background preloader

Skönlitteratur

Facebook Twitter

I taket lyser stjärnorna. Hallahem – Staden under berget. Tänk om du en dag fick veta att hela ditt liv varit en lögn, att du egentligen tillhör en annan värld.

Hallahem – Staden under berget

En värld där det finns troll, vittror och magiska väsen. Det är precis vad som händer i detta spännande äventyr, som tar ett nytt grepp på vad som gömmer sig i svenska skogar och berg. Här blandas myten om bortbytingar med urban fantasy. I Hallahem, en hemlig stad belägen djupt under ett berg, lever Vitterfolket. De liknar människor på många sätt, men är också väldigt olika oss. Vitterflickan Torun är tolv år, och en dag råkar hon och hennes bästa vän Auda höra något som inte var ämnat för deras öron. Tilda lever i en vanlig stad i människornas värld, när ödet plötsligt för henne samman med Torun. Detta är den första delen i trilogin om Hallahem och Vitterfolket. Monica Zak. Frökens nya klass. Tusen tips till en fegis - Bonnier Carlsen Förlag. Den bittra pajens sötma. En Flavia de Luce-deckare Under sommaren 1950 inträffar flera mystiska händelser på den nedgångna engelska herrgården Buckshaw, där elvaåriga Flavia de Luce bor med sin familj.

Den bittra pajens sötma

På tröskeln till huset hittar man en död fågel med ett frimärke spetsat på näbben. Och lite senare, bland gurkorna i grönsakslandet, blir Flavia vittne till en döende mans sista andetag. För henne är det hela mer spännande än skrämmande och med sitt stora intresse för kemi och gift börjar Flavia genast nysta i saken. ”Jag önskar att jag kunde säga att jag blev rädd, men det blev jag inte. Tvärtom. Den bittra pajens sötma är en mästerlig mysdeckare som av flera recensenter blivit jämförd med klassiker av Agatha Christie, Dorothy L. ”Imponerande som en detektiv och trollbindande som en galen vetenskapsman – Flavia är den mest älskvärda lilla tjej som någonsin lärt sig konsten att underhålla sig själv i ett stort, tomt hus.”New York Times Book Review” ”Totalcharmig!

Mord är ingen barnlek. Det är 1950-tal på ett tämligen förfallet gods på Englands landsbygd.

Mord är ingen barnlek

Där bor den brådmogna Flavia de Luce, med en hjärna skarp som en knivsegg. Hon älskar det kemilaboratorium hon fått ärva efter sin döda mor. Speciellt fascinerad är hon av gifterna som kommer väl till pass i de raffinerade hämndaktioner hon vill iscensätta när hennes två äldre systrar gör livet surt för henne. En dag kommer en berömd dockteater till byn. Den leds av Rupert Porson, rikskänd tv-celebritet. Hur kommer det sig att en gammal tysk krigsfånge var närvarande både nu och när man hittade en femårig pojke hängd för många år sedan? Mord är ingen barnlek är den andra av sju deckare med Flavia som huvudperson. Alan Bradley är född och uppvuxen i Kanada och gick i tidig pension på 1990-talet för att börja skriva. ”Den bittra pajens sötma var rolig, men i Mord är ingen barnlek är både intrigen och gestaltningen ännu bättre [...]

Barrington Stoke - Publishing fantastic books for dyslexic and struggling rea... Hjärnpunka av Staffan Cederborg. Glansholms Bokhandel & Antikvariat Information från förlaget Leo, 12 år, är dålig på fotball och har kassa chanser på favorittjejen.

Hjärnpunka av Staffan Cederborg

Och drabbas av hjärnpunka allt som oftast. Saker blir inte som de var tänkta. Men på klassresan blir allt annat, då sätts alla regler ur spel, sägs det. Staffan Cederborg skriver rappt och roligt. Utgåvor Inbunden Förlag: Opal Lagerstatus: Finns i lager Tolvåriga Leo är hopplöst kär i Isabella, världens absolut underbaraste tjej. Staffan Cederborg skriver rappt och roligt. Utgivningsdatum: 20140505 Bok: 232311. Vero hit & dit « Lilla Piratförlaget. När Vero kliver in i klassrummet, vågar inte Markus hoppas på att hon ska bli hans vän.

Vero hit & dit « Lilla Piratförlaget

De är ju så olika! Deras vänskap hotas när Veros pappa får ett nytt jobb, i en annan stad. Men Vero har fått nog av att flytta runt och tillsammans med Markus bestämmer hon sig för att stoppa flytten. Med stöd och hjälp från oväntat håll konfronterar de vuxenvärlden. Katarina Kieri är en av våra mest populära författare för barn och vuxna och har vunnit flera priser för sina böcker. Hanas resv228ska.pdf. Kärlekspizzan. Lidbeck, P - Flickan utan minne - 88879622. En flicka vaknar upp och har tappat minnet.

Lidbeck, P - Flickan utan minne - 88879622

Hon vet inte vem hon är, vad hon heter eller var hon bor. Hon tas till sjukhus. Snart kommer en kvinna som påstår sig vara flickans mamma. Men kvinnan uppför sig inte som en mamma … Flickan utan minne är spännande, dråpligt, realistiskt och ruskigt på samma gång. Personporträtten av de vuxna är som alltid humoristiskt elaka, vi känner igen typerna, och humorn är rapp och insiktsfull. Dela med andra. Expeditionen : min kärlekshistoria - Bea Uusma - böcker(9789113051154)