background preloader

Barnlitteratur (med lärarhandledningar)

Facebook Twitter

The Boy in the Striped Pyjamas Workbook 2012. Svenska Barnboksakademin. Katitzi%202 LHL. Katitzi LHL arbetsuppgifter. En Bok För Alla. Varukorg Skola Material till våra böcker Balladen om en bruten näsa – lärarmaterial De små barnens bok – inspelade sånger ur boken med undertexter Jag ska börja skolan – lärarmaterial Svarta kängor med gula sömmar – lärarmaterial Allmänt om läsning & litteratur Jobba med läsförståelse i skolan – ett tipsmaterial Från erfarenhet till ord – ett metodmaterial om skrivfrämjande aktiviteter för unga nyanlända Nyheter Jullov Ge bort läsglädje i julklapp.

En Bok För Alla

Lararhandledning_adde_adhd. Lärarhandledningar. Cirkusmysteriet-lararhandledning. Lärarhandledningar - NOVELLIX. Pinterest. Vara vanner o Hugo. Kostnadsfritt arbetsmaterial - Nypon Förlag. Atrium Förlag - boksamtal. Läsguiderna riktar sig till bokcirklar, läseklubbar, studiecirklar och pedagoger på högstadiet och gymnasiet och innehåller en kort författarpresentation, resumé av boken samt ett antal diskussionsfrågor uppställda efter teman. » Hitta Violet Park av Jenny Valentine » Mycket väsen för ingenting av William Shakespeare (framtagen av Malmö stadsteater) » Myrstacken av Jenny Valentine » Torsdagsbarn av Sonya Hartnett » Trasig soppa av Jenny Valentine.

Atrium Förlag - boksamtal

Lasguide%20Torsdagsbarn. Vi skriver instruktioner. Logg Alex Dogboy - Google Docs. Alex Dogboy. Idébanken. Varg nosar och jagar. Lararhandledning.pdf. Masterdetektiven blomkvist fragor. Vagledning fabler. H som i haxa elevmaterial. Fem strategier för läsning av faktatexter. Vad har jag lärt mig av att läsa boken ”Att läsa faktatexter” (Gear 2015)?

Fem strategier för läsning av faktatexter

Jo, fem nya lässtrategier som är anpassade just till läsning av faktatexter. Här vill jag påstå att Gears bok fyller ett behov. Bilden nedan, förståelsestrategier för faktatexter, är bilden som hela boken bygger på. Hegas förlag - frågor till böcker. Varg-nosar-och-jagar_527857. Litteraturvetenskap light: Hur kan man jobba med Harry Potter som högläsningsbok i skolan? Visst är det något magiskt med Harry Potter?

Litteraturvetenskap light: Hur kan man jobba med Harry Potter som högläsningsbok i skolan?

Det är inte för inte som miljoner barn har slukat böckerna. Den första delen, Harry Potter och De vises sten, tycker jag passar utmärkt som högläsningsbok till exempel på mellanstadiet. Nu i höst kommer det dessutom en ny, fin, helt illustrerad utgåva som jag är väldigt sugen på. Men hur kan man jobba med Harry Potter som högläsningsbok i skolan? Frågan ställdes av en lärare i en grupp på Facebook, och jag plockade genast upp detta till ett eget blogginlägg. Harry Potter och De vises sten är nämligen inte bara spännande utan passar också utmärkt att dyka in i för att försöka förstå hur en berättelse är uppbyggd. Här är några idéer till frågor man kan diskutera i årskurs 4-6. Vilken genre tillhör Harry Potter och De vises sten? Tsatsiki LHL arbetsuppgifter. Gör klassikern till din egen. Detta stödmaterial ger förslag på hur man kan arbeta med skönlitteratur i grundskolans högre stadier (år 8 och 9) och på gymnasiet.

Gör klassikern till din egen

Detta stödmaterial ger förslag på hur man kan arbeta med skönlitteratur i grundskolans högre stadier (år 8 och 9) och på gymnasiet. Den bygger på en helhetssyn på svenskämnet, där den skönlitterära läsningen kombineras med samtal, skrivande och andra kommunikationsformer som bildskapande, dramatiseringar och multimodala uttryckssätt (t.ex film, videoinspelning och powerpoint-presentationer). Stödmaterialet är uppbyggd i två delar. Den första delen har ett mer teoretiskt inriktat perspektiv och den andra delen innehåller konkreta undervisningsförlag. Comics Pages. Lättläst - Lärarmaterial till 7 lättlästa klassiker. Klassisk litteratur i lättläst format Självklart ska elever som har det lite svårare med läsningen få möjlighet att läsa klassiska verk.

Lättläst - Lärarmaterial till 7 lättlästa klassiker

När Bonnier utbildning nu ger ut en Känn på litteraturen kring klassisk litteratur vill vi visa hur du som har elever med lässvårigheter kan använda våra lättlästa klassiker, parallellt med originalet. Lättlästa böcker ersätter inte originaltexten, lättlästa böcker är för dem som annars inte hade läst alls. Här finns en lista på alla lättlästa klassiker som vi har gjort handledningar till. Klassiker är fantastiska, spännande, dramatiska, romantiska berättelser som alla borde få tillgång till. Inte en främling, lärarhandledning. Logg Alex Dogboy - Google Docs. Mellan_raderna.pdf. Världslitteratur.se. Litteraturbanken. Litteraturbankens skola är en resurs för lärare och elever, bibliotekarier och alla litteraturläsare: den är tänkt att fungera som läsarens vägledning till det svenska litteraturarvet.

Litteraturbanken

Vid sidan av Litteraturbankens vanliga texter och kommentarer finns här pedagogiska introduktioner, översikter, uppgifter för eleverna och läshandledningar. Vi tror på en litteraturläsning i klassrummet där de flesta texterna läses gemensamt och i samverkan mellan lärare och elever i exempelvis samtal och loggskrivande. Dokumentarkiv. Vill du veta mer om pristagarnas verk? - ALMA. Läsnycklar är handledningar för dig som vill veta mer om våra pristagare och deras verk.

Vill du veta mer om pristagarnas verk? - ALMA

Läsnycklarna ska dels ge bakgrund om författaren eller illustratören, dels berätta litet om temata och stilistik i något eller några av pristagarens verk. De är tänkta att kunna användas i bokcirkeln, för skolarbetet, eller som inspiration till vidare läsning. Svenska klassiker som e-bok och epub. Arbetsmaterial- Nypon. Nypon förlag vill öka möjligheterna att använda lättläst skönlitteratur i undervisningen.

Arbetsmaterial- Nypon

Det gör vi genom att komplettera alla våra böcker med arbetsmaterial. Materialet består dels av en handledning med tips och idéer till er pedagoger, dels av lektionsmaterial för eleverna. Elevmaterialen till de nyare svenska böckerna är utformade på lite annorlunda sätt. De består av skrivbara pdf:er. De fungerar både i dator, i surfplatta och i SmartPhones. Arbetsmaterialet är kostnadsfritt och går att skriva ut genom att klicka på länkarna nedan. Arbetsmaterialet hittar du också under fliken Arbetsmaterial vid respektive bok inne i butiken. Lektioner. Lärarhandledningar - Kävlinge Kommun. Kapitelböcker. Studiehandledning_mamywata.pdf.