סביבה
> Omrimishali
פראייר מי שממחזר - מגזין TheMarker - TheMarker. פחים בשלל צבעים ממלאים את הרחובות, והאזרחים ממיינים את האשפה הביתית ובטוחים שבכך הם תורמים למיחזור ולהגנת הסביבה.
אלא שבישראל אין תשתיות מתאימות למיחזור, וכל האשפה מגיעה לאותן מטמנות. האם שריפת הזבל לשם הפקת אנרגיה היא הפתרון? יצאתם עם שקית האשפה מהבית אל אזור הפחים, חילקתם את התוכן הרטוב לפח החום, האריזות לפח הכתום ואחרי ששפכתם את כל היתר לפח הירוק המשכתם לדרככם, זקופים ובטוחים במעשה הפרדת הפסולת הטוב שעשיתם. ובכן, יש סיכוי רב שהתאמצתם לשווא ושהפסולת שמיינתם תתערבב בפסולת אחרת ותשלח לבסוף להטמנה בקרקע.
זו הדרך שבה מטופלת רוב האשפה שנוצרת בישראל – בשיטה הכי פחות מתחשבת בסביבה, שאינה מפיקה מהפסולת תכלית חדשה ולא מסלקת אותה מהעולם, אלא רק מחביאה אותה מהעין. התיקון לחוק שמירת הניקיון, צעד שיזם גלעד ארדן כשר להגנת הסביבה, נועד להביא את ישראל למיחזור 50% מהאשפה הנוצרת בה עד 2020, אולם כעבור עשור, המהלך השאפתני מסתמן ככישלון חרוץ. אפילו בעיר שבה שיעור המיחזור הוא הגבוה ביותר בישראל, נתניה, רק כ־30% מהפסולת מועברת למיחזור.
מסורבל, יקר ומיותר אז מיחזור אין ממש, אבל כסף למיחזור דווקא יש, והרבה.
ים וחופים
בגלל הציידים: חוקרי טבע קוראים להסתיר מידע על בעלי חיים נדירים - מדע וסביבה. Better Life Initiative country note Israel. Environmental Indicators. Israel's CO2 emissions from fuel combustion increased until 2003 in line with economic growth, but have been increasing at a slower pace since then.
Rapid population and economic growth (and an associated increase in demand for energy, particularly electricity from coal and gas) are the main sources for the upward trend in emissions.
לפתוח את שוק המיחזור לתחרות - זירת הדעות. האלגוריתמים לוקחים לכם את העבודות ואתם לא מתקוממים - הקצה. Ynet אסון בטבע: 323 איילים נהרגו מפגיעת ברק. Ynet. Ynet. סביבתי. מפחדים מדאעש? יש איום הרבה יותר חמור - Markerweek. מותש מהדיונים המתמשכים ונרגש מהמעמד, עלה על הפודיום לורן פביוס, שר החוץ של צרפת, ומול קהל משולהב שהגיע מכל העולם הכריז בחגיגיות שברגע האחרון הצליחו המדינות להגיע להסכם היסטורי.
"זהו מהפך אמיתי", אמר. "אנחנו בתחילתה של דרך. זה ההסכם הכי טוב שיכולנו להשיג, הוא מאוזן וכולל דברים שלא האמנו שיתאפשרו. זה הסכם צודק, בר־קיימא, גמיש ועם כוח משפטי". כדי לוודא שכל המדינות ישתפו פעולה, הוסיף: "ייושם מנגנון של שקיפות ואחריות". אף שעברו רק כמה שבועות מאז אירועי הטרור שהכו בבירה הצרפתית, ההסכם ההיסטורי והגלובלי שהושג בלה בורז'ה שבפאתי פאריס לא כלל דרכי פעולה למלחמה במחבלים ושולחיהם, אלא התייחס לאיום אחר לגמרי, שלטענת מומחים רבים הוא לא פחות מסוכן והרסני: התחממות כדור הארץ. עוד נחזור לוועידה. משמעות הדבר הוא שהכוכב שעליו אנחנו חיים מתחמם וגורם למזג האוויר להשתגע. עלייה מתמשכת בטמפרטורה של כדור הארץ גורמת לירידה משמעותית בכמויות המשקעים באזורים רבים ובהם המזרח התיכון. בנוסף, השכיחות של אירועי מזג אוויר קיצוניים מחריפה ככל שגובר שיעור ההתחממות.
מי שנמצאות במצוקה מיידית מעליית מפלס הים הן מדינות האיים.
Social & Economic Injustice. Socially and economically, we have created great disparities of wealth.
על דגים ואנשים: מה נותר מהקשר של היפנים לים?
Ynet חושבים ירוק: הישראלים שמנסים להציל את העולם. שמונה חברות ישראליות, המתמחות בתחומים שונים של אנרגיה וסביבה, מציגות בימים אלה את הטכנולוגיות שלהן בוועידת האקלים בפריז - שבה מנסים להפחית את פליטת גזי החממה.
הוועידה, שהחלה בשבוע שעבר. המטרה - להפחית את פליטת גזי החממה ולמעשה להציל את העולם מהתחממות נוספת. השיטות הישימות ביותר להפחתת פליטות גזי חממה הן מעבר לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת, כגון אנרגיה סולארית, רוח ופסולת וגם אנרגיה הידרואלקטרית (ניצול זרמי נהרות), התייעלות אנרגטית ותחבורה ירוקה. סביב ענפי הפחתת פליטות גזי חממה אלו יש עולם של טכנולוגיות שמתפתח - בין היתר אצלנו בארץ. נכון, לא פשוט להפחית פליטות גזי חממה והסדרים קודמים גלובליים לא הצליחו להשיג את המטרות המיוחלות. דגל ישראל בוועידת האקלים בפריז(צילום: איילת רוזן, המשרד להגנת הסביבה) ישראל היא חלוצת טכנולוגיות הסביבה - הקלינטק. איתן פרנס, מנכ"ל איגוד חברות אנרגיה ירוקה ומזכיר האיגוד העולמי לאנרגיה סולארית, שעומד בראש משלחת החדשנות לוועידת האקלים בפריז מספר על חשיבות הפיתוחים כחול-לבן.
אז מי הן החברות הישראליות המציגות בפריז את הטכנולוגיה שלהן:
Orskaya Alisa Simina. Cleaning the oceans one marina at a time. A simple solution to our oceans pollution We are excited to introduce our new invention helping to solve, educate and prevent our oceans pollution problems.
The Seabin is a revolution in ocean cleaning technology. It will help create cleaner oceans with healthier marine life. The Seabin project is helping create a better way of life for everyone and every living thing. Join us in helping create a better world.
Greenland Is Melting Away. On the Greenland Ice Sheet — The midnight sun still gleamed at 1 a.m. across the brilliant expanse of the Greenland ice sheet.
מזג האוויר: הצפות בשרון, 15 אלף בתים שוב נותקו מחשמל - מזג האוויר. מזג אוויר סוער פוקד היום (רביעי) את מרכז הארץ.
כמויות יוצאות דופן של גשמים ירדו באזור מישור החוף והשרון והם צפויים להמשיך ולרדת במהלך היום וגם מחר. רחובות רבים בשרון נחסמו לתנועה בשל הצפות — בעיקר בערים רעננה וכפר סבא, ותנועת הרכבות באזור הרצליה הופסקה למספר שעות. 15 אלף בתים נותקו מחשמל בשעות הצהריים ביישובים בשרון ובקריות בעקבות מזג האוויר שגרם לפגיעה בקווי מתח גבוה. זאת לאחר שרק הבוקר דיווחה חברת החשמל כי תוקנו כל נזקי הסופה האחרונה והחשמל חזר לכל עשרות אלפי תושבים שנותקו מהזרם מאז יום ראשון. תנועת האוטובוסים והרכבות באזור הרצליה הופסקה למשך כשעתיים בשל מזג האוויר הסוער.
ברעננה ובכפר סבא הוצפו כמה רחובות בשל מזג האוויר הסוער והם נסגרו לתנועה.
מועצת הביטחון התזונתי: האו"ם אישר יעדים לפיתוח בר קיימא עד שנת 2030 - מדע וסביבה. "תפסיקו לשטוף את המוח לציבור; מזון אורגני אינו יותר בריא - רק יקר ומזהם יותר" - Markerweek. ביוני הקרוב תתכנס בירושלים ועידת הנשיא בהשתתפות מאות אנשי מדע, ממשל, כלכלה וסביבה.
אחת הסוגיות הבוערות שיידונו בה תהיה "האם יש סיכוי למחר ירוק?
". על רקע המשבר העולמי באספקת מזון לאוכלוסיה הגדלה והמצטופפת על כדור הארץ, לדיון הזה יש משמעות עליונה. בדיון תיבחן השאלה אם החקלאות האורגנית עשויה להיות תחליף לחקלאות הקונבנציונלית. התיזה האורגנית, שנהפכה במשך השנים לאקסיומה שכמעט אין לה מערערים, קובעת שהמזון האורגני תורם לבריאותנו ולתוחלת חיינו וכי "טבעי הוא בריא".
אלא שבאחרונה החלו מדענים בישראל ובעולם לערער על התורה האורגנית, ומצאו שהיא חסרת בסיס מדעי ומחקרי ואינה אלא אמונה - שככל אמונה ודת, אינה נשענת על ראיות והוכחות מחקריות מקובלות. פרופ' חיים רבינוביץ', לשעבר דיקן הפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית, מוביל מזה שנים את ההתנגדות לתיאוריה האורגנית ולחקלאות הנגזרת ממנה. עשו לייק וקבלו את מיטב כתבות TheMarker ישירות לפייסבוק "משפחתי ואני אוכלים מזון שיוצר בחקלאות רגילה, ואני ממליץ לעם ישראל לצרוך מזון מתוצרת חקלאית רגילה", אומר רבינוביץ'.
"הנתונים המוכרים לי לא תומכים בטענה זו.
Poodwaddle World Clock. POODWADDLE WORLD CLOCKThe World Stats Counter (V 7.0)
Ynet. מה מגדיר הצלחה? בעולם המודרני נראה שהדרך המרכזית למדוד הצלחה אישית היא כסף ורכוש. בדומה לכך, אחת הדרכים המקובלות כיום למדוד את ההצלחה והפעילות הכלכלית של מדינות היא באמצעות מדד הצמיחה - מדד שמבוסס על הגדלת התוצר המקומי הגולמי של המדינה (תמ"ג). נהוג לחשוב שצמיחה כלכלית היא בהכרח דבר טוב המצביע על שיפור ברמת החיים במדינה, אך לצמיחה יש גם מחיר: פיתוח מואץ, שהוא אחד הגורמים המאפיינים מדינות בעלות שיעור צמיחה גבוה, מלווה לרוב גם בזיהום סביבתי כבד ובהגדלת אחוזי הפליטה של פחמן דו-חמצני וגזי חממה אחרים.
עוד כתבות מאתר זווית, סוכנות ידיעות למדע וסביבה : חדשות טובות משכבת האוזון לזהם, לשקם, לשלם אקליפטוס, מכל מלא בבקשה. What's Really Warming the World? Climate deniers blame natural factors; NASA data proves otherwise. Climate scientists tend not to report climate results in whole temperatures.
זה מטורף למחזר - מידה. אוצרות הטבע לא נגמרים, בכדור הארץ לא חסר מקום, תהליך המיחזור מזהם עוד יותר מהשלכת הפסולת ועלויות המיחזור מובילות לעליות מחירים ומשרתות בעיקר גורמים אינטרסנטיים • כל העובדות שחסידי פולחן המיחזור מעדיפים להחביא, אפילו מעצמם עובדים במתקן המיחזור בעטרות.
צילום: פלאש90 פנים. יום. ילד ואביו עומדים במעלית. פרסומת נחמדה, באמת. "זאת פעם ראשונה ששואלים אותי שאלה כזאת" ובכן, התקשרתי לתאגיד המיחזור אל"ה, לברר את העניין.
Recycling Statistics - Is Recycling Worth It. To resolve the environmental debate once and for all, experts have begun to conduct detailed life-cycle analyses on recycled goods, calculating the energy consumed from the moment they're picked up by recycling trucks until they are processed into brand-new products.
27 images that prove that we are in danger. #7 left my mouth open.
Sometimes every word is superfluous. These pictures say more than a thousand words.
15 תמונות נהדרות שמדגימות איך צריך להתייחס לטבע.
בעולם בו כמות האוכלוסייה הולכת וגדלה בקצב מסחרר, עושה רושם שאין לטבע כל ברירה אחרת מלבד להיכנע ולפנות את מקומו לטובת מפלצות הבטון שמשתלטות אט אט על כל ריאה ירוקה, והופכות את הנוף הטבעי הסובב אותנו לנוף אורבני אפור. כמובן, מי שמשלמים את המחיר על הצורך שלנו בקורת גג, בניני משרדים וקניונים, הם בעיקר בעלי החיים והעצים שנאלצים להקריב את חייהם עבורנו בני האדם. ואולם, למרות הצורך שלנו בעוד ועוד שטחי בניה, נדמה כי אם ממש רוצים, אפשר לעיתים לעשות את הדברים מעט אחרת ולתת לסביבה את הכבוד המגיע לה. סדרת התמונות הבאה, מציגה 15 דוגמאות נהדרות ואפילו מעט מרגשות, למקרים בהם אנשים קיבלו החלטה לא ממש שגרתית ובמקום לכרות את העצים שנקרו בדרכם, שינו את התכניות המקוריות שלהם, ובנו את ביתם בצורה כזאת שתאפר לטבע, לפחות באופן חלקי, להמשיך ולתפקד כרגיל.
27 images that prove that we are in danger. #7 left my mouth open.
לשם מה קיימים יתושים בעולם?/ נתן אלתרמן. לשם מה קיימים יתושים בעולם? יתושים, לשם מה קיימים? מטרידים ועוקצים, דם אדם מוצצים מן הדם מתקיימים ורק גרוד גורמים.
אדמה ומצעי גידול והנבטה הידרו. Firewall Notification. %D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F%20%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A2%20-%20%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98%20%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%97%D7%AA%2.
צנובר עובד גובי בע"מ חגית נעלי-יוסף, תכנון...
Slide 1 פיתוח בר קיימא בערבה אפיון וממצאים צנובר עובד גובי בע"מ חגית נעלי-יוסף, תכנון.סביבה.חברה. איכות הסביבה סרטונים. כתב עת לצמחי ישראל. קיימות עירונית- פרויקט מחקר מבית מכון ירושלים לחקר ישראל.
הדרכה
קיצור תולדות הפרמקלצ'ר, היסטוריה שנכתבת בזמן אמת. המאמר מבוסס על תרגום חופשי של מאמר זה, מאת ראס גריסון פרמקלצ'ר תוכננה כמערכת חקלאית הצומחת מלמטה למעלה והתפתחה ישירות מהצרכים האנושיים הבאים לידי ביטוי במקום או באזור כלשהו ולא כמערכת לשינוי החקלאות התעשייתית. במובן זה פרמקלצ'ר הוצעה כמערכת חלופית אמיתית שראתה את החקלאות והתרבות התעשייתית הלא מקיימת (שאינה ברת קיימא) כנידונה לקריסה (הולמגרן, 1992). Permaculture One, 1978 כשהפרמקלצ'ר הוצגה לראשונה ע"י מוליסון והולמגרן במדריך פרמקלצ'ר אחד ב1978 (Permaculture One Manual), פרמקלצ'ר הוצע כמערכת חקלאית המבוססת על צמחים רב שנתיים, המבוססת על מערכות אקולוגיות טבעיות ופותחה דרך היישום של עיצוב(design).
היה מי שהציע כי הפרמקלצ'ר התגלגלה מתנועת המגדלים האורגנית בטסמניה עם התיעוד הרשמי הראשון שפורסם, בסביבות 1976 בכתב העת "הגנן החוואי האורגני הטסמני", Tasmanian Organic Gardener and Farmer Journal (הולמגרן, 1992). רעיון הפרמקלצ'ר התפשט במהירות מטסמניה לחלקים אחרים של אוסטרליה, אזורים כפריים ועירוניים.
Five strategies of Biomimicmarketing. Green electricity, Organic Shampoo, Jaguar convertibles, Red Bull, Bio Beef, Alligator gardening tools, Camel cigarettes and Puma sneakers.
Page. אודות חרקים-עולם קטן בגדול. ברוכים הבאים לאתר "חרקים - עולם קטן בגדול". האתר מגיש לקורא הישראלי רשומות מקוריות בשפה העברית בנושאים שונים הסובבים את עולם האנטומולוגיה של ישראל. באתר תמצאו מאות רשומות העוסקות באקולוגיה וביולוגיה של פרוקי-רגליים, בעיקר חרקים ועכבישים, רשומות היכרות וכן מאמרים המציגים סוגיות שונות בנושאים רחבים יותר כמו יחסי אדם - חרקים ומקומם של החרקים בעולם שלנו. לאחר 6 שנים בהם שהה האתר תחת קורת אתר הבלוגים של גוגל, עבר האתר לפורמט חדש וגמיש יותר, המאפשר כבר עכשיו להגיש לקהל הישראלי מידע אנטומולוגי באופנים חדשים שעדיין לא קיימים ברשת בעברית.
לראשונה עלה קטלוג העכבישים הישראלי המציג את עושר המינים של הפאונה המקומית בתמונות ומידע טקסטואלי בדרך של קטלוג טקסונומי היררכי. זהו קטלוג דינמי שיתעדכן מעת לעת בהתאם למידע חדש מהאקדמיה או מהציבור וכולם מוזמנים לתרום. האתר הוקם כיוזמה פרטית וממומן, נכון לעכשיו, בהשקעה עצמית.
מרחב־לימוד: מאפייני החיים. Maareket.pdf. חרקים - עולם קטן בגדול: איים ירוקים במדבר צחיח.
המדבר אינו מקום למפונקים והחיים בו קשים ואינם צפויים. יכולת השרידות של בעלי-חיים בתנאים כאלו תלויה בין השאר ביכולתם לנצל משאבים קיימים; קבועים, עונתיים ומזדמנים. במקום בו צומח אינו מצוי בשפע ועצים כל שכן, עצי השיטים משמשים כמשאב נדיר במדבר הקיצוני של בקעת הערבה וים-המלח ובחלקים נרחבים מהנגב. עצי שיטים מהווים משאב אקולוגי יציב למדי (המצוי בסכנה) - איים ירוקים, המושכים מינים רבים של בעלי-חיים המוצאים בהן אכסניה קורצת. על השיטים ובסביבתן נמצא יונקים, ציפורים, זוחלים ובעיקר חסרי-חוליות יבשתיים. יש מהם המוצאים בשיטים משאב מזדמן, אחרים תלויים בשיטים לחלוטין והן מהוות להם מקור למזון, מחסה ואתרי רבייה. מטבעו של הבלוג תתמקד הרשומה בפרוקי-רגליים, במינים מייצגים של חרקים אשר השיטים משמשות עבורם בית-גידול בלעדי, מועדף או מזדמן.
ביום טוב רואים את החרמון ...
ביום טוב רואים את החרמון ...
מים עכורים - על מצבם של אגמים וימות בעולם. WeShare. הבדל לסל וחסל: כך אוסטרליה נשארת ירוקה.
Research and Develop It Yourself. כנס שירותי מערכת אקולוגים. אקולוגיה וסביבה - כתב עת למדע ומדיניות הסביבה. האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה. קיימות מול פיתוח, ואיך ישראל קשורה לכל הסיפור. הקדמה סכר אשר הוביל ליבוש הנהר והעלמות פרנסת הדייג המסורתי האם הפיתוח של עולם שלישי וחשיפתם ל"עולם החדש" זוהי בכלל מלאכה מבורכת? או שמא הורסת תרבויות שחיות בקיימות והרמוניה עם סביבתם? זוהי אחת השאלות שאני נשאל הכי הרבה בעקבות פעילותי בארגון "מהנדסים ללא גבולות". חשבתי לא מעט על שאלה זאת, והבנתי שהשאלה בעייתית, כיוון שהיא לוקחת מראש הנחות יסוד שלא מתקיימות בכל מצב. ילדים אפריקאים שנפלו בפער בין העולם המסורתי לעולם המפותח דוגמא נוספת היא כפר מסורתי שעד היום היה מתפרנס ממכירת סלי קש שהכינו בעצמם, אך העולם החיצון התפתח, ובעיר הסמוכה הוקם מפעל שמכין את אותם הסלים ע"י מכונה בקצב מהיר יותר והסלים נמכרים, כמובן, בזול יותר.
איבוד פרנסה מסלי קש במלאכת יד בעקבות פתיחת מפעל יעיל יותר מעבודת היד בשאלה הזאת דנים רבים וטובים ממני, ומסתבר שעם ישראל אשר חווה טרגדיות רואה את הצורך להיות "אור לגויים". ביקשתי מקולגה שלי, מנכ"ל הארגון, מר אריאל דלומי, לספר בכמה מילים על זווית הראיה שלהם על פיתוח בין לאומי, להלן. מאז קום המדינה, ממשלת ישראל הייתה מחוייבת לסיוע בינלאומי במדינות מתפתחות בעולם. ההזדמנות שבפתח א. ב.
אחריות כלפי האדמה והטבע. ארץ המעיינות - פורטל המעיינות של ארץ ישראל. האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה. אקולוגיה וסביבה - כתב עת למדע ומדיניות הסביבה. תפיסת הקיימות - מילון מונחים. טביעת הרגל האקולוגית היא מדד המגדיר את כלל שטח המחייה שלו זקוק אדם.
מושגים ורעיונות. GUWAA - global under water awareness association. קיימות sustainability. קיימות.
סרטונים
ה-OECD נזף בישראל על שלא עמדה בהתחייבותה לחקיקה סביבתית - מדע וסביבה.