background preloader

Svenska

Facebook Twitter

Dags att skriva dikt. BokstavsbladONytt. BokstavsbladL. Vilket%20ljud%20%C3%A4r%20det%20i%20b%C3%B6rjan. Vilket%20ljud%20%C3%A4r%20det%20i%20slutet. BokstavsbladS. BokstavsbladO. Vad vill du bli. Lasameningarprint. Bokstaverprint. La sskrivma la%20versaler. L%C3%A4sa spel. Progression läsning baksida bokmärke.pdf. Moln läseboken.pdf. Ordbilder och läsläxa. Just nu arbetar vi med ordbilder. Vi presenterar några nya varje måndag och sedan arbetar eleverna med dessa under veckan. Det finns kuvert med ordbilder och kort med olika motiv. Eleverna bildar meningar och skriver sedan av i sin skrivbok, då lägger de mest energi på att ljuda ordet som finns på bilden.

För de elever som ännu upplever ljudandet som kämpigt får mer ork när de ser att de kan fokusera på ett ord åt gången. ASL I vårt arbete med ASL (att skriva sig till läsning) ser jag hur de som gärna använder sig av spökskrift skriver in en del av ordbilderna som vi arbetat med. Läsläxa På måndagar får de elever som behöver stöd att komma igång med läsningen en läsebok baserad på de ord som vi gått igenom. Förslag på hur informationen om läsläxan kan se ut:Läxa tredje läseboken Ibland får de i uppgift att stryka under ett speciellt ord eller en bokstav.

Hur arbetar vi med ordbilderna under veckan? Vad tycker eleverna? MaterialTa gärna del av mitt material. Min%20ryggs%C3%A4ck. Adjektiv%20NY. Verb. Substantiv. Kortlek. Valskrivning. Bokrecension%20a k%201%20 ht. Veckobok. Kom ih%C3%A5g n%C3%A4r du skriver. Mellanrum mellan orden stor bokstav. Download2. Download2. Veckobok2.0. Vilken%20ska%20bort. Sommarlovs. Min tredje läsebok 3. Min första läsebok 1. %C3%85terber%C3%A4ttande text m%C3%A5l enskild. %C3%85terber%C3%A4ttande text m%C3%A5l. N%C3%A4r du skrivit din text. %C3%A5terber%C3%A4ttade delar. %C3%A5terber%C3%A4ttade delar. Faktadelar. Sexf%C3%A4ltare. Checklista. ASL - att skriva sig till läsning. Läsbingo Sommar. Bokrapport. Bokstavsbingo. Min%20sommardikt%20. Min%20sommardikt%20rader%20. Min%20v%C3%A5rdikt. Kom%20ih%C3%A5g%20n%C3%A4r%20du%20skriver%21. Det handlar om läsning – ThereseLinnér.

Hur gör vi för att få våra barn och ungdomar att läsa mer? I skolan jobbar vi allt mer intensivt med att få allt fler att förstå mer av de texter som läses. Vi går läslyft och vi pratar om läsförståelsestrategier. Läsningen i hemmet minskar och ska vi öka läsförståelsen behöver vi samarbeta – alla som är berörda. Skola, hem, bibliotek och alla som kan vara läsande förebilder! Det handlar om läsning är ett program som handlar om att bokläsandet och läsförståelsen har minskat hos våra barn och ungdomar. Bokläsandet och läsförståelsen bland unga i Sverige har minskat, trots att läsning är en avgörande faktor för hur man lyckas i samhället. Jag hade den enorma förmånen att få vara en av gästerna och prata om detta viktiga ämne. Programmet Det handlar om läsning finns på urplay.se Det är absolut ett program som man kan tipsa föräldrar om.

E471192503. Vi övar på att ge respons. Yrken h%C3%A4fte. Teaching Handwriting. Idp.lnu. Idp.lnu. Läsägget 2016. H%C3%A4ndelsef%C3%B6rlopp. Randat med ruta. 2sekvens rutor2. 2sekvens rutor1. Hemliga ordet 4. Jobba med ord jag jag. Jobba med ord ett ett. Jobba med ord ser ser. Jobba med ord h%C3%A4r h%C3%A4r. Jobba med ord en en. Jobba med ord och. Jobba med ord han han. Jobba med ord tom. Repetera %C3%84k%C3%85u. Repetera rlen. Repetera omas. Efterlysning 2. L%C3%A4sa spel.

Veckans ordspr%C3%A5k enkel linje 2. Framsida l%C3%A4sdagbok abc klubben. Bokraport. Abc 123. Vad vill du bli. L%C3%A4sdagbok. Sj%C3%A4lvskattning svenska. Boken om mig. Veckans ordspr%C3%A5k finskrivning. Allt om mig. Min bokhylla. L%C3%A4sfixarna halsband. Protokoll till b%C3%A4nkbok. Lennart_Hellsings_ABC. Skymningssagor. Free Puzzlemaker.

Make Kids' Books Online For Free! Återberättande text. Eleverna skriver med stor glädje, vi använder oss utav ASL vilket stöttat eleverna att kunna fokusera mer på texters innehåll och form snarare än det motoriska kravet att forma bokstäver. De har fått skriva olika texter utan att vi gått närmre in på själva textstrukturen. Nu känner jag dock att de är redo att få redskap för att strukturera sitt skrivande.

Vi har börjat med återberättande texter och eleverna uttrycker en glädje av att se hur de har utvecklat sina texter bara på några veckor. Cirkelmodellen Vi använder oss utav cirkelmodellen för att förmedla kunskap om olika textgenrer. Cirkelmodellen används för att visa och stötta eleverna i olika texttyper. Ibland kan vi kanske lämna det enskilda skrivandet för tidigt till eleverna – utan att ge dem rejält med stöttning, vägledning och struktur om hur en viss text ser ut. Jag ser en stor vinst med att förbereda eleverna innan de släpps fria att skriva. Cirkelmodellen består av fyra faser. Fas 2 – Skaffa förebilder inom genren. 2. 3. Detektiven. Idag har vi tränat på nya ord på ett nytt sätt. Vi satt i grupper och hjälptes åt med ett ord var. Vi skulle fylla i fyra rutor om ordet. Vi diskuterade fram en förklaring till ordet.Vi skrev en mening med ordet.Vi ritade en bild till ordet.Vi berättade i vilken miljö ordet används.

Nu blev vi experter på ett ord. Sen tittade vi vilken siffra vi hade på vårt papper. Vi pratade om lite andra ord också, och sen lekte vi en lek. Den beskrivande rapportens struktur. I dag har vi arbetat med den beskrivande rapportens struktur inför att vi ska skriva en text om vargen tillsammans. Jag använde mig av en text om gråsälen som jag skrivit själv. Jag skrev den själv för att få en beskrivande rapport på lagom nivå för mina elever med en tydlig struktur. För er som läst mitt inlägg om sexfältaren så ser ni att de delar som beskrivs i texten om gråsälen stämmer överens med de fält som vi har i vår sexfältare.

Efter att vi läst igenom texten tillsammans och noggrant gått igenom innehållet i den fick klassen hem den som läsläxa. Detta för att de ska kunna texten och dess innehåll innan vi börjar dekonstruera den. Vi inledde lektionen med att läsa igenom texten tillsammans på smartboarden. Därefter plockade vi ut rubriken, vilket var lätt för eleverna.