background preloader

Osztályfőnöki

Facebook Twitter

Szemléletes és szórakoztató – Napo-videók az oktatásban – Modern Iskola. A Napo-figurát és a „főszereplésével” készült kisfilmeket eredendően munkavédelmi céllal, felnőttek számára találták ki.

Szemléletes és szórakoztató – Napo-videók az oktatásban – Modern Iskola

A fő cél természetesen az volt, hogy szemléletesen és szórakoztatóan ismertessék meg a munkavállalókat a mindennapok során felmerülő kockázatokkal. Később felmerült, hogy bizonyos filmecskék (különösen az olyan alapvető témát feldolgozók, amelyekben például arról van szó, hogy mi a veszély, hogyan azonosítsuk, milyen biztonsági jelzésekkel találkozhatunk, stb.) az általános iskolai oktatásban is jó szolgálatot tehetnek.

Digitális Gyermekvédelem. Szakmák nagyító alatt - Konnekt Egyesület. Közeledik a felsőoktatási képzésekre való jelentkezés határideje, ami nemcsak azoknak adhat okot izgalomra, akiknek most kell meghozniuk arról a döntést, hogy hol folytatják a középiskola után, hanem azoknak is, akik esetleg 1-2 év múlva állnak majd válaszút előtt.

Szakmák nagyító alatt - Konnekt Egyesület

Ki is tudna hitelesebben beszélni egy-egy munkáról, mint az adott szakma művelője? Döntés előtt állóknak, szülőknek, újrakezdőknek és pályaváltóknak is hasznos lehet összeállításunk, amelyben a Konnekt LIVE szakmái közül válogattunk. Meghívott vendégeink tanulmányaikról, karrierútjukról és a munkában töltött mindennapjaikról is meséltek. S02E11 - Stumpf Katával a pályaválasztástól a pályaváltásig – Élet a céljaid mentén! by REVISE. KamarAAkadémia Light - A karriertervezésről érthetően - rendhagyó pályaorientációs osztályfőnöki óra.

SZTE Pályaorientáció - Pályaismeret. SZTE Pályaorientáció - Önismeret. SZTE Pályaorientáció - Továbbtanulás. Bázisiskolai program. Sajátélményű gyakorlatok vezetése Mire valók a sajátélményű gyakorlatok?

Bázisiskolai program

A kompetenciafejlesztés olyan tevékenység, melynek során az attitűdöket, a képességeket és az ismereteket együtt, egymással kölcsönhatásban igyekszünk fejleszteni. A sajátélményű gyakorlatok ezt a hármas megközelítést képesek biztosítani a csoport vezetője és a résztvevők számára. Az érzelmi bevonódás lehetővé teszi az attitűdök „elérését”, így a mélyebb, és valódi változást előidéző hatásokat. A magas motivációval történő feladatmegoldás jótékonyan hat a mozgósított képességek fejlődésére, míg a tapasztalatoknak a résztvevők észrevételein alapuló, azokat összegző, értelmező átgondolása az ismeretek elmélyülését szolgálja. Bázisiskolai program. Befejezetlen mondatok - Szerencsekerék. Ezen a héten... - Szerencsekerék. HÉTZÁRÁS - Szerencsekerék. 2021. - Szerencsekerék. Karácsony a virtuális osztályteremben. Karácsonyi üdvözlőlapok írása online Az iwishyouto segítségével nem csak megírhatjuk és elmenthetjük az írás folyamatát, el is küldhetjük az üzenetünket.

Karácsony a virtuális osztályteremben

Ragyogjon a karácsonyfa – Excelben! Sok tanulónak lehet nem a kedvence a táblázatkezelő, de hátha egy kis karácsonyi varázslat segít ezen. Bánat nélkül nincs boldogság - Az Agymanók 4 legfontosabb tanítása. Keressük a vidámságot, hajtjuk az euforikus élményeket, megörökítjük (és megosztjuk) az összes mosolyt és elhessegetünk minden negatív gondolatot, elvégre, hogy is vihetnének a könnyek közelebb A Boldogsághoz?

Bánat nélkül nincs boldogság - Az Agymanók 4 legfontosabb tanítása

A 2015-ben mozikba került Agymanók (Inside Out), miközben a gyermekek szórakoztatását helyezi előtérbe, tükröt tart a felnőtt nézők számára is, és rávilágít, hogy sokszor csak magunknak ártunk, ha túltoljuk a boldogságot. Ahogy azt a neves boldogságkutató, Sonja Lyubomirsky is elismeri, noha a pozitív érzelmek – így a jókedv, a derű – határozottan a boldogság összetevője, a recept ennél több alkotóelemből áll. Amíg nem értjük meg, miként fűszerezik egyes érzelmeink életünk eseményeit, hogyan irányítják cselekedeteinket, valószínűleg nem kérünk repetát a végeredményből. Formáld egyszerűen diákjaid zöld és pénzügyileg tudatos szemléletét! A Pénziránytű Alapítvány megalakulása óta szívügyének tekinti a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését, az utóbbi években azonban – összhangban a fenntarthatóságot szem előtt tartó szemlélettel – a mindennapi pénzügyi döntések sorát egy új dimenzióval is kiegészítették.

Formáld egyszerűen diákjaid zöld és pénzügyileg tudatos szemléletét!

Az elmúlt tanévben a diákoknak kiírt kisfilmpályázatuk a fiatalok Zöld pénzügyeit járta körül, az idei tanév indulásakor pedig közösségi média felületeiken is a zöld gondolatok domináltak. A digitális munkarendben nagyon hasznos segítséget jelentő Pénziránytű Online Digitális Akadémiájuk pénzügyi moduljába is beépültek az ökotudatos gondolatok, s a havi rendszerességgel honlapjukon megjelenő, azonnal bevethető, Kahoot kvízeik legújabb sorozata is a zöld családi költségvetés témáját járja körül. A ráhangolódás közben pedig elkészült az Alapítvány legújabb fejlesztése, a középiskolásokat célzó Zöldiránytű mobilapplikáció, mely már ingyenesen letölthető az online áruházakból. Oscar winning short film about social injustice.

Tehetség.könyv. Digitális bejelentkezés interaktív játékokkal. Sokat panaszkodtunk arra a karanténoktatás alatt, hogy mennyire hiányzik a személyes találkozó, mennyire más távolságtartással tanítani, tanulni, hogyan lehetne interaktívabb egy bejelentkezés, valamint arra is kerestük a választ, hogy hogyan lehetne szociális és érzelmi szinten is támogatni tanítványainkat ilyen helyzetben.

Digitális bejelentkezés interaktív játékokkal

A következő ötletek bármilyen videókonferenciára, online bejelentkezésre alkalmas felületen (Zoom, Google Meet, Discord, Flipgrip, Skype, Teams) működnek.. A kincsvadászat játék feladatai online és offline módon is megvalósíthatóak, hasznos, szórakoztató játékként, és tananyaghoz kapcsolódó formában is. A Kincsvadászat lényege, hogy a diákok megadott szempontok és szabályok alapján a saját terükben keresnek különböző dolgokat időre, ezután pedig megosztják eredményeiket egymással. Játék menete: Vegreegyutt print.

Hogy csináljam - SZÍVBE ZÁRT TULIPÁNOK QUILLINGKÉP - Anyák napja - Alkotás és tanulás Ari nénivel. 15 szívecskés ajándék saját kezűleg - Ezzel lepd meg az anyukádat, nagymamádat, vagy akit szeretsz - Szülők Lapja. Anyák napját hagyományosan május első vasárnapján ünnepeljük Magyarországon.

15 szívecskés ajándék saját kezűleg - Ezzel lepd meg az anyukádat, nagymamádat, vagy akit szeretsz - Szülők Lapja

És az is hagyomány, hogy ilyenkor a gyerekek többnyire saját kezűleg készített ajándékkal lepik meg az anyukájukat. Korábban a házilag készített virágdíszekhez hoztunk szuper ötleteket, most pedig azt mutatjuk meg, hányféleképpen készülhetnek a "klasszikus" szívecskés meglepetések. 1. Fotós szívecske Csak fogd a gyermeked fotóját, vágj egy ablakot az egyik szív formán, és a hátuljára ragassz egy másik szív formát. Letölthető társasjáték - biztonságos internet. Letölthető anyagok - 2020. február 24.

Letölthető társasjáték - biztonságos internet

Írta: Prievara Tibor A biztonságos internet napi rendezvényem mutatta be a Microsoft ezt a 'kígyók és létrák' tematikában készült letölthető (PDF) társast, amely a legkisebbeknek hivatott segíteni eligazodni az internetes világ útvesztőiben. Összesen 3 részből áll a játék, először érdemes letölteni a használati útmutatót, ezután a társasjáték táblát, végül magukat a kártyákat.

A játék kicsiknek szól, így gyakran talán evidenciának tűnő állításokat tartalmaz, pl. Mindenkit tisztelek online – még akkor is, ha más véleményen van, mint én - tegye fel a kezét az a felnőtt, aki szerint ez működik például Facebook-on, mindenesetre kezdeti lépésnek, akár magyar- akár informatikaórán érdekes lehet. Szociális kompetenciákat erősítő játékok.

Egymás figyelmes meghallgatása nagyon nehéz feladat, sokszor még felnőttként is.

Szociális kompetenciákat erősítő játékok

Nem csak a szocializáltság szempontjából fontos ennek gyakorlása, hanem a tanulás szempontjából is. Ráadásul egy jó hallgató könnyebben szerez barátokat is. Telefonos játék: Ez a játék kisebb és nagyobb csoportban egyaránt játszható. Ültessük a gyerekeket egymás mellé egy sorba, vagy körbe. Főoldal - Pénzmúzeum. Pénziránytű Alapítvány. „Nem kellenek mindig szavak” - Két tartalmas animációs mesefilm, amit jó együtt nézni. Bár az ünnepek véget értek, maradt még egy kis idő a közös élmények begyűjtésére – ami egy jól megválasztott mesefilm is lehet. Az utóbbi években számos olyan tartalmas, ugyanakkor szórakoztató alkotás készült, amelyek kicsik és nagyok számára egyaránt fontos tanulságokkal, nem mellesleg sok-sok önfeledt pillanattal szolgálhatnak. Annak érdekében, hogy legyen miből válogatni, mi most két szívet melengető mesét is ajánlunk nektek – szívvel-lélekkel. Nem kellenek mindig szavak – Shaun, a bárány és a farmonkívüli A Shaun, a bárány és a farmonkívüli egy egész estés, úgynevezett slow-motion technikával készült gyurmamese, amely korábban sorozatként, majd annak sikere nyomán egész estés mozifilmként is debütált a közönség előtt.

5+1 YouTube videó osztályfőnöki órára. Sok olyan helyzet alakulhat ki egy osztályon belül, amelynek megoldása a pedagógusra, az osztályfőnökre hárul. A 21. század diákjait vizuális ingerekkel hamarabb eljutathatunk egy lehetséges eredmény felé, vagy éppen lehetőséget adhatunk nekik arra, hogy több út közül kiválasszák azt, amely a legjobb a számukra. 5 YouTube videót ajánlok, amelyek különböző problémát járnak körbe, szerintem megfelelőek gondolatébresztőnek. Tanévkezdési tippek nem csak tanítóknak, nyomtatható játékos feladatokkal! Tóth Norbert vagyok és a tanév kezdete sokkolja a szervezetem. Szeretném megosztani veletek azokat a dolgokat, amivel próbálom túlélni az első két hét kihívásait. Nem ritka, hogy új tantárgyakat is tanít a lelkes pedagógus, olyanokat, amiket talán csak nagyon régen, vagy talán sosem tanított.

Tanító vagyok: természetismeret, matematika, testnevelés műveltségterülettel, némi informatikai kompetenciával karöltve, így elég széles a választék, szinte bármilyen órát kaphatok. Tanév elején minden esetben felkeresem az adott tantárgyhoz tartozó facebook csoportot. Tényleg nagyon hasznos és segítőkész közösségek léteznek, úgyhogy én ajánlom mindenkinek, hogy lépjen be nyugodtan mindegyikbe.

Mutasd meg, mennyire élsz (FOMO – filmes különkiadás) - REVISE. Osztályfőnök. Osztályfőnöki - albandimatek. (28) Empátia - Kötelező videó. Diaktamogato 3. IKThasználatfelmérés. Safer Internet - Biztonságosabb internethasználat. Gyermekmentő. Dot day handbook 2018. Titkos Tudás Tárháza. Szárnyaljon a képzeleted! Hármaskötés kiadvány 2019.

20+1 szuper ötlet a tanév utolsó óráira. Írjunk levelet. – múlt heti cikkünkben mi is javasoltuk, hogy a diákok írhatnak emailt a jövőbeni önmagukban. Maradhatunk azonban a tradicionális levélnél is, melyeket összegyűjtve feladhatunk az új tanév megkezdése előtt.Kérdezzünk.- Milyen volt az év számodra? Mit tennél másképp? Hadd tanítsanak a diákok.- Adjunk mindegyik diáknak 20-30 percet, hogy egy miniórát tartson valamiről, ami szenvedélyesen foglalkoztatja.Készítsünk egy osztály-túlélési könyvet- Hogyan lehetünk sikeresek az osztályban? Az első feladathoz hasonlóan, összegyűjthetjük egy könyve a diákok leveleit a témában. Készítsünk egy emlékkönyvet az osztálynak – A kedvenc emlékem a tanévről az, hogy……..Elkészíthetjük a könyvet kooperatívan is online! DJN Digitális káprázatok. A Digitális Jólét Program (DJP) keretében elkészült Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának (DGYS) célja, hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól és módszereitől, a kockázataitól, valamint felkészítsük őket, a szüleiket, a tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra.

Annak érdekében, hogy az internethasználat során a gyermekeinkre leselkedő kockázatok kiküszöbölhetőek legyenek, és az internet nyújtotta lehetőségekkel minél hatékonyabban tudjanak élni, a stratégia alapvető szerepet szán a médiamûveltség, médiatudatosság fejlesztésének. Bűvösvölgy. Tatai Patara programja. Biztonságról másképp! Fiatalok tartanak órát középiskolásoknak a biztosításokról – Modern Iskola.

T.K.: Mik voltak az előzetes feltételezéseid, hogyan fogadják majd a diákok, és ehhez képest, mit mutat a gyakorlat, mik a személyes tapasztalataid összességében a biztosítási órákról? A hullám (2008) Teljes film, teljes film. Nulladik óra (1985) - Teljes, emilio estevez, molly ringwald, nulladik óra. EGY ÚJABB CSODÁLATOS KISFILM A DÁNIA-i TV2-től! A magyar fordítást készítette: MotivUs Forrás: TV2 Denmark. Zero. Ezek a fiatalok... Mi lesz belőlük ? 8 Képváltás kattintással. - ppt letölteni.

Agymanók 2015 Teljes film, agymanók, teljes - Videa. Vízitúrás osztálykirándulás a Dunakanyarban és a Szentendrei-Dunán. Időpont: 2019. június 7. péntek Helyszín: Dunakanyar; Pilismarót - Visegrád Táv: 11 km. Ballagásra szöveg2019. A boldogság titka ballagóknak. Bűvösvölgy. Útmutatók és óratervek az álhír-jelenség feldolgozásához A médiaműveltség európai hetét (2019. március 18-22.) az Európai Bizottság kezdeményezte, hogy az egész közösségben felhívja a figyelmet a médiaműveltség, médiaértés fontosságára. A médiaműveltség ugyanis meghatározó szerepet játszik abban, hogy képesek legyünk tájékozottan döntéseket hozni a digitális korszakban. A médiaértés képessége előfeltétele minden eleven, modern demokráciának és fontos téma a közelgő európai parlamenti választások kapcsán is.

Metakogníciót fejlesztő kérdések az osztályban. A metakogníció a gondolkodásról való gondolkodás; metakognícióról beszélünk akkor, amikor a tanulás folyamatára reflektálunk vagy amikor a saját gondolatmenetünket vizsgáljuk. A metakogníció segít a tanulás folyamatának tudatosításában és ezáltal támogatja az élethosszig tartó tanulást. Néhány egyszerű kérdéssel elindíthatjuk a tanulásról való gondolkodást. Hat kalap – módszer beszélgetésekhez. Médiapakk tananyagcsomagok - Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület. "Nem kell és nem is lehet digitális kompetenciákban versenyeznünk diákjainkkal" - Interjú Timár Borbála médiapedagógussal – Modern Iskola. Itt az Index Nagy Netbiztonsági Kalauza. Tanítási ötletek és osztálytermi források. Kezdjük időben - A boldog és sikeres élet alapja az egészség.

Merry Christmas. Karacsony. Hajléktalan Óvoda - Budapest - École. 30 karácsonyi kérdés - Idézetek, történetek - Világos + zöld. Adventi 30 napos kihívás: A szeretetnyelv második napja - Inspirációk Magazin. Válts egy csokit mosolyra program. IWitness - Education through Genocide Testimony. Pintér Béla - Az a régi állomás (házi felvétel) 45 ingyenes budapesti program. Nem lehetetlen szórakoztató, élménydús, kikapcsoló programokat csinálni úgy sem, ha nem nyúlunk mélyen a zsebünkbe, sőt egyáltalán nem költünk rá. 45 olyan budapesti tennivalót szedtünk össze, ami nemcsak ingyenes, de minden lokálpatriótának ajánljuk, ha még kihagyták volna eddig. Velencei-tó szállás,Velencei-tó kemping,Agárd kemping,Pákász kemping. Mobilis Interaktív Kiállítási Központ - Főoldal. Famulus Kollégium - Főoldal. Pályaorientáció Magyarországon - középiskolások szüleinek, oktatóknak - Nemzetkoziesites - Tempus Közalapítvány.

Társadalomismeret, életmód. Karriertervezés az iskolában - Bővített kiadás. Milyen szakma illik hozzátok? Négy ingyenes pályaválasztási teszt. Kérdőívek - old.munka.hu. SCEDA - Továbbtanulás Dániában Portál. Milyen szakma illik Hozzád? Az öt szeretetnyelv – Teszt - Károly György Tamás. Tanulás Európában. Linkgyűjtemény a mobilitáshoz. Külföldre készülök kihez forduljak.

Ingyenes személyiség teszt - önismereti teszt, személyiség teszt. Pályaválasztási tesztek: Miben vagy a legjobb? (I.) - A tudás hatalom. Kékvonal zaklatás online. Budapesti Hajójáratok. Utam az iskolába - magyar nyelvű mozielőzetes. Digitális Immunerősítő Program. Digitális Immunerősítő Program. Digitális Immunerősítő Program. A cyberbullyingról, a cyberbullying ellen. Digitális Immunerősítő Program. +1 Szendvics – Diákok a rászorulókért  Osztalykirandulasok. Jelentkezési lap - Iskola Verzió.