background preloader

Bilsa

Facebook Twitter

Kaikki #ULKOLUOKKA-lajikortit yhdessä. Bean Sprouts. Smithsonian National Museum of Natural History, Washington, DC, Yhdysvallat. Metsäemo - Ulkoilmaelämää ja pehmeitä arvoja. Untitled. Haastavassa luonnonkukkatestissä on 50 tunnistettavaa kasvia.

untitled

Testaa tietosi. Yle toteutti jo viime kesänä kesän luonnonkukista testin, jossa piti tunnistaa kymmenen luonnonkukkaa. Kukkia on käynyt tunnistamassa 108 000 ihmistä. Testi sai kuitenkin palautetta, että se on liian lyhyt. Toiveenne on kuultu ja testiä on nyt laajennettu. Testin on tarkastanut Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin (siirryt toiseen palveluun) hallituksen jäsen ja ekologi Hannu Tuomisto. Kuinka hyvin sinä tunnet luonnonkukkia? 1. 2. : Kirjaudu sivustoon. : Kirjaudu sivustoon.

Aistit

Mitä ihmettä? Eräpassi 2 - Eräluvat. 4.–6.

Eräpassi 2 - Eräluvat

-luokkalaisten tehtävät Eräpassi suoritetaan tekemällä yhteensä 12 tehtävää. Kaikista neljästä osa-alueesta tulee suorittaa kolme tehtävää, joista yksi on ulkotehtävä ja kaksi sisätehtäviä. Tehtävät löytyvät alla olevien aihealuelinkkien takaa. Ihmejuttu. Ihmejuttu. Lasten Luomus. Lasten Luomus Tervetuloa Luomuksen ja Luonto-Liiton yhteisille lasten sivuille!

Lasten Luomus

Täältä löydät erilaisia tehtäviä, kuvastoja ja taustatietoja kasveista, eläimistä ja luonnon ilmiöistä. Lasten Areena. Luonto yllättää aina. Tervetuloa rantaretkelle!

Kuulon suojelu

Rotta ja muut tuholaiset. Flowers Opening Timelapse II 4K. Vesi. Kevatseuranta19 nettiin valmis. (731) Pinterest. Science biology, Teaching science and Teaching materials. OpeOhjeet1. Murrosikä. Metsän selviytyjät. Tieteen kesäkalenteri. Metsän tarina. Soosseli Wildlife Photography - Photos. How Wolves Change Rivers.

Luonto ei lakkaa yllättämästä: tarralenkkarit, paperi ja mehupillit ovatkin eläinten keksintöjä! Luonto on usein ihmistä viisaampi.

Luonto ei lakkaa yllättämästä: tarralenkkarit, paperi ja mehupillit ovatkin eläinten keksintöjä!

Useat elämäämme helpottavista tai maailmaamme kaunistavista esineistä ja menetelmistä on opittu ja jäljitelty kasveilta, hyönteislltä tai nisäkkäiltä. Kaikki luonnossa toimiva ei kuitenkaan toimi ihmisen käyttämänä. Moottorisaha ja sarvijäärän toukka Amerikkalainen kone-asentaja Joseph Cox hakkasi halkoja Oregonin takametsissä ja hikoili. Oli vuosi 1946 ja Cox katseli kateellisena, miten viereisellä pöllillä sarvijäärän toukka teki omaa suoritustaan.

Hän ryhtyi kehittämään moottorisahan ketjua, joka matki toukan hampaiden lomittaista rakennetta ja maailman ensimmäinen todella toimiva moottorisaha oli syntynyt. Ihmiskunnan historiassa on luonnon tarjoamien esikuvien soveltamisella pitkä perinne Esimerkiksi paperin valmistuksen idea on saatu ampiaisilta, ilmeisesti jo noin 2000 vuotta sitten Kiinassa.

Kalat

Kansallispuistot tutuiksi - Videokooste kansallispuistoista. Sammakot ja käärmeet. Sudet ja karhut. Suot. Uhanalaiset. Suomen ilmasto muuttuu. Julkaistu 19.11.2012 - 09:37.

Suomen ilmasto muuttuu

Päivitetty 20.11.2012 - 13:07 Ilmastonmuutos on jo tosiasia. Voimistuvan kasvihuoneilmiön vuoksi ilmakehän lämpötila nousee ja se vaikuttaa Suomenkin oloihin. Kuinka muutos näkyy täällä pohjoisessa? Ilmastonmuutos tuntuu myös Suomessa ja Suomen luonnossa. Selkeimmin muutokset näkyvät todennäköisesti Lapissa. Sopeutuvatko eläimet? Ilmastonmuutos on vähitellen alkanut vaikuttaa Suomenkin luontoon. Muutos pohjoisessa Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat edenneet nopeimmin arktisilla alueilla.

Sienet

Linnut. Tutkimusmatka 1–6 Ympäristöoppi (OPS 2016) – Otava Oppimisen palvelut. Uuden Otso-sovelluksen avulla voi kuunnella opetustekstejä ja katsella videoita Painettua Tutkimusmatka-sarjan oppikirjaa käyttävä oppilas voi Otso-sovelluksella mm. kuunnella kirjan opetustekstejä ja katsella videoita.

Tutkimusmatka 1–6 Ympäristöoppi (OPS 2016) – Otava Oppimisen palvelut

Innostava tutkimusmatka ympäristön ilmiöihin avautuu uudella tavalla, kun oppilas voi Otso-sovelluksen avulla kuunnella oppikirjan tekstejä ja katsella videoita. Ääneen luetut tekstit tukevat oppilasta läksyjä tehdessä, kokeisiin kerratessa tai aiheeseen tutustuessa. Tietotekstien kuunteleminen tekstiä seuraamalla vahvistaa myös oppilaan lukutaitoa. Huiske tulostettavat materiaalit. Ellin ja Eetun tehtävät eka- ja tokaluokkalaisille. 10 syytä syödä kouluruokaa.

Ihmisbiologia

Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon. Löydä meidät Valikko OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Tiedekasvatus :: Tiedekerho :: Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuudet sisältävät tehtäviä 5-6 kerhokerralle.

Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon

Vaikka tehtävät on jaoteltu teemojen tai oppiaineiden mukaan, ei mikään estä etsimästä vaikka biologian teemasta ideoita kemian kerhoon! Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu ohjaajien käyttöön. 1. 5. 9. Ota yhteyttä. Eräpassi 2 - Eräluvat. 4. - 6.

Eräpassi 2 - Eräluvat

-luokkalaisten tehtävät Eräpassi suoritetaan tekemällä yhteensä 12 tehtävää. Kaikista neljästä osa-alueesta tulee suorittaa kolme tehtävää, joista yksi on ulkotehtävä ja kaksi sisätehtäviä. Tehtävät löytyvät alla olevien aihealuelinkkien takaa. Suomen riistakeskus. Rauman parhaat retkikohteet eivät saa jäädä salaisuuksiksi. Lähimatkailun puolestapuhujana pyrin etsimään uusia retkikohteita ihan kotikulmiltakin.

Rauman parhaat retkikohteet eivät saa jäädä salaisuuksiksi

Rauman retkikohteet vaan tuntuvat toisinaan olevan Suomen tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, vaikka metsäisen luonnon ympäröimässä saaristokaupungissa niitä luulisi riittävän. Kunnianhimoinen tavoitteeni olikin jo keväällä aloittaa Rauman retkikohteita esittelevä juttusarja, joka kantaisi läpi koko kesän. Ystäväni ja samalla pahin viholliseni ajanpuute johti kuitenkin siihen, ettei juttusarja ole vielä päässyt alkamaan. Siksi heinäkuun Instagram Travel Thursday tuli kohdalle kuin tilauksesta, sillä kesän kunniaksi Instagram-kuvien innoittaman tempauksen aiheena on… (rumpujen pärinää…) LÄHIMATKAILU!

Metsä

Elintarvikkeet. Ulkoluokka-lajikortit. Kyselyleikki Lajikortit, joissa on teemaan sopivien eläinten tai kasvien kuvia kiinnitetään esimerkiksi pyykkipojalla leikkijöiden niskaan tai pipoon siten, että leikkijä itse ei sitä näe.

Ulkoluokka-lajikortit

Kukin yrittää selvittää oman lajinsa toisilta kyselemällä. This 2-Minute Video Is The Most Incredible Thing I’ve Ever Seen About Nature. I Could Watch It Again And Again! Facebook. Materiaalipankki - WWF. NASA Has Made Their Massive Media Library Available To The Public. Astrophotography enthusiasts and general lovers of stunning outer-space imagery, NASA’s done you a solid. They’ve made 140,000 images, sounds, and video in their media library available – and searchable – online. The images are downloadable and are copyright-free, so have no fear if you’d like to find a mind-boggling multicolored stellar scene and use it for, well, anything. Of particular interest to us of the photographic community, the images even include easily viewable EXIF data. Hs. Fakta Muovipussien käytön pienentämiseen tähtäävä EU-direktiivi on säädetty erityisesti merien roskaamisen vähentämiseksi.

Merten roskaantuminen on maailmanlaajuinen ongelma. Muovipussit säilyvät merissä jopa 20–30 vuotta ja kulkeutuvat pitkiäkin matkoja. Ympäristöministeriön mukaan Itämeren alueella 56 prosenttia meriroskasta on muovia.