background preloader

Programmering

Facebook Twitter

Förstelärare i Svedala. För ett tag sedan gick jag en workshop i att programmera i Scratch som hölls här i Svedala.

Förstelärare i Svedala

Jag har sedan dess återvänt till Scratch regelbundet för att lära mig själv. När så regeringen i mars beslutade att förtydliga och förstärka läroplaner, kursplaner och ämnesplaner för grundskolan och gymnasieskolan, kände jag att jag vill prova att använda det jag lärt i min klass. Detta att programmera kommer att ligga i vårt uppdrag och jag vill hellre vara före än efter. Eftersom vi i mars höll på med Nationella prov fick starten vänta tills vi var färdiga med proven.

Koda Legorobotar och drönare med Swift på din Ipad. Twine / An open-source tool for telling interactive, nonlinear stories. Jennykodar.se – En webbplats via Webbpedagog. FREE App Creator. Create Apps for Android. No Coding Required.

Instruktioner för programmering. Jag har sedan i höstas arbetat med att programmera i Scratch Jr i min tvåa.

Instruktioner för programmering

Eleverna har lärt sig grunderna och fått små uppdrag. Jag har integrerat matematiken på ett naturligt sätt då man under programmeringen hela tiden måste beräkna t.ex. hur många steg som behövs för att komma till en viss punkt eller vilket tal som gör att en sprajt snurrar ett helt varv eller ett halvt varv. Koordinatsystemet introducerades här för eleverna på ett naturligt sätt där eleverna direkt förstod nyttan med det. Jag har också integrerat svenskan i programmeringsundervisningen genom att arbeta med instruktioner. Jag har gett eleverna instruktioner både muntligt och skriftligt om hur de ska programmera för att uppnå det som är målet med lektionen. Jag gick igenom instruktionen tillsammans med klassen. Eleverna fick sedan varsin instruktion och satte igång att programmera med hjälp av den. Kom igång med programmering – Kodboken. Koda i skolan – Nytt läromedel ska få lärare att bli digitala – Kodcentrum.

Nyhet 2018 implementeras regeringens beslut att införa programmering och digitalt skapande i läroplanen för grundskolan.

Koda i skolan – Nytt läromedel ska få lärare att bli digitala – Kodcentrum

Beslutet kommer att påverka tusentals lärare. Datalogiskt tänkande – jennykodar.se. Att arbeta med datalogiskt tänkande är kanske inte självklart men väldigt viktigt.

Datalogiskt tänkande – jennykodar.se

Det är nog ganska nytt att vi talar om detta i skolan. Jag valde att börja arbeta med en bok som jag länge varit sugen på. ”Hej Ruby” som handlar om ett äventyr i datorernas magiska värld, skulle kunna kalla det en slags sagobok om programmering. I denna bok finns det mycket att prata om där både text och bilder berättar. Här behandlar dem datalogiskt tänkande och hur vi kan tänka samt arbeta kring det. Hur vi kan tänka logiskt och som en dator för att förstå hur tekniken runt om oss fungerar. Boken tar upp många huvudbegrepp som dyker upp i programmering och som även är viktiga, såsom hitta mönster, sekvens, algoritm, loop, buggar, villkor och funktion etc.

Programmering införs i läroplanen- hur ska jag få koll? – IKTsidan. Stärkt digital kompetens i skolans styrdokument Regeringen har beslutat om förtydliganden och förstärkningar i styrdokument – bl.a. i läroplaner för grundskolan och gymnasieskolan– för att tydliggöra skolans uppdrag att stärka elevernas digitala kompetens.

Programmering införs i läroplanen- hur ska jag få koll? – IKTsidan

Ändringarna rör rektorers och lärares uppdrag, skolbibliotekets roll och undervisningen i enskilda ämnen. Ändringarna ska tillämpas senast från och med den 1 juli 2018. Huvudmännen kommer att kunna välja när de ska börja tillämpa ändringarna inom ett ettårigt tidsspann från och med den 1 juli 2017. Jennykodar.se – En webbplats via Webbpedagog. Bygg din egen spelkonsol med Raspberry Pi 3. En Raspberry Pi är inte större än ett kreditkort, men den kan användas till långt mycket mer än att bara betala fakturor.

Bygg din egen spelkonsol med Raspberry Pi 3

Ursprungsmodellen togs fram med syftet att stödja undervisningen i grundläggande datakunskap i skolor och utvecklingsländer. I och med att serien blivit allt mer populär har dock användningsområdena för de lilla enkortsdatorerna formligen exploderat. Läsarfavorit: Så bygger du en magisk spegel Raspberry Pi kan agera som en enklare skrivbordsdator och är en bra inkörsport för den som vill lära sig Linux.

Den går att plugga in som mediadator, sätta upp som Bittorrent-server eller användas som bas i ditt smarta hem. Komponenterna är ungefär detsamma som i en mobiltelefon och dess primära operativsystem är en skräddarsydd Debian Linux-variant kallad Raspbian. En Pi har inget eget lagringsutrymme. DD101N Förberedande kurs i programmering och datalogiskt tänkande, 3 hp. Denna kurs riktar sig till dig som ska läsa ett program där programmering ingår, och som vill vara ordentligt förberedd inför kursstarten.

DD101N Förberedande kurs i programmering och datalogiskt tänkande, 3 hp

Denna kurs är avsedd för dig som sökt in till högskola eller universitet på en utbildning som innehåller programmering eller där programmeringskunskaper kan vara nyttiga. KTH erbjuder förberedande kurser i programmering i samarbete med andra högskolor. Dessa ingår i kampanjen sommarprogrammering.se. DD101N Förberedande kurs i programmering och datalogiskt tänkande, 3 hp.

Spelprogrammering för barn - Caroline Vorderman, Jon Woodcock - böcker(9789176174906) Adlibris. Lär dig koda : grunderna i programmering - steg för steg - Max Wainewright - böcker(9789176175378) Så funkar internet - Karin Nygårds - böcker(9789163887758) Datorer och kodning : lekande lätt - Rosie Dickins - böcker(9789176630747) Skolinformation – Hello World! Kombot-programmering i förskolan - Väsby Lärlabb. Nedan är ett inlägg från lärlabbaren Amanda Edin som precis börjat plugga på förskollärarutbildningen.

Kombot-programmering i förskolan - Väsby Lärlabb

Det kan du göra med en 3D-skrivare. Vad kan egentligen en SO-lärare göra med en 3D-skrivare?

Det kan du göra med en 3D-skrivare

De flesta förknippar nog 3D-skrivare med teknikämnet eller med estetiska ämnen. Men faktum är att vi har uppskattat skolans skrivare väldigt mycket och har hittat flera användningsområden för den. Barnhack! Bee Bots. Jag tog mig upp tidigt för att chansa på en föreläsning som jag verkligen ville gå på.

Bee Bots

Det var Wiggo Kilborns och Natalia Karlssons konkretisering och förmågorna. I reserv fanns Supporting mathematics learning in multilingual contexts – en forskningsrapport av Mamokgethi Phakeng som är professor och vice rektor för forskning och innovation vid University of South Africa. Vad jag förstår på dem som var där hade även det varit en vinst att gå på. Ladda ner Scratch - Scratch-programmering på svenska. Tre anledningar till varför vi kodar på SO:n. Den här veckan så fick barn runt om i världen testa att programmera och koda. För en del är det första gången och för många lärare så är det första gången de låter sina elever koda. Nu är det inte alla som ser poängen med att grundskolans elever ska programmera. Är det inte viktigare att de lär sig läsa, skriva och räkna? Bits and bricks - Campaigns LEGO.com. CodeSpark Academy with The Foos - coding for kids på App Store.

Kom igång med programmering – Kodboken. Växthuset och programmering i Scratch. Code for Life. Äntligen här.. Bee-Bot julkalender 2016. Och Spotify utmanar barn att skapa musik med hjälp av kod – Kodcentrum. Swift Playgrounds on iPad, iOS 10 feature. Freken. Apple Releases Swift Playgrounds Coding App for iPad. Alongside iOS 10, tvOS 10, and watchOS 3, Apple today officially released Swift Playgrounds, a new app aimed at teaching both children and adults how to code through simple interactive coding exercises. It's meant to make learning to code "easy and fun" for everyone. First announced in June at WWDC, Swift Playgrounds is meant for beginners who have no experience with coding, and it will be deployed in numerous schools around the world as standard curriculum. "Everyone should have the opportunity to learn coding, and we are excited to bring Swift Playgrounds to the next generation of programmers looking for a fun and easy way to explore key coding concepts using real code," said Craig Federighi, Apple's senior vice president of Software Engineering.

"More than 100 schools around the world have already committed to adding Swift Playgrounds to their fall curriculum, and we can't wait to see what students create with it. " Recension av Swift Playgrounds - Lär dig programmera. Lär dig koda med Swift Playgrounds för Ipad. Swift Playgrounds är en ny app för Ipad som Apple har tagit fram för att lära ut programmering till barn och ungdomar, från de allra första stegen till mer avancerad utveckling. I de grundläggande lektionerna kan du till exempel använda funktionsnamn för att styra en karaktär i ett litet spel, ungefär som i andra ”programmeringsspel” för barn. I mer avancerade exempel kodar du riktiga små appar, och tack vare att Swift Playgrounds kör på Ipad och har tillgång till hårdvaran kan du se resultaten och leka med dina skapelser direkt utan att behöva gå omvägen om Xcode. Uppdatering 14 september: Från och med nu finns Swift Playgrounds för gratis nerladdning från App Store.

Systemkravet är en Ipad med IOS 10.0 eller senare, så har du ännu inte uppdaterat din platta behöver du göra det först. Lär dig koda med Linda Mannila. Kan du koden? Om inte, har du möjlighet att hänga på ett av samtidens stora namn inom Maker- och programmering – forskaren och föreläsaren Linda Mannila. Förutom forskningen inom datavetenskapens didaktik och utbildningsteknologi, är hon en mycket viktigt röst inom både finsk och svensk skolutveckling och digitalisering. Både gällande fortbildning av lärare och pedagoger, men även som debattör. Spelprogrammering Video 1 - Enkel grafik. Programmering för högstadiet. Ny sajt ger oss gratis data från hela Sverige. Guide: Så kommer du igång med Raspberry Pi 3.

Raspberry Pi är en serie av kreditkortsstora så kallade enkortsdatorer. De har utvecklats i Storbritannien av en stiftelse som vill främja undervisningen i grundläggande datakunskap i skolor och utvecklingsländer. Tanken på att utveckla en extremt billig liten dator väcktes redan 2006, men först i början av 2012 fanns en färdig produkt. Tillverkningstakten var i början låg och efterfrågan på de enheter som släpptes till försäljning översteg långt tillgången. Åtta miljoner sålda I februari 2016 meddelade Raspberry Pi-stiftelsen att de hade sålt åtta miljoner enheter, vilket gör den lilla datorn till den bäst säljande brittiska persondatorn någonsin. Sedan starten har Raspberry Pi tillverkats i ett antal generationer och olika modeller med olika bestyckning och prestanda och lite olika utseende. Hugo Falk kodade egen app för läxhjälp. Ibland stöter vi på redaktionen på människor som imponerar på oss med sitt driv och entreprenörskap. 12-årige Hugo Falk från Göteborg är en av dem.

Han håller som bäst på att avsluta årskurs sex och ser fram emot sommarlovet. Appskola. Instruktionsfilmer: Välkommen till Curly Bracket – Curly Bracket. IT-lösningar och IT-produkter för företag. Appar. Appskola. Appskola. Programmera i förskoleklass. Appskola. UR. 1:2 MIT App Inventor 2: Hippocampus Game/Brain Game/Simon Says på svenska (AI2 Companion i Chrome) Scratch - LEGO WeDo 2.0. Anybody can learn. Programmering/3D/VR/AR. IKT-inspirera mera. Code.org. Välkommen till Kodcentrum – Kodcentrum.

MinecraftPåSchemat. Gå en kurs och bli en barnhacksambassadör för IIS. Minecraft Education Edition: why it's important for every fan of the game. At the densely crowded Bett show, a mammoth education technology conference taking up most of London’s ExCel venue, a vast audience has gathered to watch one particular demonstration. CC Syntax Highlighting/Code Completions v1.2 - Sublime Text 2. Hey all, CC Syntax Highlighting/Code Completions v1.2 - Sublime Text 2. Minecraft: Hour of Code. Programmering åk 7-9 – ELEVCRAFT.SE. Problemlösning och abstrakt tänkande! Kodboken - kom igång med programmering – Kodboken. Freken. Spela Minecraftmatte. 35 sekunder sedan: En elev hade problem på nivå 1. Level 1 som tog 2 minuter. 13 minuter sedan: Någon hade problem på nivå 1.

Level 1 som tog 55 sekunder. 1 timme sedan: Någon hade problem på nivå 1. Level 1 som tog 5 minuter. Res Sverige runt i Minecraft. Anybody can learn. Scratch - Imagine, Program, Share. Vill du arbeta med programmering på grundskolan? Serier och sagor ska g ra barnen till programmerare. Programmering Loppa. Instruerande genren, instruktioner – programmering.

"Som sociala berättelser men med robotar" Programmering i förskolan SETT 2015. Programmering lektion 2 -datorer. Idag var det dags att försöka med datorer. Mycket uppskattat! Problemlösning, träna höger och vänster, multiplikation, att ge instruktioner och datakunskap mm samtidigt. Programmering åk 2.