background preloader

Grup A4

Facebook Twitter

Impacto de las TIC en las en las Necesidades Educativas Especiales (N… Recursos TIC para Necesidades Educativas Especiales. Un Sistema Educativo es de mayor calidad cuando es capaz de atender de la mejor manera posible a sus alumnos con Necesidades Educativas Especiales.

Recursos TIC para Necesidades Educativas Especiales

Los términos inclusión, normalización, atención a la diversidad, deben de formar parte del vocabulario docente habitual y deben de estar contemplados en cualquier proyecto educativo que se precie de serlo. Avanzar en una plena y satisfactoria escolarización en todos los órdenes de los alumnos más desfavorecidos por diferentes causas debe ser uno de los grandes objetivos educativos. Con esta entrada pretendemos ofrecer una guía rápida de recursos TIC que ayude a los docentes a afrontar su tarea para dar una respuesta lo más satisfactoria posible a su alumnado con Necesidades Educativas Especiales. El proyecto Aprender va dirigido a alumnos con dificultades de aprendizaje cualquiera que sea su causa u origen. Conjunto de herramientas gratuitas y de libre distribución para alumnos con déficits en el habla y el lenguaje. Digital Publishing Platform for Magazines, Catalogs, and more. Catàleg Equipament TIC específic.

Catàleg de recursos TIC específics per l'alumnat amb NEE L'assoliment de la competència digital de l'alumnat amb NEE i la igualtat d'oportunitat en l'accés al currículum fa necessari preveure actuacions en els àmbits següents: els equipaments els continguts digitals la formació del personal tècnic i el professorat, i el suport a l'alumnat, als centres i al col·lectiu de professionals.

Catàleg Equipament TIC específic

Ordinadors A l'hora d'escollir els ordinadors cal considerar: Les prestacions dels equips ( processadors, memòria, disc durs, DVD, conectivitat, perifèrics incorporats, ...) Les opcions disponibles respecte al ordinadors són: Ordinadors de sobretaula. ¡Gamifica el aprendizaje con OpenBadges! ¿Conoces OpenBadges?

¡Gamifica el aprendizaje con OpenBadges!

Lo mejor de esta interesante aplicación es el uso educativo que podemos darle. Una herramienta que se incluye dentro de la llamada gamificación del aprendizaje, con la que utilizamos diferentes técnicas y dinámicas para jugar aprendiendo, y lograr así grandes resultados al convertir ocio en conocimiento. Con estas técnicas potenciamos valores tan importantes como la motivación, la concentración o el esfuerzo; unas tendencias que según los especialistas del mundo educativo se irán generalizando en los próximos años.

Un Badge digital es una representación online de una habilidad que has obtenido, una insignia (tal y como bien explica la fundación Mozilla, creadora de esta interesante iniciativa) para compartir nuestros méritos digitales. Hasta ahora el almacenamiento de estos conocimientos obtenidos digitalmente era un problema pero, por suerte, la aplicación OpenBadges ha encontrado la solución. ¿Cómo funciona OpenBadges? Ha sido sencillo, ¿verdad? Mozilla Backpack. EDUCACIÓN Y T.I.C. Images 2. LAS TIC EN EL AULA. TIC: Las TIC en el aula. EDUCACIÓN PRIMARIA. ED. PRIMARIA - ESCUELA TIC. Guías didácticas. Recursos d'Educació Especial. Durant el poper dissabte 4 de maig podré participar en les segones Jornades d’inclusió digital amb el taller Una altra manera de moure el ratolí Des de la meva escola estem fent servir diferents programes informàtics per treballar aspectes referits al domini del ratolí, orientació, iniciació a l’escriptura, numeració, operacions bàsiques. entre els quals hi ha: Gcompris, Sebran , Minisebran, Limpiadibujos, Scratch.

Recursos d'Educació Especial

Petits textos de comprensió lectora. A partir del Seminari d’Inclusió Digital via telemàtica, he tingut la sort de poder elaborar conjuntament amb altres professionals de l’educació un petit projecte utilitzant com a eina principal el programa jigsaw .

Petits textos de comprensió lectora

A partir d’aquesta eina 2.0 hem elaborat una site en la que engloba la feina realitzada per tots el membres del grup ( objectius, competències, introducció, puzzles…..). Des de ben petits, els nens i nenes poden realitzar puzles de dos o tres peces. El grau de dificultat dependrà de l’edat de l’alumne i de l’experiència que en tingui en aquesta mena de jocs. Gràcies als puzles poden exercitar la ment i reforçar els conceptes escolars: formes, colors, lletres,… Principals habilitats i destreses que desenvolupen els puzles: Capacitat d’anàlisi i síntesi.Coordinació òculo-manual.Concentració i atenció.Visió espacial.Motricitat.Pensament lògic.Creativitat.Capacitat per resoldre problemes.Anàlisi per elaborar estratègies.

Podeu clicar Imatge per verure la feina realitzada. RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL. Presentat a la desena jornada de l’associació Espai 21 (Fundació Catalana Síndrome de Down) el dia 2 de juny de 2013.

RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL

PEDRO ANTONIO FABREGA de l’escola Agnès Armengol de Sabadell ens dóna a conèixer dues propostes molt interessant relacionades amb el món de les TIC a la seva escola: Taller d’expressió oral i escrita: edició d’un vídeo fet amb ninos de playmobil amb la participació d’una gran majoria d’alumnat de la seva aula d’EE.Aplicació pràctica sobre l’ús del perifèric “LA CATIFA DE BALL” (un altre manera de moure el ratolí) per tal que tots els alumnes puguin tenir accés a les noves tecnologies i dominar fàcilment el ratolí. Va ser a les primeres Jornades d’Inclusió Digital de Mataró on en Pedro va descobrir les possibilitats d’aquest fantàstic perifèric així que, va decidir posar-la en pràctica al seu centre.

Annex4-Instruccions%20SE%201x1__NEE.pdf.