background preloader

Allmänt/socialt

Facebook Twitter

Frågafrågabyt vinter.xlsx Blad1. Speed dating Google Dokument. Värdegrund diskussionsfrågor. Free Countdown Timer. Nytt läsår! Värdegrund och rutiner i fokus. Äntligen dags för ett nytt läsår, vi är laddade för att jobba igen och träffa både gamla och nya elever.

Nytt läsår! Värdegrund och rutiner i fokus.

För första gången i vårt lärarliv så ska vi följa med vår klass till mellanstadiet. Det ska bli så roligt och det känns verkligen som en stor utmaning, det blir mycket nytt att lära och vi är redo. Inför terminsstarten reflekterar vi alltid över hur vi vill starta den första tiden tillsammans med eleverna. Vi är förväntansfulla och nyfikna på hur det är med alla och vad de har har upplevt under sommarlovet, därför vill vi skapa några tillfällen första veckan där eleverna får samtal, berätta och ställa frågor till varandra. Superhjälparna – Alla barn är superhjältar – tillsammans mot målen! Hur-du-sager-nagot-spelar-roll. Påsk Läs och skriv en beskrivande text. Utvärdering av grupparbete/samarbete – Skolmagi.nu.

Kooperativt lärande

Diskussionsfrågor. 20 Ordinary Things That Look So Weird Under a Microscope They Seem to Belong to a Parallel Universe. Min resa-uppgift vid ledighet. Spåra. Lär känna din nya basgrupp. En Nisse flyttar in. Osams på rasten2.pdf. Vi växer så det knakar - Veckans snällhetsutmaning – lyft det sociala samspel... Jag har dammat av en av mina gamla stenciler: Veckans snällhetsutmaning.

Vi växer så det knakar - Veckans snällhetsutmaning – lyft det sociala samspel...

Denna stencil är tänkt att användas som skolmaterial och ett försök att stärka gemenskapen i klassen. Jag tycker det är viktigt att lyfta det sociala samspelet mellan eleverna och gjorde därför stencilen Veckans snällhetsutmaning. Syftet med stencilen är att både du och eleverna tillsammans ska diskutera vad det innebär att ”vara snälla” mot varandra och att sedan uppmuntra eleverna till att tillämpa snällhet – det vill säga att göra snälla saker – i skolvardagen.

Så här tänker jag mig att du kan använda stencilen i undervisningen (beskriv uppgiften för eleverna): Uppdragskort-Skogen/matematik. Dörrskyltar redigerbar + pdf – Storstadsmamman. Från A till Ö – färglägg hela alfabetet! Målarbilder för barn som håller på att lära sig läsa ABC. Från A till Ö – färglägg hela alfabetet och lär dig läsa ABC medan du fyller i målarbilderna. Klicka på bilderna för att komma till versioner du kan skriva ut och färglägga. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker och pyssel vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och Lekmer och som vi tycker matchar artikelns tema.) Bilder: © Bättre hälsa / battrehalsa.nu. V2NamnskyltarValfrittNamn.pdf. Editable Name Tags and Classroom Peg Labels. Vimpel det här är jag. Kortleksstafett. Syfte – Varför?

Kortleksstafett

En lek där ålder inte spelar någon roll och antalet deltagare kan vara allt från två till 20. Eleverna kan också komma och gå eftersom leken går fort och snart kan börja om igen. Nämn 3 saker som du... Till diamantjakten. Sommarlovet-17. Material för uppstart. Luften är fylld av förväntan, ett nytt läsår står för dörren.

Material för uppstart

Möjlighet till utveckling och kunskap, möjlighet till utmaning och skapande av varje elevs bästa skola. Här delar jag med mig av uppstartsmaterial. Glöm inte att använda det utifrån ett tydligt syfte, varför, hur och vad – nyckelorden. Läs mer om mina uppstartstankar här: tankar. ✰ 8 HOURS ✰ CHRISTMAS MUSIC with FIREPLACE ✰ Christmas Songs Playlist ✰ Xmas ... Hur samarbetsfärdigheter tränas – Kooperativt Lärande. En av grundprinciperna inom kooperativt lärande är Samarbetsfärdigheter.

Hur samarbetsfärdigheter tränas – Kooperativt Lärande

För att kunna lösa uppgifter tillsammans krävs att eleverna kan samarbeta med varandra. Att kunna samarbeta är inte något vi föds med, utan det är något som vi måste få möjlighet att träna på i livet. GratisSkole.dk: Velkommen til gratisskole.dk. Grovplanering-tom. Språklärare - lossa tungan med LEGO - Robin Smith. Psst!

Språklärare - lossa tungan med LEGO - Robin Smith

Är du språklärare? Småbarnsförälder? Har du tröttnat på att trampa på vassa bitar från dyra legosatser som hållit i femton minuter efter att de byggts ihop? Så här kan de fått nytt liv, i klassrummet. Det finns övningar som inte tjänar så mycket mer till än att få eleverna att komma igång, att få dem att glömma allt annat och prata ett annat språk, och att få dem välvilligt inställda till ämnet eller i alla fall resten av lektionen; adrenalininjektioner som vi kan utnyttja för att kick-starta en elevgrupp när energinivån är som lägst eller blygheten som värst. Teaching Resources & Lesson Plans. Angela Lee Duckworth: Nyckeln till framgång? Ihärdighet. Carol Dweck: Kraften i att tro att du kan bli bättre.

LEKAR/ÖVNINGAR. ÖVNINGAR MED VI I KLASSEN. ?image_id=children-going-to-school-around-the-world-24. Ta emot nyanlända i förskoleklass och åk 1-2. Jag tänkte skriva lite grann om vad vad som kan vara lämpligt att tänka på när man tar emot de allra yngsta nyanlända eleverna i klassen.

Ta emot nyanlända i förskoleklass och åk 1-2

Alltså det som man själv som klasslärare kan göra, oavsett om eleven har tillgång till studiehandledning, modersmålsundervisning, andraspråksundervisning utanför klassen eller specialpedagogiskt stöd. Prata språkutvecklande Det är viktigt att ”tvinga” eleverna till ett aktivt lyssnande. Vi bör inte prata inte avskalat och förenklat, utan benämna saker och företeelser, så som förskollärare ofta jobbar medvetet med talspråket.

Försök att bli medveten om ditt eget talspråk. Säger du t.ex. ”Ställ den där.” eller säger du ”Ställ tillbaka din pärm på hyllan bredvid de blåa böckerna.”? Skogen i Skolan. Hem - GOTD. Vänskapslekar » LEKDATABASEN. Facebookgrupper. Critique and feedback - the story of austin's butterfly - Ron Berger. Lektionsbanken.se - Lärare inspirerar lärare. Ljudnivåer - visualisera samtalstonen. Sidan du försöker nå kräver att du är medlem i Lektionsbanken.

Ljudnivåer - visualisera samtalstonen

Logga in Du åtar dig ingenting och det kostar inget. Bli medlem i Lektionsbanken. These 20 powerful photos of kids’ bedrooms will change the way you look at th... Lektionsbanken.se - Lärare inspirerar lärare. Vi jobbar mot våra sociala mål. Nu har vi dragit igång ett tema kring våra sociala mål.

Vi jobbar mot våra sociala mål.

Se tidigare inlägg angående förarbetet med den sociala PPn. Idag har vi tittat på film, Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt, och utifrån den fick vi visdomsord till oss. ”Att säga förlåt på riktigt, det är faktiskt jätteviktigt. ” Vi pratar i klassen kring detta och om målen som vi ska jobba mot. Vi diskuterar kring hur man ska göra om något händer på skolgården som man inte tycker är ok. Home - Mr Printables. Folkhälsan - Hitta lekar i databasen : Språkstimulerande lekar. Ullis skolsida.