background preloader

One World One Revolution

http://www.youtube.com/watch?v=aE3R1BQrYCw

[PHOTOS] Manifestation "Stop au nucléaire" (2) Sous le soleil et les drapeaux, de multiples tendances écologistes et de gauche de Belgique mais aussi d’Allemagne et des Pays-Bas, se sont réunies hier Gare du Nord à Bruxelles, à l’appel de la coalition ‘‘Climat et Justice Sociale’’. À deux jours des 25 ans de la catastrophe de Tchernobyl, et alors que l’étendue des dégâts de la catastrophe de Fukushima devient de plus en plus dramatique jour après jour, les quelque 1.500 manifestants voulaient dénoncer les dangers du nucléaire. Par Barbara (pays-Bas)

Κοινωνική Αλληλεγγύη: ΔΩΡΕΑΝ Φαγητό, Γιατροί, Μαθήματα, Χώροι φιλοξενίας αστέγων, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ομάδες, Ιστοσελίδες / For people in need-Greece:FREE food, Doctors, Courses, Homeless’ Shelters, Social & Solidarity Markets, Sites of exchange. Ενημερωθείτε. Διαδώστε. Ενημερώστε όσους έχουν ανάγκη. Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Ιωνίας Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 3 Τηλέφωνο: 2102793916 – 2102777198 – 2102793785. RuLeaks Les cordes sensibles de Flavio Bruxelles Premier CD, Ritmus project, pour un guitariste brésilien fou de la capitale ANDERLECHT Retenez bien ce nom, Flavio Maciel De Souza ! Deux raisons clés à notre incantation. En un, Ritmus Project, l’opus initial de ce Brésilien de chez nous offre quelques jolies perles, enfilées à la guitare. En deux, l’artiste de 35 étés ne pourrait plus quitter son Anderlecht d’adoption.

Επιταγμένοι μπορεί – Υποταγμένοι ποτέ! Αναδημοσιεύουμε το κείμενο της συλλογικότητας "Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στους χώρους του Μετρό" "Πέμπτη 17 Ιανουαρίου – Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Εννέα μέρες που σημάδεψαν τον κόσμο του Μετρό. Ξεκινώντας η απεργία την Πέμπτη σίγουρα ελάχιστοι, ίσως και κανένας, θα φανταζόντουσαν τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν. Η περίφημη απεργία διαρκείας που τόσες και τόσες φορές ακουγόταν από τα χείλη των εκλεγμένων μελών του σωματείου αλλά και σε επίσημες ανακοινώσεις, είχε επιτέλους ξεκινήσει.

[ΓΝΩΜΕΣ] “Η Villa Amalias είμαστε όλοι εμείς”. Tου Θοδωρή Αντωνόπουλου Βικτώρια, Πέμπτη 20/12, 7π.μ. Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα μπουκάρουν στη Villa Amalias, την παλιότερη εν λειτουργία αθηναϊκή κατάληψη που στεγάζεται 22 χρόνια τώρα εκεί, στο νεοκλασικό γωνία Αχαρνών και Χέυδεν. Την ανακατώνουν, τη σφραγίζουν και συλλαμβάνουν επτά άτομα που βρέθηκαν εκεί, πέντε Έλληνες και δύο Γερμανούς. Σε τρία στρατόπεδα κατάδικοι για μικρά εγκλήματα Τρία εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, σε Γιάννενα, Μαλακάσα και Ασπρόπυργο, αποτελούν για το υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανούς χώρους κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά, καθώς οι ραγδαίες αλλαγές που προωθούνται αμέσως μετά το Πάσχα μεταβάλλουν άρδην το τοπίο της επιβολής των ποινών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εθν. Αμυνας για την παραχώρηση άδειων, ανεκμετάλλευτων στρατοπέδων για τις ανάγκες κράτησης, προκρίνοντας εκείνα που δεν απαιτούν μεγάλες δαπάνες για να λειτουργήσουν. Τις ανάγκες για τους νέους χώρους κράτησης επιβάλλουν τα νέα μέτρα που έχει έτοιμα το υπ.

Με τη θεαματική αποτυχία Ελλήνων και Ιταλών πολιτικών απορεί το Reuters - Ειδήσεις - Κόσμος Το τεράστιο κενό στην ελληνική πολιτική εν μέσω της σοβαρότερης κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της χώρας και η σταδιακή απομάκρυνση των ιταλικών κομμάτων από το «στίγμα» της πολιτικής λιτότητας του Μόντι υπογραμμίζουν το διαχρονικό πρόβλημα αυτού που το Reuters χαρακτηρίζει «θεαματική αποτυχία» των Ελλήνων και των Ιταλών πολιτικών: Οι πρόσφατες κάλπες στις δύο χώρες στις 6 Μαΐου (με τις δημοτικές στην Ιταλία) οδήγησαν στην τιμωρία των κομμάτων που κυριαρχούσαν τις τελευταίες δεκαετίες και αναδεικνύουν, σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνει το πρακτορείο, τις ανεπάρκειες, τη δυσμορφία και τη χρεοκοπία των πολιτικών τους δομών. Στην Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο, η Νέα Δημοκρατία «επέμενε στις πρόωρες εκλογές, που κατέληξαν να μειώσουν τη δύναμή της και έριξαν τη χώρα σε έναν δρόμο που μπορεί να την βγάλει από το ευρώ». Οι δύο χώρες, καταλήγει το πρακτορείο, έχουν παρόμοια προβλήματα.

Να πει στον λαό την αλήθεια, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να πει «την αλήθεια στον λαό» και να παρουσιάσει το σχέδιό του, εξηγώντας ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ, στέλνει ο Αλέκος Αλαβάνος με άρθρο του στην ιστοσελίδα «tometopo.gr». Όπως σημειώνει: «Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική» . Διαβάστε όλο το άρθρο «Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ), θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία» γράφει ο Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας: Νοσηλευέται με βαριές κρανοεγκεφαλικές κακώσεις ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ από τη νέα βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε συναδέλφους Ανακοίνωση - καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!

56 μετανάστες στην Αμυγδαλέζα Παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις τόσο μέσα στην κυβέρνηση από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, όσο και των κατοίκων, το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τέθηκε από τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής σε λειτουργία και ήδη μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 μετανάστες. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι κάτοικοι της περιοχής. Σε μήνυμά του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει: «Σέβομαι απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών. untitled Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας γνωστοποίησε επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%. Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται πλέον ο υπάλληλος που: Διώκεται ποινικά για αδικήματα με έντονη κοινωνική απαξία (πχ δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας, παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία), Στερήθηκε την προσωρινή του ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης και Του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης ή της προσωρινής παύσης άνω των 6 μηνών μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Related: