background preloader

Appar och Ipad som hjälpmedel vid läs- och skrivsvårigheter

Facebook Twitter

Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn. DysseAppen är en unik app för dig som har dyslexi.

Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn

Med DyssAppen blir skolan lättare och roligare. I appen hittar du: Poddar, Smarta tips, Dyssa! Och Verktygslåda Ladda ner appen helt gratis: Klicka här för IOS! Klicka här för Android! Se filmen om DysseAppen: Titta här för att lära dig mer om hur DysseAppen fungerar: Lyssna på DyssePodden och kolla på Smarta tips! Gro Granqvist och Louise Lindqvist delar med sig av sina erfarenheter av dyslexi. Här kan du lyssna på DyssePodden! Här kan du kolla på Smarta tips! Här hittar du en Verktygslåda! Detta är ett ideellt projekt! Var med och stötta vårt fortsatta arbete med DyssePoddarna. Swisha till nr 23 6111850 som går till Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn, eller betala till bankgiro 5284-7670 och märk betalningen ”Dyssepodden”. Tips på appar språkträning. Appar som hjälp vid läs- och skrivproblematik.

Jag fick en fråga om vilka appar jag rekommenderar till elever med läs- och skrivproblematik.

Appar som hjälp vid läs- och skrivproblematik

Här kommer min lista med appar utan inbördes ordning. Jag har tagit med appar med lite olika funktioner: Talande tangentbordTalsyntesRättstavningOrdprediktionOCR-läsareÖversättarePDFläsare både med och utan anteckningsmöjligheterAnteckningsverktyg med skriv och ljudfunktioner När det gäller appar för läs- och skrivhjälp finns flera bra som jag rekommenderar beroende på syfte. Inte alla elever gillar det talande tangentbordet som läser upp varje bokstav för sig, eller varje skrivet ord. Skolstil- (22 kr)En enkel och tydlig app med ljudande tangentbord och få extrafunktioner. Då skulle jag idag välja, Pixter, 22 krSkolstil, 22 krClaro Speak, 7 kriBooks, PDFreader och Anteckningsappen gratis Relaterade Appar för elever i behov av läs- och skrivstöd By phaewilk MorgueFile Jag brinner för att alla elever ska få tillgång till litteraturen, att få uppleva bokstävernas underbara värld. I "Allmänt" I "Appar"

Produkt. Appen TextGrabber - ta kort på en text och få den översatt på direkten. TextGrabber är en iPhone-app (som även funkar bra till iPad generation 3 och senare) som har flera funktioner i samma app.

Appen TextGrabber - ta kort på en text och få den översatt på direkten

Den första funktionen är att den fungerar som en skanner, dvs du kan ta kort på en text eller ett dokument och sedan göra om bilden till redigerbar text genom så kallad OCR (optical character recognition). Detta är en funktion som återfinns i många andra appar som Mobile OCR, Perfect OCR, Prizmo etc. TextGrabber kostar 45 kr. Tilläggas ska dock att fotot behöver ha en tydligt skärpa eftersom det annars blir en tämligen hög felprocent vid textigenkänningen. TextGrabber håller ungefär samma OCR-kvalitet som de andra apparna jag nämnde tidigare. TextGrabber har dock ytterligare en "bra" funktion och det är att den kan översätta texten som du fotat av.

Ett användningsområde skulle ju kunna vara om jag är utomlands och sitter på en restaurang med en fransk meny (jag kan verkligen inte franska!). Ett stort plus med TextGrabber är att jag har många delningsmöjligheter. Intowords - Skolappar.nu. Intowords Gratis+ Recension av Ulrika Jonson den · Skriv en kommentar!

Intowords - Skolappar.nu

F-3 4-6 7-9 Gy En Sv SvA iPad. Recension av Prizmo - OCR-läsare med talsyntes för elever med läshinder. Användningsområden Prizmo är en OCR-läsare med inbyggd talsyntes.

Recension av Prizmo - OCR-läsare med talsyntes för elever med läshinder

OCR står för Optical Character Recognition; en bild skannas av och OCR-tekniken hittar och tolkar tryckta bokstäver i bilden. Prizmo kan med fördel användas av elever med olika läshinder som snabbt och enkelt behöver få tryckt text uppläst av en talsyntes. Det är en iPhone-app, men den fungerar också bra på nyare iPads. Eftersom det krävs en kamera med relativt hög upplösning fungerar Prizmo endast på: – iPhone 3GS, 4, 4S och 5 – iPad 3 och 4 – iPod Touch (5:e generationen) Det är ingen app som är utvecklad för skola, utan här har man vänt sig mot en bred kundkrets. Det är viktigt att hantera tekniken vid fotograferingen. Check out How to Use Appen Prizmo by Olle Strömbeck on Snapguide. Funktioner Så här går det till att skanna en sida: Starta appen och välj ”text”. Det finns även andra funktioner där man kan omvandla visitkort och räkningar till lätthanterlig data, men detta har inte uppenbara pedagogiska användningsområden.