background preloader

UE1

Facebook Twitter

Kapinallinen pastori kyseenalaistaa kirkon opit ja rentoutuu Kalashnikov kädessään – "Yhdentekevää, onko Jumala olemassa" SEN:n ihmisoikeusasiantuntija EU-tuomioistuimen huivipäätöksestä: "Uskonnollisesti pukeutuvien sulkeminen pois ei ole neutraalia" - Kirkko ja kaupunki. Belgia ja Ranska ovat kieltäneet koko kasvot peittävään huivin käytön julkisilla paikoilla.

SEN:n ihmisoikeusasiantuntija EU-tuomioistuimen huivipäätöksestä: "Uskonnollisesti pukeutuvien sulkeminen pois ei ole neutraalia" - Kirkko ja kaupunki

Kuvan nainen ei liity juttuun. EU-tuomioistuin päätti tiistaina, ettei työnantaja välttämättä syyllisty syrjintään, jos kieltää muslimityöntekijöitään käyttämästä huivia työaikana. 17.03.2017 14:30 Topias Haikala Yves Herman / Lehtikuva Euroopan unionin tuomioistuin linjasi tiistaina 14.3., että työnantaja ei välttämättä syyllisty syrjintään, jos kieltää muslimityöntekijältään huivin käytön työaikana. Tuomioistuimen mukaan työnantajan on kuitenkin selvästi pitänyt linjata, että kielto koskee kaikkia uskonnollisia, poliittisia ja filosofisia symboleita.

Kielto saattaa kuitenkin EU-tuomioistuimen mukaan olla epäsuorasti syrjivä, jos se asettaa joidenkin uskontojen edustajat epäreiluun asemaan. EU-tuomioistuin teki päätöksen tutkittuaan ranskalaisen ja belgialaisen musliminaisen tapauksia. Eksegetiikka nörttitytön ammattialana. Olen sekä nörttityttö että teologian tohtori, jonka erityisalana on eksegetiikka.

Eksegetiikka nörttitytön ammattialana

Koska yleisö pyysi (tai ei ainakaan vastustellut :)), ajattelin kirjoittaa “omasta” tieteenalastani. Tämä kirjoitus kuuluu samalla osana sarjaan, jossa on tarkoistus esitellä nörttityttöjen ammatteja ja työaloja. Olen aiemmin pitkään toiminut eksegetiikan tutkijana; tutkijuus alasta riippumatta tuntuu olevan it-alan ohella varsin yleinen “nörttiammatti”, sillä hyvin monet roolipelaajanörttikaverini ovat tai ovat olleet tutkijoita ja/tai jatko-opiskelijoita jollakin alalla. Eksegetiikka tieteenalana tarkoittaa Raamatun tekstien tulkintaa. Käytännössä tutkimuskohteina eivät kuitenkaan ole vain Raamatun tekstit, vaan myös Raamatun syntyajan historia ja kulttuuri laajemminkin, Raamatun ulkopuoliset varhaiset juutalaiset ja kristilliset tekstit (esim. Rajalla. Sekularisaatioteorian mukaan perinteinen uskonto väistyy modernisaation myötä.

Rajalla

Teoria eli kulta-aikaansa 1970-luvulla, mutta on sittemmin tullut haastetuksi ja todettu monilta osin paikkansa pitämättömäksi. Maailmankuulu saksalainen yhteiskuntatieteilijä Jürgen Habermas, joka vielä 1970-luvulla kannatti sekularisaatioteoriaa on sittemmin todennut, että uskonto ei suinkaan ole katoamassa yhteiskunnallisesta elämästä. Tunnettu italialainen filosofi Gianni Vattimo puolestaan näkee uskontojen aseman jopa vahvistuneen tieteellisen todellisuuskäsityksen leviämisestä huolimatta. Myös uskontotilastot osoittavat, että uskontoihin kuuluvien määrä kasvaa, vaikkakin uskonnollinen kartta muuttuu jossain määrin.

Fractured Lands: How the Arab World Came Apart. This is a story unlike any we have previously published.

Fractured Lands: How the Arab World Came Apart

It is much longer than the typical New York Times Magazine feature story; in print, it occupies an entire issue. Five. Muslimit keskellämme – miten meillä menee? Kun turvapaikanhakijoita tuli viime syksynä Suomeen tuhansittain, netti oli pullollaan pelkoa ja vihaa kauhistuttavia muslimeita kohtaan.

Muslimit keskellämme – miten meillä menee?

Nettiraivo loi mielikuvaa kummallisista ihmisistä, joiden brutaali kulttuuri sisältää kaikkea lapsiin sekaantumisesta itsemurhapommittajiin. Monet eivät ole näistä käsityksistään suostuneet luopumaan, vaan ruokkivat niitä edelleen valhesivustojen ”uutisilla” ja tekaistuilla ”aidoilla” videoilla ja kuvilla. Minä en ennen syyskuuta 2015 tuntenut henkilökohtaisesti yhtään muslimia, joten käsitykseni heistä perustuivat ainoastaan median luomiin mielikuviin.

Kun ensimmäistä kertaa kävelin vastaanottokeskuksen pihalle, mielessä pyöri kaikenlaisia ajatuksia muslimimiesten suhtautumisesta naisiin, kättelemisestä, kielitaidosta ja niin edelleen. Huomasin saman tien, että nettilikakaivon lilluva vihalieju ja todellisuus eivät sivua toisiaan edes etäisesti. Nyt kokemuksia on takana liki vuosi. Hs. AJ Jacobs: My year of living biblically. Uskonnot tulevat osaksi laitteiden ominaisuuksia – sapattivapaa sammuttaa valot jääkaapista. Eri uskontokuntien perinteet ja tavat näkyvät nykyään myös elektronisissa laitteissa.

Uskonnot tulevat osaksi laitteiden ominaisuuksia – sapattivapaa sammuttaa valot jääkaapista

Saksalaisvalmistajan uusi jääkaappi kunnioittaa juutalaisia tapoja, sillä se on varustettu sapattitilalla. Sapattitilassa jääkaapin sisävalo, merkkivalot, äänet ja lämpötilanäyttö on otettu kokonaan pois päältä. Jumala on yhtä aikaa hyvä ja paha, ja hänen tahtoaan toteuttaa riikinkukkoenkeli – HS:n reportaasi jesidien pyhästä kaupungista. Kiviseinälle kaarioven kupeeseen on veistetty musta käärmeen kohokuva.

Jumala on yhtä aikaa hyvä ja paha, ja hänen tahtoaan toteuttaa riikinkukkoenkeli – HS:n reportaasi jesidien pyhästä kaupungista

Pyhiinvaeltaja toisensa perään astuu käärmekuvan eteen ja antaa sille hellän suudelman. Sitten he astuvat ovesta sisään jesidien temppeliin. Fakta Jesidit ovat kurdikansaan kuuluva uskonnollinen vähemmistö. Heitä arvioidaan olevan maailmassa noin 700 000, joista valtaosa asuu Irakissa. Euroopassa on merkittävät jesidivähemmistöt Saksassa ja Ruotsissa. Uskontoon on sekoittunut vuosituhansien varrella vaikutteita muinaisista persialaisista uskonnoista kuten zarathustralaisuudesta sekä myös juutalaisuudesta, kristinuskosta ja islamista. The Neural Correlates of Religious and Nonreligious Belief. BBC Religion & Ethics - The religious symbolism behind the Chronicles of Narnia. Hs. Venla Kokkonen: Maailman pahuus kumpuaa uskonnoista. Venla Kokkonen jatkaa maanantaina 29.2.2016 Yle Puheella aloitettua uskontokeskustelua henkilökohtaisella näkemyksellään.

Venla Kokkonen: Maailman pahuus kumpuaa uskonnoista

Battle-keskustelua moniäänistetään torstaisin Yle TV2:lla klo 22 aina 31.3.2016 saakka. ”Anteeksi, saanko häiritä. Onko kukaan kertonut sinulle, että Jumala rakastaa sinua?” Primäärireaktioni tämän satunnaisen nuoren miehen keskustelunavaukseen on räkäinen nauru. Huudahdan nauruni seasta, että "väärä kohde, kivaa päivän jatkoa! " Olin muistaakseni kuusi, kun tajusin olevani ateisti. Salatieteistä kiinnostunut hevari Jussi Sohlberg: yhteiskunta ei voi olla uskonnoton. KK pääsi kurkistamaan amissien elämään – katso harvinaiset kuvat. Syntyy somalityttö.

KK pääsi kurkistamaan amissien elämään – katso harvinaiset kuvat

Pieni, mustatukkainen, täydellinen.On isiä, jotka eivät halua katsoa tytärtään. Taakkaa, joka tuo nälän ja vie toivon, jonka myötäjäisistä on maksettava vuohia ja kameleita. On isiä, jotka näkevät tyttäressään vain syntymättömän pojan. On myös isiä, jotka päättävät: tämä tyttö on erityinen. Tästä tulee vielä jotain. Syntymästään asti Nura Farah tiesi, että isä uskoo häneen. Piispa Tapio Luoma Areiopagin videohaastattelussa. Tammikuussa haastattelimme Espoon piispaa Tapio Luomaa tieteen ja uskon suhteesta.

Piispa Tapio Luoma Areiopagin videohaastattelussa

Nyt haastattelu on valmiina katsottavaksi. Tapio Luoma on niitä harvoja suomalaisia, jotka ovat ehtineet opiskella tohtoriksi tieteen ja uskonnon suhteesta. Hänen väitöskirjansa Incarnation and Physics (Oxford University Press, 2002) aiheena oli skotlantilaisen professorin Thomas F. Atheism is as natural as religion, study suggests. Atheism is as natural as religion, new research suggests, throwing doubt onto the notion humans are preprogrammed to believe in deities. A new study by the University of Cambridge has discovered that, contrary to popular belief, vast swathes of the ancient world did not believe in Gods. The-impulse-to-cultism_b_9190028. I have heard a lot of ex-Mormons talk about their experience as children inside the "cult" of Mormonism. Eläimet saattavat kuoleman maahan. Jos havaitset hämärässä mustan koiran, ole tarkkana! Hehkuvatko sen silmät aavemaista valoa? Eikö sen turkki kiillä kuunvalossa?

Kulkeeko se äänettömin tassuin? Mikäli nämä tunnusmerkit täyttyvät on kyseessä paholaismainen musta koira, joka ennustaa tuhoa ja kuolemaa. Oudosti käyttäytyvä eläin, outoon aikaan, oudossa paikassa, oli varma kuoleman enne. WATCH: Twin Sisters Show How To Perfectly Fuse Classical Bharatnatyam With Popping. Twin sisters and choreographers Poonam and Priyanka Shah have come up with the perfect way to blend classical Bharatnatyam with their daily popping exercises, and the fusion is pretty awesome. World Religion News, Religious Views, Spirituality - HuffPost Religion.

Kirkko sanoi sen, mitä media ei uskalla. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon twitter-tilillä julkaistiin 31.1. Helsingin Rajat kiinni! –mielenosoituksen jälkeen twiitti, jota moni oli kaivannut. Sanat ”Jos jokin on väärä paikka ristille ja muille kristinuskon symboleille, niin #rasistimielenosoitus.” tiivistivät monien tunnot viime päiviltä. Muslim leaders to hold summit on protecting non-Muslims.

Israel päästää naiset ja miehet rukoilemaan yhdessä itkumuurille – tukikampanjan aikana sinkuista tuli isoäitejä - Israel. Israel päästää naiset ja miehet rukoilemaan yhdessä itkumuurille – tukikampanjan aikana sinkuista tuli isoäitejä Naiset ja miehet päästetään rukoilemaan yhdessä itkumuurina tunnetulle Länsimuurille Jerusalemin vanhassakaupungissa, päätti Israelin hallitus sunnuntaina. Tähän asti muuri on ollut jaettu naisten ja miesten erillisiin alueisiin.

Usko ja tiede dialogissa: raportti Areiopagin seminaarista, sekä tilastoja. Teologia ja tieteellinen maailmankuva -seminaari täytti Helsingin yliopiston pienen juhlasalin väellä pari viikkoa sitten. Tässä kirjoituksessa kerromme hieman tapahtuman annista ja julkaisemme seminaarin luennoista kootut videot. Akateeminen tutkimus uskon ja luonnontieteen suhteesta on mielenkiintoinen ala, joka on vasta nousussa Suomessa. Syljeskelyä ja päälle käymistä: Maahanmuuttajien häirintä yleistä – kohdistuu myös lapsiin. How 9 Couples Brought Their Faiths Together On Their Wedding Day. Israel päästää naiset ja miehet rukoilemaan yhdessä itkumuurille – tukikampanjan aikana sinkuista tuli isoäitejä - Israel. Helsingin Muslimit - Etusivu. Suomen muslimit. Joka viides maailman asukas on muslimi. Noin 30 000 heistä asuu Suomessa. Ruumiin palvojat. Vapaa-ajan uudet duunarit - Kulttuuri. Antropologi puntaroi puntteja ja silikonia. Tutustu tutkijaanAntropologi puntaroi puntteja ja silikonia muokkaamiseen muuttui, kun hän haastatteli ja analysoi bodaussalien ja kauneuskirurgien asiakkaita.

Terveysuskonto tuottaa hurskaita ruumiita. Islam: Miksi šiiat ja sunnit tappavat toisiaan Lähi-idässä ja kähinöivät vastaanottokeskuksissa Suomessa? Oman aikansa huippututkija Hilma Granqvist työnnettiin syrjään – julkisuudessa asiantuntijat ovat edelleen yleensä miehiä - Lauantaiessee - Kulttuuri. Hs. Garden Tomb 3D Virtual Tour - Online virtual visit from your home. Charlie Hebdo jatkaa uskontojen pilkkaamista – satiirilehti muistaa vuoden takaista terrori-iskua. Free Bible images: A useful set of maps showing key regions mentioned in the Bible. (Bible overview) Videoblogi: Miten Raamattua voi tutkia tieteellisesti? Verkkosarjakuva: Muslimit ja juutalaiset kertovat Jeesuksesta toisenlaista tarinaa. Orthodox Rabbis issue groundbreaking statement on Christianity - Vatican Radio. Aiheuttaako uskonto väkivaltaa? - Areiopagi. Ovatko uskonnollisten perheiden lapset muita itsekkäämpiä? - Areiopagi.