background preloader

Your free online advent calendar - Türchen.com

https://tuerchen.com/en/

Related:  EgyebekIKT eszközökOUTILSharmati

Kellemes Húsvéti Ünnepeket! - iwishyouto.com. Live Greeting Cards Draw your greeting card here - we will save drawing process as animation: A digitális szövegértés fejlesztése Bognár Amália írása Vajon miért nem tudnak tájékozódni a különböző internetes oldalakon a tanulók, ha nap mint nap használják azokat? Milyen szerepe és felelőssége van a pedagógusoknak ebben? Mivel segíthető elő az e területen szerzett jártasságok és készségek fejlődése már az általános iskolában? Pronunciation Trouble viewing this page? Go to our diagnostics page to see what's wrong. Tanári kincsestáram: Kódolás számítógép nélkül Minden évben csatlakozom iskolámmal a Code Week, kódolást népszerűsítő programhoz. Az erre való felkészülést már a nyár folyamán elkezdem. A napokban számos olyan jó ötlettel találkoztam, melyek jól használhatók számítógép nélküli kódoláshoz, s úgy gondoltam megosztom veletek. Az általam kipróbált alkalmazást jelzem. Művész 1.

Anyanyelv-pedagógia Tóth Beatrix A bevezetőben a szerző az alsó tagozatos szövegértés-fejlesztés eredményeit és problémáit tekinti át a nemzetközi és a hazai vizsgálatok tükrében. Ezt követően összegzi az olvasás és a szövegértés fogalmának változásából adódó elméleti tanulságokat; majd röviden kitér az olvasási stratégiákkal kapcsolatos kutatások eredményeinek az ismertetésére. Az elméleti bevezető a cikkben közölt szövegértési gyakorlatok összeállításakor figyelembe vett szempontok kifejtésével folytatódik, és a gyakorlatok lehetséges hasznának, a kipróbálás tapasztalatainak bemutatásával zárul. Az írás nagyobbik – gyakorlati – részét különböző nyelvi szintű és komplexitású, fokozatosan nehezedő, jórészt kooperatív tanulási formákra épülő szövegértési gyakorlatok alkotják.

3Dthis.com - Photo animation sharing and free 3D online apps Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal Gyógypedagógusként folyamatosan keresnem kell azokat a lehetőségeket, melyekkel a tanítványaimnak segíteni tudok, könnyebbé tudom tenni az életüket. Egy ilyen web2-es alkalmazás a Voice dictation is, melynek segítségével a nehezen író (mert például mozgássérült), vagy diszlexiás, diszgráfiás gyermekek is könnyedén boldogulnak. A beszédfelismerést használó, segítő technológiák ismerete igen hasznos a speciális igényű és tanulási nehézségekkel küzdő diákok, felnőttek számára. Nyitóoldal Az alkalmazás az elmondott szöveget automatikusan leírja, követi a hangutasításokat is. Így a diktafon képes felismerni és átírni az olyan népszerű nyelveket, mint az angol, a francia, az olasz, a portugál, illetve a különböző távol-keleti nyelveket is.

61+1 ingyenes és jogtiszta fénykép, vektoros grafika, valamint illusztráció (fotó - image) letöltési lehetőség - Andijung Solutions Sokan egyszerűen a Google-ről szedik le a fotókat. Ez gyakorlatilag egy jogsértő gyakorlat, amely több problémát is felvet. Lássuk, hogy mik ezek a problémák, és hogy hogyan lehet ezt másképpen – jogtisztán – is csinálni. A szövegértés nehézségei Az országos mérések bizonyítják, hogy a tanulók jelentős hányada nem érti az olvasott szöveget. Komoly problémát jelent számukra a szöveg belső összefüggéseinek, tartalmi lényegének megállapítása, a szövegből következtetések levonása. Információs társadalmunk kihívásai Crea il tuo logo personale, è gratis! - Free Logo Design Hasznos újítás jelent meg a Google Térképen - Napi.hu A Google Térkép csütörtökön elindítja Magyarországon is legújabb funkcióját, az Élő képet (Live View), amely kiterjesztett valóság (AR) segítségével, az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, merre menjen a gyalogos - jelentette be a technológiai vállalat hazai sajtóirodája. Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció. A Google Térkép új Élőkép funkciójának köszönhetően mostantól a kiterjesztett valóság segítségével könnyebben felismerhetik a gyalogosok, merre induljanak: valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat.

Related: