background preloader

Samhällskunskap

Facebook Twitter

Upplev riksdagen. Lärare: Följ med på en digital resa i riksdagen! Upplev riksdagen inifrån – direkt från klassrummet.

Lärare: Följ med på en digital resa i riksdagen!

Nu finns ett nytt digitalt stöd för dig som undervisar om riksdagens arbete. Följ med på en spännande resa genom Riksdagshuset och se filmer om allt ifrån rösträttens införande till hur arbetet i kammaren går till. – Vi vet att det här är mycket efterfrågat av lärare och det känns därför roligt att vi kan lansera nu innan valet när skolorna arbetar intensivt med demokratifrågor och riksdagens arbete, säger Hanna Bergander, projektledare på Riksdagsförvaltningen. Riksdagen har många olika uppgifter och är en central del i Sveriges demokrati.

Riksdagen bestämmer vilka lagar som ska gälla i vårt land, har makt över regeringen och det var riksdagen som för 100 år sedan bestämde att alla har rätt att rösta. . – Nu kan vi erbjuda alla möjligheten att uppleva riksdagen i sin dator eller telefon. Upplev riksdagen kretsar runt fem rum i Riksdagshuset, bland annat kammaren och den historiska Andrakammarsalen. Upplev.riksdagen.se. Dollar Street. Minoritet.se. Världskoll. Barnkonventionen på olika språk - Barnombudsmannen. Aktivera dubbelklick Läs upp webbplatsen Lyssna Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst Stäng För dig under 18 Beskriver FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen) för barn och ungdomar på ett enkelt sätt på följande språk: Dari, Arabiska, Tigrinska, Somaliska, Engelska.

Barnkonventionen på olika språk - Barnombudsmannen

ArabiskaAffisch om barnkonventionen på Arabiska för nedladdning Folder om barnkonventionen på Arabiska för nedladdning DariAffisch om barnkonventionen på Dari för nedladdning. Sofia z 4515 141015 0955. Utbildningsmaterial om mänskliga rättigheter. Många organisationer vill att skolan ska uppmärksamma deras frågor.

Utbildningsmaterial om mänskliga rättigheter

Vi har istället vänt på det och tagit reda på vad skolan vill ha. I ett nära samarbete med lärare har Amnesty utvecklat ett utbildningsmaterial som är anpassat efter gymnasieskolans behov. Materialet heter Ett fönster mot världen och består av tre teman. Frågesport om allemansrätten. Världstatistik för situationen just nu. Sofia-z-4515_141015_0955.pdf. Nationella prov i samhällskunskap - Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, Göteborgs universitet. Regeringen har infört nationella ämnesprov i geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap i årskurserna 6 och 9.

Nationella prov i samhällskunskap - Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, Göteborgs universitet

Det sker för att stödja en likvärdig och rättvis bedömninig och betygsättning samt ge underlag för en analys av i vilken utsträckning kunskapskraven uppnås på skolnivå, huvudmannanivå och nationell nivå. De nya nationella ämnesproven för samhällskunskap genomfördes för första gången våren 2013. RAFIKIS BARNRÄTTSBOK. Alla människor! - om rättigheter och lika värde. HEM. Samer.se. Mobbning. » Texten finns på de nationella minoritetsspråken Den som blir utsatt för mobbning kan känna sig rädd, ledsen och kränkt.

Mobbning

Man kan förstås bli ledsen och må dåligt om det bara händer en gång, även om det inte kallas mobbning. Www.ajtte.com/wp-content/uploads/2006/10/2012-lärarhandledning.pdf. CHILDREN OF THE WORLD COLORING PAGES. Jag vill säga något 5-9 år » Gratis i Skolan. Samer-2013.pdf. Where Children Sleep photographs from around the world. Rädda Barnen. Beställ skolmaterial. Här hittar du undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från oss.

Beställ skolmaterial

Låt dig inspireras av filmer, spel med mera och sätt fart på diskussionerna i klassrummet och förskolan. Flykten slutar här Ett studiematerial för gymnasieelever om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU. Det här studiematerialet handlar om barn som har flytt till Sverige, om deras situation och om deras rättigheter. Materialet som innehåller två berättelser av flickor som flytt till Sverige utan sina familjertet belyser hur myndigheter i Sverige och inom EU lever upp till barns rättigheter. För att uppfylla barns rättigheter behöver vi alla en bättre förståelse och kunskap om hur situationen för barn på flykt ser ut.

Ladda ner materialet direkt nedan eller köp det i unicefbutiken för 100 kronor. Barnkonventionen i en låda Med stöd av Svenska Postkodlotteriet har vi tagit fram ett material som riktar sig till dig som arbetar i förskolan. Tio lektioner om barnets rättigheter I stormens öga Filmer.