background preloader

Skola

Facebook Twitter

Gestaltningar. Genrer/texttyper. Svenska skrivande. Svenska: Skriva berättelser: Med hinderschema – Lii Ahlin. Här kan du läsa om vår tidigare lektion där eleverna fått arbeta med karaktärsschema.

Svenska: Skriva berättelser: Med hinderschema – Lii Ahlin

Under den lektionen fick eleverna använda sig av ett arbetsblad som heter ”Karaktärsschema om djur”, och vi skrev gemensamt om ett djur. Under kommande lektion fick eleverna samma arbetsblad att arbeta enskilt med, och skriva om ett eget djur. För att fortsätta vårt arbete mot att sedan kunna skriva berättelser kommer vi att under den här lektionen börja arbeta med ett hinderschema. Hinderschemat är ifrån Skolverket och går att hitta här. Våga börja! Är du nyfiken på att börja med kooperativt lärande, men osäker på hur?

Våga börja!

Det här inlägget är till dig! Vi är så glada att vi har börjat och vill gärna dela med oss av hur roligt vi och eleverna tycker kooperativt lärande är. Vi är två lärare som varit nyfikna på kooperativt lärande ett tag, men inte riktigt kommit igång. Religionskunskap spel. Lär dig mer om de olika religioner som finns i världen.

Religionskunskap spel

Mycket av människans handlingar har ett samband med religiös tro så träna upp dina kunskaper i religionskunskap i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Religionskunskap. Att välja strukturer för Kooperativt Lärande. Kooperativt Lärande består av stor samling samarbetsformer, så kallade ‘strukturer’.

Att välja strukturer för Kooperativt Lärande

Varje struktur kan användas för flera olika syften, så kallade lärprocessdomäner. Samtliga strukturer inom Kooperativt Lärande baserar sig på ett antal grundläggande principer. Strukturerna i sig själv är innehållslösa och kan användas i samtliga ämnen. MalaJulen Nedrakning. [Just Dance 2] Crazy Christmas - Santa Clones. Karaktärerna i Marvinter. NRM Julkalender 2017. För lärare – så kan du använda spelet Marvinter med din klass! - Julkalendern 2017: Marvinter. På denna sida har vi samlat tips och diskussionsfrågor om hur spelet kan användas med din klass.

För lärare – så kan du använda spelet Marvinter med din klass! - Julkalendern 2017: Marvinter

Spelet är utvecklat på ett inkluderande sätt och kan spelas utan grafik eller utan ljud. Om klassen har tillgång till surfplattor så kan du som lärare använda spelet som ett sätt att prata om hur vi kan uppleva berättelser på olika sätt med olika sinnen. Förutsättningar. Erica Lövgrens teckningstips ny. Tipstolva 2009 yngsta 1. Tema : V sen. Tipspromenad bok. ClassroomScreen. Barnboksveckan. Barnboksveckan firas i november då även den nationella läsdagen firas.

Barnboksveckan

Torsdagen under vecka 46 är en nationell läsdag. 1999 utropade Svenska Barnboksinstitutet i samarbete med Lärarförbundet torsdagen i vecka 46 till en nationell läsdag för landets alla skolor varefter läsdagen permanentades. Det arrangeras olika aktiviteter runt om i landet för att fira detta. Läsa är ett viktigt inslag varje dag men visst är det fint att uppmärksamma läsningen extra ibland, förhoppningsvis mer än en gång per år! Jag tror att läsningen behöver lyftas ur så många perspektiv, att göra kopplingar till läsningen på olika sätt. Här delar jag en del av mina favoriter kopplade till läsning: Pinterest. Lärarenellybonner. Kooperativt Lärande. Läsning behöver tränas på många olika sätt.

Kooperativt Lärande

Nedan beskrivs flera olika sätt att göra stationsläsning på. 1. Fasta stationer Jag plockade fram ett antal småböcker i olika svårighetsgrad. Varje elev fick ett protokoll (MALL) där de skulle skriva namn. ClassroomScreen. Kooperativt Lärande. Så här i början av höstterminen i åk 2 satsar vi lite extra på att komma igång med skrivandet.

Kooperativt Lärande

Ofta har eleverna så mycket tankar och idéer men handen hänger inte med. En del har också tappat lite under sommaren och vi ville få till en bra start genom att ha korta skrivuppgifter med tydliga mål, där eleverna också stöttar varandra. Jag följde denna arbetsgång: Jag började med att visa trappan och förklara de fyra stegen. Jag berättade att målet inte är att nå sista steget på en gång, utan att klättra uppåt och utvecklas tills du känner dig mer säker i ditt skrivande. Bänkalfabet A3. Bänkalfabet A3. Bänkalfabet A3. Rörelsepaus. Rörispaus Sjuloopen.

10 sätt att skriva dikter med elever. Jag är ute med ett skapande skolaprojekt just nu där elever i åk 2 ska skriva texter som sedan ska tonsättas.

10 sätt att skriva dikter med elever

Jag tänkte dela med mig av 10 sätt som jag provat ute i skolorna som brukar ge barn inspiration till sitt textskapande. Några nycklar som kanske öppnar någon låst dörr. Håll till godo! Listor. Skolstart. Fabbedans. Vänskapslekar » LEKDATABASEN. Material för uppstart. Luften är fylld av förväntan, ett nytt läsår står för dörren.

Material för uppstart

Möjlighet till utveckling och kunskap, möjlighet till utmaning och skapande av varje elevs bästa skola. Här delar jag med mig av uppstartsmaterial. Aktivitetsbanken. I Scouternas aktivitetsbank hittar du lekar, andakter och andra aktiviteter som gör unga redo för livet. Sök på valfritt ord för att hitta aktiviteter: Upplägg »Se aktiviteter utifrån om det är en lek, andakt, ceremoni etc.Målspår »Se aktiviteter utifrån målspåren i Scouternas program. Utvalda aktiviteter ActionakutenBli redo när det skett en olycka! Annas instruktionsbok. Pussel: Lästräning  – Kooperativt Lärande.

Under året har vi lästränat på väldigt många olika sätt. Vi har hoppat på bokstäver, läst ordkort, parläst, en läser och en skriver, popcorn-läst, körläst, läst tyst och mycket mer. Förra veckan testade vi ett nytt sätt att läsa tillsammans, med en variant av strukturen Pussel. Knep & Knåp – Bättre hälsa. De yttersta barnen - UR Play. Astrid Lindgren - Hoppa högst. Alla inlägg – Annas instruktionsbok. Ett enklare pop up-kort finns här. Material: Blått papper, halvt A4.Grönt papper, halvt A4.Färgat papper, bl a gult, mindre bitar.Blyertspenna.Sax.Lim/limstift.Svart penna.

Teckning, måleri, modellering och konstruktion. Plana och formbara material, till exempel papper, lera, gips och naturmaterial och hur dessa kan användas i olika bildarbeten. Påsk – Annas instruktionsbok. Svenska - Mitt lilla klassrum på nätet. Grej of the day lista med presentationer. Mina ord, dina ord: Adjektiv – Kooperativt Lärande. Strukturen Mina ord, dina ord är väldigt bra för att träna på olika ordklasser. Efter att ha pratat om vad ett adjektiv var, beskrivit olika bilder och skrivit personbeskrivningar gjorde vi denna struktur med adjektiv.

Eleverna fick först i en EPA fundera ut några adjektiv. De skrev sedan ner några av dessa i kolumnen Mina ord på en clearboard. Efter en stund fick de börja vandra omkring i klassrummet och fråga varandra: Vad har du skrivit för adjektiv? ABC. Pausrörelsekort2. Ladda ner Lilla Viralgranskaren – lärarhandledning i källkritik. Struktur: Mina ord, dina ord – Kooperativt Lärande. Struktur: Mina ord, dina ord Strukturen Mina ord, dina ord är en utmärkt övning för att påbörja kunskapsdelning i en grupp. Den är enkel att följa och planera, alla eleverna är delaktiga i samtal och lär sig av varandra. Strukturen använder sig av alla de förutsättningar som behövs vid Kooperativt Lärande och tränar på att hålla mångsidig och öppen interaktion mellan elever. Strukturen kan användas i alla ämnen och lämpar sig utmärkt som brainstorming, för att skapa gemensamma begreppskartor, utvärdera förförståelsen inför nytt arbetsområde, ge ord till berättande texter och mycket annat!

Strukturen går att göras både individuellt och i par. Kooperativt Lärande – Elevaktiva arbetssätt. Slappis: Apa - UR Skola. 6 målarbilder med Pokémon som har det där lilla extra. Gotta color ’em all! – Bättre hälsa. Knep & Knåp – Bättre hälsa. Nackas kommunala skolors planeringsstöd för lärare åk 1- 9. Lektion se 6292 Vokalerna lektion[1].se. Lektion se 7755 Trafikspelet[1] Allra käraste syster. Ladda ned läsbingo inför sportlovet! - Natur och Kultur. Bonusmaterial - Prova på Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online. Pokémon - målarbilder - Gratis utskrivningsbara bilder. Aquarium 2hr relax music. Handstilsträning - Annikas klassrum. Om läs- och skrivinlärning. Kompisvecka. SO: trafik – 1C. ”Om mig” Matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun.

Yrken åk1. Karusellen: Läsläxa – Kooperativt Lärande. Tobias klassrum – Tips & ideér. Desktop placemats (SB3684) Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. SPREADTHESIGN. Blankettbanken. Gruppstärkande övningar – Kooperativt Lärande. Ordbilder och läsläxa. Ladda ned läsbingo inför jullovet! Snabb överblick med whiteboard online – ThereseLinnér. Raffe Räv - Vicka Vicka - Kungaskogen.

GOTD