background preloader

Zorina

Facebook Twitter

#dime2015 Oksana

LearningApps - interactive and multimedia learning blocks.

Puzzles

List of video editing software. Wikipedia list article The following is a list of video editing software.

List of video editing software

The criterion for inclusion in this list is the ability to perform non-linear video editing. Most modern transcoding software supports transcoding a portion of a video clip, which would count as cropping and trimming. However, items in this article have one of the following conditions: iMovie for Mac. Windows Movie Makerin käytön aloittaminen. Meidan_dokkari_web_2014-12-18. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto. Media on osa arkipäivää.

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto

Välillä se ilahduttaa ja rikastuttaa, välillä se turhauttaa ja tuhoaa. Media on tullut myös kouluun ja nuorisotaloihin: ikkunanraoista, internet-piuhoja pitkin ja lasten taskuissa. Media ei aina ole sellainen kuin toivoisimme, mutta se on sellainen, millaiseksi sen teemme. Media ja siihen kietoutunut maailma pitää ottaa haltuun. Jotta voisi olla täysivaltainen kansalainen, ei voi olla vain median kuluttaja – emmehän ole maailmassakaan vain kuluttajia vaan tasavertaisia tallaajia. Olen kerännyt tälle sivulle sellaisia mediakasvatukseen liittyviä materiaaleja ja ajatuksia, joiden synnyttämisessä olen itse ollut mukana. Jos haluat kysyä tai kommentoida, tai haluat minut kouluttamaan, löydät yhteystietoni kotisivuiltani. Oppimateriaali - Mediakasvatuskeskus Metka. Johdanto elokuvan historiaan Elokuvan historia on tärkeä osa kulttuuriperintöämme.

Oppimateriaali - Mediakasvatuskeskus Metka

Elokuviin on tallentunut tarinoita, politiikkaa, muotia, musiikkia, tansseja, sankareiden ja konnien prototyyppejä sekä arvoja ja asenteita. Myös tiettyjen yksittäisten elokuvien ja tekijöiden tunteminen on osa yleissivistystä. Nykyajan lapset ja nuoret eivät kuitenkaan juuri tunne elokuvan historiaa, sillä mahdollisuudet klassikkojen näkemiseen ovat vähissä – varsinkin teosten alkuperäisessä ympäristössä eli filmiltä projisoituina elokuvateatterin valkokankaalla. Siksi onkin tärkeää, että koulussa voidaan käsitellä taiteenlajin historiaa hauskasti ja oppilaiden mielikuvitusta aktivoiden. Jos koululla, nuorisotalolla tai muulla taholla on oikeudet esittää klassikoita, niin se kannattaa tehdä. Harrastevideo. Kamera yhtä tutuksi kuin kynä. Teen safety - YouTube Help. Mediataitoviikko » Mediataitokoulu. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Mediataitoviikko » Mediataitokoulu

KAVI on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jolla on lakisääteinen tehtävä edistää mediakasvatusta yhteistyössä toimialan yhteisöjen kanssa. Yhteistyössä toteutetaan myös Mediataitoviikko – sitä on suunnittelemassa, toteuttamassa ja rahoittamassa 41 organisaatiota. Alta löydät lyhyet esittelyt Mediataitoviikon järjestäjäorganisaatioista. Näin kuvaat vetävän videon - LIVE. Videovinkit.pdf. Me krokotiilit: Ylermi, ynseä isäntä. Digikuvauskurssi. Markun lyhärikoulu. Roolipeli Neuvokkaat taloustaitojen ja kestävän elämäntavan oppimiseen - Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Taloudenhallintaan liittyvät tiedot ja taidot ovat jokaisen kuluttajan välttämättömiä perustaitoja.

Roolipeli Neuvokkaat taloustaitojen ja kestävän elämäntavan oppimiseen - Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Jokainen meistä tarvitsee kykyä hahmottaa kotitalouden hallinnan kokonaisuus, tiedostaa oma tilanteensa ja mahdollisuudet olipa sitten kyse pienistä tai suurista tuloista ja menoista. Parasta olisi, jos nämä tiedot oppisi mahdollisimman varhain ja myös kotona keskusteltaisiin perheen taloudenhoidosta ja vastuista. GlobiWorld for elementary schools. Elementary school students enter the captivating GlobiWorld.

GlobiWorld for elementary schools

Here seven vivid scientific theme parks and interactive science labs can be explored with multiple data formats, analysis tools, science trivia and biographies of famous scientists. MinecraftEdu wiki. Innostava lähestymistapa ohjelmointiin. Ohjelmoitava nalle on nyt tilattavissa Opinsysiltä rakennussarjana tai käyttövalmiina tuotteena.

Innostava lähestymistapa ohjelmointiin

Nalle helpottaa ohjelmoinnin oppimista ja tekee siitä kiehtovaa ja mielenkiintoista. Nalle sisältää seuraavat ominaisuudet: Liikuteltavat tassutValon voimakkuuden tunnistaminenKaiutin äänen tuottamiseenNallen asennon tunnistaminen Tarjoamme myös koulutusta, joka antaa valmiudet käyttää nallea ohjelmoinnin ja tietotekniikan opetuksessa. Näin madallamme kynnystä aloittaa ohjelmoinnin opetus jo alakoulussa. Nalle rakennussarjana: 110€ + alv. Scratch-klubi - Teromakotero. Nuori opastaa: Instagramin käyttöönotto ja alkeet!

Yleistä Instagram on ilmainen sosiaalinen verkosto, jossa voi jakaa kuvia ja nykyään myös lyhyitä videoita.

Nuori opastaa: Instagramin käyttöönotto ja alkeet!

Kuvia ja videoita voi tykätä ja kommentoida. Instagramissa voidaan seurata käyttäjiä, mikä tarkoittaa siis sitä, että seuraamasi käyttäjän kuvat näkyvät etusivullasi. Instagramia käytetään pääasiassa kännykällä, mutta olemassa on nettisivu, jolla sisään kirjautuessaan voi selata kuvia, muokata omaa profiilia, mutta kuvia ei voi lisätä. Instagramissa usein käytetään hashtageja, eli tuttavallisemmin tageja, eli merkitään kuvia samaan tapaan kuin Twitterissä.

Raspberry Pi 2 Model B. 'Oksana Wikström' on SlideShare. Twitter opetuksessa ja verkostoitumisen välineenä. Videokaappaus -ohjelmat. Videokaappaus - selainpohjaiset. Built-In Screen Recorder & Screen Capture for Mac OS X. How to use snipping tool. Kuvakaappaus - Skitch. Upload Kurssin oppimismpäristö AY410017 Digitaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Loading...

kuvakaappaus - Skitch

Working... ► Play all. Open Badge Factory - Creating a badge. Build Your ThingLink Classroom. Educational Uses of Aurasma. Aurasma Tutorials 2014. Upload aurasma.com.

Aurasma Tutorials 2014

QR-koodi opetuksessa ja oppimisessa. Periodic Table of QR codes. Sarjakuvat - MakebeliefsComix. Sarjakuvat - Bubblr. Sarjakuvat - ToonDoo. MAKE BELIEFS COMIX! Online Educational Comic Generator for Kids of All Ages. Educational Software. Animaatio - powerpoint. Animaatio - Fluxtime. Animaatio - Aniboom. Animation for kids - Create animation online with FluxTime Studio. Aniboom - Animation Starts Here. Do You Miss Kerpoof? Try These 34 Alternatives. Kerpoof is closing down April 15, 2014. A staple in thousands of classrooms across the country, it will be sorely missed by not just students, but teachers who relied upon it to guide students through writing, spelling, and a mixture and text and pictures to communicate ideas.

It’s pretty much a given that no one site will be able to replace all the experiences Kerpoof provided, educators can cobble together a collection to satisfy the hole left by Kerpoof’s demise. Here are some ideas: Kerpoof is Closing - Here Are Some Alternatives. MAALAINEN: Animaatioiden tekeminen. Animaatioiden tekeminen ja ohjelmoinnin opettelu on mielestäni, jos jotakin, niin kehittävää ja motivoivaa jokaiselle. Tietokone ja netti tarjoavat siihen hyvät mahdollisuudet. Tässä artikkelissa esitellyt palvelut ovat enimmäkseen ilmaisia. Basic-ohjelmoinnista olen kirjoittanut. Se on kokenut uuden renesanssin. Squeak-hankkeen yhteydessä on paljon kiinnostavia osaprojekteja. Yksi on Scratch-ohjelmointi, jossa on vireä nettiyhteisö ja palvelu. Toinen Squeakista eriytynyt, voi sanoa animaatioohjelmointi on Squeak-Alice, jossa on sama idea kuin Scratchissa. Näillä ohjelmilla saadaan aikaan hienoja animaatioita.

Sitten on olemassa pelien ohjelmointiohjelma, Game Maker, josta on olemassa ilmainen ja rajoitetumpi versio sekä hieman maksava. Yksikertaisempia animaationtekoohjelmia on silmiini sattunut muutamia. Flux Time Studio on toinen. Getting Started With WeVideo. Video - Youtuben oma editori. Upload. Taittaminen - Canva. Taittaminen - Lucidpress. Upload Subscription preferences Loading... Scratch-klubi - Teromakotero.

Hour of Code. Koodiaapinen - Opettajan opas koodaukseen koulussa. About EV3 - Mindstorms LEGO.com. 8 teesiä koodauksesta koulussa. Tieto- ja viestintätekniikka (TVT, ICT) ja koodaus tulevat suomalaisiin peruskouluihin. Aiheesta on jo julkaistu fiksuja kirjoituksia, joten tiivistän omat ajatukseni kahdeksaan teesiin. Lopussa kolme vinkkiä, joilla opettaja kuin opettaja pääsee kärryille. Koulussa ei koodata poliisille uutta tietojärjestelmää, vaan luultavasti jotain tällaista. 4 C´s Teaching World 1. Code.org. Course 1 Course 1 is designed to allow early readers to create computer programs that will help them learn to collaborate with others, develop problem-solving skills, and persist through difficult tasks.

By the end of this course, students create their very own custom game or story that they can share. Recommended for grades K-1. Stage 2: Move it, Move it. Openbadgepassport.com. Suomen Vanhempainliitto - Etusivu. Designs for Learning. OPPIMISPELIT JA VIRTUAALISET YMPÄRISTÖT. Ensi vuoden Löytöretkellä tutustutaan sähköisiin oppimateriaaleihin ja sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Aihealueilta saadaan käytännön esimerkkejä ja mielenkiintoisia demonstraatioitaOppimispelit ja virtuaalimaailmat ovat uudella, mielenkiintoisella tavalla esillä.3-D tulostuksesta saadaan lisää käytännön esimerkkejä. Mielenkiintoiset yritykset esittelevät laitteitaan ja oppimisratkaisujaan. Seminaarin osallistumismaksu tulee olemaan 50 €. Varaa kalenteriisi ti 30.9.2014 ja tule Löytöretkelle hakemaan ratkaisuja oppimisen haasteisiin! Jos haluat esiintyä seminaarissa ja kertoa muille mielenkiintoisia oppimisratkaisujasi tai haluat esitellä yrityksesi tuotteita, ota yhteyttä meihin.

Lukuintoa lähettiläiltä - Kirjastokaista. Lukuinto-ohjelma on saanut toimintakaudelleen 2014-2015 kolme valloittavaa Lukuinto-lähettilästä. Siri Kolu on erityisesti Me Rosvolat –kirjoistaan tunnettu lasten- ja nuortenkirjailija sekä ahkera ja innostava kouluttaja. Aleksi Delikouras on lyhytelokuvien tekijä, kirjailija ja näyttelijä, joka kannustaa lapsia ja nuoria tekemään, lukemaan ja kirjoittamaan oman esimerkkinsä voimalla. Agneta Möller-Salmela on kirjastovirkailija, joka tekee upealla ammattitaidolla ja antaumuksella kirjavinkkausta Hangossa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin eri tilaisuuksissa ja koulutuksissa.

Lukuinto-ohjelman tavoitteena on luoda toimintamalleja lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseksi, vahvistaa opettajien ja kasvattajien ja kirjastoammattilaisten tietoisuutta, osaamista ja keinoja las-ten ja nuorten monipuolisen luku- ja kirjoitustaidon ja lukuinnostuksen tukemisessa sekä mediakasvatuksessa. RSA Animate. Ajankohtaista - Viestinnän, median ja teatterin yksikkö. Lasten mediabarometri 2013. Tervetuloa vastaamaan Lasten mediabarometri -tutkimuksen kyselyyn. Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta toteutetuissa Lasten mediabarometri -tutkimuksissa on vuodesta 2010 lähtien kerätty tietoa 0–12-vuotiaiden lasten mediankäytöistä. Vuoden 2013 tutkimuksessa tarkastellaan nuorimpien 0–8-vuotiaiden lasten mediankäyttöjä.

Tutkimusta varten on väestörekisteritiedoista tehty satunnaisotanta lapsiperheistä. Teidän perheenne on osunut tähän otantaan, jos olette saanut kutsun tutkimukseen kirjeitse. Kunkin tutkimusotantaan osuneen perheen vastaus on erittäin tärkeä, jotta tulokset vastaisivat mahdollisimman hyvin kaikkia tämän ikäluokan lapsia. Kyselyyn voitte vastata, joko täyttämällä oheisen linkin takana olevan verkkolomakkeen ja palauttamalla paperisen kyselylomakkeen postitse. Verkkokyselyyn pääset tästä linkistä: Kyselyn vastaamisen tarvittavan salasanan olette saanut kirjeessä.

EU Kids Online - EU Kids Online - Research - Department of Media and Communications. EU Kids Online is a multinational research network. It seeks to enhance knowledge of European children's online opportunities, risks and safety. It uses multiple methods to map children's and parents' experience of the internet, in dialogue with national and European policy stakeholders.

It has been funded by the EC’s Better Internet for Kids programme. Kansallinen pelipäivä. Etusivu - Lukuinto. Lukukuu-kampanja. Ota yhteyttä ja kysy Lukukuusta Projektipäällikkö Eeva Arrajoki, 040 181 3920, eeva.arrajoki@punainenristi.fi Ilmastonmuutos ja Punainen Risti Lukukuun tuotot ohjataan Suomen Punaisen Ristin Katastrofirahastoon, josta niitä voidaan käyttää siellä, missä avun tarve on suurin. Maapallon lämpötilan nousun aiheuttamat äärimmäiset sääilmiöt ja luonnonkatastrofit lisäävät hätää eri puolilla maailmaa. Eniten kärsivät maailman köyhimmät ja heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Punainen Risti auttaa yhteisöjä varautumaan sekä äkillisiin luonnonkatastrofeihin että ilmastonmuutoksen pitkäkestoisiin vaikutuksiin.

Pelillisyyden soveltaminen - osaamis- ja koulutustarpeiden selvityshanke (PESO) Hankkeen kesto: 1.1.2014 - 28.2.2015 Toteuttaja: Lapin yliopisto: Taiteiden tiedekunta Rahoittajat: Lapin ELY-keskus, Lapin yliopisto Pelisuunnittelua ja -kehitystä käsittelevä Rovaniemi Game Dev Day -seminaari 27.11.2014. Tarkemmat tiedot seminaarista löydät toistaiseksi osoitteesta pelilabra.net/RGDD.

Etusivu - MLL. Etusivu - Mediakasvatuskeskus Metka. Nettivihje - Pelastakaa Lapset ry. Nettivihje on Pelastakaa Lapset ry:n vuodesta 2002 ylläpitämä vihjepalvelu internetissä olevan laittoman aineiston tai toiminnan ilmoittamiseksi - erityisesti silloin kun kyse on lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä materiaalista. Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi. Nettivihje toimii osana INHOPE (International Association of Internet Hotlines) verkostoa, jonka tavoitteena on edistää lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän laittoman materiaalin poistamista verkossa kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä. Nettivihje välittää tiedon ulkomaisilla sivuilla sijaitsevasta laittomasta lapsia koskevasta aineistosta ko maassa sijaitsevalle INHOPEn jäsenelle, tai sellaisen puuttuessa keskusrikospoliisille Suomessa. Kaikki Suomeen liittyvä laittomaan aineistoon tai toimintaan viittaava tieto välitetään viranomaisille Suomessa arviointia ja mahdollisia jatkotoimia varten.

Voidaanko verkossa olevien laittomien lasten kuvien käyttöä ennaltaehkäistä? Lainsäädäntöä. Usein kysyttyä. Puppet Pals 2: School Edition. Vimeo, Your Videos Belong Here. Online whiteboard & online collaboration tool. Meme Generator. YleX. Creative Commons. Lauluja. Verkkomateriaalit - Suomi toisena kielenä -opettajat ry. Geometrian käsitteitä alakoulun käyttöön - Mari Hirsikall... The digital note-taking app for your devices. Twitter. Pinterest: Discover and save creative ideas. Toukokuu 2015 Archives. ReadWriteThink: Student Materials: Comic Creator. Gyazo - Downloading.

NordicEdu. MAKE BELIEFS COMIX! Online Educational Comic Generator for Kids of All Ages. Downloads. MinecraftEdu. Scratch - Imagine, Program, Share. Anybody can learn. Salosensalat - Kahoot.