background preloader

Matematik

Facebook Twitter

Stjärnmatte -uppdrag matematik. 30-maths-starters.pdf. Praktiskt prov i geometri. Som avslutning på ett arbetsområde i geometri fick mina elever ett praktiskt test.

Praktiskt prov i geometri

Matematik på flera språk. MattePortal - Matematikträning online. Matematik - välkommen! — LukiMat. På denna webbtjänst finns grundläggande information om lärande och inlärningssvårigheter i matematik.

Matematik - välkommen! — LukiMat

Matematik är en färdighet som utvecklas stegvis, både då barnet på egen hand utforskar och lär sig, och genom undervisning och övning. Matematiken består av en stor mängd olika kunskaper och färdigheter. På denna webbtjänst erbjuds forskningsbaserad information om barns kunskaper och färdigheter i matematik. Tyngdpunkten i innehållet är lagd på de färdigheter som utvecklas i förskolan fram till årskurs två. Innehållsförteckning för delen om matematik För föräldrar Avsnittet "För föräldrar" beskriver LukiMat-webbtjänstens innehåll kortfattat och med föräldrar som målgrupp. Förslag på Diamantdiagnoser per årskurs - Kopia.docx. Stjärnmatte -uppdrag matematik. NCM:s och Nämnarens webbplats. Vinna mark. För 2-4 spelare Ni behöver 2 tärningar, rutigt papper och pennor i olika färger (överstrykningspennor är bra!)

Vinna mark

Förbered spelet genom att rita upp en spelplan på det rutiga papperet. En lagom storlek är en rektangel som är 20 x 15 rutor stor. Ju fler spelare desto större spelplan. Alla linjer behöver inte fyllas i, det räcker att göra en ram. Spelarna väljer sedan var sin färg och var sin hörna att utgå ifrån. ex: Första spelaren slår med tärningarna.

Nästa spelare gör på samma sätt. Rikaproblem. Så här tänker vi. Hur tänker du? Kreativ matte. How to Göra en Bläddra. Matematikvardagen. Här pluggar du matematik! – Matteboken. Stjärnmatte -uppdrag matematik. Mattenauterna. Strävorna. Mallad matematik. – Ibland kan det vara bra att läsa en uppgift högt.

Mallad matematik

Så vem vill läsa den här? En handfull elever lyfter varsin hand. När en pojke läst fortsätter Ewa Spiers att gå igenom de åtta punkter som står tydligt skrivna strax ovanför uppgiften. Det är mallen. Den återkommer hon ofta till i den här berättelsen om genrepedagogik i matematiken. Mallens fjärde punkt handlar om att plocka ut de tal och begrepp i texten som behövs för att lösa uppgiften.

. – Genom att låta dem skriva ett svar tidigt måste de ta reda på vad det frågas efter i uppgiften, säger Ewa Spiers. Med hjälp av mallen kan eleverna strukturera problemet och på köpet få en hållbar metod som kan användas till olika uppgifter, förklarar hon. Malligt. I Husby, nordväst om Stockholm, bor nästan 12 000 personer. Guess My Rule Game.

This function machine game was created to give students practice in saying and writing the rule, given an input/output table.

Guess My Rule Game

One student has the rule which the other student has to guess. Bråkspel. Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles – 11 Worksheets. Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles More fraction Circles Worksheets.

Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles – 11 Worksheets

De fyra räknesätten. Mattesmedjan. Matteprogram. Skapligt Enkelt matematiskt. Prinskorvar, häxor, chiffer och QR-koder – allt är matematik! Det här är beskrivningen av en av elevens val-gruppernas uppdrag tillsammans med mig, som gjordes vecka 21. Men det gjordes på ungefär samma sätt tillsammans med den övriga klassen i onsdags…så nu har hela klassen fått ta del av frökens knasiga upptåg=)! In rusar jag i klassrummet och barnen undrar vad som står på! Jag berättar att jag ännu en gång fått något konstigt brev på posten…barnen är vana vid att det kommer märkliga ting till mig, för någon månad sedan hade isfåglarna lämnat två ägg bredvid mitt garage som jag tog med till skolan för att låta barnen undersöka.

På det första kuvertet stod det ”först” och på det andra kuvertet stod det ”sedan”…jag öppnade det första kuvertet. Där hittade jag fyra bilder på prinsar…och några qr-koder…åh…ska vi se vad det är för konstigt, frågade jag….JAAAAA! Den första qr-koden hette: Matteäventyret: Uppdraget….vi scannade och VIPS! I par fick barnen en ipad var och de for iväg med härlig energi och humöret på topp! Hokus pokus. Online-aktiviteter och spel i matematik. Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal.

Online-aktiviteter och spel i matematik

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.

Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Kunskapsstjärnan - Multiplikationstabellen. Matematik. Med James Nottinghams tankar från boken Utmanande undervisningen snurrande i huvudet började jag detta läsår med ny tjänst, ny skola och ny kommun.

Matematik

Som jag skrivit tidigare så har jag ju jobbat mycket med matriser i åk 1-3 och hade också funderingar hur jag skulle fortsätta det jobbet i åk 4 som jag undervisar i nu. Nu har halva höstterminen gått och var har jag landat? Vi har ju Lgr 11 med alla förmågor, det centrala innehållet och kunskapskraven. Fysikaliska Leksaker -Matematiska pussel. MULT. Mattenauterna. Swedish Maths Teaching Resources.

Where applicable, use the links to download Swedish versions of resources.

Swedish Maths Teaching Resources

Maths Resources in Swedish Shapes display banner (Ref: SB3725) Colourful printable banner for your (2D) ‘Shapes’ display. 3D shape posters (Ref: SB1199) A set of 7 A4-sized printable posters featuring common 3D shapes. Values to 6 bingo (Ref: SB7990) A set of bingo boards and matching cards with values from 1 to 6 represented in different ways. Children turn over a card and match it to the corresponding value on their board. Values to 10 bingo (Ref: SB7994) A set of bingo boards and matching cards with values from 1 to 10 represented in different ways. NCM:s och Nämnarens webbplats. Matte_4-6.pdf.