background preloader

Monicaschack

Facebook Twitter

Fjärrvärme: Lufta elementen - Vattenfall. Läroplan för grundsärskolan 2011 (Reviderad 2017) Läroplanen har reviderats med skrivningar om digital kompetens.

Läroplan för grundsärskolan 2011 (Reviderad 2017)

Under läsåret 2017/2018 är det möjligt att följa den nya eller den gamla läroplanen. Från och med läsåret 2018/2019 är det däremot obligatoriskt att följa den nya läroplanen. Se länk till den gamla läroplanen nedan. Är det sant?: Att vara på internet - UR Skola. Hur vet man att det är sant? Se till att kolla källan! Publicerad: 01 januari 2018 Tema: Mediekunskap Syfte: Ge ökad kunskap om källor och källkritik.

Hur vet man att det är sant? Se till att kolla källan!

Passar för: åk 4-6, so, mediekunskap.Tidsåtgång: 1-2 lektioner.Förberedelser: Tillgång till Internet. Möjlighet att visa upp artiklarna via uppkoppling i klassrummet. Om övningarna:Övning 1 berör barnens nyhetsvanor och inbegriper en värderingsövning som rymmer samtal om olika källors trovärdighet.Övning 2 visar exempel på vikten av att kolla källan.Övning 3 handlar om källkritik på nätet. Beskrivningar. En kursportal från Årstaskolan. Ladda ner Scratch - Scratch-programmering på svenska. Kom igång med programmering – Kodboken.

Annelies appar. Propaganda och bilders makt - Barn, unga och medier. Möjliga vägar och viktiga mål för skolans digitalisering – Omvärldsbloggen. Ifous har under tre år drivit FoU-programmet Digitalisering i skolan tillsammans med sju kommuner och en stadsdel.

Möjliga vägar och viktiga mål för skolans digitalisering – Omvärldsbloggen

Programmet avslutades vid årsskiftet, och igår arrangerade Ifous och SKL en heldag kring temat. Förmiddagen ägnades åt kommunernas insikter och erfarenheter. Under eftermiddagen tog man upp skolans digitalisering ur ett nationellt perspektiv. I det här inlägget tar jag upp eftermiddagens seminarium, som även streamades på webben. Erik Nilsson, statssekreterare åt gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, gav en inblick i det pågående arbete med nationella strategier för skolans digitalisering. Det har skett en mognad i diskussionerna kring skolans digitalisering under de allra senaste åren, konstaterade Erik Nilsson. Öva programmering! Hur ska Sveriges lärare bli good enough? - Sara Bruun. Om ett år är det skarpt läge för skolorna.

Hur ska Sveriges lärare bli good enough? - Sara Bruun

Då träder de nya skrivelserna kring skolans digitalisering i kraft och ingen kan längre säga att jag ”tror inte på IT i skolan” eller jag ”vill inte jobba med IT”. Uttalande som ”papper och penna slår IT alla dagar i veckan” kan de som gillar slänga i papperskorgen. 2018 ska digitaliseringen in i skolan vare sig du vill eller inte. Jag vill dock poängtera att bildning och böcker fortfarande är lika viktigt och ni som brukar läsa vad jag skriver vet att mina elever läser mycket skönlitteratur. DIY Blooming Flowers Card. Pop up-kort - Arla. Strömsövägen 10 i Morjärv - Kalix, Morjärv - Friliggande villa till salu - Hemnet. Kilskrift. Inspiration och kompetensutveckling och julpyssel! Måste börja med att skriva att FB och Twitter är så himla bra när det gäller att få inspiration, kompetens, svar på frågor, utbyte av tankar och idéer m.m.!

Inspiration och kompetensutveckling och julpyssel!

Som t ex nu i gruppen Ipads i skola och förskola där idén om att skapa en julkalender med qrkoder togs upp. Det tog inte lång stund innan ett gemensamt google docs dokument skapades där man kan lägga in länkar till julsidor på nätet. Det hittar du här. Hur gör man då? Förstelärare i Svedala. Du vet vilka jag talar om.

Förstelärare i Svedala

Du har förstås mött dem. Eleverna som inte följer dina regler, inte rättar sig när du säger till, inte är intresserade av din undervisning, inte låter sig skrämmas av dina hot om konsekvenser, utan som snarare verkar anstränga sig för att motarbeta dig så ofta det går. Ibland hamnar vi i perioder när vi inte når fram. Upptäck. Klimatrattan. Skype in the Classroom - Microsoft in Education. Skapa struktur i klassrummet. Matte%20promenad%20inne. Page-detail. Tiden är en mycket abstrakt företeelse som barn lär sig förstå och hantera successivt.

page-detail

De första stegen handlar om saker som händer i en viss ordning, " först borsta tänderna sedan läsa saga". Under förskoletiden tränar barnet på begreppen dagar, månader och årstider på samlingen. Barnen som överlevde Förintelsen: Ruth Rogoff - UR Skola. Prepositioner – litenstund. Låt läroboken leda. Här är guiden som hjälper dig att själv bli en bättre viralgranskare. Informationssäkerhetskolan. Länkar och läromaterial - Surfa Lugnt. På denna sida samlar vi länkar till information för såväl föräldrar som lärare.

Länkar och läromaterial - Surfa Lugnt

Materialet kommer både från Surfa Lugnt och andra organisationer. Uppdaterat material för användning i skolan För vem: Skolan Vem ligger bakom: Surfa Lugnt Här finns material för fri användning i skolan. Materialet är framtaget av Surfa Lugnts experter. Ett föreläsningsmaterial vuxna till vuxna:Presentation (Powerpoint)Talmanus (Pdf) Ett förslag till lektion och samtalsguide vuxna och unga:Presentation (Powerpoint)Talmanus (Pdf) Ett filter i huvet – för unga (Presentation Powerpoint)Ett filter i huvet – för unga (Presentation PDF)Ett filter i huvet – för unga (Talarmanus PDF)

Källkritik - en utmaning - Barn, unga och medier. Det är här källkritiken kommer in.

Källkritik - en utmaning - Barn, unga och medier

Källkritik handlar om att förstå att texter och bilder har en avsändare och ett syfte – även om detta inte redovisas öppet. Källkritik kan formuleras i en fråga: ”Av vem och varför?”. Före internets genombrott mötte vi den mesta informationen genom etablerade massmedier. Natsmarta. Hantera slumptal i Scratch. Eductia. Produkter Här hittar du aktuell information från oss på Eductia samt olika länktips.

Eductia

Att erbjuda eleverna att lära in är otroligt viktigt för deras kunskapsutveckling. Genom att vara ute i naturen ger man eleverna en chans att knyta an sina nya kunskaper till händelser de varit med om. Man ger dem dessutom ett tillfälle att röra på sig. Mindre stress utan mentorskap. Det är fredag förmiddag och ganska lugnt i högstadiekorridorerna på Risbroskolan i Fagersta. Det närmar sig sommarlov, och därmed är det första läsåret med den nya organisationen avklarat. Tre så kallade studiepedagoger har anställts för att avlasta lärarna och därmed ge möjlighet till en mer individ­anpassad och välplanerad undervisning. App.bwz. Digital adventskalender 2016 tjuvtitt. Appskola. Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera). Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder).

Del 3 (Fler bilder programmeras in). Del 4 (Ljud- och knappfunktion programmeras). Del 5 (Bild som faller nedåt + knappfunktion till ny scen). 8 enkla huskurer som alla borde känna till för att bli av med smärta. Dyra läkemedel och mediciner behöver inte alltid vara det enda sättet för att slippa jobbiga smärtor och sjukdomar – ibland räcker det nämligen med att öppna skafferiet och ta vad du har hemma. Det finns flera beprövade huskurer som hjälper mot både det ena och det andra och här är 8 smarta metoder som inte kräver särskilt mycket tid eller arbete.

36 regler alla tonåringar tycks leva efter (är du tonårsförälder vet du exakt...) 00 och 01.00. Ordning 13. Gör om, gör nytt. I gårdagens DN står det åter igen att ”hur man än mäter så faller svenska skolresultat kraftigt”. För att släta över dessa fallande resultat hävdar vi som arbetar i skolan gärna att vi skapar självständiga, kritiskt tänkande, kreativa medborgare i våra klassrum men det finns inga vetenskapliga bevis för att vi skapar kreativa människor i vår skola.

Gymnasieinfo - Skolverket. Making Learning Awesome! - Kahoot! Tips och idéer för Ipad - SPSM Webbshop. Sign in. Digital Publishing Platform for Magazines, Catalogs, and more. Digitala lärresurser. Allt material som är digitalt och till nytta i undervisning och lärande är digitala lärresurser. IT i skolan. Patricia Diaz – www.patriciadiaz.se. Startsidan. Collaboration, meeting, and teaching platform. Socrative. Anybody can learn. En digitaliserad Lgr11. Teknikspanarna. Therese Testar TEKNIK - Quirkbot (i samarbete med Teknikföretagen)

STJÄRNOR AV SUGRÖR PÅ 5 MINUTER - Tips & Trix. Du behöver: Kokt ägg Aluminiumfolie Karamellfärg Koka ägget. Låt ägget svalna. Särskolan 2017 Fokus: bemötande & utvecklat lärande - Teknologisk Institut. Föreläsning Barn och fritidsprogrammet 170117. Kahoot – så fungerar det! – Patricia Diaz. Hallonpaj med havresmulor. Nationaldagsmörgåstårta med sockerärter och avokado. Fyllning 1: Koka äggen i 8 minuter och spola det kallt. Hacka och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylen. Fyllning 3 (ska stå längre än fyllning två därför gör vi den först): Riv pepparroten på den fina sidan av rivjärnet. Skala gurkan och gröp ur den.

Hacka gurka, dill och blanda ihop allt i en skål. Ord.se. Dumlekaka – Lindas Bakskola. Köttgryta med timjan & paprika. Quizlet och Quizlet Live - så funkar det! Trilomemory pedaogisk present compressed.