background preloader

Soile

Facebook Twitter

Soile Saarela

Soile Saarela äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, FM, Pyhäjärven lukio ja Salmen koulu

SU02

Esitys TVT-taidot. Mokasiko media: Syyllistyikö Aku Ankka piilomainontaan? Julkisen sanan neuvosto toteaa, että Aku Ankka on rikkonut hyvää journalistista tapaa ja antaa sille huomautuksen.

Mokasiko media: Syyllistyikö Aku Ankka piilomainontaan?

Perustelut Neuvoston mielestä Aku Ankan keskellä julkaistu Reilu-leivän mainosliite oli piilomainontaa. Aku Ankan keskelle oli nidottu yhtä tuotetta mainostava ilmoitusliite, jota ei ollut erotettu riittävän selkeästi lehden tavanomaisesta sisällöstä. Kannessa oleva teksti ”ilmoitusliite” ei ollut riittävä kertomaan, että kyseessä oli mainosliite, eikä tavallinen Aku Ankka. Kantta hallitsi Aku Ankan logo ja siinä käytettiin samoja tekstityyppejä kuin tavallisen Aku Ankan kannessa. Lehteen oli valikoitu Aku Ankan arkistosta leipää käsitteleviä sarjakuvia ja neuvosto piti arveluttavana sitä, että mainossisällöt olivat lehden toimituksen tekemiä. Neuvosto painottaa, että lapsille suunnatussa mediassa piilomainonnan torjuminen on yhtä tärkeää kuin kaikissa muissakin tiedotusvälineissä, ellei vieläkin tärkeämpää.

Lue koko päätös JSN:n sivuilta. Lukijat äänestivät – Suomen kielen voimallisimpana kirosanana pidetään baltti... Lukijat äänestivät – Suomen kielen voimallisimpana kirosanana pidetään balttilaista lainaa, joka tulee ukkosen Lukijat ovat puhuneet.

Lukijat äänestivät – Suomen kielen voimallisimpana kirosanana pidetään baltti...

Suomen kielen voimallisin kirosana on Helsingin Sanomien lukijoiden mielestä perkele. Yhteensä ääniä annettiin maanantai-iltapäivään mennessä 21 475. Näistä yli 13 000 lankesi perkeleelle. Kirosanojen asiantuntija, kirjailija Jari Tammi ole tuloksesta yllättynyt. ”Tulos kertoo paljon Hesarin lukijoiden kiroilumausta, mutta antaa myös perkeleelle oikeutta. Yli 25 vuotta kirosanoja tutkinut ja kirosanakirjailijana tunnettu Tammi pitää perkelettä suomalaiseen suuhun sopivana. ”Siinä on rytmiikka paikallaan ja se on foneettisesti täydellinen kirosana.”

Samaa mieltä on myös äänestystä kommentoinut lukija: Tinder kohtasi voittajansa - tehokkain parinmuodostaja tekee suhteesta heti v... Suomalaiset ovat vihdoin löytäneet netti- ja mobiilisovellukset deittailuun ja pariutumiseen.

Tinder kohtasi voittajansa - tehokkain parinmuodostaja tekee suhteesta heti v...

Yhä useampi saa kumppanin vierelleen älykkäitä päätelmiä ja valistuneita veikkauksia käyttävien sovellusten avulla. Alan markkinajohtaja on jo pitkään ollut Tinder. Mutta nyt se on jäämässä uuden ja ylivertaisen parinmuodostajan varjoon. Tämän pariskuntia tehtailevan sovelluksen nimi on Kela. Tinder-matchin heikkous on siinä, että se on vasta lupaus mahdollisuudesta löytää puoliso. Kela-match on jopa niin kestävä, että sen purkaminen on työn ja tuskan takana. Kela-matchit perustuvat paikannustietoihin. Todella nopeaa ja kätevää! Tänä syksynä moni vieraalla paikkakunnalla lukunsa aloittanut opiskelija on saanut virallisella kirjeellä tiedon, että Kela-sovellus on muodostanut hänen ja samassa paikannustieto-osoitteessa olevan – monasti ennestään tuntemattoman – henkilön välille parisuhteen. Kela-sovellus ei ole vain nuorten parinmuodostusväline. Onneksi olkoon uusille Kela-pariskunnille! ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy l...

”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoitta Rakas Melania, olen vähän nuorempi kuin sinä, ja muistan hyvin itseäni vanhemmat tytöt rauta­esiripun takana.

”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy l...

Nuoremmilla on tapana katsoa ylöspäin itseään aikuisempia tyttöjä, ja niin minäkin tein. Sitä vain en ymmärtänyt, miksi heillä oli niin kova hinku länteen. Länsi­miehet eivät olleet tarunhohtoisia prinssejä valkoisen ratsun selässä, eivät sen enempää kuin paikallisetkaan, ja sen tiesin, koska olin kasvanut suomalais­virolaisessa perheessä rautaesiripun molemmin puolin, läntisen Suomen ja Neuvosto-Viron ristimaastossa. Olin kuitenkin liian nuori sanomaan mielipiteeni ­ääneen tai huomauttamaan, että maahanmuuttajan elämä ei koskaan ole helppoa, ei edes lännessä. Kun rajat vihdoin avautuivat, haaveet muuttuivat todellisiksi mahdollisuuksiksi, ja sinä olit yksi heistä, jotka tarttuivat tilaisuuteen. Jälkeenpäin katsottuna tämä kehitys käy järkeen. Taskustasi löytyy laite, joka on sinulle läheisempi kuin kumppanisi - Kolumnit. Todennäköisesti sinunkin taskusta löytyy musta peili – laite, jonka haluamme ilmoittavan säännöllisin ajoin, että meitä ei unohdeta ja elämämme on merkityksellistä.

Taskustasi löytyy laite, joka on sinulle läheisempi kuin kumppanisi - Kolumnit

Laite, josta voi sekunneissa tarkistaa mitä tahansa. Baariväittelyn voittaa se, joka kaivaa puhelimen nopeimmin taskustaan. Puhelin saa ensimmäiset hellät kosketuksemme aamulla ja illalla sen seurassa nukahdetaan, mikäli maltamme irtautua sen aiheuttamista ärsykkeistä. Nukumme lähempänä puhelimiamme kuin kumppaneitamme. Brittiläinen Tecmarkin tutkimuksissa ilmeni, että keskivertokäyttäjä ottaa puhelimen esille jopa yli 200 kertaa vuorokauden aikana. Puhelimen käytöstä valtaosa ajasta on epämääräistä tarkistelua, johon emme edes kiinnitä huomiota. Kymmeniä tuhansia vuosia sitten eläneen ihmisen elämä oli varmasti lyhyempi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi verrattuna Z-sukupolveen. Erilaiset klinikat tarjoavat nykyään apua pakkomielteiseen älypuhelimen käyttöön.

Kuulostaa aivan hirvittävältä painajaiselta. Kolumnin tark. Kielitohtori on käännöstoimisto Translatumin ilmaispalvelu, jo... Nuortenkirjat - Celia. Celian äänikirjapalvelussa on tuhansia nuortenkirjoja, joita voi kuunnella verkon kautta – ja täysin ilmaiseksi.

Nuortenkirjat - Celia

Äänikirjoina löytyvät kestosuosikit, kuten Nälkäpeli ja Taru sormusten herrasta, ja huippu-uutuudet, kuten Salla Simukan Lumikki-trilogia. Joukossa on fantasiaa, dekkareita, toimintaa ja scifiä ja vieläpä tietokirjojakin niistä kiinnostuneille. Saat tunnukset äänikirjapalvelun käyttöön kirjastostasi. Lue lisää äänikirjapalvelusta ja etsi lähin kirjasto, jossa voit liittyä äänikirjojen käyttäjäksi Mikä fantasiakirjallisuuden hahmo olet?

Tee testi Kirjavinkit WhatsAppin kautta Tilaa itsellesi kirjavinkkejä WhatsAppin kautta. Sinun ei tarvitse olla rekisteröitynyt Celian äänikirjojen käyttäjäksi, että voit tilata kirjavinkit. Näin tilaat Celian kirjavinkit: 1. 2. 3. Muut viestin vastaanottajat eivät näe numeroasi, sillä käytämme WhatsAppin Broadcast-toimintoa.