background preloader

Artikler

Facebook Twitter

Flere årtiers hjerneforskning belastes af fejl i computersystem. Tusindvis af de seneste års neurovidenskabelige resultater kan i værste fald være lige til skraldespanden.

Flere årtiers hjerneforskning belastes af fejl i computersystem

For der er fundet fejl i de computersystemer, forskere bruger til at analysere skanningsbilleder af hjernen. Helt konkret er der tale om resultater baseret på fMRI-skanning, som forskere bruger til at finde områder i hjernen der er aktive, når forsøgspersoner tænker på noget bestemt, ser på billeder af noget bestemt eller udfører bestemte opgaver. Teenager i trafikken.

Derfor skal du gøre hovedrent på mobilen - Nationalt. Kan 40 år gammel teori forklare de ensomme ulve? - Nationalt. Da en afvist asylansøger i sidste uge blev nægtet adgang til en musikfestival og detonerede en bombe i sin rygsæk, der dræbte ham selv og sårede 15 andre, var det fjerde gang på bare én uge, at Tyskland blev ramt af terror.

Kan 40 år gammel teori forklare de ensomme ulve? - Nationalt

Mens foråret bød på organiserede terrorattentater i Bruxelles og Paris udført af organiserede kriminelle med direkte forbindelse til Islamisk Stat, har sommeren stået i de ensomme ulves tegn. Psykiatrien har reddet mit liv. Psykiatrien er ofte udsat for kritik.

Psykiatrien har reddet mit liv

Men prøv at sende en flok journalister ind på en lukket afdeling, fjerne medicin, professionelt personale og bæltefiksering, og se hvordan de ville håndtere de problemstillinger, der opstår, når patienterne får det dårligt, altså, sådan rigtig dårligt. Der er virkelig meget kedsomhed i alderdommen. Sandheden om dig som offer (Dramatrekanten 4/5) - Diana Teresa. Offeret At være et offer betyder bogstaveligt talt at være en person, der udsættes for død, smerte eller anden lidelse.

Sandheden om dig som offer (Dramatrekanten 4/5) - Diana Teresa

I Dramatrekanten bliver offerrollen lidt bredere, fordi offeret også har en bestemt adfærd og fortolker de ting, der sker, på en måde, der holder hende magtesløs. Du kender måske offeret som den, der ikke ser sit eget ansvar og som derfor heller ikke forstår at udøve det på en bevidst og aktiv måde. Derfor kommer du til at gifte dig med den forkerte. Mobil. Det kan være svært at tælle til 48 uden at tænke på andet imens, men hvis man har siddet i en halv time og talt masker, bevidst koncentreret om at tælle, så er der ro i hjernen.« Anne Kirketerp ved, hvad hun taler om.

mobil

Hun laver kurser i mindful hækling, er uddannet håndarbejdslærer og psykolog og har skrevet en ph.d. om det, som hun kalder foretagsomhed: Altså dét, at vi er mange, der har brug for at lave noget med vores hænder. 28 simple changes to help you become a different person. It's well known that you only need 30 days to establish a new habit.

28 simple changes to help you become a different person

The hardest part is starting. The following list contains just 28 ideas, all of which can be done by pretty much anyone within a month. The best approach is to pick 2-5 out and try to do them every day for the next 30 days. Once you've assimilated them into your life, pick another selection and do them during the following month. Use words that encourage happiness.

Photo credit: psychomedia Based on material from: marcandangel. Den sorte liste: »Tankevækkende« lidt undervisning på 62 uddannelser - Nationalt. På en række videregående uddannelser får de studerende umiddelbart så lidt undervisning i forhold til andre uddannelser, at det ifølge uddannelses- og forskningsministeren er »tankevækkende«.

Den sorte liste: »Tankevækkende« lidt undervisning på 62 uddannelser - Nationalt

Ulla Tørnæs (V) kommer med meldingen i forbindelse med, at hendes ministerium i en ny opgørelse ser nærmere på omfanget af undervisning på de videregående uddannelser. Opgørelsen viser, hvor mange timers undervisning en studerende får pr. såkaldt ECTS-point. En studerende skal som udgangspunkt gennemføre kurser og fag svarende til 30 ECTS-point pr. semester eller 60 ECTS-point om året.

Ifølge opgørelsen er der på fem uddannelsesinstitutioner i alt 62 uddannelser, hvor de studerende får mindre end tre timers undervisning pr. Skriftkulturens hovmod står for fald. Inden for de næste årtier vil tekstskrivning og læsning forsvinde som en almindelig kommunikationsform blandt mennesker.

Skriftkulturens hovmod står for fald

Det talte ord sammenkoblet med almindelig visuel anskuelighed i billeder, bliver den absolut dominerende kommunikationsform, som opfylder det store flertals behov for oplevelse, indsigt og viden. Og forsvinder teksterne og læsningen ud af menneskers dagligdag, så forsvinder også motivationen til og behovet for færdigheder udi at læse tekster i bøger, magasiner og aviser. Allerede i dag foregår kommunikationen via de nye medier i stigende grad ved hjælp af lyd, foto og film. Tekst er reduceret til de næsten symbolske ord indtastet i søgemaskiner, som endnu kun kan registrere ord og tekster.

Men også her vil behovet for tekst forsvinde inden for få årtier, når søgemaskiner sandsynligvis vil kunne systematisere og registrere billeder og talte ord. Skolerne satser forkert Støt det talte ords kunst. Tilgivelse – sådan forløser du stivnede følelser. Læs mere. Bare tanken om at tilgive får straks stivnede følelser frem i mange mennesker.

Tilgivelse – sådan forløser du stivnede følelser. Læs mere

Men har du et ønske om tilgivelse og dermed opleve forløsende indre fred, så kan du her læse nærmere om hvad du selv kan gøre for at frisætte dig selv, dine negative bindinger, tanker og følelser. Tilgivelse kan undertiden komme ganske let, men i andre tilfælde forekommer det at skulle tilgive som at skulle nedbryde en massiv mental mur. Sværhedsgraden afhænger dels af hvad du har været udsat for, dels af hvor hårdt eller blødt indstillet du er for overhovedet at ville tilgive. Jeg har gennem de seneste 10 år som konfliktmægler og i individuelle samtaler arbejdet med at støtte mennesker gennem en tilgivelsesproces. HowToGiveAdvice.