background preloader

Okostankönyv

Okostankönyv

https://www.nkp.hu/

Related:  TávoktatásPedagógusoknakdelbo

Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. OPKM - honlap Összeállította: Domokos Dóra és Bakó Katalin (OPKM) Kedves Óvodapedagógusok, kedves Szülők! Az online tudástár megalkotását a jelenlegi óvodapedagógus-kisgyermek kontaktus nélküli helyzet hívta életre. Az óvónők napi munkája nem szűnt meg az óvodák bezárásával. E-mail-ben vagy közösségi oldalakon kialakított szülői csoportokban próbálnak tematikákat, feladatsorokat, az otthoni létet támogató feladatlapokat összeállítani és a családok számára elérhetővé tenni. A tudástár célja tehát:

Digitális anyagok a Klett kiadó német tankönyveihez – egy helyen Maximálisan támogatjuk a tankönyveinket bizalommal használó kollégáinkat, így a szeptemberben induló új tanévben szintén minden segítséget megadunk a digitális csatornákon történő oktatáshoz. Ingyenesen elérhető ezért: – német tankönyveink online, lapozható verziója (közvetlenül lejátszható hanganyagokkal) – a könyvekhez kapcsolódó online tesztek – hanganyagok az applikációinkban is. Elérhető anyagaink részletesen, tankönyvenként:

Videóbeszélgetés Internet a tanórán - 2017. augusztus 6. Izgalmas eszköz a Flipgrid (ITT TALÁLHATÓ), ami új utakat mutathat az oktatásban. Sokat mondogattuk már, hogy a videómegosztók megjelenése legalább akkora forradalom, mint a könyvnyomtatás feltalálása volt és ennek következtében az élő beszéd, a mozgókép mint információforrás egyre jelentősebb lesz, míg az írott szöveg szerepe hátrébb szorul. Diákjaink, ha praktikus információkra van szükségük elsőként a YouTube-on keresnek, csak az után jön a Google, a könyvtár pedig már eszükbe se jut. Minden eddiginél könnyebbé vált videókat készíteni és megosztani másokkal, még komoly számítógép sem kell hozzá, elég egy kicsit okosabb telefon is. A Flipgrid ezt használja ki, videókban kommunikálhatunk adott témák köré csoportosítva.

Kígyók és létrák a biztonságos internetért: ingyen letölthető társasjátékkal! Honnan jött az ötlet, hogy társasjátékot készítsenek ebből az alkalomból? Miért pont társast? Amióta a Biztonságos Internet Napja kezdeményezéshez csatlakozott a Microsoft, kiemelt fontosságú célként tekintünk arra, hogy a gyermekeket megtanítsuk biztonságosan mozogni a digitális világban. A társasjáték szinte már hagyomány, tavaly például egy tátika játékot készítettünk ugyanebben a tematikában. Mozaik Digitális Oktatás A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató Vezércikk - 2020. március 14. 1. TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni.

tankonyvkatalogus Edu365 - Regisztráció Az ingyenes Office 365 ProPlus programcsomagot keresed? Jó helyen jársz. Csak egy regisztráció, majd néhány kattintás, és már el is kezdheted használni. Ha van érvényes diákigazolványod, akkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak köszönhetően most 5 eszközre (számítógépre vagy mobilra) is letöltheted ezt a programcsomagot. A regisztráció előtt kérjük, olvasd el alaposan technikai útmutatókat! Animáció készítése otthon Kreatív feladat otthonra - animáció készítése Pedagógusoknak és szülőknek is ajánlom a következő applikációt, amellyel animációt lehet készíteni. A Mobility-Győr Digitális Élményközpont foglalkozásának egyik állomása ebben a tanévben az animációkészítés volt.

Related: