background preloader

Szaktanacsadas

Facebook Twitter

Zsuzsánna Farkas

Tekhnologic – Learn. Try. Share. Jó cuccok PowerPointhoz. Trouble viewing this page?

Jó cuccok PowerPointhoz

Go to our diagnostics page to see what's wrong. Photograph Puzzle Maker. Tankocka sablonok gyűjteménye. IKT. A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai - PDF. 1 Nyugat- magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet Az atlétika gyakorlata és módszertana SMALTE2202 Dr.

A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai - PDF

Koltai Miklós A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai Név: Szak: Tagozat: Évfolyam: Elérhetőség: NEPTUN-kód: Klopcsik Diána Testnevelő tanár, Játék- és szabadidő szervező tanár, mesterképzés levelező 1. évfolyam, (2014/2015. II. félév) W6THJZ 2 A súlylökés oktatása az általános iskolában Bevezetés Az általános iskolai tanterv megfogalmazza az atlétika jellegű feladatmegoldásokat. Elsősorban nem a sportágat és a versenyszámait tartja fontosnak, hanem azokat a hatásokat, amelyek a sportághoz kötődnek.

Súlylökést előkészítő gyakorlatok már az általános iskola alsó tagozat mozgásanyagában is megtalálhatók. 3 A súlylökés általános iskolában oktatott technikájának leírása (Diákolimpiai versenyszámok) A súlylökő célja, hogy a szabályok által biztosított keretek között, a súlygolyót minél távolabbra juttassa el. Dr. Bóka Ferenc, Cziberéné Nohel Gizella, Dorka Péter, Vári Beáta: Egyéni sportágak. Célja a rajttól a célig lévő távolságnak a legrövidebb időn belül történő maximális sebességű lefutása.

Dr. Bóka Ferenc, Cziberéné Nohel Gizella, Dorka Péter, Vári Beáta: Egyéni sportágak

Jó vágtateljesítmény általában az ifjúsági korhatáron túl érhető el. A csúcseredmény elérése 20-24 év, de a gyorsaság magas szinten tartásához 30 éves korig is megvannak a feltételek. Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon. PTE PTE Természettudományi Kar TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0012"Sporttudományi képzés fejlesztésea Dunántúlon"

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon

Regős József. Módszertani kézikönyv a Torna oktatásához I. (1-8. osztály) - PDF. 1 Regős József Módszertani kézikönyv a Torna oktatásához I. (1-8. osztály) 2 Regős József Módszertani kézikönyv a torna oktatásához (1-8. osztály) Lektorálta: dr.

Regős József. Módszertani kézikönyv a Torna oktatásához I. (1-8. osztály) - PDF

Karácsony István egyetemi docens Készült a Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetének megbízásából az Altamira Grafikai Stúdióban 2014-ben. TORNA UGRAS 1080HD. Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon. A megfelelő, célirányos bemelegítés nélkülözhetetlen a testnevelés óra gyakorlatanyagából.

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon

A bemelegítést testgyakorlatok, sportmozgások előtt használjuk, testünk, szervrendszerünk, mozgatórendszerünk előkészítéséhez. Szervezetünk felkészítése mellett sérülésmegelőzés és teljesítménynövelés céljából vizsgálhatjuk meg a különböző típusú és jellegű gyakorlatokat (Galazoulas, 2012.). A kosárlabdázás alapvetően aerob energetikai folyamatokra épülő anaerob energia raktárakat felhasználó sportág, hiszen a gyors megindulások, megállások, kitámasztások, irány- és ritmusváltoztatások, felugrások, leérkezésből történő indulások, minden irányban történő vágtafutások a rövid ideig fenntartható maximális izomműködést kívánják meg.

Azonban ezeket a folyamatokat egy edzés vagy testnevelés óra, egy mérkőzés folyamatában, folytonos, tartós munkavégzés mellett kell eredményesíteni, ami mindenképpen aerob sportágspecifikus állóképességet is igényel. Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon. PTE PTE Természettudományi Kar TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0012"Sporttudományi képzés fejlesztésea Dunántúlon" Kezdőlap Labdarúgás A labdarúgás technikai mozgásanyagának oktatás módszertani javaslatai Szerző Dr.

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon. A védekezés technikai elemei a következőkre oszthatók: alaphelyzet, mozgások alaphelyzetből, ütközések, sáncolások, a labda megszerzésére irányuló tevékenység (halászás, a labda elütése, kisodrás).

Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon

Részletesen az alaphelyzettel, a mozgásokkal, az ütközésekkel és a sáncolással foglalkozunk. Osztálytermi tartásjavító gyakorlatok. Óravázlat. Kosárlabda tanoda - Labdavezetés és Koordináció. Sportpedagógia – Kézikönyv a testnevelés és sport pedagógiai kérdéseinek tanulmányozásához. A testnevelésben és sportban zajló oktató-nevelő munkában – tekintet nélkül arra, hogy adott esetben hangsúllyal oktatási feladatot vagy a nevelés valamely feladatát oldjuk-e meg – nagy általánosságban a pedagógiai tevékenység ismert és elfogadott stratégiáit, módszereit, eljárásait alkalmazzuk.

Sportpedagógia – Kézikönyv a testnevelés és sport pedagógiai kérdéseinek tanulmányozásához

Ugyanakkor sajátos körülményeinél fogva a testnevelés és a sport módosítja érvényességük hatóterét. 5.2.1. Az oktatási stratégiák didaktikai értelmezése Az oktatási stratégia fogalom meghatározására számtalan, de lényegüket tekintve hasonló értelmű definíciókkal találkozunk a szakirodalomban. Báthory Zoltán (1992, 1997) például oktatásszervezési szempontból a stratégiát komplex metodikának nevezi. A fentiek alapján az oktatási stratégiák a tanítás hogyanjának a cél által meghatározott változatainak tekinthetők.

Testneveles masodik kieg. ATLETIKA KISLABDA HAJITAS 1080HD JAVITOTT. Inspiracio9. Digitális Tankönyvtár. Figyelemfejlesztés. Sok tanulónál előfordulhat, hogy nem mindig tud koncentrálni az adott feladatra.

Figyelemfejlesztés

Te is biztos érezted már azt, hogy rég nem tudsz figyelni arra, amit az órán mondanak, máshol járnak a gondolataid. Ha nem koncentrálsz arra, amit éppen meg kell oldanod, tanulod, akkor a figyelmed könnyebben elkalandozik, nem lesz hatékony a tanulásod. A figyelem a bennünket jobban érdeklődő dologra vetül. A nagyon erősen összepontosított figyelmet koncentrációnak hívjuk. Ilyenkor azt érzed, hogy erősen figyelsz valamire, de nem veszed észre közben az idő múlását, teljesen elmélyülsz az adott feladatban és semmilyen zavaró tényező sem jár a fejedben.

Sportpedagógia – Kézikönyv a testnevelés és sport pedagógiai kérdéseinek tanulmányozásához. Küzdősportok, küzdőjátékok. A fejezet a teljesség igénye nélkül mutatja be az egyes – szerző által kiválasztott – küzdősportok, harcművészetek legalapvetőbb ismereteit. Japán harcművészetek, küzdősportok. Testnevelés tantárgy-pedagógia I. Oktatást támogató oldalak és applikációk. Az órák színesítésére számos hasznos, a diákok tanulását segítő és támogató weboldal érhető el az interneten, az alábbiakban olyan applikációkat és oldalakat ajánlunk, melyek az okoseszközzel való tanulás széles spektrumát mutatják meg. A linkgyűjtemény más-más területét segíti az oktatásnak, a nyelvtanulástól a matematikán át egészen a programozásig. informatikához - honlap készítő oldal fizikához - mindent a fizikáról földrajzhoz, fizikához - égbolt kutató oldal. Mozgasos jatekok 5551e3be52c44. NKP. MDSZ, Diákolimpia, Netfit, TESI, TE IS.

BMI, kalória, tápanyag, pulzustartomány, versenyeredmény kalkulátor.