background preloader

Free Mandala Coloring Pages (Printable)

Free Mandala Coloring Pages (Printable)

http://www.coloringcastle.com/mandala_coloring_pages.html

Related:  Bildbild

Zentanglade landskap med klass 4 Under året har jag arbetat lite med zentangle med de fyror jag undervisar i bild. När jag såg det här tipset blev jag sugen på att göra något liknande med min klass. Jag hade själv gjort tre bilder som jag visade och som de kunde ha som inspiration till mönster. Vi hade också en samling med mönster som vi arbetat med innan. Här finns tips på olika mönster. Annas Ateljé - våga måla: Akvarell, grundtekniker Jag tänkte att det är dags att sätta fart på akvarellskolan igen genom att börja från början med lite grundtekniker! Jag har ju presenterat en del övningar redan och kommer att fortsätta med det, varvat med grundtekniker. Det är så tråkigt att bara göra grunder först - oinspirerande att inte veta vad de är till för! I en pedagogikkurs jag gick en gång hävdade vissa att man ska bygga grunden innan man bygger taket - men andra förespråkar att man åtminstone bör ha en ritning för att kunna börja! Det är svårt att bygga rätt grund om man inte vet vilket hus som ska stå på den.

Lyser upp området – med graffitihus Två fasader, två gator - och graffiti från marken upp till taknocken. I Malmöstadsdelen Seved har ett helt hus blivit en målarduk. Resultatet? Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk.

Bildlärarbloggen I går hade åk 5 upptakt i bildrummet för det här läsåret. Vi har fått 8 nya elever från en annan skola och 3 nya elever från förberedelsegruppen. De ”gamla” eleverna fick visa och berätta vad vi har arbetat med i vår konstdagbok. Det är intressant att lyssna till dem när de förklara för andra som inte varit med. Så mycket kunskap som faktiskt har fastnat För eleverna i åk 5 har vi kommit till ”Konstens grunder nr5”.

GÖR EGEN GESSO Har testat att göra egen Gesso och tänkte visa er hur jag gick tillväga. Gesso: Används för att grunda exempelvis canvastavlor eller som i mitt fall, mina mixed media alster som ni kan se mer av här. 2 delar babypuder, försök att hitta en parfymfri variant (talk, gipspulver fungerar också) 1 del färgpigment. Jag har använt titandioxid från Panduro som jag tidigare använt när jag Skapligt enkelt i bildundervisning Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke.

Färgscheman Färgregel AnalogMonokromTriadKomplementärSammansattNyanserEgen Ange en grundfärgAnge en grundfärgGrundfärgAnge en grundfärgAnge en grundfärg Name

Related: