background preloader

Warm_ups/ End a lesson/school year

Facebook Twitter

Blob Opera. 12 ráhangoló játék – Diákcsoda Blog. Warmer — magyarul, tanári nyelven: bemelegítő, ráhangoló játék vagy feladat.

12 ráhangoló játék – Diákcsoda Blog

Az utóbbi években ez a feladattípus az óratervezésem kedvenc részévé vált. Hogy miért? Mert rájöttem, hogy ez bármely tanóra vagy foglalkozás egyik legfontosabb pillanata. A következő példával tudnám a legjobban szemléltetni. Képzeld el, hogy reggel felébredsz, majd az ébredés után egy perccel eléd raknak egy kinyitott tankönyvet, a kezedbe nyomnak egy tollat és felszólítanak, hogy kezdj neki. A warmer-öket többféleképpen tudjuk csoportosítani. Ebben az írásban tizenkét általam kedvelt és gyakran használt bemelegítő játékot fogok bemutatni. 21 szó Húzunk a táblára huszonegy rovátkát. ABC-lánc Ezt a játékot többféleképpen is játszhatjuk. Számoljunk Ez az egyik legegyszerűbb játék, amihez semmilyen eszközre nincs szükség.

Mi van a kezemben? Az órakezdés előtt keresünk egy bármilyen pici tárgyat, amit elrejtünk a kezünkben. Piknik / parti Utazás a holdra A képzelet hangja Válassz egy képet Adj címet a napodnak. Moodle. Nyári szünet DECEMBERTŐL-JANUÁRIG?!?! / VAKÁCIÓ a nagyvilágban - Van1kis szabadidőd? Tanév értékelése/lezárása digitálisan. A lezárás fontossága A visszacsatolás, a reflexió valamennyi folyamat végén szükséges a lezáráshoz, valamint ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, fejlődni.

Tanév értékelése/lezárása digitálisan

Minden ilyen jellegű feladatnál lehetőséget kell biztosítanunk arra, hogy a diákok több szempontból is meg tudják vizsgálni saját gondolataikat, az eseményeket, a tapasztaltakat. Ha így teszünk, akkor alkalmat adhatunk arra, hogy más szemszögből vizsgálják meg a történteket, ezzel nyithatjuk meg számukra a fejlődés kapuját, alakíthatjuk ki bennük a változtatás igényét.

Jó, ha odafigyelünk arra, hogy a tanulók merjék kimondani, leírni a bennük felmerülő kérdéseket, érzéseket, természetesen ennek nem kell bonyolultnak lennie, és időigényesnek sem. Ügyeljünk arra, hogy ez sem megy mindenkinek egyszerre! Kérdések lehetnek például: Hogyan segítették előzetes tapasztalataim a digitális oktatásban való részvételemet? Ötletbörze: posztoljunk olyan zenét, aminek a szövegében, címében benne van a nyár/summer szó. Oklevél, kitűző készítése Források: 100 “Would You Rather” Questions for ESL Conversations. Disclosure: Some of the links below are affiliate links, meaning, if you click through and make a purchase, or apply for a job, we earn a compensation at no extra costs for you.

100 “Would You Rather” Questions for ESL Conversations

Do you want interesting questions to get the ball rolling with your ESL students? Are you tired of asking the same basic questions about where your students live, what hobbies they have etc? Teach ESL Online and Earn Up to $22/Hour Work From Home On Your Own Schedule! VIPKID is hiring North American English Teachers with a degree and some experience. Top 35 Tongue Twisters Teachers Can Use In Their Classrooms - Edutopians. As most of you know, tongue twisters are an amazing way to practice pronunciation skills and improve your students’ fluency in Englsih language.

Top 35 Tongue Twisters Teachers Can Use In Their Classrooms - Edutopians

Today, many EFL and ESL teachers use tongue twisters in their classrooms. It is generally acknowledged that tongue twisters can stimulate learners’ interest and motivation. LearnEnglish Kids - British Council. Middle School Icebreakers That Actually Work (Great for High School, Too!) Ask around and you’ll quickly learn that most teens think the first few days of school are a complete waste of time.

Middle School Icebreakers That Actually Work (Great for High School, Too!)

“All we do are the same dumb games we did in elementary school!” Or, “It’s just seven periods of my teachers reading me the syllabus!” 20+1 szuper ötlet a tanév utolsó óráira. Írjunk levelet. – múlt heti cikkünkben mi is javasoltuk, hogy a diákok írhatnak emailt a jövőbeni önmagukban.

20+1 szuper ötlet a tanév utolsó óráira

Maradhatunk azonban a tradicionális levélnél is, melyeket összegyűjtve feladhatunk az új tanév megkezdése előtt.Kérdezzünk.- Milyen volt az év számodra? Mit tennél másképp? Hadd tanítsanak a diákok.- Adjunk mindegyik diáknak 20-30 percet, hogy egy miniórát tartson valamiről, ami szenvedélyesen foglalkoztatja.Készítsünk egy osztály-túlélési könyvet- Hogyan lehetünk sikeresek az osztályban? Az első feladathoz hasonlóan, összegyűjthetjük egy könyve a diákok leveleit a témában. Készítsünk egy emlékkönyvet az osztálynak – A kedvenc emlékem a tanévről az, hogy……..Elkészíthetjük a könyvet kooperatívan is online! Számoljunk vissza! Forrás: Rachel Lynette, tanár, író – 37 Awesome End of the Year Activities. End of Year Activities for ESL and EFL classes. ESL warm-up activities and time fillers – 33 fun ways to start a class. End of Lesson Activities for ESL Classes.