background preloader

HI6

Facebook Twitter

Tuukka Tervosen kolumni: Se tapahtui uudestaan ja uudestaan. Jos natsi-Saksa olisi yhä olemassa kaikessa kauheassa loistossaan keskitysleireineen päivineen, me ja muut länsimaat olisimme hieromassa kauppaa heidän kanssaan.

Tuukka Tervosen kolumni: Se tapahtui uudestaan ja uudestaan

Samalla kertoisimme olevamme “huolestuneita” natsi-Saksan ihmisoikeustilanteesta. Ostaisimme innoissamme ilman omantunnon tuskia juutalaisten, puolalaisten, homojen ja muiden alistettujen ryhmien pakkotyöllä tekemiä lenkkareita tai iTelefoneja. Mistäkö tiedän? Suomi muun Euroopan unionin kanssa solmi juuri äsken ison investointisopimuksen Kiinan kanssa, joka pitää eri arvioiden mukaan ainakin miljoonaa (siirryt toiseen palveluun) Xinjiangin uiguuria ja muita etnisiä vähemmistöjä keskitysleireillä ja tekemässä pakkotyötä (siirryt toiseen palveluun). Ihmisoikeusjärjestö: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä – syyksi riittänyt soitto ulkomailta, kertoo AFP.

Laaja ”ennakoivan poliisityön” verkosto seuraa ihmisten verkostoja, verkkokäyttäytymistä sekä perusarkea.

Ihmisoikeusjärjestö: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä – syyksi riittänyt soitto ulkomailta, kertoo AFP

Xinjiang 9.12. 09:12Päivitetty 9.12. 10:06 Kiinan Xinjiangissa on pidätetty tietokoneohjelman ”sattumanvaraisesti” valitsemia muslimeja, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Tietokoneohjelmisto oli merkannut pidätetyt epäilyttävän käytöksen perusteella. Rikkomuksia voi olla muun muassa yksinkertaisesti se, että on nuori tai puhuu ulkomailla asuvan sisaruksen kanssa, kertoo brittilehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun). Tiedot perustuvat tietovuotoon, josta käy ilmi Kiinan Xinjiangissa pidätyskeskuksiin eristämien ihmisten tietoja. Dataa kerätään hyvin yksityiskohtaisesti, kuten esimerkiksi ihmisten fyysestä olomuodosta, auton väristä tai jopa siitä, käyttääkö yksilö asuntonsa etu- vai takaovea, kertoo The Guardian.

Kiina rakentaa digitaalista diktatuuria, joka toimii jo nyt kuin Orwellin painajaisyhteiskunta - Ulkomaat. (3) China & Uighurs: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) Ensin katosi setä, sitten kaverit katkaisivat yhteydet – joensuulainen lukiolainen pelkää myös Kiinassa asuvan uiguurimummonsa puolesta. Vuonna 2017 joensuulaisen Shähla Idikutin puhelin piippaa.

Ensin katosi setä, sitten kaverit katkaisivat yhteydet – joensuulainen lukiolainen pelkää myös Kiinassa asuvan uiguurimummonsa puolesta

On meneillään lukioiden välinen jalkapallo-ottelu, ja Idikut on mukana kannustamassa. Iloinen tunnelma synkkenee hetkessä, kun hän lukee äitinsä lähettämän viestin: ”Setäsi on viety”. Idikutin niskakarvat nousevat pystyyn ja hän soittaa heti kotiin. Äiti on sokissa ja itkee vuolaasti. BBC: Kiina erottaa uiguurilapsia vanhemmistaan – "vaikuttaa kulttuuriselta kansanmurhalta" BBC sanoo todisteiden viittaavan siihen, että lapsia viedään sisäoppilaitoksiin, joissa heidät pyritään kitkemään irti juuristaan. uiguurit 5.7.2019 klo 11.00päivitetty 5.7.2019 klo 13.27.

BBC: Kiina erottaa uiguurilapsia vanhemmistaan – "vaikuttaa kulttuuriselta kansanmurhalta"

Kiinan vaikutusoperaatioiden “taika-ase” toimii myös Suomessa. Punaisia lippuja Tiananmenin aukiolla.

Kiinan vaikutusoperaatioiden “taika-ase” toimii myös Suomessa

Kuva: Zachary Keimig, Unsplash Kiinan tiedustelu- ja vaikutustoiminta Suomessa on herättänyt keskustelua. Vähemmälle huomiolle on jäänyt Kiinan kommunistisen puolueen pahamaineinen Yhteisrintama-työosasto, jolla on näkyvää toimintaa myös Suomessa. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan, Mika Niikon (ps.) (86) We Talked To The Hong Kong Protesters. (86) How China Is Framing the Hong Kong Protests. (86) How China Is Framing the Hong Kong Protests. The protests in Hong Kong, explained in 2 minutes. (86) One Child Policy: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) (86) China is erasing its border with Hong Kong. (86) How 156 years of British rule shaped Hong Kong. (86) Hong Kong’s huge protests, explained. China-xinjiang-uighur-muslim-detention-camps-xi-jinping-persecution-a9165896.

Apple removes police-tracking app used in Hong Kong protests from its app store : worldnews. (60) McDonaldization of Society - George Ritzer. Poliisi ja Tulli saivat oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen ihmisvirrasta – lupa on, mutta laitteet puuttuvat. Poliisi ja Tulli saivat kesäkuun alussa oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen.

Poliisi ja Tulli saivat oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen ihmisvirrasta – lupa on, mutta laitteet puuttuvat

Rajavartiolaitoksella kyseinen oikeus on ollut jo vuodesta 2005 alkaen. Viranomaiset voivat siis automaattisen kasvojentunnistusjärjestelmän avulla verrata valvontakameroiden ottamia kuvia henkilörekistereihin tallennettuihin kasvokuviin. Uuden henkilötietolain mukaan näin saa kuitenkin tehdä vain, kun yritetään estää, paljastaa tai selvittää rikoksia. Kasvojentunnistusta voidaan käyttää myös etsintäkuulutettujen tavoittamiseksi. Kamerat puuttuvat Asian harmillinen puoli viranomaisten näkökulmasta on se, että vaikka lupa automaattiseen kasvojentunnistamiseen saatiin, laitteet eivät ole ajan tasalla.

Esimerkiksi poliisilla ja Tullilla ei ole yhtään valvontakamerajärjestelmää, jolla voitaisiin tehdä automaattinen kasvojentunnistus. . – Toki kameroita on, mutta yksikään niistä ei automaattisesti tunnista ketään. Käyttö vähäistä – Automaattinen kasvojentunnistus ei ole laajamittaisessa käytössä. How Southern socialites rewrote Civil War history. Meng Wanzhou's arrest exposes China's world domination plot. Huawei executive Meng Wanzhou’s arrest in Vancouver on Dec. 6 led to immediate blowback.

Meng Wanzhou's arrest exposes China's world domination plot

Furious Chinese Communists have begun arresting innocent Canadians in retaliation. So far, three of these “revenge hostages” have been taken and are being held in secret jails on vague charges. Beijing hints that the hostage count may grow if Meng is not freed and fast. Even for a thuggish regime like China’s, this kind of action is almost unprecedented. So who is Meng Wanzhou? Currently under house arrest and awaiting extradition to the US, she will face charges that her company violated US sanctions by doing business with Iran and committed bank fraud by disguising the payments it received in return.

Why the world population won’t exceed 11 billion. Life Inside China's Total Surveillance State. First Opium War - I: Trade Deficits and the Macartney Embassy - Extra History. Linnuiksi naamioidut dronekamerat vakoilevat taivaalta ihmisten liikkeitä – Kiinan muslimivähemmistön kontrolli on kuin Orwellin painajaisesta. – Sitä voi kuvailla yksinkertaisesti totalitaariseksi.

Linnuiksi naamioidut dronekamerat vakoilevat taivaalta ihmisten liikkeitä – Kiinan muslimivähemmistön kontrolli on kuin Orwellin painajaisesta

Näin toteaa Kiinan yhteiskuntaa ja politiikkaa tutkinut Turun yliopiston professori Lauri Paltemaa Kiinan muslimivähemmistöön kohdistuvasta valvonnasta, jota hallinto harjoittaa turvallisuuden nimissä. Totalitaarisuus tarkoittaa yksilönvapautta rajoittavaa vallankäyttöä, joka säätelee kaikkia elämän osa-aluita. Valvonta on ilmauksena jopa vähättelevä, sillä Kiina on mennyt ennennäkemättömän pitkälle vakoillakseen järjestelmällisesti omia kansalaisiaan teknologian avulla. Maassa on kymmeniä tai satoja miljoonia kasvoja tunnistavia kameroita, älypuhelinten tietoliikenne on tiukasti rajoitettua ja sosiaalisen median käyttäjien tuottamaa sisältöä monitoroidaan kellon ympäri. Nyt ihmisten valvontaan on otettu käyttöön kyyhkysiksi naamioituja kameralla varustettuja lennokkeja, joita on lähes mahdotonta erottaa oikeista linnuista.

Lehti haastatteli hankkeessa mukana olleita tutkijoita. . – Se on aivan eri kaliiberia. Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä - Nyt.fi. Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohte Viime viikolla Suomi kuohui, kun sote-uudistuksesta paljastui uusi jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa.

Mitä jos luotettavuutesi pisteyttäisiin, ja saisit edullisempia lainoja, parempia hotellihuoneita ja vip-kohtelun lentokentällä? Kiinassa tämä on todellisuutta ja ihmiset pitävät siitä - Nyt.fi

Isoveljen valvova silmä kurkkii jo! Vai kurkkiiko? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi uutista seuraavana päivänä jossa se vakuutti muun muassa, että ”THL huomioi voimassa olevan tietosuojalainsäädännön kaikessa toiminnassaan”, ja että ”THL ei ole luomassa uutta rekisteriä eikä tallenna mallin tuottamia yksittäisiä ihmisiä koskevia tietoja”. Mutta mitä jos yksittäisten ihmisten tiedot nimenomaan tallennettaisiin ja hyödynnettäisiin täysimääräisesti? Samaan aikaan kun THL tutkii korvauskriteereitä, Kiinassa ihmisiä on pisteytetty jo vuosia – ja kaiken lisäksi järjestelmää pidetään enimmäkseen edistyksenä vanhaan.

China social credit system, punishments and rewards explained. Atlasobscura. Opettajille / Sano se saameksi. Tällä sivulla annamme vinkkejä siihen, miten Sano se saameksi -sivustoa voi käyttää hyödyksi oppitunnilla.

Opettajille / Sano se saameksi

Teemat ja tehtävät sopivat käytettäväksi niin lukioon kuin yläasteellekin. Aiheita voi käsitellä luontevasti esimerkiksi äidinkielen, elämänkatsomustiedon ja historian oppitunneilla. Käytä oppaassa olevia linkkejä päästäksesi lähdemateriaaliin. Johdanto Tunnin voi aloittaa yhdellä tai useammalla seuraavista motivointitehtävistä, joissa tutustaan fraasisanakirjaan sekä soundboardiin. Leiki soundboardilla Tutustu sanakirjaan ja opettele sieltä kolme sinulle mieluisaa fraasia. Tehtäviä saamelaiskulttuurin pikaoppaasta Tehtävät voi suorittaa pienissä 2-5 hengen ryhmissä tai itsenäisesti.

Twelve Days in Xinjiang: How China’s Surveillance State Overwhelms Daily Life. Time-lapse history of human global CO2 emissions. GHOST CITY - Inside the Chinese Housing Bubble. Democracy, Authoritarian Capitalism, and China: Crash Course World History 230. Communists, Nationalists, and China's Revolutions: Crash Course World History #37. The Silk Road and Ancient Trade: Crash Course World History #9. EASTERN PHILOSOPHY - Confucius.

‎2,000 Years of Chinese History! The Mandate of Heaven and Confucius: World History #7. BBC The Greatest Tomb On Earth: Secrets Of Ancient China. [Documentary] China's Beginning - Xia Dynasty (2070 - 1600 BC) 夏朝. [Documentary] China's Bronze Age - Shang Dynasty (1760 - 1520 BC) 商朝. Big data meets Big Brother as China moves to rate its citizens. On June 14, 2014, the State Council of China published an ominous-sounding document called "Planning Outline for the Construction of a Social Credit System". In the way of Chinese policy documents, it was a lengthy and rather dry affair, but it contained a radical idea. What if there was a national trust score that rated the kind of citizen you were? Imagine a world where many of your daily activities were constantly monitored and evaluated: what you buy at the shops and online; where you are at any given time; who your friends are and how you interact with them; how many hours you spend watching content or playing video games; and what bills and taxes you pay (or not).

It's not hard to picture, because most of that already happens, thanks to all those data-collecting behemoths like Google, Facebook and Instagram or health-tracking apps such as Fitbit. Chinese is NOT picture writing! - History of Writing Systems #5 (Determinatives) Chinese caligraphy: When children forget how to write - BBC News. Kiinan moderni historia. Confederacy: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) Children hunt world's largest venomous spider for dinner - Human Planet: Jungles - BBC One. Kulttuurishokit Archives — AntroBlogi. Explicit cookie consent. MOST lovers of Chinese martial arts take the magical aspects of kung fu, as demonstrated by the flying fighters of legend and film, with a pinch of salt. But Wei Lei built his career in China on a claim that his mastery of tai chi, a branch of kung fu, had given him supernatural power. History of japan. A history of global living conditions in 5 charts - Our World In Data.

Astounding colorized photos reveal the faces and fashions of Ellis Island immigrants. These photographs show a tiny handful of the more than 12 million immigrants who entered the United States through the immigration station at New York's Ellis Island between 1892 and 1954. The men and women portrayed are wearing their finest clothes, often their national dress, brought with them from their homeland to America.

Was the Civil War About Slavery? The non-western books that every student should read. Hs. Aloitetaan saamelaisten kansallispuvusta. ”Se ei ole mikä tahansa rätti. Se on osa identiteettiä. Puku kertoo, mistä ihminen on kotoisin, mihin sukuun hän kuuluu, iloitseeko vai sureeko, onko matkalla häihin vai hautajaisiin. Asu tehdään jokaiselle henkilökohtaisesti, se on rakas ja tärkeä. Eikä myytävänä.” Näin sanoo pohjoissaamelainen Jenni Laiti. He vaikuttavat loukkaantuvan usein, ja monesti tunne liittyy juuri saamenpukuun. Siihen, että joku ei-saamelainen pitää saamenpukua tai väärennettyä sellaista.

Jenni Laiti vääntää rautalangasta, miksi saamenpukua täytyisi kunnioittaa: ”Saamenpuku on meidän tärkein monumenttimme. Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäis- ja luonnonkansa, joista osa vielä pari sukupolvea sitten asui tunturiin tai metsään koottavissa laavuissa eli kodissa. Picasa. Map shows how religion spread around the world. Last Week Tonight with John Oliver: Whitewashing (HBO) Lähetyssaarnaaja kertoo lapsille Afrikan pakanoista ja poppamiesten hassutuksista.