background preloader

Musiikki

Facebook Twitter

Areena.yle. Areena.yle. Areena.yle. Areena.yle. Kansanmusiikin kyydissä! -videot. Easily Create Guitar Chord Charts. Nordic Sounds. Onko mitään järkeä opetella pianonsoittoa aikuisena? Kun aikuisena aloittaa uuden taidon opettelun, tässä tapauksessa pianonsoiton, niin vastassa on muutamakin asenneongelma: 1. vanha koira ei opi uusia temppuja ja 2. meidän suku ei ole musikaalista sakkia.

Onko mitään järkeä opetella pianonsoittoa aikuisena?

Vaan onko näille uskomuksille mitään katetta? Lapsena ihailin ja salaa kadehdinkin niitä, jotka kävivät soittotunneilla ja osasivat soittaa, vaikkapa viulua tai pianoa. Soittotaito oli jotakin lähes yliluonnollista: se kuului harvoille ja valituille, musikaalisille ihmisille. Me epämusikaaliset kuuntelimme, vähän niin kuin kielitaidottomat vierasta kieltä, emme tienneet tuon taivaallista musiikin finesseistä, sävellajeista, oktaaveista tai intervalleista. Kotonani ei ollut mitään soittimia, eikä kukaan harrastanut musiikkia. Äidilläni oli vahva käsitys, että hän ei ollut musikaalinen. Musiikkikasvatuksesta väitöskirjaa tekevä Minja Koskela tunnistaa äitini ajattelutavan.

. – Kyseenalaistaisin koko musikaalisuuden käsityksen. Myös kotitausta vaikuttaa. Onko laulaminen koronariski? Sairaanhoitopiirit ovat suositelleet laulun välttämistä kouluissa ja päiväkodeissa, piispat seurakuntien sisätiloissa.

Onko laulaminen koronariski?

Mutta lisääkö laulu tartuntariskiä puhumiseen verrattuna? Kuorolaulajina ja oopperalaulajien vanhempina motivoiduimme etsimään näyttöä asiasta. Tapausselostuksista rajoituksiin Löydetty tieto ei osoita ­laulamista muuta kanssakäymistä vaarallisemmaksi – ainakaan samalla ­desibelitasolla. Amerikkalaisen kirkkokuoron harjoituksissa oli keväällä 2020 koronatartuntarypäs, josta kerrottiin päivälehdissä (11 Read R. Rock tyhmyreille: kummajaiskulttuurista massojen musiikiksi. Rock on tänä päivänä massojen musiikkia, mutta mitä se oikeastaan on ja onko se mistään kotoisin?

Rock tyhmyreille: kummajaiskulttuurista massojen musiikiksi

Onko rokki kukkoilua, sähkökitaran säröä vai taustalla nakuttava rumpukomppi? Pekka Laine selventää tärkeimmät perusasiat rockmusiikista niin että tyhmyrikin tajuaa. Pekka Laine Pekka Laine Kuva: Yle / Joonas Josefsson pekka laine. Areena.yle. Valoa! Anna sen soida! - Tunne ja Mieli. Kun musiikkipsykologian tutkija Suvi Saarikallio valmistautuu alkavaan työpäivään, hän napsauttaa radiosta popin soimaan. – Haen musiikista hyvää mieltä.

Anna sen soida! - Tunne ja Mieli

Se auttaa minua myös kasaamaan ajatuksiani, vaikken tee mitään tietoisesti, ainoastaan nautin radion musiikkitarjonnasta. Hearing Loss Simulator - Hear what hearing loss sounds like. Suomen kattavin verkko-opas musiikintekemisen ja musiikkibisneksen maailmaan. Musiikkiharrastus tehostaa aivotoimintoja. Mitä enemmän kodeissa soitetaan ja lauletaan, sitä vähemmän lapset reagoivat yllättäviin ja häiritseviin ääniin.

Musiikkiharrastus tehostaa aivotoimintoja

Kun aivovasteet olivat pienemmät, lapset pystyivät keskittymään paremmin. Nämä havainnot tehtiin tutkimuksessa, jossa selvitettiin pienten lasten aivovasteiden korrelointia hälyääniin. Trailer // Pienen tähden laulukirja. KEVÄT KUTITTAA. Nokkahuilun SORMITUKSET eli OTTEET! Monilukutaito. Oletko koskaan ajatellut, että äänitaiteen tekeminen lasten kanssa on myös yksi tapa tukea heidän monilukutaidon kehittymistään?

Monilukutaito

Erilaisia ääniä (muut kuin puhe) voidaan käyttää merkitysten luomiseen ja esimerkiksi tarinoiden kertomiseen. Äänitaide tuo uutta sisältöä myös lasten taidekasvatukseen ja lasten taiteelliseen toimijuuteen. Erilaiset äänet ja äänten kokeileminen kiinnostaa lapsia, jos heille annetaan tähän mahdollisuus. Vaikka ääni on helposti aistittava, on se samalla aineettomuudessaan haastava. Lasten mielissä voi olla monenlaisia ääniin liittyviä kysymyksiä ja ihmetyksen aiheita. Ääni on melko vaikea ilmiö monen lapsen mielestä, koska “ääntä ei saa mitenkään kiinni ja ääniä ei voi ottaa käteen”. Kevat_kutittaa. Kehorytmiharjoituksia. Kaikki harjoitukset PDF-dokumenttina: Roope Aarnio - Kehorytmiharjoituksia (PDF).

Kehorytmiharjoituksia

Kehorytmiikka (body percussion) on menetelmä, jossa kehoa käytetään rytmisoittimena. Tämä kehittää rytmitajua, motoriikkaa ja musiikin kokonaisvaltaista kehollista kokemista. Kehorytmiikan, kuten minkätahansa uuden soittimen tai tanssin opettelu vaatii harjoittelua. Ukulele Lockdown - Ukulele Orchestra of Great Britain. TI 5.5. Kirjaston musiikkivinkkaus (1.-6.lk) Sävelkorvatesti. Dokumenttia elokuvien äänisuunnittelusta kannattaa myös kuunnella - Kulttuuri. Miksi Tähtien sodan Chewbacca ja R2-D2 puhuvat niin kuin puhuvat?

Dokumenttia elokuvien äänisuunnittelusta kannattaa myös kuunnella - Kulttuuri

Niiden äänet kehitti neljällä Oscarilla palkittu yhdysvaltalainen Ben Burtt. Hän kertoo vaiheistaan dokumentissa Ääniaalloilla – elokuvien äänisuunnittelun taide. Kuva: SNOWBOUND / Yle Suomessa keksittiin ”eläville kuville” oma yleis­nimi jo 1927, jolloin Yhdys­valloissa sai ensi-iltansa Jazzlaulaja, ensimmäinen puhuttu ääni­elokuva. HelsinkiMissio. Liity Kaikki soittaa -verkostoon Musiikkikeskus Resonaarin ylläpitämä Kaikki soittaa –verkosto ammattilaisiille suunnattu ilmainen palvelu ja se yhdistää toisiinsa kaikkia, jotka pitävät tärkeänä oppimisen tasa-arvoa sekä musiikin oppimisen ja tekemisen saavutettavuutta ja saatavuutta.

HelsinkiMissio

Yksittäisten ammattilaisten lisäksi verkostoon ovat tervetulleita myös yhdistykset, koulut, oppilaitokset, toimintakeskukset, palvelutalot ja esimerkiksi asuntolat. Liity verkostoon Verkoston jäsenille tarjotaan: tietoa ajankohtaisista tapahtumista, koulutuksista ja materiaaleista, pääsy Kaikki soittaa -materiaalipankkiin, mistä löytyy opetusvideoita ja jatkossa muutakin materiaalia, informatiivinen uutiskirje muutamia kertoja vuodessa sekä mahdollisuus verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa. All By Myself med KORK (Korona edition) – NRK. Satuooppera Prinsessa Papupata.

Puhelimella tai tietokoneella voi helposti tehdä omaa musiikkia – keräsimme v... Jos joutuu viettämään päiväkausia sisätiloissa, voi yrittää opetella jotain uutta.

Puhelimella tai tietokoneella voi helposti tehdä omaa musiikkia – keräsimme v...

Musiikista ja soittamisesta kiinnostuneilla saattaa olla ennestään kotona kitara, kosketinsoitin tai joku muu instrumentti, jonka treenaamiseen on nyt tavallista enemmän aikaa. Musiikkia voi tehdä myös niillä laitteilla, joita muutenkin käytämme alinomaa, eli tietokoneella ja mobiililaitteilla. Verkko tulvii erilaisia musiikkiohjelmia ja -sovelluksia. Jotkut ovat enemmän pelimäisiä, mutta monen avulla pystyy tekemään musiikkia joko täysin omasta päästään säveltäen, valmiista palasista rakentaen tai molempia tapoja yhdistellen. Lasten Sevillan parturi. 100 lastenlaulua. Pikku Kakkosen Eskari -sovellus avaa musiikin perusteita. Julkaistu 17.02.2020 - 08:06. Päivitetty 17.02.2020 - 13:15 Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen musiikkikokonaisuudessa leikitään musiikin peruselementeillä. Musiikinopettaja Aviv Ben-Yehudan suunnittelemissa peleissä tutustutaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin, intervalleihin ja sointuihin.

Mimmit – Lähde Mimmien matkaan! Musiikki. Katso Euroviisujen kooste voittajakappaleista 200-luvun ajalta. Linkin kappaleisiin löydät tästä. All winners (2000-2019) 1. Pysäytä video aina kun kappale vaihtuu. Kun ruutuun tulee näkyviin valkoisella esiintyjän ja kappaleen nimi, kirjoita ne vihkoon. 2. 3. Etätehtävä pääsiäisestä. Tämä tehtävä sopii sekä alakouluun, että yläkouluun. Se liittyy opetussuunnitelmassa sisältöalueeseen S1: Suhde omaan uskontoon.

OPS 3.-6. luokat: Sisällöissä keskitytään uskonnon lähteisiin, pyhiin kirjoihin ja henkilöihin sekä musiikkiin, symboleihin, pyhiin paikkoihin ja rakennuksiin. Tärkeitä sisältöjä ovat opiskeltavan uskonnon oppi, tavat, rituaalit ja yhteisöt sekä uskonnon sisäinen monimuotoisuus. Tarkastellaan uskonnon keskeisiä kertomuksia ja niiden vuorovaikutusta taiteen, tieteen ja kulttuurin kanssa. OPS 7.-9. luokat: Opetuksen sisällöiksi valitaan opiskeltavan uskonnon syntyyn, sen monimuotoisuuteen ja suhteeseen muihin uskontoihin liittyviä teemoja. Ohje oppilaille: Kansanmusiikkipedagogiikka. BandLab: Music Starts Here. Musiikin historian tietokanta. Musiikin historian tietokanta. Etusivu - Biisisanoittamo. Puhelimella tai tietokoneella voi helposti tehdä omaa musiikkia – keräsimme v... Pikku Kakkosen 100 ideaa. Classics For Kids. An orchestra is a large group of musicians who play together on a variety of string, wind and percussion instruments.

The Ultimate List of Online Music Education Games - Cornerstone Confessions. Having a background as a music teacher, I often get the asked what resources are available for homeschoolers to grow in their music studies. As such, today I’d like to share with you an Ultimate List of Online Music Education Games available for FREE to public and homeschoolers alike to have fun while learning more about music. MathScienceMusic.org. Biitti - Incredibox. Iisit ukulelebiisit - Google Slides. Helpoin tapa oppia soittamaan verkossa. Virtuaalimuskari Tervetuloa videomuskariin! Videomuskarissa pääset luomaan oman muskarituokion valmiiksi nauhoitetuista, lyhyistä videoista.

Materiaali sopii kaikkien lasten kanssa työskentelevien ammattilaisten sekä perheiden käyttöön. Saat tarkemman kuvailun videon sisällöstä näkyviin, kun valitset videon alla olevasta listasta. Muskarituokion sujuvuus paranee, kun luot haluamistasi videoista soittolistan etukäteen. Maestro ja Fiktio. Musiikin muisti. Jakso 1: Ludwig van Beethoven: Sinfonia no 9 - Oodi ilolle ja ihmisen vapaudelle. Koulut – Tapiola Sinfonietta. KULPS!

Kutsuu Tapiola Sinfoniettan KULPS! -konsertit ovat maksuttomia espoolaisille kouluille. Orkesterin konserttitarjonta kuuluu Mielin määrin -kohteisiin, jossa voi vierailla maksutta yhden tai useamman kerran lukuvuoden aikana, ilman rajoituksia. Alakoulujen 1.-6. Jan Nyberg - Etäopetus. Musiikin valtakunnallinen tehtäväpankki – Google Drive. OmaMusa-tutkimus. Nauti musiikista Yle Areenassa. Audio Areena. RSO Musiikkitalossa. RSO Musiikkitalossa. Peppi Pitkätossu -baletti. Areena.yle. Radion sinfoniaorkesterin Nuorta rakkautta -konsertti. Musictheory.net - Outdated Browser. MusicFirst. YouTube. Komppisaurus – Juha Tanninen. Tunti seiskoille_saamelaisten musiikki. Aivot uuteen asentoon – hyöty irti musiikin sivuvaikutusista.

Murrosiässä Minna Huotilaisella meni hermot. Klassisen pianon soittotunnilla ei saanut soittaa sitä, mikä kiinnosti. Harrastus hiipui. Musiikki kuitenkin pysyi Huotilaisen kuulokkeissa, ja soittaminenkin alkoi taas maistua, kun sitä pystyi tekemään omien lasten kanssa. Musiikki-innostus levisi myös osaksi työtä. Musiikki edistää kaikkea, mitä tarvitaan koulutehtävien tekemiseen. Helsingin yliopistossa kasvatustieteen professorina työskentelevä Huotilainen on urallaan pureutunut siihen, mitä musiikki tekee aivoille: kehittää kielellisiä taitoja, lisää tarkkaavaisuutta ja auttaa tunteiden säätelyssä. – Siten musiikki edistää kaikkea, mitä tarvitaan koulutehtävien tekemiseen. Huotilaista musiikki rentouttaa, motivoi ja inspiroi.

YouTube. Pikku Kakkosen yllätys. Muistisairaus, vuorovaikutus ja ... Omaiset olivat tärkeässä osassa Muistaakseni laulan -hankkeessa. He osallistuivat ryhmiin, joissa musiikkia joko kuunneltiin tai tuotettiin yhdessä muistisairaiden henkilöiden kanssa. Musiikin avulla saat hetkessä luotua yhteyden tunteen vaikka ventovieraan kan...

Ihmisellä on suuri yhteyden kaipuu. Liikaa melua ja hälyä? Onko keskittyminen vaikeaa? Tietyntyyppinen musiikki a... Garagebandilla beatia. Lapsen oikeuksille uusi laulu juhlavuoden kunniaksi. Lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi lapset saivat uuden laulun, Lapsella on oikeus. MeriTuuli Metsään leadsheet. Tidings of Comfort and Joy (SSA Choir) - Arranged by Audrey Snyder. Musiikki ottaa aivoon – voiko musiikki auttaa keskittymään? Musiikki ottaa aivoon – voiko musiikki auttaa keskittymään? Musiikki – arjen tunnetyökalu - JYUnity. Moni havahtuu, kun heinä­sirkat katoavat – Kuulo muuttuu iän myötä, ja tällä ...

Lauluja kuvakortteina. Hand Clapping Game "Bim Bum". 8 klasaria. Jan Nyberg. Jan Nyberg. Ääni vaikuttaa tutkitusti neljällä eri tavalla – siksi se on voittamaton vies... Musiikki antaa aivoille siivet. Kansanmusiikin kyydissä! -kuvakirja. Body Percussion Classroom - Home. Etusivu - Sävellyksen tietopankki. Helsingin kaupunginorkesteri.

Musiikin vallankumous. Ilmatar. Play this quiz now! Sway.office. Lecklin_Laura. Etusivu - Sävellyksen tietopankki. Uutta 2018: Helmet-musahaaste.