background preloader

EXTENSION & RÉNOVATION

Facebook Twitter

Avant-Garde Ruralation Library / AZL Architects. Avant-Garde Ruralation Library / AZL Architects Architects Location Architect in Charge Zhang Lei / AZL Architects Design Team Zhang Lei,Liu Wei, Ma Haiyi,Chen Junjun, Zhang Qilin, Shao Xuan Photographers YAO Li, HU Jun Area 260.0 m2 Project Year 2015 Collaborator ADI-NJU More SpecsLess Specs From the architect.

Avant-Garde Ruralation Library / AZL Architects

Located in Daijiashan Village,Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, the Avant-Garde Ruralation Library is the 11th Bookstore run by the Librairie Avant-Garde. With the culture-spreading idea ——Avant-Garde and Library, as well as the unique regional natural and human landscape of the ‘Shes’ village, this project has become the public life bond among local villagers and alien readers, and also become a a focal point of local cultural and creative industries. The main body of the library was an idle yard lying at one side of the village’s main street, including two yellow mud adobe houses and a platform projecting from a slope.

Dezeen. This cork-clad studio provides a shared workspace for a musician and a seamstress in the back garden of their north-London home.

dezeen

London office Surman Weston – formerly Weston, Surman & Deane – designed Cork Study for a spot at the back of the couple's narrow garden. It follows another backyard studio the architects built back in 2014. Spanning almost the full width of the space, the building is surrounded by brick walls and foliage that stretches over from neighbouring gardens. Reynard/rossi-udry house. Renovation Project of Grandma’s Yard in Huangshandian Village. This 1930s Brick Bungalow Received A Contemporary Update. Photography © Katherine Yu In a suburb in Sydney, Australia, TRIBE STUDIO gave a 1930s original brick bungalow a modern upgrade and extension to better suit the needs of the family living there.

This 1930s Brick Bungalow Received A Contemporary Update

The original brick structure and details were left untouched at the front of the home, while the back of the house had a brick and glass extension added to it that allowed the home to maintain the look of a single storey home while creating two extra bedrooms, a bathroom, and a combined living, dining, and kitchen area spread out on two levels. Let’s take a look… Here you can see the street view of the front of the house.

Church Hill Barn / David Nossiter Architects. Church Hill Barn / David Nossiter Architects Architects Location Suffolk, CO10, United Kingdom Structural Engineer AFP Consult Ltd Project Year 2016 Photographs Manufacturers GEZE, Glazing Vision From the architect.

Church Hill Barn / David Nossiter Architects

The site, situated on the Essex/Suffolk borders within the landscape immortalised by Constable was originally the home farm of the nearby estate, destroyed by fire in the 1950s. It consists of a collection of farm buildings forming a courtyard. BEFORE and AFTER - This old carpenter’s workshop was converted into a contemporary livable space. After photography by David Benito Cortázar FFWD Arquitectes have recently completed the renovation of an old carpenter’s workshop in Barcelona, Spain, into a two spaces, a guest suite / studio space and the second, the main living apartment.

BEFORE and AFTER - This old carpenter’s workshop was converted into a contemporary livable space

Before we have a look at more photos of the finished interior, let’s see what the designers had to work with. Here’s a look at the guest suite / studio space. Original details like the walls and ceiling have been left in place, but new details like a concrete floor, barn doors and a bathroom have been included. Photography by David Benito Cortázar. House in Melgaço / Nuno Brandão Costa. House in Melgaço / Nuno Brandão Costa Architects Location 4960 Parada do Monte, Portugal Area 349.0 sqm Project Year 2016 Photographs Collaborators Filipa Júlio, Joanna Katherine Guimarães, Structure Ana Isabel Vale (ABprojectos) Hydraulic Ana Isabel Vale (ABprojectos) Electrical Maria da Luz Santiago (RS Associados) Mechanical Raul Bessa (GET) More SpecsLess Specs.

House in Melgaço / Nuno Brandão Costa

MMB – Umbau Müllerhaus Berlin / asdfg Architekten. MMB – Umbau Müllerhaus Berlin / asdfg Architekten.

MMB – Umbau Müllerhaus Berlin / asdfg Architekten

115 Highbury Hill / Blee Halligan. 115 Highbury Hill / Blee Halligan Architects Location Highbury, London N5, United Kingdom Architect in Charge Greg Blee Area 100.0 sqm Project Year 2016 Photographs Manufacturers Crittal, Havwoods, London From the architect.

115 Highbury Hill / Blee Halligan

BLEE HALLIGAN ARCHITECTS have added a new kitchen and dining room to a four storey victorian terrace house in Highbury, creating a bright new living space for the owner and their large family. Rise Design Studio adds glass extension to London house. Rise Design Studio has added a glazed extension to the rear of a house in London, creating a light-filled kitchen and dining room that opens up to the garden (+ slideshow).

Rise Design Studio adds glass extension to London house

With the demand for contemporary house extensions continuing across the capital, the London-based firm designed the Burrows Road addition for a couple and their daughter living in Kensal Rise. The intention was to provide the family with a large kitchen-cum-dining room at the rear of the mid-terrace house. The firm also reconfigured and refurbished the entire ground floor, aiming to bring in more light and make different areas better connected. "The existing cellular ground floor layout did not perform cohesively nor efficiently and light struggled to penetrate into the existing spaces," Rise Design Studio director Sean Ronnie Hill told Dezeen. The external wall was heightened using bricks reclaimed during the demolition. Casa C / Camponovo Baumgartner Architekten. Architects Location Reckingen-Gluringen, Switzerland Area 244.0 sqm Project Year 2012 Photographs The 100-year-old "Casa C" is located in the center of Reckingen, facing the church.

Casa C / Camponovo Baumgartner Architekten

Reckingen is a typical settlement in this mountain valley. Houses and barns are divided in separate units. Stacked beams form Jenga-like workspace inside former barn in Belgium. Studio Farris Architects has integrated an office into a staircase made from stacked timber beams, and installed it inside a renovated barn in West Flanders, Belgium (+ slideshow). To make the addition appear visually separate from the simple, gabled form of the barn, Antwerp-based Studio Farris developed a tower of wooden beams that resembles a giant version of wooden game Jenga.

The structure incorporates a staircase, mezzanine office, meeting space and bookshelves – tapping into the growing trend for staircases with additional functions. Un duplex atypique de verre et de végétation à Paris. Publié à 12:00h dans Visites par Murielle L. Alpine Barn Apartment / OFIS Architects. Architects Location Municipality of Bohinj, Slovenia Project Team Rok Oman, Spela Videcnik, Andrej Gregoric, Janez Martincic, Michele Albonetti, Maria Della Mea, Tomaž Cirkvencic, Pawel Nikkiel, Gözde Okyay, Maria Rosaria Ritonnaro, Ralea Toma Ioan Catalin, Grega Valencic, Vlad Popa, Tanja Veselic, Jade Manbodh, Roberta Costa Area 120.0 sqm Project Year 2015 Photographs Tomaz Gregoric, Courtesy of OFIS Architects Structural Engineering Projecta Mechanical Engineering MM-term Electrical Engineering ES Lighting Arcadia lightwear General Contractor Permiz From the architect. Traditional landmarks creating a Slovenian countryside also include different types of farmhouses, hayracks and barns.

Unfortunately many of these no longer serve its purpose, therefore are mostly in poor condition, non-maintained and often simply destroyed and replaced with generic housing. *a category of architecture based on local needs, construction materials and reflecting local traditions. The Ancient Party Barn / Liddicoat & Goldhill. Architects Location Folkestone, Kent, UK Architects in Charge David Liddicoat, Liddicoat & Goldhill Area 213.0 sqm Project Year 2015 Photographs Will Scott , Keith Collie, Courtesy of Liddicoat & Goldhill Collaborators Green Oak Company Main Contractor Virgil Petraitis Client John Sinclair (UsTwo) and Deborah Harvey Structural Engineers Fluid Strctures Total construction cost £480,000 From the architect.

The design eschews the language of the typical barn conversion, instead making the cluster of historic agricultural buildings into an atmospheric getaway for relaxing and gathering. Our clients, a fashion designer & a digital designer, are avid collectors of reclaimed architectural artefacts. Together with the existing fabric of the barn, their discoveries form the material palette. Rather than demand specific spaces or programmes, their brief focused on materiality and atmosphere, and on creative re-use of the existing volumes. This thatched cottage got a glass box extension for the kitchen. When the owners of this thatched cottage in Knutsford, England, wanted to add an extension to their home, they asked Alex Saint of bulthaup by Kitchen Architecture, to work with them to come up with an idea. As the cottage is Grade II-listed, the homeowners and designer had to work with the local planning department to find a suitable solution that would respect the original cottage.

The idea was to create a glass box that wouldn’t change the original home, but at the same time, add a unique design aspect to the home. The glass extension houses the home’s new kitchen, a Bulthaup kitchen, that has plenty of storage and places for bar seating. With the walls made of glass, it seems like you’re just cooking in the garden, with views all around. The extension has large sliding glass doors that open the kitchen to the garden. Extension et rénovation d’un pavillon à Courbevoie. .maîtres d’ouvrage : Privé .phase : livré.programme : habitation .surface terrain: 450m².surface bâti : 107m² SHON .surface rénovée : 190m² SHON .lieu : Courbevoie, Hauts de seine. Casa FD / ES-arch. Architects: ES-arch Location: 23024 Madesimo SO, Italy Architect in Charge: Enrico Scaramellini Architetto Design Team: Arch. Francesco Manzoni, Arch. Luca Trussoni Project Year: 2015 Photographs: Marcello Mariana From the architect.

It often happens that building can be a time-consuming activity, and it can last more than we expected. During this time, the building is an object under construction without its inhabitants, and it has a partial volume and shape. LACROIX CHESSEX - 031_ANG. The Larch Barn / Alp’Architecture Sàrl. The White House / WT Architecture. A contemporary renovation for a 16th century barn in Sheffield, England. Inês Brandão installs black box of rooms inside converted barn. A black box built from oriented strand board houses the kitchen and bathrooms of this converted barn home in Portugal, and also integrates a staircase leading to the mezzanine floor above (+ slideshow).

Septembre converts old French farmhouse into holiday home. An old farmhouse in France's picturesque Loire Valley has been converted into a summer retreat by Paris architects Septembre (+ slideshow). Septembre renovated the 19th-century building for a couple and their two children as a getaway from Paris and London, where they own art galleries. Thomas Kroeger converts German cowshed into holiday home. An Old Building In Tuscany Gets A Contemporary Interior.

Etelamaki Architecture Design The Renovation Of A Brooklyn Townhouse. This Apartment’s Owner Asked Designers To Create A “Cozy Open Space” Alpine Barn Apartment / OFIS Architects. Torispardon reinterprets farm buildings as a modern home. Antonin Ziegler creates blackened timber reading room. LANDHAUS / Thomas Kröger Architekt. Tribeca Loft / Andrew Franz Architect. Casa Na Mouraria / José Andrade Rocha. House 1014 / H Arquitectes. Filipe Pina + Maria Inês Costa add concrete extension to stone house. Spanish farmhouse revived by Dom Arquitectura with modern details. JA House / Filipi Pina + Maria Ines Costa. Massimo Galeotti Architetto adds in-fill extension to historic house. Rue Losserand / atelier 100architecture. Jonathan Tuckey Design adds glazed extension to Grade II-listed house. House AND / adn Architectures. Agence Jouin Manku transforms Saint-Lazare priory into a modern hotel. Before & After photos of the Kensington Residence by CplusC Architectural Workshop.

House W on Architizer. Rehabilitación de antigua masía en vivienda. Zest architecture. Villa B / Atelier Delphine Carrère. Ferreries 16 / Cubus, Taller d’Arquitectura. East London House extension by David Mikhail Architects. McGarry-Moon inserts steel-framed living space into traditional barn. Bomastraat / NU architectuuratelier. Whiting Architects adds utilitarian extension to Melbourne residence. Farmhouse Renovation / Buero Philipp Moeller. Casa C / Camponovo Baumgartner Architekten. Winchester - Architecture in the Country - Stow-on-the-Wold, Gloucestershire. Chris Dyson's brick extension completes a Georgian terrace in London. Savioz House Conversion / Savioz Fabrizzi Architectes. Esplanade Residence by Emilie Bédard and Maria Rosa Di Ioia. Brick colonnade screens renovated hunting lodge by DMOA Architecten. Astley Castle renovation by Witherford Watson Mann. House in Vincennes / AZC. House Extension in Dublin by GKMP Architects.

The Stables by AR Design Studio. Atelier Kitchen Haidacher / Lukas Mayr Architekt. Old Yorkshire barn converted into a modern home by Snook Architects. East London House extension by David Mikhail Architects. Loft apartment with super-thin staircases by adn Architectures. Barcelona apartment by Bach Arquitectes with encaustic floor tiles. Frame House by Jonathan Tuckey Design. Ihlow House / Roswag Architekten. House G by Maxwan Architects. Stone Respect / Dom Arquitectura. Tinshed by Raffaello Rosselli. Loughloughan Barn / McGarry-Moon Architects. Off Grid Home in Extremadura stable conversion by Ábaton. Schreber / Amunt Architekten Martenson und Nagel Theissen.

ALPL / Smertnik Kraut Architekten. Rehabilitation of Rubalcaba Housing / Carlos de Riaño Lozano. Barn Redevelopment by Ruinelli Associati Architetti. Can Manuel d’en Corda by Marià Castelló and Daniel Redolat. DUSSELDORF / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners. House 1005 / Stephenson ISA Studio. Pünktchen / DYNAMO Studio. Manhattan Micro-Loft by Specht Harpman. Villa Solaire by JKA + FUGA. House N by Maxwan. Gingerbread House by Laura Dewe Mathews. HomeMade by Bureau de Change.