background preloader

Paper Toys: Flextangles

Paper Toys: Flextangles

https://babbledabbledo.com/paper-toys-flextangles/

Related:  BildArts plastiquesMATEMATIIKKA

Damma av loggboken! Jag har återigen snappat upp en fantastisk grej av en fantastiskt lärare: Eva Söderberg bosatt i Göteborg, ett stenkast från mitt kära lilla blöta Borås. Eva arbetar som textillärare och vi har sedan det digitala skolyftet sjösattes häng ihop och delat med varandra, inspirerats och peppats med fler i den lilla facebookgruppen diggisar. Eva är även en av initiativtagarna till Kållegiet och är även mycket väl insatt i makerörelsen och den nya moderna slöjden som håller på att växa fram, oavsett vi vill det eller inte. Hon gav b.la. en föreläsning kring detta på bokmässan Hon gör mig stolt och är en av mina många kära arbetskamrater på nätet.

47 historiska bilder som kommer få dig att tänka till. Nr 17 ger verkligen perspektiv på livet. Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker! Till Communityn → Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Föjande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras Att göra parafraser är ett bra sätt att studera bilder. Parafras= Man "härmar" en känd bild eller konstverk och gör om den på sitt sätt, ofta lite humoristiskt. Avbildar man den är det ett plagiat.

Världens 12 snabbaste djur på land Publicerad 7 juni 2012 i Djur Vilket är egentligen det snabbaste djuret i världen? För att göra en rättvis lista över världens snabbaste djur har vi inte inkluderat de djur som når sina toppfarter i luften eller i vattnet. Skulle man räkna in fåglar i topplistan så skulle hela listan domineras av dem. Kemi för grundskolan 4-6 Att göra det osynliga synligare Kemin ger oss kunskap om materien på en nivå, som kan förefalla ofattbart liten. Vi kan inte uppleva den direkt med våra sinnen.

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: Snögubbe i torrpastell Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...

Världens 15 häftigaste byggnader Publicerad 14 aug 2012 i Byggnadsverk De flesta byggnader i världen ser egentligen väldigt tråkiga ut. Särskilt när man jämför dem med skapelserna på denna lista. Tänk om alla kunde vara lika fantasifulla som dessa coola hus - världens 15 häftigaste byggnader. 15. Longaberger Companys huvudkontor i Newark, USA Periodiska systemet Periodiska systemet, även kallat grundämnenas ordning,[1] är en indelning av grundämnen efter deras kemiska och fysikaliska egenskaper, vilka varierar periodiskt med antalet protoner i atomkärnan och elektronkonfigurationen i de yttre elektronskalen. Den första versionen av periodiska systemet uppställdes 1869 av ryssen Dmitrij Mendelejev (som var först med att publicera sina resultat) och tysken Lothar Meyer, men allteftersom nya grundämnen upptäckts och den teoretiska grundvalen för systemet fördjupats, har det modifierats och förfinats. I periodiska systemet är grundämnena ordnade efter stigande atomnummer, det vill säga antalet protoner i atomernas kärna. De kan uppställas i rader, kallade perioder, och i kolumner, kallade grupper.

Related: