillisessä mystiikassa ajatellaan, että viime kädessä sanat ovat tarpeettomia. Dogmatiikan yliopistonlehtorin Olli-Pekka Vainion mielestä mystiikkaa ei kuitenkaan pitäisi tarjota halparatkaisuksi Jumalasta puhumisen ongelmaan. Kuvitellaan tilanne. On sukulaisen kotikaste. Millä perusteella pappi vielä uskoo Jumalaan, kun ei sellaisesta ole minkäänlaista tieteellisesti saatua näyttöä? Uskontososiologi José Casanova kävi Suomessa kertomassa, miksi Eurooppa on ainoa maailmankolkka, joka ei usko. Eurooppa on outolintu, ja on äärimmäisen kiinnostavaa, miksi siitä tuli sellainen.

Uskontososiologi José Casanova kävi Suomessa kertomassa, miksi Eurooppa on ainoa maailmankolkka, joka ei usko

Professori José Casanova tarkoittaa uskontojen kenttää. Georgetownin yliopistossa Yhdysvalloissa työskentelevä maailmankuulu sosiologi on tutkinut uskonnollisuutta eri mantereilla 40 vuotta. Viime viikolla hän vieraili Ruotsissa ja Suomessa ja piti vierailuluennon Helsingin yliopistossa. Parrakas muslimi paistattelee lehtien kansissa sankarina eikä vihollisena – Liverpoolin tähti vähensi islamvihaa jo Englannissa, voiko hän tuoda MM-kisoissa rauhan koko maailmaan? Viime kesänä Liverpooliin siirtynyt laitahyökkääjä, egyptiläinen Mohamed Salah, pelasi seurassaan kaikkien aikojen tulokaskauden.

Parrakas muslimi paistattelee lehtien kansissa sankarina eikä vihollisena – Liverpoolin tähti vähensi islamvihaa jo Englannissa, voiko hän tuoda MM-kisoissa rauhan koko maailmaan?

Salah valittiin pelaajayhdistyksen vuoden pelaajaksi Englannin Valioliigassa. Hän voitti maalipörssin 32 osumallaan, joka on yhden kauden Valioliiga-ennätys aikana, jolloin sarjassa on pelattu 38 ottelua. Tutkimus paljastaa Mohamed Salahin vaikutuksen islamofobiseen käytökseen – viharikokset vähentyneet Liverpoolin alueella sen jälkeen, kun Salah siirtyi Valioliigaan. Sam Harris, the new atheist with a spiritual side. Israelin valtion synty - alussa oma valtio ei ollut kaikkien juutalaisten haave. CERNin LHC-kiihdytin on kahden vuoden ajan huoltotauolla, jonka jälkeen kiihdytin käynnistetään uudelleen.

Uusien hiukkasten etsintä jatkuu vuonna 2021. Edellisen huoltotauon aikana LHC-kiihdyttimen törmäysenergiaa nostettiin, minkä uskottiin tuovan esiin lisää Higgsin hiukkasia ja jopa pimeän aineen hiukkasia. Näistä odotuksista kertovat Tiedeykkösessä vuonna 2013 tehdyssä haastattelussa CERNin entinen pääjohtaja Rolf Heuer ja entinen tutkimusjohtaja Sergio Bertolucci. A useful set of maps showing key regions mentioned in the Bible. (Bible overview) Hussein al-Taeen anteeksipyyntö. Avaan tässä kirjoituksessa vuosien takaisia Facebookiin kirjoittamiani tekstejä, joista otetut kuvakaappaukset ovat herättäneet keskustelua viime viikkoina. Olen käynyt näitä uudelleen ja uudelleen läpi ja voin sanoa niiden olevan valitettavasti aitoja.

Tämä puheenvuoro on tarkoitettu kaikille, joita vanhat kirjoitukseni ja ajatukseni ovat loukanneet, tai joita ne askarruttavat, sekä minun lähimmille tukijoilleni, äänestäjilleni, CMI:lle, SDP:lle ja sosialidemokraattiselle eduskuntaryhmälle, joille en ole aiemmin uskaltanut ja osannut kertoa menneisyydestäni kaikkea.

Pyydän teiltä kaikilta anteeksi. Joka yhdeksäs maailman kristitty kokee vainoa - Intiassa ja Kiinassa uskonnonvapaus heikentynyt - Seurakuntalainen. Uskonnonvapaus – selvä asia, vaikea käsitellä? ”Uni, jota ei tulkita, on kuin lukematta jäänyt kirje” – tällainen on juutalaisten Talmud, ja nyt sitä voi lukea myös suomeksi. Koko Talmud on noin 6 000-sivuinen teoskokoelma, jonka kirjoittamisprosessi kesti noin tuhat vuotta. Kuva 1900-luvun alun Puolasta. Kuva: Interfoto / Lehtikuva Juutalaisten pyhään tekstikokoelmaan Talmudiin sisältyvä Unikirja vaikutti Sigmund Freudiin, kertoo Talmudia suomentanut Riikka Tuori.

Islam on yksi valtauskonnoista ja nyt sitä opetetaan Helsingissä - AntroBlogi. Al-Sharmani palasi Kairon ame­rik­ka­lai­sen yli­opis­toon, mutta tällä kertaa tut­ki­jas­ta­tuk­sen kera. Hän opetti dosent­ti­na niin suku­puo­len ja nais­tut­ki­muk­sen kuin ant­ro­po­lo­gian lai­tok­sel­la, sekä maa­han­muu­ton ja pako­lais­tut­ki­muk­sen kes­kuk­ses­sa. Yliopiston sosi­aa­li­sen tut­ki­muk­sen kes­kuk­ses­sa Al-Sharmani päätyi tut­ki­mus­pro­jek­tiin, joka käsitteli egyp­ti­läis­tä per­heoi­keut­ta. Jälleen kerran tut­ki­mus­hank­keel­la, johon Al-Sharmani lähti mukaan, oli vahvat kytkökset yhteis­kun­nas­sa pinnalle nous­see­seen ilmiöön. Egyptissä oli vuo­si­tu­han­nen vaih­tee­seen asti ollut voimassa ero­käy­tän­tö, jonka puit­teis­sa naisten oli hyvin hankala omasta aloit­tees­taan saattaa avioeroa voimaan.

Tämä johtui eri­tyi­ses­ti siitä, että naiset tar­vit­si­vat oikeu­des­sa riittävän määrän sil­min­nä­ki­jöi­den todis­ta­ja­lausun­to­ja, jotta heidän todis­tuk­sen­sa avio­mie­hen lai­min­lyön­neis­tä olisi otettu totena. BibViz Project - Bible Contradictions, Misogyny, Violence, Inaccuracies interactively visualized. The Entire Bible Explained In One Facebook Post. This Guy Nails It. - BrainJet.com. Uskonto ja valta. Has Religion Been a Good Thing for Humanity? Islam on yksi valtauskonnoista ja nyt sitä opetetaan Helsingissä - AntroBlogi. Heikki Pesonen ja Tuula Sakaranaho: Naiset maailmanuskonnoissa. Feministisen uskonnontutkimuksen näkökulmia. Heikki Pesonen ja Tuula Sakaranaho Naiset ja uskontojen mieskeskeisyys. Darwinismi uskontona: Michael Rusen kirjan arvio - Areiopagi. Evoluutioteorian kritiikissä teoria samaistetaan usein uskontoon.

Tuoreessa kirjassa väitteen darwinismista uskontona esittää kuitenkin kreationismin kriitikko, biologianfilosofi Michael Ruse. Ruse väittää, että evolutionismi on toiminut syntyajoistaan asti sekulaarina uskontona – sen lisäksi, että se on myös tiedettä. Ruse: Evolutionismin filosofi Michael Ruse (synt. 1940) kuuluu maailman tunnetuimpiin tieteenfilosofeihin, ja hän on kirjoittanut kymmeniä biologian filosofiaa käsitteleviä kirjoja.

Uutuuskirja: Suomalaisen sairaanhoitajaäidin tyttärestä tuli pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami – muslimifeministin kotona joulukuusen latvaa koristaa puolikuu - Kulttuuri. Uutuuskirja: Suomalaisen sairaanhoitajaäidin tyttärestä tuli pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami – muslimifem Sherin Khankan on pohjoismaiden ensimmäinen naisimaami. Hänen aloitteestaan Kööpenhaminaan perustettiin Mariam-moskeija, joka toteuttaa islamilaista feminismiä. Khankanin elämäkerrallinen teos Nainen on islamin tulevaisuus on juuri julkaistu suomeksi. Islamilainen feminismi moskeijassa tarkoittaa sitä, että rukousta johtavat ja saarnoja pitävät naiset, mutta myös sitä, että moskeijassa vihitään musliminaisia muunuskoisten miesten kanssa sekä myönnetään avioeroja naisten hakemuksesta.

Khankan on vihkinyt muiden muassa norjalaispariskunnan, jonka 96 eri miesten johtamaa eurooppalaismoskeijaa oli kieltäytynyt vihkimästä. Selvitys: Suomalaisten asenteet eurooppalaisittain jyrkät – 62 prosenttia uskoo, että islam ei sovi yhteen suomalaisen kulttuurin kanssa. Pew tutki uskonnollisia asenteita 15 eurooppalaisessa maassa. Suomessa asenteet islamiin näyttävät arvojen ja kulttuurin osalta kaikkein jyrkimmiltä. Sharia-laille pitäisi antaa länsimaissa tilaa, sanoo Suomessa vieraillut professori – ”Uskon, että se saataisiin toimimaan” - Ulkomaat.

Fi.pinterest. Ramadan ja Suomen yötön yö on hankala yhdistelmä - syödä saa vain iltamyöhään. Meillä Suomessa muslimien pyhä kuukausi ramadan tunnetaan erityisesti paastoamisesta, mutta muslimeille ramadan on myös yhdessäolon ja hauskanpidon aikaa. Suomen 65 000 muslimia joutuvat pähkäilemään, kuinka sovittaa yhteen ramadan ja lyhyet kesäyöt.

Konfliktit. Näin Suomessa: ”Kun tietyt ihmiset kuulevat, että olet juutalainen, he alkavat suoltaa keskitysleirivitsejä” Neljä viidestä maailman ihmisestä voi lukea Raamattua omalla kielellään. Guruja ja mestareita. Uskonnon hiipuminen ei johda järjen voittoon - Mielipide. Ovikello soi. Essee: Vakaumuksen tutkiminen on vaikeaa – perimmältään ehkä mahdotonta – KotimaaPro. Uskonnolliset ääriliikkeet kylvävät pelkoa - Rajalla. Uskonnollistan ääriliikkeiden nousu uhkaa etnisiä ja uskonnollisia vähemmistöjä eri puolilla maailmaa. Monille uskonnollisen ekstremismin synonyymi on poliittinen islamismi, mutta se on vain yksi osa laajempaa, monia uskontoja koskevaa ilmiötä. Erityisen vaarallinen yhtälö vähemmistöjen kannalta on uskonnollisen ääriliikehdinnän ja nationalismin liitto.

Paavi: Fundamentalismi on kaikkien uskontojen sairaus - Ulkomaat. Islamin suuntaukset kartalla: muslimeja hiertää kaikkien aikojen perintöriita. Helsingin juutalainen seurakunta elää jatkuvassa uusnatsien häiriköinnin pelossa – päiväkoti ja koulu toimivat turvaovien takana, jäsenmaksuista yli puolet menee turvatoimiin - Kaupunki. Suomen juutalaiset uskovat olevansa uhattuina – poliisi korotti valmiuttaan. Maailman väestö uskonnollistuu – Islam valtaa alaa. "En mä sua pure, vaikka mulla on huivi" – Najmo Mohamed, 16, antaa pari ohjetta islamia koskevaan keskusteluun. "Eniten pelkäsin sanaa petting" – Hengellisten yhteisöjen tiukat säännöt ahdistavat lapsia ja nuoria - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi.

Cheek pukeutuu valkoiseen ja julistautuu profeetaksi – Hiphop on läpeensä uskonnon lävistämä, mutta Suomi-rapin sanoituksiin uskonto ei sovi - Kulttuuri. Symbolit selviksi 5/5: Omena - Kirkko ja kaupunki. The Changing Global Religious Landscape. The 10 Best Theological Movies of All Time « Taste of Cinema - Movie Reviews and Classic Movie Lists. A Real Map of the Middle East. Muslim 'Twoness': Fearful Of Some, Feared By Others : Code Switch. Ihminen ja yhteiskunta. Animated map shows how religion spread around the world. SEN:n ihmisoikeusasiantuntija EU-tuomioistuimen huivipäätöksestä: "Uskonnollisesti pukeutuvien sulkeminen pois ei ole neutraalia" - Kirkko ja kaupunki. As a Muslim, I strongly support the right to ban the veil. Half of all British Muslims think homosexuality should be illegal, poll finds.

Kapinallinen pastori kyseenalaistaa kirkon opit ja rentoutuu Kalashnikov kädessään – "Yhdentekevää, onko Jumala olemassa" Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole. Milleniaalimuslimit ovat kasvava kuluttajavoima, jota markkinat eivät voi olla enää huomioimatta. Tulevaisuus.org - Koraanin sanahaku - Suomenkielinen Koraani. Raamattu.uskonkirjat.net.