background preloader

Joulukalenteri 2017

Facebook Twitter

Tervetuloa vuoden 2017 joulukalenteriimme, joka edistää meitä ympäröivän kulttuurin monilukutaitoa ja kuvanlukutaitoa.

Voit toteuttaa kalenterin työskentelyt kokonaisuutena joulukuun oppitunneilla adventti tai viikko kerrallaan tai valita halutessasi vain yhden työskentelyn, johon syventyä.

1. luukku: Jouluikoni - interaktiivisen kuvan tarkastelu yhdessä moniaistisesti
2. luukku: Jouluikonin taustaan syventyminen. Kuvaan liittyvät kertomukset yhdessä kuuntelu- ja keskittymisharjoituksena tai vaihtoehtoisesti oppilaat tutustuvat teoksen taustaan ja symboliikkaan itsenäisesti/ryhmissä interaktiivisen kuvan avulla.


3. luukku: syvennetään oppimisprosessia tunne- ja vuorovaikutustaitotyöskentelyn avulla.
4. luukku: omien ja muiden vahvuuksien tunnistamista ja nimeämistä askarrellen.

1. adventti

2. adventti. 3. adventti. 4. adventti. Maksuton kuvanlukutaidon koulutuskiertue opettajille. UPEAT-kiertue 2017-2018: Lue kuvaa Lue kuvaa –koulutuksessa opitaan erilaisia tapoja hyödyntää kuvia ja taidetta osana uskonnon opetusta sekä tutustutaan kokonaisvaltaiseen kuvien lukemisen malliin, jossa identiteettityö, ympäröivän kulttuurin tarkastelu ja katsomustenvälinen dialogi tukevat toisiaan. Työskentely ja materiaali edistää monilukutaitoa osana opetussuunnitelman laaja-alaista oppimista. Koulutuksen teemat: Visuaalisen kulttuurin monilukutaito opetussuunnitelmassaKuvien moniaistinen ja dialoginen lukeminenKuvat katsomusdialogin välineenäErilaisia tapoja käyttää kuvia opetuksessaTieto- ja viestintäteknologisia välineitä kuvien kanssa työskentelyyn Kevään koulutuksissa vierailevana luennoitsijana toimii taideasiantuntija, fil.tri Liisa Väisänen.

Koulutusiltapäivän klo 12.30-16.00 tarkka aikataulu (pdf) UPEAT-kiertueen paikkakunnat keväällä 2018: Ilmoittautuminen sulkeutuu noin viikko ennen koulutusta. Koulutusiltapäivän kesto klo 12.30-16.00 Tampere 14.2. Jyväskylä 15.2. Helsinki 1.3. Lue kuvaa -hanke ja materiaalit verkossa. LUE KUVAA –materiaalissa ja koulutuksessa opitaan erilaisia tapoja hyödyntää kuvia ja taidetta osana opetusta sekä tutustutaan kokonaisvaltaiseen kuvien lukemisen malliin, jossa identiteettityö, ympäröivän kulttuurin tarkastelu ja katsomustenvälinen dialogi tukevat toisiaan.

Työskentely ja materiaali edistää monilukutaitoa osana opetussuunnitelman laaja-alaista oppimista. MAKSUTTOMAAN MATERIAALIIN sisältyy: Interaktiivisia Thinglink-taidekuvia Suomen ja maailman taideklassikoista: kuvissa on teosten tausta ja symboliikka selitettynä sekä tehtäviä.Kolmivaiheinen kuvien lukemisen malli: Koe ja kuvaile, Lue ja tulkitse ja Tuota kuvaa.

Lisäksi materiaalia monialaiseen työskentelyy kuvien äärellä.Monipuoliset taustamateriaalit taiteilijoiden elämästä ja taidehistorian aikakausista.Tutkimustietoa sekä muita ideoita opetukseen.Materiaaleihin. Koulutusta Lue kuvaa -teemasta Vuoden 2017-2018 UPEAT -koulutuskiertue tavoitti yli 300 kasvatusalan ammattilaista. Hugo Simberg, Kuoleman puutarha, 1896.