background preloader

IDH2

Facebook Twitter

Gnistan (pulshöjande aktivitet för förbättrad inlärning) - Daniel Gomejzon. Jag har i ett tidigare inlägg nämnt spark och naperville projektet (om ni vill veta mer om det klicka bara på respektive namn) som har en röd tråd och det är hur pulshöjande aktivitet kan påverka inlärningen positivt samt få hjärnan att utvecklas.

Gnistan (pulshöjande aktivitet för förbättrad inlärning) - Daniel Gomejzon

Jag kommer inte skriva något djupare om detta nu utan hänvisar till tidigare inlägg som finns länkat i början av denna text. Men jag återkommer till detta ämne för att jag idag har jag dragit igång mitt egna pulsprojekt. Kort beskrivit har jag erbjudit en klass två pass pulshöjande aktiviteter i veckan. Dessa pass är på 30 minuter och ligger innan skolan börjar eller i början av dagen. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae) (Official) POESI FÖR FISKAR - Ta Mig. Grupparbete – vad gör eleverna då? Ett relativt vanligt arbetssätt i idrott och hälsa är att låta eleverna arbeta i smågrupper.

Grupparbete – vad gör eleverna då?

Tanken är ofta att man som lärare vill inta en mer stödjande än en instruerande roll och eleverna förväntas lära sig specifika saker samtidigt som de lär sig samarbeta. Men vad lär sig eleverna i grupparbetena? I ett par artiklar har några svenska forskare beskrivit dessa processer och deras slutsatser handlar om att läraren har en mycket viktig roll att spela för att rama in grupparbetena i termer av en tydlig uppgift samt en tydlighet vad eleverna förväntas göra och lära sig. Vidare handlar det om att skapa goda förutsättningar för kommunikation runt en gemensam uppgift. Men studierna visar också att gruppsammansättningen är central. Kamratbedömning redskap. Ämnesfokus i Kävlinge - Kävlinge kommun. Ämnesfokus i Kävlinge är en fortbildning för lärare i Skåne som undervisar i något av de ämnena som sällan får vara i fokus. 2016 kommer det blir fokus på slöjd, musik, teknik och idrott.

Ämnesfokus i Kävlinge - Kävlinge kommun

Alla ämnena kommer att få 2+1 pass:Workshop - fyra olika att välja på med fokus på görandet.Föreläsning - Duktig och kunnig inspiratör delar med sig av sin expertis.samtFrivilligt inspirationspass - Deltagare tar själva med sig något som de tycker fungerar bra i sin undervisning och delar med sig till varandra även kallat "Teachmeet". För mer detaljer kring workshops och föreläsare samt länk till anmälningssidan tryck på ämnesbilden nedan.

Sju basrörelser i aerobic. Isvett. Diskussion om kunskapskrav och CI. Ska man stretcha eller inte? Är det bra, onödigt eller rent av dåligt att stretcha?

Ska man stretcha eller inte?

Det reder vi ut i det här Tränarpasset med hjälp av Mikael Mattsson. Han är medicine doktor i fysiologi på Karolinska Institutet och forskar och undervisar i fysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm och vid Stanforduniversitetet i Kalifornien. – Rörlighet är, precis som uthållighet eller styrka, en viktig delegenskap vid idrottsutövning. Det betyder att man ska se till att ha den rörlighet som krävs för det man ska hålla på med. Olika typer av rörlighetsträning Om man säger ”stretching” tänker många på att sträcka ut en muskel i ytterläge och hålla kvar en stund. – Om man gör det tillräckligt mycket funkar det fint för att öka rörligheten. Det finns flera olika typer av stretching.

Silva bok År 7-9, svensk. Plus.google. Flipped Classroom i ämnet idrott & hälsa. Cha cha. Steg cha cha. LEK, SPEL OCH IDROTT matris (4-6) Τα cookie, τα οποία είναι αρχεία που δημιουργούνται από ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί και η κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας, η οποία συμβάλλει στην ταχύτερη φόρτωση των σελίδων, σάς βοηθούν να περιηγηθείτε πιο εύκολα στον ιστό.

LEK, SPEL OCH IDROTT matris (4-6)

Η διαγραφή της κρυφής μνήμης και των cookie του προγράμματος περιήγησής σας σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις ιστότοπων (όπως τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης) θα διαγραφούν και ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να μοιάζουν λίγο πιο αργοί, επειδή όλες τις εικόνες πρέπει να φορτωθούν ξανά. 1*8fkAesooHVfADGo9CXsT0g. 100 Dance Scene Mashup (Mark Ronson-Uptown Funk ft.Bruno Mars)-WTM. 66 (Old) Movie Dance Scenes Mashup (Mark Ronson-Uptown Funk ft.Bruno Mars) År 7-9, svensk. By orienteering - www.byorienteering.se. Dans på idrott och hälsa. Frågesporten "Kroppens muskler" · Tävla gratis online · Frågesport hos royal ... File_download. Idrottslärarnas digitala tips. Hur kan man använda digitala verktyg i just vårt ämne?

Idrottslärarnas digitala tips

På idrottslärarnas träff varvades pedagogiska tankar med tekniska tips. Var och en fick en inspirerande idébank att ta med sig hem. Health literacy i idrott och hälsa – vad kan det vara? Att kunna använda kunskaper i och om hälsa för att reflektera över sina erfarenheter och hantera olika praktiska problem i vardagen brukar ibland benämnas som Health literacy.

Health literacy i idrott och hälsa – vad kan det vara?

I Marie Graffman-Sahlbers Licentiatuppsats utgår hon från begreppet Health literacy för att genomföra en studie av fysisk hälsa som lärobjekt. Studien är tydligt praktiknära där hon arbetat med gymnasieelever i en experimentell undervisningsmodell som handlar om elevernas kunskaper om kondition och dess betydelse för hälsan. Studien visar hur eleverna under projektets gång utvecklar sitt kunnande om kondition och hälsa och modellen kan ses som ett intressant exempel på hur idrottslärare kan integrera kunskaper om hälsa i sin undervisning. Ladda ner uppsatsen här: Uppsats. Video: What Would Happen if Reporters Asked Men the Same Questions? - Total W... Campaigners demanding that media networks stop focusing on female athletes appearance over their performance have produced a video to demonstrate their point.

Video: What Would Happen if Reporters Asked Men the Same Questions? - Total W...

Evidently some media professionals need to see a male-on-male example to appreciate that asking an athlete to “give us a twirl and tell us about your outfit” rather than asking about the game is insulting. P.-e.-games-that-rock. Trivselprogrammet. The Sports Fitness, Nutrition and Science Resource. Flipped Classroom i ämnet idrott & hälsa. P.E._Case_Study_Naperville. Idrottslärarna - Fri frakt hos Länna Sport. Disco1. Mediacenter Jönköpings län / Träningsglädje Del 1 Kondition. Idrottsdidaktisk forskning. Som ytterligare en del i pusslet om bedömning och betygssättning, där denna blogg tidigare publicerat inslag om BFL och betygssättningsprocessen, kan Rickard Håkanssons Licentiatuppsats om lärares dokumentationsarbete läggas.

Idrottsdidaktisk forskning

Uppsatsen – Vad betyder OK+? – behandlar hur lärare dokumenterar elevers kunskaper samt vilka förutsättningar det finns för att dokumentera dessa kunskaper. Studien visar att en stor del av lärarna uppfattar dokumentation av kunskaper som svårt, främst pga tid, scheman och klasstorlekar. Även om undantag finns så visar studien också att det snarast handlar om vad som är möjligt att dokumentera snarare än vad som kanske borde dokumenteras enligt läroplanen.

11. UR-program om kroppen (och lite om våra kroppar) Podcast: Play in new window | Download (Duration: 16:03 — 22.1MB) | Embed Prenumerera på podden iTunes | | Den 7 september i år deltog vi på Teachers Night i Göteborg.

11. UR-program om kroppen (och lite om våra kroppar)

Hur du lär dina barn om socker. Denna artikel är avsedd för alla barn där ute som tror att apelsinjuicen de dricker till frukost, de kakor de äter efter lunch, det godis de handlar i skolan och energidryckerna de dricker efter träningen inte är något att bry sig om. Och även deras föräldrar som tror samma sak: att dagligt intag av socker är ofarligt. Vad är socker? Socker är en söt substans som kommer från växter, mestadels sockerrör och sockerbetor. Det är en stor kolhydrat som kallas sackaros som består av två mindre kolhydrater som kallas fruktos och glukos. Socker har absolut inget näringsvärde – inget protein, vitaminer, mineraler eller fibrer. Vad händer med min kropp när jag äter socker? SISU Idrottsböcker - idrottens förlag.

Nytt material som stöd för en mer likvärdig undervisning - SPSM. I filmen Likvärdig undervisning i idrott och hälsa visas exempel på möjligheter för att planera, genomföra och göra bedömningar så att alla elever kan delta och få en likvärdig undervisning, oavsett funktionsförmåga. Filmen togs fram i samarbete med Skolverket och lanserades förra hösten. Gratis. Make fitness fun! Pp åk 6 friluftsliv och orientering.

Titta på lektionsförslag och uppvärmning inför Skoljoggen - Skolidrottsförbundet. Skolidrottsförbundet samarbetar med löparcoacher på Runacademy som är ambassadörer för Skoljoggen och bidrar med sin kunskap och sina idéer kring löpning. Johanna Bäcklund och Petra Kindlund är båda erfarna och framgångsrika löpare med stor kunskap. Purple Pen. Varför får vi håll – till alla elever som undrar! Taget av Mikael Mattsson från tränarpasset. I Tränarpasset gör vi den här gången en djupdykning i en åkomma som de flesta tränare stöter på titt som tätt – håll. Vad är det egentligen? Teori och övningsuppgifter - OK Silva - Orientering - IdrottOnline Klubb.

Men oj vad du har vuxit! – AAS – från dopingjouren. Övrigt bedömningsstöd - Bedömningsportalen. Rap Lesson - Stanton Warriors. Övningsarkiv med över 700 styrkeövningar som utvecklar din styrketräning. Tintu-Mon - Amazing Jump Skills. Kan barn träna sig till bättre kondition? Vissa barn verkar ha hur mycket ork som helst medan andra tröttnar snabbt.

Men hur är det egentligen, kan barn träna sig till bättre kondition? Det ska vi reda ut i det här Tränarpasset. Till vår hjälp har vi Michail Tonkonogi som är professor i medicinsk vetenskap och författare till boken Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom. Vad är egentligen kondition? Michail Tonkonogi: – Det viktigaste måttet på kondition är maximal syreupptagningsförmåga. När en vuxen individ arbetar fysiskt ökar både pulsen och blodtrycket. Att synliggöra genus med yngre barn i idrott och hälsa! Lärare med bekräftelsebehov del 3: Edin och Ola orienterar (Centralskolan, Ar... FUNtasiFabriken - BUGGkoreografi. Flipped Classroom i ämnet idrott & hälsa. Förser Sveriges stränder och parker med TriVolle-set.

Skolministeriet: Idrott och ångest. An Error Occurred Setting Your User Cookie. Friidrott. Idrottsdidaktisk forskning. SJÄLVKÄNSLA FÖR TONÅRINGAR – pdf bok. Hittade en bok på nätet som handlar om att Orka för tonåringar. Det är pdf bok som Christina Olsson har skrivit. Ni kan använda delar av den när ni arbetar eller diskuterar med era elever om självkänsla och andra delar. Fungerar även i mentorsgruppen om det behövs diskuteras något, eller lämna ut den digitalt till ungdomarna så de kan få läsa och finna insikt. Ingressen: 2 Visste du att tonåren är en krisperiod, på riktigt? Svenska Idrottslärarföreningen. Utfrågning om idrotten i skolan. Barnens Livräddningsskola. ABC Fit - Glenn Young. Lärarfortbildning - Svenska Orienteringsförbundet. Stor utbildningssatsning för landets idrotts- och klasslärare! Under 2015 kommer Svenska Orienteringsförbundet fortsätta med sin stora utbildningssatsning för att hjälpa landets idrotts- och klasslärare att nå målen i nya läroplanen kring Kartkunskap.

Svenska Orienteringsförbundet är glada att kunna erbjuda en inspirerande fortbildningsdag i orienteringens tecken för alla grundskolans lärare. Med utgångspunkt från Lgr 11 fyller vi dagen med konkreta tips och metoder hur ni kan arbeta med orientering och grundläggande kartkunskap på er skola. Samtidigt tittar vi på hur ett samarbete med andra ämnen skulle kunna se ut. 2015 kommer vi också att erbjuda utbildning på er skola/i er kommun.

Ny teknik innebär ju nya möjligheter; under dagen går vi igenom teknisk utrustning med er. Boom Boom by Black Eye Peas Zumba Routine. Hip Hop Dance Lessons for Kids #1. Moving Towards Physical Literacy with Fundamental Movement Skills - Maria Bon... Många olika lekar och aktiviteter för alla åldrar. Vetenskapens värld - Avsnitt 9. Forskningsöversikt Bedömning för lärande – Andreia Balan Anders Jönsson. Fakta om barn och ungdomar. En text från 2012 som kan användas i undervisningen. Finns stycken som funkar bra på gymnasiet och grundskolan. Se ifall ni hittar något matnyttigt. Hopprep. Idag har vi haft hopprep på schemat. HOPPA HOPPREP. Lantmäteriet släpper småskalig kartinformation fri - Utsidan. Planering 12 ak 6. Text 4.

SVBF - Övningsbank. Friluftsliv – Naturen har mycket att erbjuda! Som vi pratat om berört många gånger nu under friluftslivs lektionerna är att naturen har mycket att erbjuda. Dans. File_download. Line Dance Songs & Music. Kroppen och första hjälpen. Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet.

No Kroppen. NO/kropp och hälsa. Pulsträning gav Emilias skolresultat ett lyft. För två år sedan hade Emilia Franzén Müller och hennes klass en halvtimmes pulsträning tre dagar i veckan. Dansinspiration. Upload Subscription preferences Loading... SLI.SE. Laga mat i naturen. Friluftsliv sammanställning pdf´er. Vintervett. Tema kroppen. Rösjöskolan Ninja Worrior. Friluftslivlektion – skapa eld.