background preloader

Recept

Facebook Twitter

Vi får hemmasittare tillbaka till skolan. Självrättande och interaktiva uppgifter för aktiva elever. Aktiva elever vid fjärr/distansundervisning. Nu har vi på högstadiet haft ett par veckor där vi inte haft våra elever i klassrummet och vi har behövt undervisa via datorn.

Aktiva elever vid fjärr/distansundervisning

Jobbigt och svårt tycker jag och då är jag ändå van att jobba så och har föreläst i andra delar av världen i flera år. Jag har full förståelse för att undervisning via fjärr/distans skapar stress hos er. In a Heartbeat Lesson Plan. This lesson plan is designed around a short film titled In a Heartbeat and the theme of love. Students learn and practice expressions using the word “heart”, watch a short film trailer, predict and write a story, watch and discuss a short film, and watch and discuss a video in which elderly people give their reactions to the short film.

Reading tasks for homework. Hiya, hope online learning is going well.

Reading tasks for homework

Here are some random reading tasks I set for homework. Each student chooses one of these to do a week. These are in a big folder on my desk, but they’ll be adapted for online learning now probs. Still, you might find them useful. Jämförelse mellan kursplaner (SV 7-9) - Google Slides. Tips för distansundervisning. Jag har alltid varit ett stort fan av blended learning och till och från under åren har jag och mina elever (frivilligt till skillnad från nuvarande läge) blandat in mer digitala lektioner på distans i den ”vanliga” undervisningen.

Tips för distansundervisning

Nu i vår kommer jag att undervisa och handleda lärarstudenter en hel del på distans (främst via Zoom) och tänker att det finns några saker som är lite extra viktigt att tänka på då. Ställa om gruppsamtal/grupparbeten till fjärrundervisning – Fröken Jingfors. Även om det kräver lite jobb för att skapa möjlighet för eleverna att interagera med varandra under fjärrlektioner är det verkligen värt mödan då eleverna behöver den sociala kontakten och ofta lär sig mycket då de arbeta tillsammans.

Ställa om gruppsamtal/grupparbeten till fjärrundervisning – Fröken Jingfors

Ställa om gruppsamtal/grupparbeten till fjärrundervisning – Fröken Jingfors. How to use Jamboard or a Whiteboard in Google Meet. Quiz: Utmana dig själv med svåra ord. Selmastories. Kopia av Novel Study Tic-Tac-Toe Menu Choice Board by Kasey Bell. Post-reading-activities. Bästa böckerna för barn och unga 2020 – enligt O. Under de närmaste dagarna kommer jag att utvärdera kulturåret 2020 på alla möjliga och omöjliga sätt.

Bästa böckerna för barn och unga 2020 – enligt O

De bästa barn- och ungdomsböckerna förtjänar självklart ett eget inlägg. De är inte alla skrivna 2020, men lästa av mig i år. Nästan bara ungdomsböcker, eftersom jag läser färre barnböcker med tonårsungar både hemma och på jobbet. Tio bra böcker är det oavsett. Victor Leksell får Nordens språkpris. Svag är inte bara den mest spelade svenska låten på svensk radio 2020, det är också den mest strömmade låten någonsin på svenska.

Victor Leksell får Nordens språkpris

Den har legat etta både på svenska och norska topplistan och trea på danska radiotopplistan. – Man måste bara nypa sig i armen ibland, säger Victor Leksell som märkt av den nordiska framgången genom att intervjuförfrågningar från framför allt norska tidningar och tv-kanaler trillat in under året. Sprängt språkbarriärer Nordens språkpris delas ut av Föreningen Norden till en person eller organisation som bidrar till att stärka den nordiska språkförståelsen. Spraktidningen. Sammanställt av: Ola Karlsson, Språkrådet och Anders Svensson, Språktidningen.

spraktidningen

Läs listan så här: NyordDefinitionAktuellt exempel på användningKommentar om ursprung, användning, synonymer etcetera. Ändrade kursplaner i grundskolan. Vi stöttar dig som är lärare, rektor och skolchef att börja arbeta utifrån de nya kursplanerna.

Ändrade kursplaner i grundskolan

Vi ser också över det stöd som redan finns, till exempel Skolverkets webbkurser om betyg och bedömning. Svenska. Nya lagar och regler – detta gäller skolan 2021. Dela med sig eller snåla? Äntligen är terminen över och vi får gå på en lång och välbehövlig ledighet.

Dela med sig eller snåla?

Terminen har för många inneburit både en psykisk men även fysisk större utmaning. Min egen undervisning är utvärderad utifrån både innehåll i undervisningen, stödstrukturer och resultat. Resultaten är återkopplade till eleverna både på lärplattformen (som jag inte är helt förtjust i), genom ett betyg och genom skriftlig återkoppling (som har föredrar) utifrån hur eleverna ska utveckla sina förmågor. Jag har redan siktet inställt på en ny termin med ett innehåll som tar avstamp i resultaten och elevernas behov och intressen. Med facit i hand har det inte varit lätt att bedriva en undervisning som påverkas starkt av världsläget. Nouw. Hej bästa!

nouw

Hoppas att ni alla mår strålande. Snickerskakor. Såg att det som är mest eftersökt på min blogg just nu är mina kladdkakor , köttbullar men så även de här goa snickerskakorna. Vill ni komma till recepten så klicka på den fetstilta texten ovan. Iallafall här kommer receptet på snickerskakorna igen för er som kanske råkat missa . De är busenkla att baka- och är grymt goda. Vill man går det bra att byta ricecrisp:et mot vanliga flingor. Du behöver: 7-8 dl rice crisp 1 tsk vaniljsocker 1 burk med jordnötssmör (225 gram ) 1/2 – 1 dl kokos 1 dl strösocker 2 dl sirap Garnering : 250 gram (mjölk)choklad Gör så här : Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.Rör om så att det blandar sig ordentligt.

Nästa inlägg. Cheesecake i glas med saffran. Cheesecake i glas är verkligen en superenkel efterrätt som man kan variera med många goda smaker! Just nu är jag så sugen på både pepparkaka och saffran så det fick bli en kombination av båda! Saffranscheesecake är så gott, och jag toppade med lite sockrade frysta lingon som gav en härlig syra! Men det går bra att toppa med andra frukter och bär också. 10-15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk whiskey, cocgnac, vodka, citronsaft eller vatten 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker Dekoration: Vispgrädde Kryddgrönt Lingon. Gnomes restored edition. Chokladfudge med karamelliserade salta nötter. Len chokladkräm med korallflarn. Chokladknäck med hasselnötter och flingsalt. Julig chokladfudge med polkagris. Brässerade kycklingben med tomat och champinjoner - City Gross.