background preloader

15 Cool Applique Ideas From Autumn Leaves

15 Cool Applique Ideas From Autumn Leaves
Related:  Bild

29 Awesome Classroom Doors For Back-To-School Teaching Math Skills Using Art History Teach math with art! Students learn about famous artists while using their math skills. Area Perimeter Mondrian Combine art and math in this area/perimeter lesson, Piet Mondrian–style. Have kids lay out their artwork on grid paper (color in the squares). Next, have them figure out the area and perimeter of each "block," using their black grid lines as their guide. Literature connection: Coppernickel Goes Mondrian (Artist Tribute) by Wouter van Reek Alexander Calder Shape Mobiles Students learn about geometric terms and basic shapes by creating hanging art. Science connection: Levers—can students find the center of balance? Literature connection: Sandy's Circus: A Story About Alexander Calder by Tanya Lee Stone To integrate English language arts, students can create a secret word with their Calder mobiles. Warhol Arrays Inspired by Andy Warhol's art Campbell's Soup Cans Students collaborate and create a giant array of soup can art. Klee: Polygon Detective 1. Geometric Picasso Head 2. 2.

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras Att göra parafraser är ett bra sätt att studera bilder. Parafras= Man "härmar" en känd bild eller konstverk och gör om den på sitt sätt, ofta lite humoristiskt. Avbildar man den är det ett plagiat. Många har säkert gjort parafraser på MonaLisa (finns även i denna blogg) och andra kända konstverk. Ett alternativ är att studera logotyper och reklam och göra parafraser på kända varumärken. Ingår dessutom i kursplanen för 4-6 : "Reklam- och nyhetsbilder, hur de är utformade och förmedlar budskap."

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: Snögubbe i torrpastell Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början... Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper. OBS!

fyrfemmansc.blogg.se - Mona Lisa av Jossan Jag som ansvarar för bloggen heter Cecilia och jag har den stora förmånen att vara klasslärare för 4-5C på Hummelstaskolan. Klassen består av tio härliga 4:or och 12 härliga 5:or, tillsammans är de alldeles fantastiska! Bloggen är en klassblogg där föräldrar, elever och andra lärare kan gå in och läsa om våra dagar i skolan och följa de arbeten vi gör här. Genom arbetet med bloggen bearbetar vi flera delar ur den nya samlade läroplanen (Lgr 11) bl.a. att formulera sig i skrift, att anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang samt att söka information från olika källor och värdera dessa.

fyrfemmansc.blogg.se - Stilleben Idag har vi tecknat stilleben under bildlektionen. Vilka konstnärer vi har i klassen! Vi hade tre olika kompositioner och eleverna fick placera sig där de kände störst inspiration. Fler bilder från de olika grupperna kommer längre ner. Gruppen närmast oss, på bilden ovan, målade folkuserat av tre småfåglar sittandes på en kvist. Nästa grupp målade av en ljusstake i smide och ett ägg i keramik. Den tredje och sista gruppen målade av tre olika föremål; en vas, en skål med frukt och en ljusstake. fyrfemmansc.blogg.se - Forts. reklam Så har vi fortsatt arbetet med att skapa reklam för olika målgrupper. I ett tidigare inlägg, som du hittar här, kan du läsa om hur vi inledde vårt arbete. Det är fantastiskt att se hur engagerade eleverna är i sitt arbete och vilken arbetsglädje de har: Några grupper hann med sin redovisning. Den andra gruppen som redovisade sin reklamkampanj gjorde reklam för sin blogg nupflaskt och deras kokbok, som riktar sig mot medelålders kvinnor. Deras slogan är: "Kom nära maten" :)

fyrfemmansc.blogg.se - Reklam Idag har vi startat upp ett nytt arbetsområde inom bildanalys som handlar om reklambilder - hur de är utformade och förmedlar budskap. Vi började lektionen med att fundera över vilka förmågor som är viktiga när man ska arbeta med just bild, reklam och collage. Eleverna funderade fritt kring detta och så här tänkte de: Efter detta presenterade jag de förmågor som vi ska fokusera extra mycket på under arbetets gång: Vi diskuterade sedan begreppen målgrupp och produkt och vad dessa innebär för att sedan övergå till själva uppdraget. Eleverna fick dra målgrupp och produkt slumpmässigt ur en hög av lappar, så här blev kombinationen för gruppen Adam, Jonathan, Nellie och Love: Tilda, Frida, Gustav och Melvin fick dessa: För Tindra, Nora L, Felicia och Tilde blev det så här: Jossan och Lydia arbetar med denna kombinationen: Line och Susanne har dessa: Till sist har vi gruppen Ludvig, Anton, Viktor och Linus som står inför en utmaning :) Härliga och utmanande arbeten väntar!

fyrfemmansc.blogg.se - Silhuettmålning I våras arbetade vi med att skapa silhuetter i bildämnet. En Silhuett/siluett är bilden av en person, ett objekt eller landskap som enbart består av en kontur och där det som är i silhuett ofta är svartfärgat. Termen Silhuett, som har fått sitt namn efter fransmannen Étienne de Silhouette (1709-1767), användes till en början under 1700-talet för att beskriva profilporträtt eller andra bilder utklippta i tunt svart papper (Wikipedia). Förmågan som eleverna tränade under arbetets gång var att skapa bilder med hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material. varje elev skall efter avslutat arbete veta vad en silhuett ärvarje elev skall skapa sin egen silhuett genom att använda relevanta tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt. Eleverna skapade först sin bakgrund för att sedan, när denna torkat, lägga på sin silhuett. Innan vi startade upp arbetet gick vi igenom olika begrepp som kan vara användbara i bildarbetet: Text och bild: Cecilia Bergentz

Meet The Creative Part of Me : Kan man lave mola mønstre på farvet karton? Mola betyder bluse eller beklædning. Kuna indianerne, som lever i mellemamerika (Panama), er kendt for at brodere de mest fantastiske og farverige mønstre, som er en del af kvindernes smukke dragter.Kuna indianerne er ikke kun en lille befolkning, men også et lille folkefærd - faktisk er det kun pygmæerne, der er mindre end dem. Men når det så er sagt, synes jeg, at deres smukke udsmykning af beklædning er helt vidunderlig. Jeg vil gerne, at mine elever får kendskab Mola mønstre, og det er grunden til, at dette forløb blev sat i søen.Temaet er: Kan man lave mola mønstre på farvet karton?En kort beskrivelse af mit undervisningsforløbet:I Fælles Mål står der blandt andet, at eleverne skal kunne: genkende enkle stilarter og formsprog fra forskellige historiske perioder og kulturer. Dette mål vil jeg have for øje i denne undervisning. Idéoplæg til arbejdsproces på mit hold: Jeg laver et oplæg om Kuna indianerne og deres mola-beklædning for eleverne. Min billedfremstilling - Proces og produkt:

Damma av loggboken! | bildsal 117 Jag har återigen snappat upp en fantastisk grej av en fantastiskt lärare: Eva Söderberg bosatt i Göteborg, ett stenkast från mitt kära lilla blöta Borås. Eva arbetar som textillärare och vi har sedan det digitala skolyftet sjösattes häng ihop och delat med varandra, inspirerats och peppats med fler i den lilla facebookgruppen diggisar. Eva är även en av initiativtagarna till Kållegiet och är även mycket väl insatt i makerörelsen och den nya moderna slöjden som håller på att växa fram, oavsett vi vill det eller inte. Hon gav b.la. en föreläsning kring detta på bokmässan Hon gör mig stolt och är en av mina många kära arbetskamrater på nätet. Fort ska det gå när jag gör nått, jag har gjort ett förslag till planscher jag ska formge och sätta upp i klassrummet för att förtydliga vad man ska skriva i sin loggbok. Jag har tagit betygskriterierna, neutraliserat de från kunskapsnivå och sedan skrivit följdfrågor kring vad jag vill ha ha ut av texten i loggboken. 1. 2. Var det nytt för dig? 3.

Related: