background preloader

Educatie

Facebook Twitter

De wetenschap is geen mening en geen absolute waarheid. Maar wat is het dan wel? - De Correspondent. Voor een samenleving die nogal eens als post-truth wordt getypeerd, zijn we aardig geobsedeerd met waarheid.

De wetenschap is geen mening en geen absolute waarheid. Maar wat is het dan wel? - De Correspondent

The Truth Is Worth It. ‘The New York Times’ zet waarheid centraal in zijn reclamecampagnes tegenwoordig. Truth That Lies. ‘Truth That Lies’ is een tentoonstelling in Utrecht over nepnieuws. Truth Sandwich Het zal de andere kant van een medaille zijn. Van alle soorten waarheid waarmee de mensheid door de eeuwen heen de wereld van orde en betekenis heeft proberen te voorzien, wordt er in onze tijd één soort in het bijzonder in stelling gebracht: de wetenschappelijke waarheid. En net als ieder belangrijk debat – immigratie, Europa, identiteit –, is ook de strijd om deze waarheid gepolariseerd. Logisch ook, want de menselijke aandacht heeft nu eenmaal een voorkeur voor het eenduidige – en de kijk- en leescijferlogica van de nieuwsmedia draait om het vasthouden van aandacht. Iedereen gelooft in wetenschap, zelfs de ontkenners. Circular Economy Learning Hub. ‘Ze beschikken niet over de nodige competenties’ - MO* Krijgt ook het onderwijs in de toekomst een ​​digitale make-over? - Richard van Hooijdonk.

Autoriteit en hoe ze te herdenken. Natuurinclusieve landbouw wordt vast onderdeel van groene opleidingen. Dopper Academy. Kennis over een probleem vormt de basis voor de oplossing ervan.

Dopper Academy

Daarom wil Dopper Foundation met de Dopper Academy onderzoek en onderwijs faciliteren. Onderzoek Met de Changemaker Challenge daagt Dopper Academy masterstudenten uit om baanbrekend afstudeeronderzoek te doen naar de problematiek rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval. In 2016 is de eerste editie gestart. Talentvolle studenten van verschillende studierichtingen aan verschillende Nederlandse universiteiten zijn op zoek gegaan naar de Changemaker in zichzelf en hebben daarmee waardevolle kennis toegevoegd aan bestaand onderzoek of zelfs een heel nieuw onderwerp aangekaart.

Educatie Oplossingen bedenken in een Changemaker Challenge Junior is natuurlijk al fantastisch, maar het zou nog veel mooier zijn als we plasticvervuiling zouden kunnen voorkomen. Lesbrieven op ‘De dag vandaag’ Kindervoorstelling ‘Wow, de zee is van plastic!’ Posters - Wereldburgerschapseducatie. STEM: Onderwijs, overheid en ondernemers op het zelfde spoor. Meer dan alleen STEM + Arts: het wordt tijd dat we onderwijshervorming bloedserieus gaan nemen - Richard van Hooijdonk.

Meer dan alleen STEM + Arts: het wordt tijd dat we onderwijshervorming bloedserieus gaan nemen - Richard van Hooijdonk. STEM: Onderwijs, overheid en ondernemers op het zelfde spoor.

Verandering transitie

Let’s have the balls to address climate change, says 18-year-old Guess the Date Contest winner – Earth Overshoot Day. Corneel Nyckees, Guess the Date Contest Winner Corneel Nyckees can’t remember the first time he heard about the “Ecological Footprint.”

Let’s have the balls to address climate change, says 18-year-old Guess the Date Contest winner – Earth Overshoot Day

“It’s such an obvious, everyday concept, I feel like I’ve always known about it,” he says. Corneel is 18 years old. Circular Economy Reports & Publications From The Ellen MacArthur Foundation.

Coop business school

DUURZAAM ONDERWIJS. Overzicht van alle nieuwsberichten voor alle doelgroepen. Circular Economy Courses. At the Movies: Films Focused on Education Reform. Beyond Measure (2015)Beyond Measure follows three different sets of teachers and students as they grapple with the realities of public education and try to enact meaningful change in their own education communities.

At the Movies: Films Focused on Education Reform

Untitled. 10 Must-Watch Education Documentaries On The Future of Learning. Untitled. Creating Innovation Course - Hyper Island. Home. 10 Must-Watch Education Documentaries On The Future of Learning. Untitled. Untitled. Waarom we in België maar niet bijleren. De ontgoocheling was enorm, het slagveld veel groter dan verwacht.

Waarom we in België maar niet bijleren

Eind januari zette Carrefour in België 1.233 banen op de helling. Ook die van Mieke Berden, die in de getroffen vestiging in Genk werkt. Haar opmerkelijke getuigenis verscheen de voorbije weken in zowat alle kranten. Voor de vrouw was het immers al de vierde keer dat ze een bedrijfssluiting meemaakte. Eerder werkte ze voor Velda, Philips en Ford en telkens draaide het op een collectief ontslag uit. Werkzekerheid, geen jobzekerheid Pech. We weten dat de digitalisering jobs overbodig maakt. Dat levenslang leren dé manier is om op lange termijn werkzekerheid te geven, beseffen de beleidsmakers zeker. TIP: ze bestaan wel, bedrijven waar je interne opleidingen krijgt. Dwingen tot actie Een plan dat professor-emeritus Herman Baert (KU Leuven) bekend in de oren klinkt. De Europese arbeidskrachtenbevraging van 2016 maakt de achterstand met de ons omringende landen alleszins pijnlijk duidelijk. Eén diploma is genoeg.

Bert Smits - Opvoeding en angst (Creatief Mentorship Inspiring Speech 1/03/15) 9 Things I Learned From TEDx Presentations. Design for Emotion [@ Farm of Inspiration] - House of Innovation. 8 Lessons from Seth Godin's Tribes: We Need You To Lead Us. Visualisation of Airbnb through the years: Amsterdam. Onderwijs - PlastIQ. Het nieuwe leren. De wereld van educatie en vorming is volop in beweging.

Het nieuwe leren

Willen we als sociaal-culturele organisatie de diversiteit van het nieuwe leren omarmen, dan moeten we ons niet enkel richten op klassieke face-to-face leeractiviteiten zoals cursussen en studiedagen, maar een digitaal leerlandschap opbouwen waarin mensen op verschillende manieren kunnen leren. Dat houdt niet per se in dat we onze bestaande werkwijzen volledig over boord zetten, wel dat we daaromheen nieuwe strategieën, methoden en modellen ontwikkelen. Landschap in verandering Enkele verschuivingen die we zien gebeuren: Er is een toenemende belangstelling voor informeel en sociaal leren als antwoord op het beperkte rendement van formeel georganiseerd opleidingsaanbod;Het belang van online leren neemt toe.

In onze geconnecteerde digitale samenleving heeft het begrip leren een nieuwe invulling gekregen. In onze geconnecteerde digitale samenleving heeft het begrip leren een nieuwe invulling gekregen. Een voorbeeld. Waarom de grootte van een team ertoe doet - MT.nl. De ideale grootte van een team lig tussen de 8 en 10 man.

Waarom de grootte van een team ertoe doet - MT.nl

Kleinere of grotere teams hebben vaker problemen, stelt Tica Peeman. Het is een ‘hot’ issue in de wereld van zelforganisatie/zelfsturing en in de wereld van het nieuwe organiseren: wat is de ideale grootte van een team? En wat als je een veel groter team hebt of juist een heel klein team? The SAGE Handbook of the Sociology of Work and Employment. Basisonderwijs - Djapo. Untitled. … is een beweging die zich inzet voor ondernemen in onderwijs. … gaat ervan uit dat kwaliteitsvol onderwijs wordt gerealiseerd door mensen, in een onderwijssetting op mensenmaat ,als balancerend alternatief voor het steeds meer dominante efficiëntiediscours. … gaat uit van de gelijkwaardigheid van mensen en het fundamentele recht van allen op kwaliteitsvol onderwijs.

untitled

Veranderwijs.nu. Circulaire economie en duurzaam materialenbeheer.