background preloader

Bild

Facebook Twitter

Symmetri

Edvard Munch. Arkitektur. Paper Toys: Flextangles. This Chubby Cat Is Invading Famous Paintings And Making Art History A Whole Lot Cuter. Övrigt bedömningsstöd - Bedömningsportalen. Linjer. Damma av loggboken! Jag har återigen snappat upp en fantastisk grej av en fantastiskt lärare: Eva Söderberg bosatt i Göteborg, ett stenkast från mitt kära lilla blöta Borås.

Damma av loggboken!

Eva arbetar som textillärare och vi har sedan det digitala skolyftet sjösattes häng ihop och delat med varandra, inspirerats och peppats med fler i den lilla facebookgruppen diggisar. Eva är även en av initiativtagarna till Kållegiet och är även mycket väl insatt i makerörelsen och den nya moderna slöjden som håller på att växa fram, oavsett vi vill det eller inte. Hon gav b.la. en föreläsning kring detta på bokmässan Hon gör mig stolt och är en av mina många kära arbetskamrater på nätet. Besök gärna hennes blogg Hjärna med händer. Fort ska det gå när jag gör nått, jag har gjort ett förslag till planscher jag ska formge och sätta upp i klassrummet för att förtydliga vad man ska skriva i sin loggbok. 15 Cool Applique Ideas From Autumn Leaves. Art Projects for Kids. Bild-bloggar.

Perspektiv

Bild åk F-6. 29 Awesome Classroom Doors For Back-To-School. Teaching Math Skills Using Art History. Teach math with art!

Teaching Math Skills Using Art History

Students learn about famous artists while using their math skills. Area Perimeter Mondrian Combine art and math in this area/perimeter lesson, Piet Mondrian–style. Have kids lay out their artwork on grid paper (color in the squares). Next, have them figure out the area and perimeter of each "block," using their black grid lines as their guide. Optional: Have students re-create their designs using construction paper.

Literature connection: Coppernickel Goes Mondrian (Artist Tribute) by Wouter van Reek Alexander Calder Shape Mobiles Students learn about geometric terms and basic shapes by creating hanging art. Science connection: Levers—can students find the center of balance? Literature connection: Sandy's Circus: A Story About Alexander Calder by Tanya Lee Stone To integrate English language arts, students can create a secret word with their Calder mobiles. Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras. Att göra parafraser är ett bra sätt att studera bilder.

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras

Parafras= Man "härmar" en känd bild eller konstverk och gör om den på sitt sätt, ofta lite humoristiskt. Avbildar man den är det ett plagiat. Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra. Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: Snögubbe i torrpastell. Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år.

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: Snögubbe i torrpastell

Fyrfemmansc.blogg.se - Mona Lisa av Jossan. Jag som ansvarar för bloggen heter Cecilia och jag har den stora förmånen att vara klasslärare för 4-5C på Hummelstaskolan.

fyrfemmansc.blogg.se - Mona Lisa av Jossan

Klassen består av tio härliga 4:or och 12 härliga 5:or, tillsammans är de alldeles fantastiska! Bloggen är en klassblogg där föräldrar, elever och andra lärare kan gå in och läsa om våra dagar i skolan och följa de arbeten vi gör här. Genom arbetet med bloggen bearbetar vi flera delar ur den nya samlade läroplanen (Lgr 11) bl.a. att formulera sig i skrift, att anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang samt att söka information från olika källor och värdera dessa. Fyrfemmansc.blogg.se - Kolkrita. Fyrfemmansc.blogg.se - Stilleben. Idag har vi tecknat stilleben under bildlektionen.

fyrfemmansc.blogg.se - Stilleben

Vilka konstnärer vi har i klassen! Vi hade tre olika kompositioner och eleverna fick placera sig där de kände störst inspiration. Fler bilder från de olika grupperna kommer längre ner. Gruppen närmast oss, på bilden ovan, målade folkuserat av tre småfåglar sittandes på en kvist. Fyrfemmansc.blogg.se - Forts. reklam. Så har vi fortsatt arbetet med att skapa reklam för olika målgrupper.

fyrfemmansc.blogg.se - Forts. reklam

I ett tidigare inlägg, som du hittar här, kan du läsa om hur vi inledde vårt arbete. Det är fantastiskt att se hur engagerade eleverna är i sitt arbete och vilken arbetsglädje de har: Några grupper hann med sin redovisning. Fyrfemmansc.blogg.se - Reklam. Idag har vi startat upp ett nytt arbetsområde inom bildanalys som handlar om reklambilder - hur de är utformade och förmedlar budskap. Vi började lektionen med att fundera över vilka förmågor som är viktiga när man ska arbeta med just bild, reklam och collage. Eleverna funderade fritt kring detta och så här tänkte de: Efter detta presenterade jag de förmågor som vi ska fokusera extra mycket på under arbetets gång: Vi diskuterade sedan begreppen målgrupp och produkt och vad dessa innebär för att sedan övergå till själva uppdraget.

Eleverna fick dra målgrupp och produkt slumpmässigt ur en hög av lappar, så här blev kombinationen för gruppen Adam, Jonathan, Nellie och Love: Fyrfemmansc.blogg.se - Silhuettmålning. I våras arbetade vi med att skapa silhuetter i bildämnet.

fyrfemmansc.blogg.se - Silhuettmålning

En Silhuett/siluett är bilden av en person, ett objekt eller landskap som enbart består av en kontur och där det som är i silhuett ofta är svartfärgat. Termen Silhuett, som har fått sitt namn efter fransmannen Étienne de Silhouette (1709-1767), användes till en början under 1700-talet för att beskriva profilporträtt eller andra bilder utklippta i tunt svart papper (Wikipedia). Meet The Creative Part of Me : Kan man lave mola mønstre på farvet karton?

This Little Girl Draws Doodles For Her Dad's Long Trips From Home. What He Brings Back Is Absolutely Unforgettable.