background preloader

Skollänkar

Facebook Twitter

Strukturer – Kooperativt Lärande. GratisSkole.dk: Velkommen til gratisskole.dk. Årskurs 1-3. Annons: Till alla årskurser Övergripande mål och riktlinjer 5 lektioner Bild 1 lektion Engelska 2 lektioner Hem- och konsumentkunskap Inga lektioner Idrott och hälsa 1 lektion Matematik 3 lektioner Musik Inga lektioner NO 1 lektion SO Inga lektioner Slöjd Inga lektioner Svenska/Svenska som andraspråk 16 lektioner Teknik 1 lektion.

Årskurs 1-3

Things To Do Outside - Lulastic and the Hippyshake. Bästa gratis bildsajter. Åtgärds- och anpassningsbank - Umeå. Kunskapsvägg åk 1-3. För nästan 4,5 år sedan skapade jag kunskapsväggen för åk 1-3.

Kunskapsvägg åk 1-3

Det gjorde jag för att synliggöra för mina elever vad det var vi skulle jobba med och vad de skulle lära sig. Jag trodde aldrig att det skulle bli så många som skulle använda sig av den som det har blivit under dessa år. Jättekul att fler tycker att de kan ha användning av den på olika sätt. Nu har jag uppdaterat alla ämnen för åk 1-3, dels för att Lgr 11 blivit reviderad men också för att jag hittat en del småfel samt gjort någon ny skrivning (ser ni några fel hör gärna av er då man ofta missar en del när man själv skriver).

Under de ämnen som har kunskapskrav i åk 3 finns även översikter med kunskapskraven. Klicka på bilden för att komma till respektive ämne där pdf finns att ladda ner. Bildkort och övrigt material. Här har vi samlat bildkort och övrigt material som kan fungera som stöd för det språkstimulerande arbetet.

Bildkort och övrigt material

Bildkort med text och utan text Här finns bilder med och utan text som ni kan använda i olika lekar. Korten kan användas på många sätt, idéer hittar du bland annat i vår lekdatabas. Du kan till exempel skriva "bildkort" i fritextrutan och sen trycka på knappen Hämta. Vi har reviderat våra bildkort i maj 2015. Materialet i pdf-format: Rimmande kort Här hittar du kort som rimmar. Bildkort med antal Bildkort med djur (kan också användas med sagan "LIlla Kotten får besök")Bildkort med frukter och grönsaker (kan också användas med sagan "Den mycket hungriga larven") Hem - GOTD. Kunskapsvägg åk 1-3. Förstå kunskapskraven. På arabiska: Att utveckla ett resonemang i svenska Att resonera om något innebär att du fördjupar din åsikt genom att förklara hur du kom fram till den.

Förstå kunskapskraven

Det här är något som du har stor användning av att kunna i skolan, men också på fritiden när du ska argumentera för... Att utveckla ett resonemang i svenska Att pröva och ompröva i slöjd Att pröva och ompröva är något du gör när du gör en massa olika saker – när du spelar spel, lagar mat eller gör om ett klädesplagg till exempel. Att lösa problem och föra resonemang i matematik Matematik finns nästan överallt – i affären, i naturen och i olika konstruktioner till exempel – så det här är en metod som du har användning för i många olika sammanhang. Att föra en diskussion framåt i fysik Att föra en diskussion framåt är ett av kunskapskraven i fysik för årskurs 9.

Lärarnas tidning. FREE Swedish Teaching Resources. Where applicable, use the links to download Swedish versions of resources.

FREE Swedish Teaching Resources

Visual timetable for the USA (Ref: SB1979) A colourful set of 30 high-resolution JPG images featuring activities and subjects covered at kindergarten level. The download also includes a PDF document with the timetable images pre-arranged 6 to a page (A4). Visual timetable for New Zealand (Ref: SB9306) A colourful set of printable cards featuring the common activities and subjects covered in New Zealand schools. Includes a PDF with the timetable cards pre-arranged 6 to a page (A4) as well as resizable images. Clothes Hangman - English word games. Länktips - Blandat. Skolburken. Förmågor. Under en lång period när man pratat om The Big 5 och förmågorna så har det varit mycket kopplingar till djuren.

Förmågor

Även jag tyckte att det var bra för mina yngre elever att koppla förmågorna med djuren för att de skulle få något att hänga upp det på. Dessa skyltar ligger under The Big 5 och förmågorna uppe i menyn. Det har dock varit en del förvirring runt det då flera olika parat ihop förmåga och djur på olika sätt. Vi började väldigt snart att lägga till de värdegrundande förmågorna så de finns också med som en förmågeskylt. Det är inga förmågor som vi bedömer utan de finns hela tiden med i vårt tänk och i våra diskussioner i klassen. När jag började använda mina förmågeskyltar för över ett år sedan så hade jag faktiskt inte djuren på utan helt andra bilder som jag tyckte kunde passa till.

För er som vill använda er av skyltarna med andra bilder än djuren eller de helt utan bilder finns de nu så ni kan ladda ner. Här är en film om hur jag använder The Big 5. Mapping Media to the Curriculum » What do you want to CREATE today? Interaktiv whiteboard. IT i skolan - Förstasidan. Skolresurser, läromedel, kurser, seminarier, böcker, hemsidor, för lärare, rektor, skolor i Sverige. Skolplus - Digitala läromedel för grundskolan. Spindeln - söktjänst för skolan. Spindeln är en söktjänst som är speciellt framtagen för att pedagoger och elever lätt ska kunna söka efter digitalt material för skolarbete.

Spindeln - söktjänst för skolan

Du kan infoga Spindeln på din webbplats. Infoga Spindeln på din webbplats Den som vill kan infoga Spindeln på sin webbplats. Det enda man behöver göra är att klistra in lite Javascript-kod på en vanlig sida. Skolväskan. Skoldatatek « IKTsidan. Appen Läs&Förstå växer Du vet väl om att du kan få ett antal gratis listor med fler övningar till appen Läs&Förstå genom att på hemsidan: skriva in din e-post.

Skoldatatek « IKTsidan

Välj sedan vilka listor du är intresserad av genom att klicka på brevikonen och du kommer att få en länk skickad till dig för nedladdning till din iPad. (en länk för varje lista) Just nu kan du välja mellan dessa listor: Vill du kanske dela med dig av din lista!? Appar för minnesträning och koncentration Jag har fått ett uppdrag av en speciallärare att ta fram appar för en elev på lågstadiet som behöver öva upp sin koncentration och sitt arbetsminne.

Varför behöver man öva arbetsminnet? ”Arbetsminnet hanterar det du håller i huvudet just nu, och är mycket begränsat. Länkskafferiet - Upp till 12 år. ~ ANNAS LÄNKBURKAR ~ UR barn. Nyheter. Nu kan du ändra informationen om de filmer du lagt upp genom att gå in på min sida och välja editera film.

Nyheter

Du kanske vill ändra sökorden som är knutna till filmen eller varför inte byta ut själva filmen men behålla övrig information. Läs mer Nu har en vinnare utsetts! Varje inskickad film har motsvarats av en lott Och vinnaren är... Läs mer Se exempel på hur filmer från ToD bäddats in på en bloggsida Läs mer I månadsskiftet april maj tog TOD ett kliv över 100 filmersgränsen. Läs mer Den 29 april besöktes ToD av 5800 unika besökare! Läs mer Elevönskemålet om en film om Pyhagoras sats är nu uppfyllt av Paul Belfrage. Läs mer TeacherOnDemand besöks dagligen av mer är 800 unika användare! Läs mer Teacher On Demand nu i din iPod! Läs mer Ett antal nya funktioner är under utveckling...