background preloader

Natura

Facebook Twitter

El món trontolla per la falta de xips. El confinament va reduir la contaminació de l'aire fins al 70% a Espanya i Itàlia. Barcelona i Madrid són les ciutats europees que més van veure caure la contaminació de l'aire la primavera passada, quan el covid-19 hi va imposar un confinament estricte.

El confinament va reduir la contaminació de l'aire fins al 70% a Espanya i Itàlia

Durant el mes d'abril, la concentració de NO2 en l'aire –un dels principals contaminants derivats del trànsit a les ciutats– va caure fins a màxims d'un 70% a Espanya i a Itàlia, segons l'anàlisi publicada aquest dilluns per l'Agència Europea de Medi Ambient i presentat a Brussel·les pel comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius. Les màximes reduccions de la contaminació es van registrar, segons l'informe, a Barcelona, amb un 59% menys de NO2 de mitjana entre el 15 de març i el 30 d'abril del 2020 que en el mateix període de l'any anterior, i a Milà, amb un 54% menys de mitjana; seguides de Marsella, amb un 49% menys, i de Madrid i Torí, amb un 47% menys de mitjana cadascuna.

Main Home - Smartgrid.cat. Luisa Neubauer: Why I became a climate activist. “Un gintònic a 8 euros el veus bé i, per aquest preu, tens 10 kg de tomàtigues excel·lents” Assegura que en un hort hi ha moltes hores per pensar mentre s’hi fa feina.

“Un gintònic a 8 euros el veus bé i, per aquest preu, tens 10 kg de tomàtigues excel·lents”

Jaume Adrover (Portocolom, 1975) és pagès i activista en nombrosos col·lectius que aixequen la veu contra les agressions mediambientals. També és cofundador de Terraferida, “una associació que qüestiona aquest consum de territori i es rebel·la contra el model econòmic basat en ocupar terra fèrtil i valuosa”. El trobem a Portocolom mateix, el nucli costaner de Felanitx, al sud-est de l’illa, que molta gent considera idíl·lic però que Adrover i la gent de Terraferida veuen clarament en perill. De fet, mentre conversem passa una política ecosobiranista. “Ara parlàvem dels problemes...”, li dic. Així doncs... per què dieu que Portocolom té problemes? Portocolom té 1.300 places de lloguer turístic, només comptant-hi el nucli urbà. Parlem del que s’ha fet a l’illa. La clau de tot és el creixement urbanístic i turístic. “El ser humano está aquejado de déficit de naturaleza” ¿Un cocodrilo le perdonó la vida?

“El ser humano está aquejado de déficit de naturaleza”

Sí, pudo haberme devorado, pero se limitó a observarme y me dejó ir. ¿Cuándo? ¿Dónde? En Puerto Vallarta, México, durante un patrullaje nocturno cuando trabajaba en la protección de tortugas marinas. Quise enseñarle a un amigo cómo se despierta el instinto depredador de un cocodrilo. ¡Ay! Metí la mano e imité el chapoteo de un ave, calculé mal el tiempo de escape y me encontré en cuclillas cara a cara con el cocodrilo. Carrera por el aire. Basura: Los pescadores filipinos recogen más plástico que peces. Christopher Lapid tenía apenas 10 años cuando se adentró por primera vez en las aguas de la bahía de Manila para ayudar a su padre a capturar el pescado que daba sustento a la familia.

Basura: Los pescadores filipinos recogen más plástico que peces

El mar que baña la capital de Filipinas era entonces generoso y las redes salían siempre repletas. “Había muchos peces y la vida nos iba cada vez mejor [...] Cuando cumplí 15 años pudimos incluso comprar nuestra primera barca motorizada”, recuerda este pescador de Navotas, una pequeña ciudad a pocos kilómetros al norte de Manila. Hoy, con 35 años, la historia es diferente. Las redes siguen saliendo repletas, pero de residuos. Todo cambió en 2013, cuando un vertedero abrió a pocos kilómetros al norte del barrio de Tangos, el suburbio de Navotas donde Lapid nació.

Sin embargo, la densidad de habitantes no es la única que ha crecido de forma descontrolada durante los últimos años. El problema de la contaminación de los mares es acuciante en Asia por su rápido crecimiento económico. Un estudi avisa que cal decreixement econòmic per combatre la crisi climàtica. Una economia mundial creixent al mateix ritme que ara mentre, en paral·lel, decreix el consum de recursos i les emissions contaminants baixen, és un escenari improbable.

Un estudi avisa que cal decreixement econòmic per combatre la crisi climàtica

Greta Thunberg's train journey through Europe highlights no-fly movement. When Greta Thunberg stepped on to the platform at Stockholm Central station on Thursday after completing her European tour to raise awareness of climate change, an unassuming 69-year-old who runs a tiny travel firm was there to greet her.

Greta Thunberg's train journey through Europe highlights no-fly movement

Ivar Karlsson has found his business in the spotlight as appetite grows for alternatives to flying. It was Karlsson, whose company specialises in rail-only holidays, that Greta and her father contacted to book their trip, which took in stops in Strasbourg, Rome, London before heading back to Sweden. The success of Sweden’s “flygskam”, or “flight-shame”, movement means that Karlsson struggles to respond to calls or emails from less high-profile customers than Greta. He said he had been working 16-hour days, nearly seven days a week, trying to meet the surge in demand, with bookings at his Centralens Resebutik agency increasing eightfold this January compared with two years ago.

But unlike then he said he thought the current trend would last. Why Toothpaste Comes in a Box? Jove Activista Canvi Climàtic. Que momento tan bonito cuando liberan a esta chimpancé que fue rescatada y tras meses de recuperación, al verse ya libres en agradecimiento le dio el último abrazo a Jane Goodall. Ningu surt del bosc com hi ha entrat.