background preloader

SEKALAISTA UUTTA GSuite for Edu-käyttäjille

Facebook Twitter

Opetussuunnitelman mukainen oppimisportfolio Google Sitesilla. Monissa kouluissa on kevään aikana pohdittu ratkaisua ensi syksylle OPS:in mukaisten oppimisportfolioiden luomiseksi.

Opetussuunnitelman mukainen oppimisportfolio Google Sitesilla

Ensimmäiseksi kannattaa valita aiheeseen sopiva työkaluja, jonka jälkeen on helpompi rakentaa toteutussuunnitelma.

Google Keep

Katso, mitä Facebook ja Google sinusta tietävät – Omien tietojen luovuttamisessa ei kannata olla välinpitämätön - Teknologia. Kaikki tietävät, että netissä käyttämämme palvelut ja sivustot keräävät meistä tietoa.

Katso, mitä Facebook ja Google sinusta tietävät – Omien tietojen luovuttamisessa ei kannata olla välinpitämätön - Teknologia

Sitä on kuitenkin mukavampi olla ajattelematta. Kun pohdin, miten paljon Facebook ja Google minusta tietävät, alkaa nimittäin ahdistaa. Ahdistaa myös, etten osaa tehdä sille mitään. En ole tunteideni kanssa yksin: Aalto-yliopiston tutkija Antti kertoo, että ihmiset ovat avuttomia verkkoyksityisyytensä suojelussa. Sähköiset työkalut arvioinnin apuna kieltenopetuksessa. Classroomin uudet ominaisuudet - Classroom Ohjeet. Google Classroom avautuu ...Edu-profiilin hyödyt. Google Classroom on erityisesti opetukseen suunniteltu, opettajien laajasti suosima työkalu, jota aikaisemmin on voinut käyttää ainoastaan virallisilla Google for Education tunnuksilla.

Google Classroom avautuu ...Edu-profiilin hyödyt

Nyt Google on kuitenkin päättänyt avata sovelluksen käytettäväksi muillakin Google-tunnuksilla, eli @gmail.com päätteisillä kuluttajatileillä ja Nonprofits tunnuksilla. Mitä tämä muutos tarkoittaa perusopetuksessa Kun mietitään perusopetuksen tilannetta, suosittelemme edelleen, että oppilaitos hankkii oppilaille ja opettajille käyttöön viralliset Google for Education tunnukset ja linjaa oman organisaation käytön näiden varaan. Suosituksemme perustuu tietosuojaan ja sen kannalta keskeisiin tekijöihin, joita ovat:Kuluttajatilien kohdalla tilin todellista omistajaa ei voida mitenkään vahvistaa.

Google Team Drive - ensimmäinen vilkaisu toimintoihin. Google Team Drive on kehitetty vastaamaan tiimien tarpeisiin.

Google Team Drive - ensimmäinen vilkaisu toimintoihin

Ne ovat uusia jaettuja työtiloja Driven sisällä, Oma Driven ja Jaettu minun kanssani -osioiden rinnalla. Team Driven sisältämät tiedostot ovat automaattisesti organisaation omistamia, joten mikään niistä ei koskaan katoa vaikka työntekijät vaihtuisivat. Jokaisella tiimiläisellä on aina näkyvissä tismalleen samat tiedostot, jotta sekaannuksilta on helppo välttyä. Kuten aikaisemmin kerroimme, Team Drive on toistaiseksi saatavilla ainoastaan valituille organisaatioille Early Adaptors -ohjelman kautta.

Early Adaptors tarkoittaa, että uusiin ominaisuuksiin ei pääse vielä tässä vaiheessa siirtymään suoraan, vaan Google G Suite Business/ Education pääkäyttäjät voivat hakea niihin pääsyä organisaationsa puolesta. Team Drive ei näillä näkymin ole tulossa kaikkiin G Suite -ympäristöihin. Team Drive julkaistu kaikille sen saaville käyttäjille. Google Team Drive on kehitetty vastaamaan tiimien tarpeisiin.

Team Drive julkaistu kaikille sen saaville käyttäjille

Ne ovat uusia jaettuja työtiloja Driven sisällä, Oma Driven ja Jaettu minun kanssani -osioiden rinnalla. Team Driven sisältämät tiedostot ovat automaattisesti organisaation omistamia, joten mikään niistä ei koskaan katoa vaikka työntekijät vaihtuisivat. Jokaisella tiimiläisellä on aina näkyvissä tismalleen samat tiedostot, jotta sekaannuksilta vältytään. Google Drive: Embed a PDF - Teacher Tech. A Step by Step Guide on How to Create Interactive Presentations Using The New Google Slides Features. May 6, 2016 After posting about the new Slides’ Q&A feature, we received a couple of questions regarding its usage.

A Step by Step Guide on How to Create Interactive Presentations Using The New Google Slides Features

So we created this visual guide to walk you through the process of integrating questions in your presentation. But let us firs start with a refresher about what Slides Q&A is all about.This is a new functionality that allows members of your audience to engage with your presentation by asking realtime questions while you are presenting. They can also vote on the questions they want answered the most. To activate this interactive feature in your presentation you need to generate and share a link with your audience so they can access the page where they can write down their questions. Once a member asks a question, it will show up in the ‘Audience Tools’ section accessible through Presentation view.

YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas. Yubikey on loistokeksintö tietoturvalliseen Google-tiliin kirjautumiseen.

YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas

Se on uudenlainen suoja-avain, jota käytetään Google-tilin Kaksivaiheisen vahvistuksen välineenä ja sen avulla voidaan myös turvata Wilman käyttäjätunnuksen tietoturva. YubiKey pitää pahantekijät loitolla tilisi tiedoista, vaikka salasanasi ja käyttäjätunnuksesi päätyisivät vääriin käsiin. Ideana on, että salasanan lisäksi kirjautumisen yhteydessä käytetään erillistä YubiKey-suoja-avainta.

Kaksivaiheinen vahvistus - Miksi sen käyttäminen on niin tärkeää? Lehdistä voi tämän tästä lukea uutisia, kuinka jälleen jostakin palvelusta on hakkeroitu iso joukko käyttäjätunnuksia.

Kaksivaiheinen vahvistus - Miksi sen käyttäminen on niin tärkeää?

Valitettavasti tämän kaltaiset uutiset ja ikävästi leviävät erilaiset haittaohjelmat ovat nykypäivän vitsaus, joista tuskin päästään koskaan täysin eroon. Sen sijaan voimme itse tehdä paljonkin suojautuaksemme niiltä. Luo ryhmäkeskustelut helpommin ja turvatusti Hangoutsissa. Erilaiset ryhmäkeskustelut on erittäin suosittuja nykyään lähes kaikissa työpaikoissa.

Luo ryhmäkeskustelut helpommin ja turvatusti Hangoutsissa

Monet Google G Suiteakin käyttävät organisaatiot hyödyntävät esimerkiksi WhatsAppia tai Facebookin suljettuja ryhmiä viestinnässä, ehkäpä siitä syystä, että ei tiedetä oman sähköpostin sisältävän tismalleen samat ominaisuudet. Monesti keskusteluryhmää perustettaessa unohtuu, että kuluttajakäyttöön suunnatut tuotteet eivät yleensä ole organisaation hallinnoimia ja niihin siirtyessään organisaation tieto leviää helposti paikkoihin, joissa sitä on erittäin hankala kontrolloida ja joihin se ei kuulu. Organisaation tietoturvan kannalta tämä on erittäin ikävä tilanne. Tyypillisiä haittatilanteita ovat esimerkiksi keskusteluryhmät, joissa on edelleen jäsenenä kauan sitten työpaikkaa vaihtaneita henkilöitä, kuluttajasuunnattujen palveluiden käyttöehtojen ristiriitaisuus organisaation linjausten kanssa ja tietysti yksittäisen käyttäjän vastuu tunnuksensa tietoturvasta.

Tämän jälkeen voit antaa ryhmälle nimen. Classroomin tehtävistä yksilöllisempiä uuden päivityksen myötä. Alkuvuosi starttaa Classroom päivityksen merkeissä.

Classroomin tehtävistä yksilöllisempiä uuden päivityksen myötä

Jälleen voisi sanoa, että monien toiveet on kuultu, sillä jatkossa Classroomissa julkaistuja tehtäviä voi kohdistaa tietyille oppilaille tai pienryhmille. Samalla mahdollistuu yksilöllisen oppimisen menetelmät, joissa opettajan on helpompi jakaa nopeasti eteneville oppilaille lisätehtäviä tai vastaavasti enemmän tukimateriaalia niille, jotka sitä kaipaavat. Google Dokumenttien malligalleria uudistuu. Lähes kaikilla organisaatioilla on käytössään jonkinlaisia yhteisiä tiedostomalleja, joita ovat esimerkiksi yrityksen tai oppilaitoksen visuaalisen ilmeen mukaiset presentaatiomateriaalit ja asiakirjapohjat. Näille on Google Drivellä ollut aikaisemmin Template Gallery -niminen toiminto, joka tosin on ollut sen verran pienessä roolissa jo pidemmän aikaa, että ei sitä ole monikaan käyttäjä löytänyt. Nyt tuo aikaisempi malligalleria poistuu vuoden 2017 alussa ja tilalle tulee kokonaan uusi, Google Dokumentteihin (Docs, Sheets, Slides ja Forms) suoraan integroitu mahdollisuus tallentaa kaikkien organisaation käyttäjien saataville mallipohjat.

Mallipohjien lisääminen muiden saataville tapahtuu suoraan Google Docs, Sheets, Slides tai Forms -palveluiden etusivulta, jolloin kollegasi voivat hyödyntää niitä omalla Drivellään. Tiedostot voi myös lajitella aihealueittain. Samasta paikasta pääkäyttäjät voivat myös valita, mitkä mallipohjien kategorioista ovat käytössä tai luoda kokonaan uusia. Uusi Forms....vinkki. Oalauttaminen,kommentointi,classroom. Järjestystä Classroomin streamiin! Kun kierrän kouluttamassa opettajia eri oppilaitoksissa, olen monesti kuullut kysymyksiä ja toiveita liittyen Classroom kurssien etusivun Streamin sisällön jäsentämiseen.

Aikaisemmin Classroomissa ei ole ollut tähän kovinkaan monia vaihtoehtoja, mutta syksyn päivityspaketissa julkaistu mahdollisuus lisätä Streamille aiheita oli jo suuri apu asiaan. Nyt toimintoa on parannettu entisestään ja Streamin aiheet voi luoda vaikkapa samalla kun luo kokonaan uuden kurssinkin. Classroom vinkki: ota tehtävien arvosanat talteen. Opintokokonaisuuden aikana Classroom kursseille saattaa kertyä useitakin tehtäviä, joista yleensä ainakin osa sisältää myös arvosanan pisteiden muodossa. Kurssin päätteeksi voit tallentaa yhteenvedon kaikista tehtävistä Google Spreadsheetiin, jolloin sinulla on yksi selkeä tiedosto kokonaisuuden arviointia varten. Classroomin tehtäväsivun oikeasta yläkulmasta löytyy ratas-painike, jonka alta löytyy asetus "Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin".

Ei ole väliä minkä kurssin tehtävistä valitset, kaikkien julkaistujen tehtävien arvosanat listautuvat samaan laskentataulukkoon. Back to School with Google EDU. Google julkisti suomalaisille Digital Garage -videokurssipalvelun. Google Drive - etsi tehokkaammin. Google on varmasti tunnetuin edelleen hakukoneestaan, jonka tiedon etsimiseen keskittyneet ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Me Google Apps -käyttäjät olemme tottuneet nauttimaan haun tehokkuudesta myös tuotteiden, kuten sähköpostin ja Driven, sisällä jokapäiväisessä käytössä. Perussääntönä voisikin sanoa, että "jos haluat löytää jotain nopeasti ja helposti, käytä hakua". Aina voi kuitenkin parantaa ja niin totisesti tehdään tuoreen päivityksen myötä Driven hakutoiminnoille, jotka jatkossa tukevat NPL-teknologiaa (Natural Language Processing) ja muutamia alla listattuja uusia tehokkuusominaisuuksia.

Etsi nopeammin ja helpommin Natural Language Processing (NLP) on hieno tapa sanoa, että voit etsiä tietoa kuten puhut. Cast for Education. Google Lomake uutuus mahdollistaa kysymysten pisteytyksen ja arvioinnin. Google Lomake on suoranainen timantti Driven sisältämien ominaisuuksien joukossa. Sille on monia käyttötarkoituksia aina erilaisten tapahtumien ilmoittautumisiin, palautteiden keräämiseen ja vaikkapa kouluissa kokeiden toteutukseen. Cast for Education tuo jokaisen luokassa samalle sivulle. Google Cast for Education on maksuton Chrome-selaimen lisäosa, jonka avulla opettaja ja oppilaat voivat jakaa tietokoneidensa näytöt toisilleen samassa luokkatilassa. Koulun langatonta verkkoa hyödyntäen jakautuvat myös video ja audio tiedostot, jonka lisäksi Cast for Education toimii yhdessä Google Classroomin kanssa.

Cast for Educationia voi käyttää ainoastaan Google for Education (GAFE)-tileillä. Toimiakseen se vaatii myös vähintään Chromen version 52 tai uudemman. Cast for Education-sovellus ei vaadi erikseen hankittavia lisälaitteita. Se pyörii opettajan tietokoneella, jonka voi heijastaa esimerkiksi luokan seinälle videotykin avulla.

Syksyn Classroom uutuudet: piirtotyökalu ja huoltajien yhteenvedot. Uusi Google Sivusto - ensimmäinen vilkaisu. Uutuus: Google Slides Q&A ja laserointi. Muistan jonkun viisaan joskus todenneen, että avain onnistuneeseen puheenvuoroon tai esitelmään piilee yleisössä. Tilaisuuksista muodostuu yleensä huomattavasti mielenkiintoisempia kun luennoimisesta siirrytään interaktiiviseen keskusteluun ja mukaan tuodaan yleisön omat kommentit, kokemukset ja kysymykset. Aseta Driven jakamisasetuksissa käyttöoikeuden päättymispäivä. Jokapäiväisessä työssä tulee vastaan monenlaisia tilanteita, jotka vaativat työhön käytettäviltä palveluilta sopeutumiskykyä.

Drive on vahvasti käytetty palvelu asiakkaidemme keskuudessa ja se tarjoaa tehokkaan alustan tiedostojen jakamiselle yritysten, kuntien ja oppilaitosten sisällä. Uusi toiminto helpottaa dokumentin sisällä navigointia. Pitkän tekstiasiakirjan selaaminen ja sen sisältä tiedon etsiminen saattaa toisiaan olla turhankin työlästä. Todennäköisimmin haluat löytää etsimäsi mahdollisimman nopeasti. Jaetut kansiot Drivellä. Entistä ehompi Google Lomake. Blogi: Driven jakamisasetusten uutuudet. Driven jakamisasetuksissa säädetään se kenelle ja millaiset käyttöoikeudet haluat antaa. Uusimpana lisäyksenä tiedostojen, kansioiden ja dokumenttien omistajille on julkaistu kaksi uutta asetusta, joiden avulla on mahdollista rajata jaetun materiaalin käyttöoikeutta entisestään. Cloudpoint blogi: Classroom saa joukon uusia ominaisuuksia uudelle lukukaudelle. Vielä nautitaan lomista, mutta uutta lukukautta ajatellen Classroom saa jo joukon uusia ominaisuuksia. Mukana on muutamia aikaisemmin lupailtuja asetuksia, kuten sallittujen verkkotunnusten listaaminen, ja sitten odottamattomia yllätyksiä.

Cloudpoint blogi. Blogi: Classroomiin jälleen uusia toimintoja. Uuteen lukukauteen valmistauduttiin Googlella jo heinäkuun puolella tuomalla Classroomiin uusia toimintoja ja tällä viikolla toiminnallisuuksia täydennettiin jälleen. Pidä kurssi aktiivisena kysymysten avullaClassroomin alkuajoista lähtien kurssin streamille on voinut lähettää ilmoituksia ja tehtäviä sekä kommentoida niitä. Cloudpoint blogi: Tehokkaampaa työskentelyä Google Dokumenttien avulla. Blogi: Etsi entistä tarkemmin Drivestä. Classroom sai päivityksen vielä ennen joululomaa. Cloudpoint blogi: Hangouts-videoneuvotteluihin liittyminen ei enää vaadi Google-tiliä.