background preloader

Världskoll

http://varldskoll.se/wp/for-larare

Related:  värdegrund/kamratskap

Förstärka det positiva Kvarnbackaskolan startade det här läsåret upp ett arbete runt positivt beteendestöd. Det går ut på att vi arbetar gemensamt hela skolan med att stärka elevernas positiva beteenden och att vi är explicita med vad vi har för förväntningar på dem genom att tala om vad det är för föväntningar och ge beröm när de uppfyller dem. Vi utgår inte ifrån att eleverna vet hur de ska bete sig i alla sammanhang utan vi talar om vad vi förväntar oss.

Skolämnen Här finns ett antal sammanfattade studier av olika länder utifrån deras historia, geografi, samhälle, ekonomi, transport- och telekommunikation, statsskick, regering och politik, samt deras nationella säkerhetssystem. Informationen är några år gammal och publiceras av Library of Congress i USA. Taggar: ekonomi, geografi, historia, länder, politik, samhällsvetenskap, statsskick Geografi åk 9 Hej gänget! När ni läser det här har ni förhoppningsvis redan träffat mig – Ellen, lärarstudenten som ska vara hos er två veckor framåt. Och då är det ju lika bra att jag använder mig av den här finfina bloggen precis som Lotta! Jag är 24 år och flyttade till Halmstad för fem år sedan för att plugga till lärare. Jag gillar djur och natur, matlagning och att träna. Just nu tränar jag för att springa maraton.

Killar och tjejer Det är otroligt viktigt att läsa, fundera på och samtala om olika fördomar och ”sanningar”. Ibland är ”sanningarna” så djupt rotade hos oss själva och eleverna att det inte ens upplevs som något problem. Vadå skillnader mellan killar och tjejer? Det spelar väl ingen roll? Det är ju bara så! är kommentarer som brukar vara vanliga inledningsvis. Årskurs 4-6 - Media Smart Media Smart för mellanstadiet består av sju lektioner som syftar till att ge eleverna både en introduktion till reklam, men även fördjupa sig inom områden som etisk reklam, sociala medier och lagar och regler. I ett antal enkla och roliga övningar får eleverna lära sig om reklam och källkritik och för att reflektera över hur de själva påverkas av olika budskap. Du som lärare kan använda hela eller delar av materialet. Varje lektion är fristående och du kan arbeta med dem i den ordning som passar er bäst.

Film - Hållbar utveckling i skolan Lärarportalen för gratis nedladdning av undervisningsfilm På skolmedia.se kan landets lärare hitta filmer och annat nedladdnings­bart material från myndigheter, organisationer och företag. Lärare kan direkt och helt gratis använda materialet i sin undervisning. Filmer för alla skolår och ämnen, på svenska eller främmande språk. untitled När Lennart Bång, 46, ser tillbaka på sin skoltid är det en tid präglad av ständiga påhopp, gliringar och slagsmål på skolgården. – Det jag framförallt minns var mobbning om mina öron, min dialekt och mitt efternamn, säger Lennart som flyttade till Täby norr om Stockholm från skånska Lomma som sexåring. Mobbningen fortsatte i mellanstadiet, men det blev bättre i högstadiet då han bytte skola. Men alla hånfulla ord fortsatte ändå att prägla honom, och fortsätter göra det i dag.

Så många kommer bo i Sverige i framtiden Den 1 november var antalet inskrivna i systemet, utan uppehållstillstånd, 141 864. I dag bor 9 828 655 människor i Sverige, enligt den senaste officiella statistiken. Kravet för att räknas in i Statistiska Centralbyråns statistik är att personen ska ha ett uppehållstillstånd på minst 12 månader. Då blir vederbörande folkbokförd, får ett personnummer och ingår i statistiken.

Related: