background preloader

Spara till senare

Facebook Twitter

Det senaste inom vår podcastvärld - #annaochphilip. Lisa Magnusson: Det finns en viktig sak som Pokémon Go inte klarar. Jag har börjat gå på promenad om kvällarna, och jag känner mig inte längre som ett villebråd, sådär som man annars gör när man är kvinna och ute sent.

Lisa Magnusson: Det finns en viktig sak som Pokémon Go inte klarar

Tvärtom: Det är jag som är jägaren, och jag letar aktivt efter monster. Tre kvarter bort flaxar en gigantisk huggtandad fladdermus i lyktstolpens sken. Jag fångar den, och går vidare. Pokémon Go är inte det första mobilspel som utspelar sig i augmented reality, en förhöjd verklighet, men det är det första som blivit riktigt stort. Allting förändras i spelet: Jag har långt mörkt hår nu, och det hoppar runt fantasivarelser i mitt kök.

Det är en magisk värld, den påminner mycket om hur det var att vara barn. Det finns anledning att minnas honom idag. De apatiska välfärdsbarnen. Publicerad: 1 december, 2015 Den konstanta tillgången av digitala förströelser, som barn och ungdomar får tillgång till i unga år, måste diskuteras och tas hänsyn till när vi diskuterar den svenska skolans kris.

De apatiska välfärdsbarnen

Som rubriken lyder, syftet är inte att cyniskt raljera över de drabbade flyktingbarnen för en tid sedan. Inte heller att generalisera över alla våra unga människor i samhället. Som verksam gymnasielärare sedan tio år tillbaka har jag dock uppmärksammat förändringar över tid, och min valda rubrik ska på ett mer provokativt retoriskt sätt belysa en kognitiv tendens hos ungdomar av idag. Något som i allra högsta grad påverkar skolans verksamhet och ungdomars kunskapsutveckling. FOX 26 Houston. Mitt liv som trailer - 2009. Framtidens Sverige - om Sverigedemokraterna får bestämma » Eljester Norrbotten.

Året är 2015.

Framtidens Sverige - om Sverigedemokraterna får bestämma » Eljester Norrbotten

Sverigedemokraterna har stark vind i seglen och deras åsikter får allt större spridning. Men vad vill partiet egentligen med Sverige på lång sikt? Så här beskriver de själva sin drömframtid. Sverigedemokraterna fortsätter att växa i opinionsundersökningarna och ser ut att kunna hota såväl Moderaterna som Socialdemokraterna om att vara det största enskilda partiet i svensk politik. Frågan om vad SD verkligen vill med Sverige blir därför allt mer aktuell. För att studera frågan på längre sikt bör vi i första hand utgå från det principprogram som antogs vid partiets stämma vid landsdagarna 2011 och uppdaterades så sent som 2014.

Då Sverigedemokraternas människosyn ofta kommer i fokus när deras politiska agenda diskuteras har jag i den här artikeln valt att titta på tre frågeställningar: 1. Eftersom principprogrammet är omfattande och SD i många fall återkommer till enskilda ställningstaganden i flera avsnitt är det svårt att snabbt få en direkt överblick. Vem är svensk? "Fördelen med att tänka bakvänt" Vi har fått en värld där de snabba svaren sjunkit i värde, eftersom vem som helst kan få dem sekundsnabbt med ett knapptryck på sin allt smartare telefon.

"Fördelen med att tänka bakvänt"

Samtidigt, och kanske som en följd av detta, är det alltfler som ser nya samband och törs ge sig på de verkligt svåra frågorna. Intresset för tankeforum av olika slag ökar, så även ockultism och andlighet. De stora visionerna om vilken värld vi vill leva i är inget databaserna kan hjälpa oss med – det måste våra hjärnor klara ut själva. Med nyfikenhet och kreativitet. Vad som gjorde Albert Einstein till en så intressant vetenskapsman, var att han tänkte som en kreatör. Hur tänker då en kreativ hjärna jämfört med en vetenskapligt orienterad dito? En mening och hundra ord. Anne-Marie Körling har flera enkla och mycket användbara lektionsidéer på Körlings ord.

En mening och hundra ord

Jag har testat flera med både bra resultat och nöje. Liksom andra goda grundidéer finns det möjligheter att utveckla dessa idéer åt lite olika håll. The world’s languages, in 7 maps and charts. These seven maps and charts, visualized by The Washington Post, will help you understand how diverse other parts of the world are in terms of languages. 1.

The world’s languages, in 7 maps and charts

Some continents have more languages than others Not all continents are equally diverse in the number of spoken languages. Whereas Asia leads the statistics with 2,301 languages, Africa follows closely with 2,138. There are about 1,300 languages in the Pacific, and 1,064 in South and North America. 2. Chinese has more native speakers than any other language, followed by Hindi and Urdu, which have the same linguistic origins in northern India. The numbers are fascinating because they reflect the fact that two-thirds of the world's population share only 12 native languages. His numbers are surprising, compared with the ones featured in the CIA's Factbook. The number for Portuguese is smaller than other sources suggest because not all Brazilians are native speakers. 3.

"Like a Woman" - Spoken Word Poetry by Annabelle Fern. Jakten på krönikekoden. När datorerna börjar skriva kan inte längre skapandet ses som en unik, mänsklig förmåga.

Jakten på krönikekoden

Men kan en robot knäcka koden bakom en krönika? I sista delen av serien om sifferkulturen bestämmer sig ­Kulturmagasinets Hanna Fahl för att ta reda på sanningen. Anteckning för framtiden: ingen vill läsa färdigt en krönika om binnikemaskar och andra parasiter, hur poetisk den än är. Jag minns när jag skrev den, det var i slutet av december, jag var rätt nöjd. Julefrid och maskar! Stora datamängder gör det möjligt att analysera oss människor och våra kulturkonsumtionsbeteenden i detalj. How languages evolve - Alex Gendler. Sanningen bakom svenska fraser: Därför heter det rubb och stubb! No Hate Speech Movement. New Yorkers. Att utveckla ett resonemang i svenska.