background preloader

uUE1

Facebook Twitter

A Real Map of the Middle East. Could this map be any more different from the previous one discussed on this blog?

A Real Map of the Middle East

Muslim 'Twoness': Fearful Of Some, Feared By Others : Code Switch. A subway ride hammers home the reality that many Muslims face: While they fear being hurt by terrorists and vigilantes, others see them as a threat.

Muslim 'Twoness': Fearful Of Some, Feared By Others : Code Switch

Ihminen ja yhteiskunta. 6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään.

Ihminen ja yhteiskunta

Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003. Islamin viisi peruspilaria: uskontunnustusrukouspaastoalmuveropyhiinvaellus Yli viidesosa maapallon väestöstä lukeutuu muslimeihin. Islamilainen maailma ulottuu Marokosta Indonesiaan ja Keski-Aasiasta Nigeriaan. Maailman suurimmat muslimivaltiot ovat Indonesia, Pakistan, Intia, Bangladesh, Turkki, Egypti ja Iran. Yhtenäistä ”islamilaista kulttuuria” ei ole olemassa, vaan nimikkeen alle mahtuvat kielellisesti ja kulttuurisesti toisistaan huimasti eroavat yhteiskunnat. Islamin vaikutteita etsitään muun muassa musiikista, kuvataiteista, arkkitehtuurista, ruokapöydästä, ruumiinkulttuurista ja nukketeatterista. Animated map shows how religion spread around the world. SEN:n ihmisoikeusasiantuntija EU-tuomioistuimen huivipäätöksestä: "Uskonnollisesti pukeutuvien sulkeminen pois ei ole neutraalia" - Kirkko ja kaupunki.

Belgia ja Ranska ovat kieltäneet koko kasvot peittävään huivin käytön julkisilla paikoilla.

SEN:n ihmisoikeusasiantuntija EU-tuomioistuimen huivipäätöksestä: "Uskonnollisesti pukeutuvien sulkeminen pois ei ole neutraalia" - Kirkko ja kaupunki

Kuvan nainen ei liity juttuun. EU-tuomioistuin päätti tiistaina, ettei työnantaja välttämättä syyllisty syrjintään, jos kieltää muslimityöntekijöitään käyttämästä huivia työaikana. 17.03.2017 14:30 Topias Haikala Yves Herman / Lehtikuva Euroopan unionin tuomioistuin linjasi tiistaina 14.3., että työnantaja ei välttämättä syyllisty syrjintään, jos kieltää muslimityöntekijältään huivin käytön työaikana. Tuomioistuimen mukaan työnantajan on kuitenkin selvästi pitänyt linjata, että kielto koskee kaikkia uskonnollisia, poliittisia ja filosofisia symboleita. Kielto saattaa kuitenkin EU-tuomioistuimen mukaan olla epäsuorasti syrjivä, jos se asettaa joidenkin uskontojen edustajat epäreiluun asemaan. EU-tuomioistuin teki päätöksen tutkittuaan ranskalaisen ja belgialaisen musliminaisen tapauksia.

. – SEN:n ihmisoikeusasiantuntija Anna Hyvärinen "Ei ole olemassa neutraalia tilaa. As a Muslim, I strongly support the right to ban the veil. I was raised as an observant Muslim in a British family.

As a Muslim, I strongly support the right to ban the veil

Women, I was taught, determine their own conduct — including their ‘veiling’. We’d cover our hair only if we freely chose to do so. That’s why I’m baffled by the notion that all good Muslim women should cover their hair or face. My entire family are puzzled by it too, as are millions like us. Not until recent years has the idea taken root that Muslim women are obliged by their faith to wear a veil. Half of all British Muslims think homosexuality should be illegal, poll finds. British Muslims are more likely to feel a stronger connection to Britain than the population at large, according to polling, which also found that more than half think that homosexuality should be illegal.

Half of all British Muslims think homosexuality should be illegal, poll finds

Extensive polling conducted by ICM suggests that in most cases attitudes held by the British Muslim population do not broadly differ from those held by the population at large, but there are significant differences when it comes to some issues such as homosexuality and women’s rights. Trevor Phillips, the former head of the Equality and Human Rights Commission, said the findings were “extremely worrying” as they suggested on many issues Muslims were “nation within a nation”.

He called for a more “muscular approach” to integration. Kapinallinen pastori kyseenalaistaa kirkon opit ja rentoutuu Kalashnikov kädessään – "Yhdentekevää, onko Jumala olemassa" Terävä laukaus kajahtaa puiden siimeksessä.

Kapinallinen pastori kyseenalaistaa kirkon opit ja rentoutuu Kalashnikov kädessään – "Yhdentekevää, onko Jumala olemassa"

Árpád Kovács korjaa puoliautomaattisen Kalashnikovinsa asentoa hieman oikealle, tarkentaa ja painaa liipaisinta. Sitten hän antaa oman hengityksensä lipua huulten välistä höyryävänä norona. – Pidätän henkeä aina kun ammun. Vanha tapa. Miehen otteet ovat varmoja, tottuneita. . – Nyt tulee Masse Majava näkemään, mitä on herran peleko ja viisauden alaku... Kovács kerää harrastusvälineensä pois. Majavajahtiin on aikaa vielä tovi. Pakoon kiristyvää ilmapiirä Ampumaradalta muutaman kilometrin päässä on Oulun seurakunnissa työskentelevän Kovácsin koti. Hailuodon saaressa sijaitseva talo on ollut hetken tyhjillään, kun mies on ollut kansainvälisen työn pastorin hommissaan mantereella Oulussa.

Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole. En usko kristittyjen Jumalaan, en ole minkään uskontokunnan jäsen.

Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

Kaikenlainen hihhulointi, yksisarvistyrkyttäminen, kohtukristallimanaaminen ja kaikenparemmuus saa minut voimaan pahoin. Kuitenkin ajatus jumaluudesta – jollei vaivaa, niin ainakin pähkäilyttää elämääni. Ihmisen katoavaisuus tekee sen. Teksti: Katja Kettu Minulta kuoli hiljattain mummo. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, sillä vanhat tuppaavat menehtymään, ja mainittu poismennyt eli pitkän ja vaiherikkaan elämän.

Mitä mummo minulle opetti uskonnosta? Ajatus uskonnoista on älyllisesti rienaava. Ei ole olemassa Jumalaa, joka lapsellisesti ja mustasukkaisesti vaatisi palvomaan häntä juuri oikealla tavalla, eli kuulumaan tiettyyn uskontokuntaan. Milleniaalimuslimit ovat kasvava kuluttajavoima, jota markkinat eivät voi olla enää huomioimatta. Milleniaalimuslimit eli 1980-2000-luvulla syntyneet nuoren sukupolven muslimit ovat kasvava kuluttajajoukko - miten heidät huomioidaan muotimaailmassa, ravintoloissa, kosmetiikkaosastolla tai hotelleissa?

Milleniaalimuslimit ovat kasvava kuluttajavoima, jota markkinat eivät voi olla enää huomioimatta

Noston vieraaksi saapuivat Qufi Creative -markkinointitoimiston perustaja Sara Salmani ja toimiston myynti- ja viestintäpäällikkö Marjana Sadiq. - Me uskotaan siihen, että uskonto ja modernisuus eivät poissulje toisiaan. Esimerkiksi modest fashion -ilmiö on musliminaisten kovan työn tulos, kertoo Sara. Halal tarkoittaa islamissa sallittua. Halal travel on konsepti, jolla markkinoidaan esimerkiksi hotellia muslimiystävällisenä. - Muslimiystävällisyys hotellissa voi tarkoittaa mm. erillisiä spa-aikoja naisille ja miehille tai sitä, että hotellissa ei ole baaria ja rukousvälineet löytyvät hotellihuoneesta. Tulevaisuus.org - Koraanin sanahaku - Suomenkielinen Koraani. Raamattu.uskonkirjat.net.